Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #15,581

Hür Can Tümay

Amatör Detaycı
Üye
İl
ankara
Merhabalar,

Geçenlerde evde temizlik vardı. Sağolsun bizimkiler unutup benim wax-cila silme bezlerimle merdivenleri vs silmişler, çamaşır suyu falan derken berbat olmuş güzelim bezlerim. (Detailing dükkanı olan bi arkadaşımdan temin etmiştim o yüzden marka vs bilmiyorum.)

Bana wax silme, c2v3 gibi uygulamaları yapabileceğim kaliteli bez önerisi olan olur mu :)

Saygılarımla

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar,

Geçenlerde evde temizlik vardı. Sağolsun bizimkiler unutup benim wax-cila silme bezlerimle merdivenleri vs silmişler, çamaşır suyu falan derken berbat olmuş güzelim bezlerim. (Detailing dükkanı olan bi arkadaşımdan temin etmiştim o yüzden marka vs bilmiyorum.)

Bana wax silme, c2v3 gibi uygulamaları yapabileceğim kaliteli bez önerisi olan olur mu :)

Saygılarımla
Gyeon polish wipe güzel. Ek olarak forumda suff ve divortex kullanan kullanıcılar da var. Smartbee parlatma bezleri de uygun fiyatlı. Bunlara bi göz atın dilerseniz.

Bezlere de geçmiş olsun bu arada :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar,

Saygılarımla
@Sefa46 abinin az önce açtığı satış konuda da wax bezi var onlara da göz atın isterseniz

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar, aracımda her yağmurdan sonra oluşan kan lekesi gibi kırmızı lekeler oluşuyor. Çam kozalaklarınin yağmur suyuyla renk değiştirmesi gibi gelse de henüz sebebini bulamadım, yorumlarınızı beklerim

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Selamlar arkadaşlar “AutoBrite Citrus wash” ön yıkama şampuanı kullanan oldumu yorumlarınız değerli teşekkürler şimdiden.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Selamlar arkadaşlar “AutoBrite Citrus wash” ön yıkama şampuanı kullanan oldumu yorumlarınız değerli teşekkürler şimdiden.

Foam Lance ile veya köpük yapan pompa ile kullanacaksanız başka alternatiflere bakmanız daha doğru olur.,

Ürün kar köpüğünden ziyade trafik filmi, motor temizliği, kuş pisliği, sinek/böcek vs.. amaçlı bir ürün (insect remover) tarzı bir ürün diyebiliriz ve muhtemelen korumayı da elliyordur.,, bildiğimiz apc ‘ler gibi bir ürün., sulandırma oranı yüksek., Bu ürün aracın etek altı bölgelerinde (köpük yapmayan) sprey pompa ile kullanılmak amaçlı bir ürün.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Forumumuza son zamanlarda çok güzel incelemeler yapılarak üyeler Harika şekilde aydınlatılıyor. Öncelikle bunun için teşekkürler. 50/50 şekilde korumalı ön kaputta velvet ve vp concent. İnceleme fırsatı olan bir abimiz olur mu acaba? Velvetin perdeleme durumu için iyi bir test olabilir.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Foam Lance ile veya köpük yapan pompa ile kullanacaksanız başka alternatiflere bakmanız daha doğru olur.,

Ürün kar köpüğünden ziyade trafik filmi, motor temizliği, kuş pisliği, sinek/böcek vs.. amaçlı bir ürün (insect remover) tarzı bir ürün diyebiliriz ve muhtemelen korumayı da elliyordur.,, bildiğimiz apc ‘ler gibi bir ürün., sulandırma oranı yüksek., Bu ürün aracın etek altı bölgelerinde (köpük yapmayan) sprey pompa ile kullanılmak amaçlı bir ürün.
Teşekkür ederim bilgiler için o zaman elimde bir çok ürün var muadili acaba korumayı ellemezse diye düşünmüştüm

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Orhan Hocam Merhaba, bu ürün değilde Auto Brite magifoam, Berkay ile çektiğimiz videoda kullandı, gözlemlemek istersen videoya bir göz atmanı tavsiye ederim. Ev13 kullanıyordum bitti, Magifoam sipariş ettim. Pompada başarılı olacağını düşünüyorum.

Emre86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bunun yerine Magifoam olabilir. Korumayi ellemeyecegi LPS free oldugu yaziyor sitesinde. El pompasi icin bir oran vermemisler foam lance icin bir olcu vermisler ama 1:50 1:60 el pompasi icin uygun olur herhalde.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Forumumuza son zamanlarda çok güzel incelemeler yapılarak üyeler Harika şekilde aydınlatılıyor. Öncelikle bunun için teşekkürler. 50/50 şekilde korumalı ön kaputta velvet ve vp concent. İnceleme fırsatı olan bir abimiz olur mu acaba? Velvetin perdeleme durumu için iyi bir test olabilir.
Kafa kafaya denemedim ama iki şampuanı da ayrı olarak inceledim. Velvette perdeleme yok. Eser miktarda olsa da bu bir kayıp değil. Kuruma kayganlık vs. velvet her yönden üstün bir şampuan.

Athree

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben cons kullanıyordum velvete geçtim. Velvet hafiften kurusa bile çok kolay durulanıyor, hemde daha kaygan. Perdeleme gözlemlemedim. Koruma sonrası boncuklarda shinecraft boncuğu paylaşmıştım inci gibi mesela orda velvetle yıkamıştım

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
İmkan varsa Carpro Reset veya bulabilirseniz Zymöl şampuan alın derim. Velvet bu iki şampuanla yarışabilecek bir ürün değil. Köpük, kayganlık ve kuruma hızı gibi konularda Reset daha başarılı ki bu söylediğim şampuanları kullanıp benzer düşünceye sahip olan arkadaşlarımız var.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
İmkan varsa Carpro Reset veya bulabilirseniz Zymöl şampuan alın derim. Velvet bu iki şampuanla yarışabilecek bir ürün değil. Köpük, kayganlık ve kuruma hızı gibi konularda Reset daha başarılı ki bu söylediğim şampuanları kullanıp benzer düşünceye sahip olan arkadaşlarımız var.
reset cok iyi fakat fiyat olarak pahalı, 1 litrelik reset fiyatına neredeyse 5 litre vp concantrated alınıyor. şu an reset kullanıoyrum fakat biterse vp ye dönebilirim

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar Merhaba :)
Cila uygulamadan önce önceki cilayı basit bir şekilde çıkartıp yüzeye daha iyi tutunması için basitçe neler yapılabilir :)

demirtozu, kil, pasta vs çok zahmetli oluyor :/
Şu ürünü kullan dediğiniz bir şey var mı ?
Veya İpa yeterli olur mu?