Hızlı Soru - Cevap

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #15,621
Çeyizimde quick detailer bulunmuyor şuanda. Sizce edinmeli miyim? katı wax tercih ediyorum genelde. Korumaya dokunuyor diye qd yerine quick wax ile tazelemeler yapıyorum? Qd alırsam ne zaman kullanmalıyım? teşekkürler :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Çeyizimde quick detailer bulunmuyor şuanda. Sizce edinmeli miyim? katı wax tercih ediyorum genelde. Korumaya dokunuyor diye qd yerine quick wax ile tazelemeler yapıyorum? Qd alırsam ne zaman kullanmalıyım? teşekkürler :)
Qucik Detailer i her yikamadan sonra kullanabilirsin Quick Wax gibi aslinda Wax a dokunmamasi gerekiyor Quick Detailerin asil gorevi yüzeyi temizlemek wax i korumak Wax in ömrünü uzatmak

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Qucik Detailer i her yikamadan sonra kullanabilirsin Quick Wax gibi aslinda Wax a dokunmamasi gerekiyor Quick Detailerin asil gorevi yüzeyi temizlemek wax i korumak Wax in ömrünü uzatmak
Sağol Sefa abi. Forumda finale için wax ı eller demişlerdi de sormak istedim. Öneriniz olan bir qd var mı abi peki ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Oscar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Newmix demir tozu sökücü aldim 5 lt bu ürünü sulandirma falan yapiliyormu yoksa şişeye koyup kullanacakmiyim.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Newmix demir tozu sökücü aldim 5 lt bu ürünü sulandirma falan yapiliyormu yoksa şişeye koyup kullanacakmiyim.
Çoğu demirtozu üründe sulandırma yapılmıyor, illa ki yapılan ürünler vardır ama ne kadar sonuç verir orası tartışılır. Dediğiniz marka da varmı öyle birşey bilmiyorum fakat tahmin üzerine konuşmak gerekirse sulandırma varsa bile saf kullanmanızı tavsiye ederim çünkü Newmix “sadece” şişe tasarımları ile beğenilen bir firma.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam bsd de bir Qd ancak wax özelliği temizleme özelliğinden baskın gibi? Temizleyici olarakta bsd kullanılabilir mi? Veya 3d final touch nasıldır? Arada hayli fiyat farkı var. Wax özelliği düşük temizleme özelliği yüksek başka bir qd öneriniz var mıdır?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
hocam bsd de bir Qd ancak wax özelliği temizleme özelliğinden baskın gibi? Temizleyici olarakta bsd kullanılabilir mi? Veya 3d final touch nasıldır? Arada hayli fiyat farkı var. Wax özelliği düşük temizleme özelliği yüksek başka bir qd öneriniz var mıdır?
Hocam son artan Kur zamlarindan sonra alinacak en mantikli secenek F/P 3D Final Touch zaten bundan uygunu yok malesef gayet güzel ve is goruyor.
Bsd aslinda hizli cila tarzinda daha cok koruyucu Wax görevini üstleniyor.
Meg Quick Detailer 1 kirmizi sise olanda fiyat olarak digerlerinden 1 tik fazla o da guzel bir ürün
Gyeon Quick Detailer da ayni sekilde Meg le fiyatlari birbirine yakin ortalama 120-130 tl arasi

3D Final Touch - Quick Detailer- Hızlı Cila 3.79 LT. 135,50 TL yerine 122,00 TL
3D Final Touch - Quick Detailer- Hızlı Cila 3.79 LT. Fiyatları ve Özellikleri

3.79 Lt Final Touch 122 Tl ye Bedava :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Bi an önce bitsin de resete geçeyim diye fazla kullanırsınız velveti akla yeni ürün düşmesi çok büyük dert valla ya
Velvete kıyıpta boş yere kullanmam üstadım.ben çok seviyorum velveti..reseti deniyecem en kısa zamanda ne farkı var görmek isterim açıkçası

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam son artan Kur zamlarindan sonra alinacak en mantikli secenek F/P 3D Final Touch zaten bundan uygunu yok malesef gayet güzel ve is goruyor.
Bsd aslinda hizli cila tarzinda daha cok koruyucu Wax görevini üstleniyor.
Meg Quick Detailer 1 kirmizi sise olanda fiyat olarak digerlerinden 1 tik fazla o da guzel bir ürün
Gyeon Quick Detailer da ayni sekilde Meg le fiyatlari birbirine yakin ortalama 120-130 tl arasi

3D Final Touch - Quick Detailer- Hızlı Cila 3.79 LT. 135,50 TL yerine 122,00 TL
3D Final Touch - Quick Detailer- Hızlı Cila 3.79 LT. Fiyatları ve Özellikleri

3.79 Lt Final Touch 122 Tl ye Bedava :)
Carpro ech2o kullandınız mı seyretme oranına bakınca fiyatı mantıklı geldi bana. 1:15 seyreltip QD olarak kullanılabilir diyorlar.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Carpro ech2o kullandınız mı seyretme oranına bakınca fiyatı mantıklı geldi bana. 1:15 seyreltip QD olarak kullanılabilir diyorlar.
Hocam kullanmadim o yüzden yukariya yazmadim kullanan arkadaslar oldu forumda incelemesi acilmisti diye hatirliyorum :)

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
2 yıldır elimde olan Soft wipe bezi hem wax hem de hızlı cila için kullanıyordum. Bir tanıdığım hızlı cila için superclean moru önerdi. Uzun tüyle yayıp kısa tarafla parlatılıyormuş.Ben de yaza doğru superclean mavi ve yeşil bez alıp maviyi wax yeşili hızlı cila bezi yaparım diye düşünüyordum. Hızlı cila bezinin yapısı farklı mı olmalı? yani Wax bezi ile hızlı cila bezi diye iki ayrı ürün mü var? :D

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
2 yıldır elimde olan Soft wipe bezi hem wax hem de hızlı cila için kullanıyordum. Bir tanıdığım hızlı cila için superclean moru önerdi. Uzun tüyle yayıp kısa tarafla parlatılıyormuş.Ben de yaza doğru superclean mavi ve yeşil bez alıp maviyi wax yeşili hızlı cila bezi yaparım diye düşünüyordum. Hızlı cila bezinin yapısı farklı mı olmalı? yani Wax bezi ile hızlı cila bezi diye iki ayrı ürün mü var? :D
Foruma bir bez konusu acayim ya :)

kizmazfatih

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
fırçada mı sürmesem napsam ez detail brush var. Piano kullanmadım tabi daha önce nasıl olur bilmiyorum
benım jantlarım da piaono black kil kesinlikle kullanmayın ez detail fırca kullanım acısından kolaylık oluyor fakat yine çizebilir jantlar için mikrofiber washmit kullanırsanız cok daha sağlıklı olur

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
benım jantlarım da piaono black kil kesinlikle kullanmayın ez detail fırca kullanım acısından kolaylık oluyor fakat yine çizebilir jantlar için mikrofiber washmit kullanırsanız cok daha sağlıklı olur
jant eldiveni kullanayım dedim sadece ama demirtozu sonrası içte çok kir birikti çıkmayan. B33 ve r1 de etki etmedi kalan bu kire. Mecbur sonra ez detaille fırçaladım iç kısımları.