Merhaba elimde iç mekan için Autoglym İnterior Shampo var ön konsolu kadranları ve kapı içlerini onunla temizliyorum. Bölünmüş AF Verso da aldım yanında detay fırçasıyla fiyatı uygun gibi geldi (67,17₺) hem sulandırıldığı için daha bereketli bir ürün gibi geldi iç mekanda eşikleri ve pedalları dışarda da lastik ve jantları yüzeysel temizlemede kullanabilirim diye düşündüm.
Ön yıkama için Valet Pro NSF almıştım yine bölünmüş kuponla uygun diye lakin forumda gördüğüm kadarıyla etkisiz bir ürünmüş, bitince AutoBride Magifoam alacağım.
Şampuan olarak elimde cilalı newmix var aracımda herhangi bir boya koruma yok. önerilerde combo 2 okumuştum ama aracımda yoğun bir kirlenme olmuyor şampuan konusunda çok agresif olmayan ama cila katmanıyla koruma da sağlayabilecek kafama yatan bir ürün bulamadım açıkcası önerileriniz neler olur ?
İç mekan için ilk temizliği APC ile yapmışsınız anladığım kadarıyla devamında hem ufak temizlik özelliği bulunan hem de koruyucu bir ürün olan Auto Finesse Spritz kullanabilirsiniz.
NSF'yi bitirmeye çalışmayın, şuan araçlar fazla kire maruz kalsa da yaz aylarında bir kaç haftalık tozu indirmek için lazım olur, hem daha yumuşak şampuanlarla ön yıkama yapmış olursunuz. Ön yıkama için AutoBrite Magifoam temin edebilirsiniz.
Combo 2 ön yıkama şampuanıdır uygulama öncesi vs. iş görebilir ama çok da gerek yok. Kova şampuanı olarak F/P VP Concentrated tavsiye edebilirim. Ancak bu ürün de cila bulunmamakta bunun için hızlı cila tarzı ürünlere yönelebilirsiniz zira çok çok az etkisi olanlar var ya da etkisi olup çok pahalı olanlar.
Hızlı cilalar bir kaç çeşide ayrılsa da ihtiyacınıza göre bir kaç tavsiye verebilirim,
İyi su itsin isterseniz Sonax BSD alabilirsiniz. Ancak aracınız aşırı derecede toz çekecektir.
Parlaklık tatmin etsin biraz da su itsin derseniz Carpro Elixir deneyebilirsiniz, toz tutma konusunda da başarılı bir üründür.
Ben kuru araca hızlı cila yapmakla uğraşamam derseniz kova yıkamayı yapıp aracı duruladıktan sonra ıslak araç üzerine sıkıp tekrar durulama yaptığınız uygulaması çok kolay ürünler var. Koch Chemie PW genelde kullanılandır, yanlış hatırlamıyorsam Flowey X50 ve bir de Polytop'un vardı ama tam net hatırlamıyorum. Az da olsa toz çekiyor tabi, su itişi de tatmin eder.
En kısa sürede doğru yıkama, demirtozu ve kil temizliğini öğrenip aracınıza wax uygulamaya başlarsanız sadece dönem dönem wax uygular yıkamalarınızda da herhangi bir hızlı cilaya ihtiyaç duymazsınız.