Hızlı Soru - Cevap

Mawi25

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba kolçak ve ve bardaklık arasında bulunan piano black e benze siyah çerçeve ye kolanya değidi ve zedelendi nasıl bir çözüm bulabilirim

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Tekrar selamlar arkadaşlar . İlk uygulamalarıma başlayacağım oyüzden biraz çok soru soruyor olabilirim beni hoş görün lütfen :) elimde turtle waxın hızlı cilası var yeşil şişe bide soft99 kiwami wax var uygulama sıram ne olmalı ? Soft 99 katı waxı orbital makinayla düşük devirde yumuşak cila/wax pedi ile uygulayabilirmiyim işlemi biraz kolaylaştırmak için? Birde auto glym car glass polish uygularken camların çerçevelerine , fitillere falan maskeleme yapmam gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Tekrar selamlar arkadaşlar . İlk uygulamalarıma başlayacağım oyüzden biraz çok soru soruyor olabilirim beni hoş görün lütfen :) elimde turtle waxın hızlı cilası var yeşil şişe bide soft99 kiwami wax var uygulama sıram ne olmalı ? Soft 99 katı waxı orbital makinayla düşük devirde yumuşak cila/wax pedi ile uygulayabilirmiyim işlemi biraz kolaylaştırmak için? Birde auto glym car glass polish uygularken camların çerçevelerine , fitillere falan maskeleme yapmam gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Katı wax elle uygulanıyor, makine ile uygulanabilen waxlar var ancak onlar sıvı formunda. Katı waxı da makineyle uygularsanız yani engel yok ama belki 10 katı tüketim olur + silerken çok zorlanırsınız. Anlayacağınız gereksiz bir işlem olur. TW yi uygulamanıza gerek yok.
AG Glass Polish zaten zayıf bir ürün seryum vs. de olmadığından öyle pek çıkmayacak bir malzeme değil. Ancak kendisi bol bol sıçramayı sever, kaportaya saçılacak benekleri de hesap edin. Ben bazen sadece camları temizleyip polish yapıp daha sonra yıkama yapıyorum çünkü bazen ciddi kirletebiliyor. Wax öncesi de demir tozu ve kil temizliği yapmayı da unutmayın.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Güneş gözlüğümün çerçevesi piano black. Zamanla puslandı ve matlık oluştu. Pasta ile işlem görse falan düzelir mi acaba? veya piano cilası gibi ürünlerle pamukla uygulasam mı diye düşünüyorum siz ne dersiniz?

Son düzenleme:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Güneş gözlüğümün çerçevesi piano black. Zamanla puslandı ve matlık oluştu. Pasta ile işlem görse falan düzelir mi acaba? veya sonaxın ya da tw'nin siyah cilaları varya hani metroda satılan. onlardan birini pamukla uygulasam mı diye düşünüyorum siz ne dersiniz?
Denenecekse bile glazeden başlanabilir sanki.

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
İyi günler arkadaşlar. Karcher k2 makinada aşağıdaki hortum aparatını kullanıyorum ama devamlı atıyor, yıkama işkenceye dönüyor. Musluk da uzakta bir oraya bir buraya koşturuyorum :) sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız aparat varsa link ya da resim çok yardımcı olur

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
İyi günler arkadaşlar. Karcher k2 makinada aşağıdaki hortum aparatını kullanıyorum ama devamlı atıyor, yıkama işkenceye dönüyor. Musluk da uzakta bir oraya bir buraya koşturuyorum :) sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız aparat varsa link ya da resim çok yardımcı olur

karcherin ürünleri yada Neptun DY8011BL Hortum Adaptörü bu üründen kullanırsanız probleminiz çözülür. Hortum çapına göre tercihinizi yaparsınız.

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba.
Karcher K5 satın aldım. yanına da iki adet MJJC Foam Cannon Pro ekledim.

Sizden bunlarla kullanabileceğim Ön-Yıkama ve Normal-Yıkama şampuan tavsiye alabilir miyim?

Örneğin "Valet Pro Ph Neutral Snow Foam" ve "Sonax Konsantre" ikilisi bu aletlerle iyi iş görür mü?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba.

Sizden bunlarla kullanabileceğim Ön-Yıkama ve Normal-Yıkama şampuan tavsiye alabilir miyim?

Örneğin "Valet Pro Ph Neutral Snow Foam" ve "Sonax Konsantre" ikilisi bu aletlerle iyi iş görür mü?
Şampuan Almadıysanız Önyıkama Olarak Magifoam Veya Ph Nötr Derseniz Süperfoam Kova İçinde Carpro Reset Veya Fireball Shampoo Önerebilirim.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Merhaba.

flowey 2.4 , ev13 -b33 de ön yıkama adına iyidir. kova yıkamasında da yine flowey 2.5

vp alacaksınız ansf iyidir. Hem köpüğü hem temizlemesi güzel hemde ph7 olduğundan herhangi bi koruma ellemesini göremedim.

Kova için ayrıca vonix v floc da iyidir. Özellikle temizleme ve kayganlık açısından gayet memnunum.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Merak ettiğim için 3D final touch aldım. Çoğu kullanan vardır. Eğer beğenirsem bidonu alacağım. Öğrenmek istediğim şu; sulandırıyor mu? Eğer öyleyse kaça kaç sulandırırım?

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayırlı olsun, ne için kullanmayı düşünüyorsunuz ?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun, ne için kullanmayı düşünüyorsunuz ?
Teşekkür ederim. Ekonomi olsun diye düşündüm. Diğer ürünleri suladırıyoruz ya ondan sorayım dedim. Bu ürünü pek bilmiyorum neler kullanılıyor hocam? Bir yerden görmüştüm, durulama sonrası yüzeydeki kalan lekeleri veya tozları temizleyip parlaklık oluyormuş. Kapı araları temizliyormuş doğru bildim mi?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Teşekkür ederim. Ekonomi olsun diye düşündüm. Diğer ürünleri suladırıyoruz ya ondan sorayım dedim. Bu ürünü pek bilmiyorum neler kullanılıyor hocam? Bir yerden görmüştüm, durulama sonrası yüzeydeki kalan lekeleri veya tozları temizleyip parlaklık oluyormuş. Kapı araları temizliyormuş doğru bildim mi?
Ben sırf kil kaydırıcı olarak kullanıyorum, elinizde başka ürün yoksa kuş pisliği temizlemekte, yıkama sonrası ufak tefek kalan el izlerinde vs. iş yapıyor. Çok yoklukta cam da silinir ben bir kez denedim çok hoşuma gitmemişti. Biraz uğraşılsa iz bırakmadan silinirdi büyük ihtimal de bez de seçmiş olabilir net hatırlamıyorum. Sulandırma konusunda da yani bahsettiklerim konularda sulandırsanız da olur sorun yaratmaz ama koruma olarak uygulamak istiyorsanız bilemiyorum denemek lazım.
Şu videoyu görmüşsünüzdür ama görmediyseniz kullanım alanları konusunda fikir verir.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben sırf kil kaydırıcı olarak kullanıyorum, elinizde başka ürün yoksa kuş pisliği temizlemekte, yıkama sonrası ufak tefek kalan el izlerinde vs. iş yapıyor. Çok yoklukta cam da silinir ben bir kez denedim çok hoşuma gitmemişti. Biraz uğraşılsa iz bırakmadan silinirdi büyük ihtimal de bez de seçmiş olabilir net hatırlamıyorum. Sulandırma konusunda da yani bahsettiklerim konularda sulandırsanız da olur sorun yaratmaz ama koruma olarak uygulamak istiyorsanız bilemiyorum denemek lazım.
Şu videoyu görmüşsünüzdür ama görmediyseniz kullanım alanları konusunda fikir verir.
Hımm anladım doğrudur dediğin gibi olur. Bilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim hocam. :)

Mannlincher

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla / Şanlıurfa
Plakayı nasıl temizliyorsunuz ? Lastik ve jantlara 1/5 sulandırılmış verso hazırlamıştım onu kullandım ama pek fayda etmedi. Motor temizliği için aldığım Würth Motor Temizleyici sprey işimi görür mü ?

Furkan18.

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba.
Aracımızın her yerinde çokça reçine mevcut. Kil işlemi yapmak istiyorum. No name kil kullansam nasıl olur. Araca bakınca hare ve çizikler var zaten. Kilden sonra polisaj yapılmayacak. Bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Merhaba.
Aracımızın her yerinde çokça reçine mevcut. Kil işlemi yapmak istiyorum. No name kil kullansam nasıl olur. Araca bakınca hare ve çizikler var zaten. Kilden sonra polisaj yapılmayacak. Bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler.
100ml Ceviz pre Wash tüm reçineleri yok eder. Defalarca tecrübeyle sabit. Kil vs ile çizmeye gerek yok. Forumdan bulabilirseniz ceviz alın ve uygulayın derim.