Hızlı Soru - Cevap

Detaycijudge

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,221
Merhaba malum fiyatların sürekli artıyor olması amtörler için alternatif malzeme arayışını artırdı. Bu vesile ile hem iç hem de dış aksamda gönül rahatlığıyla kullanabileceğim bir ürün arıyorum.
1. 3D orange degreaser
2. 3D All Pupose Cleaner
3. Bunlara alternatif bir ürün
Sizce bu ürünlerden hangisini almalıyım ne yapmalayım. Deneyimleriniz benim için kıymetli. teşekkürler

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba malum fiyatların sürekli artıyor olması amtörler için alternatif malzeme arayışını artırdı. Bu vesile ile hem iç hem de dış aksamda gönül rahatlığıyla kullanabileceğim bir ürün arıyorum.
1. 3D orange degreaser
2. 3D All Pupose Cleaner
3. Bunlara alternatif bir ürün
Sizce bu ürünlerden hangisini almalıyım ne yapmalayım. Deneyimleriniz benim için kıymetli. teşekkürler
Hocam merhaba,

Tam olarak nerelerde kullanacağınızı yazsaydınız bizler için daha kolay olacaktı. Ancak istediğiniz gibi bir ürün yok ne yazıkki.

İç temizlikte bizim gibi düzenli uygulama yapanlar için orange degreaser ve apc önermek bence doğru olmaz. İlk aklıma gelenler Auto finesse spritz, sonax cockpit reiniger, flowey i2 gibi ürünler daha uygun olacaktır.

Motor ve davlumbaz temizliğinde orange degreaser kullanabilirsiniz. Apc o bölgeler için hafif kalacaktır.

Detaycijudge

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam merhaba,

Tam olarak nerelerde kullanacağınızı yazsaydınız bizler için daha kolay olacaktı. Ancak istediğiniz gibi bir ürün yok ne yazıkki.

İç temizlikte bizim gibi düzenli uygulama yapanlar için orange degreaser ve apc önermek bence doğru olmaz. İlk aklıma gelenler Auto finesse spritz, sonax cockpit reiniger, flowey i2 gibi ürünler daha uygun olacaktır.

Motor ve davlumbaz temizliğinde orange degreaser kullanabilirsiniz. Apc o bölgeler için hafif kalacaktır.
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Forumda Yeni olduğumdan biraz fazlaca soru soracağım :) şimdiden mazur görünüz lütfen.

1. sorumu şöyle güncellemek istiyorum;fiyat ve performans olarak Maksimum verim alınabilecek ürünler arıyorum.
bu husustaki İhtiyaçlarımı Kategorize etmem gerekirse;
- iç detay temizleyici
- iç plastik koruma as/uv
- demir tozu sökücü veya aynı işlevi gören jant temizleme ürünü
- motor temizleme/koruma
Şeklindedir.

şimdilik siz üstadlara sorum da bu kategorilerde fiyat performansı yakalamak ve benzinlikte keyif yapabilmek için hangi markanın ürünlerini almalıyım?

2. Ayrıca 3D apc ve/veya degreaser’ın sulandırılarak iç detay temizlikte kullanımı halinde sulandırma oranları yakalanarak tek bir ürün hem dış, hem iç hem jant/davlunbaz hem de motorda kullanılabilir hale getirilebilir mi?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Forumda Yeni olduğumdan biraz fazlaca soru soracağım :) şimdiden mazur görünüz lütfen.

1. sorumu şöyle güncellemek istiyorum;fiyat ve performans olarak Maksimum verim alınabilecek ürünler arıyorum.
- iç detay temizleyici
- motor temizleme/koruma
Şeklindedir.

şimdilik siz üstadlara sorum da bu kategorilerde fiyat performansı yakalamak ve benzinlikte keyif yapabilmek için hangi markanın ürünlerini almalıyım?

2. Ayrıca 3D apc ve/veya degreaser’ın sulandırılarak iç detay temizlikte kullanımı halinde sulandırma oranları yakalanarak tek bir ürün hem dış, hem iç hem jant/davlunbaz hem de motorda kullanılabilir hale getirilebilir mi?
Favori Ürünler Listesi

Bu başlıkta tüm arkadaşların ürün tercihlerini görebilirsiniz.

1. Auto finesse spritz ve shiny garage interior qd ürünleri ikisi bir arada hem temizlik hem koruma vaad ediyor. Shiny garage da uv koruması var mıydı hatırlayamadım.

Flowey i2 temizleyici ve sonax cockpit reiniger koruma olabilir.

Şuan fiyatları bilmiyorum ama flowey r10, valet pro dragons breathe, koch chemie rrr veya FB olabilir demirtozu.

Herhangi bir degreaser olabilir. Koruma kesinlikle koch chemie motorplast.

Bir markanın her ürünü ne yazıkki istenilen performansı vermeyebiliyor. Her markanın kendi kategorisindeki en iyi ürünleri tercih etmeli.

2. Ben ilk yazımda söylediğim gibi apc veya degreaser iç temizlikte düzenli kullanımda önermiyorum.

Her bölüm için ayrı ürünler, ürünlerin özellikleri gereği çok daha geçerli. Aynı ürün farklı sulandırma oranı , farklı yerlerde kullanma durumu bazı ürünler dışında pek mümkün değil. Örneğin flowey R1 jant temizleyiciyi hem jant hem davlumbaz,lastik hem de motor temizliğinde 1:4-5 sulandırma oranı ile kullanabilirsiniz. Autobrite Pink sheen hem torpido da hem de dış plastikler de koruma amaçlı farkli sulandırma ile kullanılabilir. İlk başta aklıma gelenler bunlar..

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

- iç detay temizleyici
- motor temizleme/koruma
Şeklindedir.

Demir tozu sökücü ürünler esas olarak demirtozlarını yumuşatma amaçlıdır. Ama çoğunda temizleyici olduğundan jantlar ağır kirliyken güzel iş yaparlar. Fakat rutinde demirtozu sökücüye gerek yok. Genelde kc rrr - fb veya flowey r10 var bu konuda
Rutin olarak jant temizleyici, örneğin flowey r1 - shiny garage wc tarzı ürünler daha iyidir. Bunların çoğu köpük yapar ve nitekim güçlü apc gibi olduğundan jant-lastik - davlumbaz temizlemede iyidir. Hatta motor ilk kirli iken ilkten bu ürünle de temizlenebilir tabi sonra hafif suyla durulamakta yarar var.

Motor temizleme için ilk başta jant temizleyiciyi rutinde kullanım oranından bi tık fazla sulandırarak da temizlenebilir ama genelde güçlü apc ler daha iyidir. (Örneğin KC gs ) .
Motor korumada ise kc motorplast şahanedir , hem dayanımı uzun hem kokusu baya hoş

İç detay temizleyici olarak vp apc güzeldir. Normal apc lere göre biraz daha soft , zaten yüksek sulandırma ile gayet ekonomik de oluyor. İç için koruma ürünü ise tamamen tercihe bağlı , kimi mat kimi parlak/satin sever vs.

Detaycijudge

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Demir tozu sökücü ürünler esas olarak demirtozlarını yumuşatma amaçlıdır. Ama çoğunda temizleyici olduğundan jantlar ağır kirliyken güzel iş yaparlar. Fakat rutinde demirtozu sökücüye gerek yok. Genelde kc rrr - fb veya flowey r10 var bu konuda
Rutin olarak jant temizleyici, örneğin flowey r1 - shiny garage wc tarzı ürünler daha iyidir. Bunların çoğu köpük yapar ve nitekim güçlü apc gibi olduğundan jant-lastik - davlumbaz temizlemede iyidir. Hatta motor ilk kirli iken ilkten bu ürünle de temizlenebilir tabi sonra hafif suyla durulamakta yarar var.

Motor temizleme için ilk başta jant temizleyiciyi rutinde kullanım oranından bi tık fazla sulandırarak da temizlenebilir ama genelde güçlü apc ler daha iyidir. (Örneğin KC gs ) .
Motor korumada ise kc motorplast şahanedir , hem dayanımı uzun hem kokusu baya hoş

İç detay temizleyici olarak vp apc güzeldir. Normal apc lere göre biraz daha soft , zaten yüksek sulandırma ile gayet ekonomik de oluyor. İç için koruma ürünü ise tamamen tercihe bağlı , kimi mat kimi parlak/satin sever vs.
Hocam çok teşekkür ederim. Konuyu açmaktaki asıl niyetim mevzuyu ucuza kapatmaktı ancak netice yine aynı :)

öyleyse son olarak iç koruma ürünü olarak da kc rcc diyelim mi?

leche

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar herkese selamlar.yeni bir konu açmamak adına sorumu buradan sormak isterim.aracımın lastikleri artık kötü durumda ve bir takım 205/55R16 lastik almam gerekiyor.malum son zamanlarda fiyatlar çok yükseldi.bu sebeple aşırı pahalı olmayan ama kalitesiz de olmayan orta halli bir lastik bakıyorum.eski aracımda falken sn832 modeli lastik takmıştım ve çok memnundum.fakat 1 yıl civarı kullandıktan sonra aracı sattım dolayısıyla uzun süreli bir inceleme yapamadım.şimdi yine falken ze310 modeline bakıyorum.biraz inceleme yapınca yanakta yırtılma vs olan kullanıcıları gördüm.fakat anladığım kadarıyla bu model bu aralar çok fazla satıyor ve çok kullanım olunca bazı hataların çıkması da muhtemel diye düşündüm.bu sebeple bu konulara ilgisi olan siz arkadaşlarıma bu lastik ile ilgili sormak istedim.aramızda kullanan memun kalan ya da sorun yaşayan oldu mu acaba?düşünceleriniz nelerdir?ayrıca Dunlop fm800 modeline de bakıyorum ve anladığım kadarıyla iki model de ülkemizde aynı fabrikada üretiliyor.bu sebeple aralarında ne derece kalite farkı vardır bilemedim.bunlar dışında da marka model tavsiyelerine açığım.ilginize şimdiden teşekkürler.

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar griots Garage markasını Türkiye de satan bi firma varmı dır bilgisi olan var sa paylaşırsa sevinirim ?!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar griots Garage markasını Türkiye de satan bi firma varmı dır bilgisi olan var sa paylaşırsa sevinirim ?!

Yok hocam en son griots garage urunlerinden 5/6 Parca Wax Sealant Quick detailer i @Sefa46 da gordum

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar herkese selamlar.yeni bir konu açmamak adına sorumu buradan sormak isterim.aracımın lastikleri artık kötü durumda ve bir takım 205/55R16 lastik almam gerekiyor.malum son zamanlarda fiyatlar çok yükseldi.bu sebeple aşırı pahalı olmayan ama kalitesiz de olmayan orta halli bir lastik bakıyorum.eski aracımda falken sn832 modeli lastik takmıştım ve çok memnundum.fakat 1 yıl civarı kullandıktan sonra aracı sattım dolayısıyla uzun süreli bir inceleme yapamadım.şimdi yine falken ze310 modeline bakıyorum.biraz inceleme yapınca yanakta yırtılma vs olan kullanıcıları gördüm.fakat anladığım kadarıyla bu model bu aralar çok fazla satıyor ve çok kullanım olunca bazı hataların çıkması da muhtemel diye düşündüm.bu sebeple bu konulara ilgisi olan siz arkadaşlarıma bu lastik ile ilgili sormak istedim.aramızda kullanan memun kalan ya da sorun yaşayan oldu mu acaba?düşünceleriniz nelerdir?ayrıca Dunlop fm800 modeline de bakıyorum ve anladığım kadarıyla iki model de ülkemizde aynı fabrikada üretiliyor.bu sebeple aralarında ne derece kalite farkı vardır bilemedim.bunlar dışında da marka model tavsiyelerine açığım.ilginize şimdiden teşekkürler.
215/55/16 ebatta Kormoranı uzun süredir kullanıyorum. İlk günden itibaren ıslak tutuşu gerçekten kötü, kuruda fiyatına göre tatminkar.
205/55/16 Lassa, çeker lastiklerde yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşında Lassa vardı normalde pek sevdiğim bir marka değil ancak bir zararını da görmedik. Aracı aldığımızda üstünde geldiği için fiyat veya ömür olarak değerlendiremeyeceğim maalesef. Arka lastiklerde de yaşı gelmiş Michelin vardı yine aynı ebatta, son yılı olmasına rağmen yolda arkadan kopma vs. hiç yaşamadık, bol bol uzun yol da yaparız açıkçası.

Lastik seçimi yaparken ili kesinlikle göz önünde bulundurun, mesela Ankara için kışlık kalitesi yazlık kalitesinden daha önemli 4 mevsim kullanılan bir araç için özellikle. Benzer şekilde Erzurum gibi illere gidildikçe kışlığın önemi arttıkça yazlığın önemi düşmeye devam ediyor. Görebildiğim kadarıyla İstanbuldasınız, eğer tüm yılı yazlık lastikle deviriyor, karlı veya buzlanma olabilecek dönemlerde aracı kullanmıyorsanız 1. seviye yazlık ile aracınızı kullanabilirsiniz. Yani yapılan iyi kötü yorumların şartlara bağlı olarak değişkenlik göstermesi muhtemel.
Özellikle İstanbul gibi bu seneyi saymıyorum :smilex:, yazların ve kışların aşırı geçmediği yerlerde 4 mevsim lastikler çok tutuluyordu, isterseniz bir göz atın. Ancak mevsimler böyle devam edecekse orta kalite yazlık ve orta kalite kışlık sizi İstanbul'da idare edecektir diye umuyorum.
Lastik konusunda daha bilgili ve tecrübeli üyelerimizden de yorumlar gelecektir tabi.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam çok teşekkür ederim. Konuyu açmaktaki asıl niyetim mevzuyu ucuza kapatmaktı ancak netice yine aynı :)

öyleyse son olarak iç koruma ürünü olarak da kc rcc diyelim mi?
kc rcc yi kullanmadım , çok da bilmiyorum o yüzden iyi yada kötü bişey diyemem
Ürünleri ucuza kapatmak artık çok çok zor , çünkü fiyatları çok artmış. Fakat zaten çoğu ürün konstanre olduğundan baya uzun gidiyor. Nokta atışı ürünler ile başta eksikleri tamamlayıp zamanla alım da yapabilirsiniz

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar selamlar araba hiç iç detay temizlik görmedi , 5-6 yaşında .elimde valet pro apc ve kc pol star ile top star var . Göğüslük , torpido gibi hassas yerlerde acemi olduğum için vp apc kullanmaya çekiniyorum beyaz lekeler falan bırakabilir diye okudum. Bu tarz yerlerde pol star kullanabilirmiyim ? Pol star ile temizleyip üstüne ts atsam uygun olur mu?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar selamlar araba hiç iç detay temizlik görmedi , 5-6 yaşında .elimde valet pro apc ve kc pol star ile top star var . Göğüslük , torpido gibi hassas yerlerde acemi olduğum için vp apc kullanmaya çekiniyorum beyaz lekeler falan bırakabilir diye okudum. Bu tarz yerlerde pol star kullanabilirmiyim ? Pol star ile temizleyip üstüne ts atsam uygun olur mu?

Plastik yüzeylerde 1:10 VP APC oldukça soft bir üründür kullanabilirsiniz.
Tüm deri, kumaş ve alcantara yüzeylerde ise Pol starı kullanabilirsiniz.
Tüm iç plastiklerde koruma için TS kullanabilirsiniz.

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Plastik yüzeylerde 1:10 VP APC oldukça soft bir üründür kullanabilirsiniz.
Tüm deri, kumaş ve alcantara yüzeylerde ise Pol starı kullanabilirsiniz.
Tüm iç plastiklerde koruma için TS kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam.

suleyman4210

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Detailing Malzemelerinmi aracımın bagajında muhafaza ediyorum.Şampuan, jant temizleyici, hızlı cila gibi ürünler yazın sıcakta özellikleri kaybolur mu?

Detaycijudge

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba;
Valet Pro Carpet Cleaner kullanarak Koltuk temizlğine dair fikre ihtiyacım var. daha önce zemin döşemeleri koltuk arkaları gibi önemsiz alanlarda 1:20 oranında sulandırmayla kullandım herhangi bir sorunla karşılaşmadım. ancak şimdi bir arkadaşımın oldukça kirli bir koltuğunu temizlememiz gerekiyor.
Usta arkadaşlara sorum şu;
1. Yoğun kirlerde sulandırma oranı nasıl olmalı?
2. Vakum makinesi olmadan kesin kusma olur mu? / Hayır ise Koltuklarda kusma olmaması için nelere dikkat etmeliyim?
3. Sizce bu işe girmeden profesyonel vakum makinesiyle temizlik yapan yerlere mi yönlendirmeliyim?

Teşekkürler.

Detaycijudge

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Detailing Malzemelerinmi aracımın bagajında muhafaza ediyorum.Şampuan, jant temizleyici, hızlı cila gibi ürünler yazın sıcakta özellikleri kaybolur mu?
Yazın sıcaklıkta özellikleri kaybolmaz ancak yıkamacıya verirseniz yavaş yavaş içlerinden çalabilirler. :) başıma geldi biliyorum.