Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,721
Kil yapabilirsiniz.
Kaydırıcı olarak kil kaydırıcı, quick detailer veya şampuanlı su kullanılabilir. Bazı şampuanlar veya quick detailerler kili parçalayabilir. Kilin kimyasal dayanımına bağlı olarak değişir.
Arkasından polisaj yapmayacaksanız en fazla orta sertlikte kil temin edin.
Kil uygulamasından önce demir tozu temizliği de yapın.
Soft99 smooth egg kıl nasıldır hiç uygulamadim fakat bu kili alip uyguladıktan sonra üzerine de fusso uygulamayı düşünüyorum kış yaklaşırken. Bir de kıl uygulamadan direk fusso yapmak da akla geliyor risk almamak için

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Soft99 smooth egg kıl nasıldır hiç uygulamadim fakat bu kili alip uyguladıktan sonra üzerine de fusso uygulamayı düşünüyorum kış yaklaşırken. Bir de kıl uygulamadan direk fusso yapmak da akla geliyor risk almamak için
Hiç denemedim, yorum yapmayayım. Bütçe sorunu yoksa Bilt Hamber bakabilirsiniz, anlık fiyatı ne durumda bilmiyorum ancak gram bazında fena değildi.
Ancak kil yapmadan kesinlikle wax yapmanızı tavsiye etmem. Hem ömür olarak hem de performans olarak çok vasat oluyor.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hiç denemedim, yorum yapmayayım. Bütçe sorunu yoksa Bilt Hamber bakabilirsiniz, anlık fiyatı ne durumda bilmiyorum ancak gram bazında fena değildi.
Ancak kil yapmadan kesinlikle wax yapmanızı tavsiye etmem. Hem ömür olarak hem de performans olarak çok vasat oluyor.
Bakalım kendi aracıma uygulama yapacağım amatör olarak o yüzden yumuşak bir kil olmasi daha mantıklı diye düşündüm fiyat olarak karsilasitrip bakacağım önerileriniz varsa dikkate alırım yine.

Antalyalogy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar, TR de bulunabilen 400 km deki araç için yumuşak kil almak istiyorum. Tavsiyelerinize açığım

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar, Alta Foam bu şekilde köpürüyor ve üst taraftan su sızdırıyor.. Sanırım hava kaçırıyor.. Alınca şarjlı pompa modifiyesi yaptım.. Sonrası 6 kere kullanmışımdır.. Var mı bir çözümü ??

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar motoru temizlicem benzinli 1.0tsi motorlardan sprey pompa ile su sıkmanın zararı olur mu? Birde kaba kiri çıkarması icin alta foam ile b33 sıkıp sonrasında apc ve detay Fırçası ile dalıp sprey pompa ile durulayacam. kuruttuktan sonra da koruma yapcam. B33 ü motora sıkmanın zararı olur mu? Cvplarnz icin teşekkürler

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar, Alta Foam bu şekilde köpürüyor ve üst taraftan su sızdırıyor.. Sanırım hava kaçırıyor.. Alınca şarjlı pompa modifiyesi yaptım.. Sonrası 6 kere kullanmışımdır.. Var mı bir çözümü ??

Köpüğü fazla koymuş olabilir misiniz. Açıp içindeki contalari bir kontrol edin derim önce. İnşallah bir sorun yoktur pompada

eozen81

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese merhaba, 2. el bir araç alınınca üzerinde ne var ne yok (semarik kaplama ya da cila vs...) bilinmiyorsa aracın dış koruması için nasıl bir yol alınmalı? Yani gidip direk kil ve cila uygulaması yapmak herhalde hata olur altta ne var bilmeden değil mi? İşi bilen bir detailing yerine mi götürmeli yoksa araç sahibi olarak yapabileceğimiz bir şeyler var mı?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaslar motoru temizlicem benzinli 1.0tsi motorlardan sprey pompa ile su sıkmanın zararı olur mu? Birde kaba kiri çıkarması icin alta foam ile b33 sıkıp sonrasında apc ve detay Fırçası ile dalıp sprey pompa ile durulayacam. kuruttuktan sonra da koruma yapcam. B33 ü motora sıkmanın zararı olur mu? Cvplarnz icin teşekkürler
Motor için Engine Cleaner-Dressing tarzi ürün kullansaniz iyi olur hocam birde araciniz yeniyse APC ile girmeyin B33 le güzel bir temizlik yapabilirsiniz sorun olmaz bu Motor beyni nin oldugu yeri poset veya naylonla kapatin yeterli bazilari sigorta kutusunun hemen dış kenarinda oluyor ne kadar da yenide olsa su sızabiliyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese merhaba, 2. el bir araç alınınca üzerinde ne var ne yok (semarik kaplama ya da cila vs...) bilinmiyorsa aracın dış koruması için nasıl bir yol alınmalı? Yani gidip direk kil ve cila uygulaması yapmak herhalde hata olur altta ne var bilmeden değil mi? İşi bilen bir detailing yerine mi götürmeli yoksa araç sahibi olarak yapabileceğimiz bir şeyler var mı?
Aracin üzerinde seramik kaplama var ise zaten hafiften de olsa parlaklik verir.Eger ki zaten Otomobil Galerisi veya Bayilerden ikinci el.aliyorsaniz illaki Satis öncesi Polish+Wax veya seramik vs yapiliyor.

Eger polisaj ve koruma ihtiyaci var ise @Berkay hocam İstanbul da görüsüp destek alabilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar, TR de bulunabilen 400 km deki araç için yumuşak kil almak istiyorum. Tavsiyelerinize açığım

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
n11'den Auto Brite Fine Grade Clay Bar Yüzey Temizleyici Kil 200Gr. seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Auto Brite Fine Grade Clay Bar Yüzey Temizleyici Kil 200Gr. Fiyatları ve Özellikleri

n11'den Sam's Detailing - Clay Bar - Kil Hamuru 2x100 Gr. seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Sam's Detailing - Clay Bar - Kil Hamuru 2x100 Gr. Fiyatları ve Özellikleri

n11'den Carpro Clay Green – İnce Yeşil Kil - 100Gr seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Carpro Clay Green – İnce Yeşil Kil - 100Gr Fiyatları ve Özellikleri

n11'den Nanolex Clay Bar 150gr – Kil Hamuru seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
Nanolex Clay Bar 150gr – Kil Hamuru Fiyatları ve Özellikleri

Paylaştigim Killer gayet kaliteli ve sorunsuz urunler 4 ürünüde kullandim o yüzden tavsiye ediyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Smott egg kilde orta sert soft kildir Maksimum seviyede cizik olusturur güzel üründür bende kullaniyorum suan kupon varken 2 adet almistim begendim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar beyaz aracımın üstünde kahverengi nokta şeklinde reçine noktaları var, bunlar için kil önerir misiniz? Uygulaması da araştırdığım kadarı ile önce aracı yıkayıp sonra sprey içerisine su sampuan karışımını yapıp, uygulancak yüzeye sürekli sıkarak ıslak yüzeye kil hamurunu sürtmek şeklinde olduğunu gördüm. Bu uygulama doğru mudur? Ayrıca direk kil olarak bir ürün önerebilir misiniz? 3m kil iyi midir mesela!
3M yazili Killerden ve Nette Satilan Mavi Renkli Killerden uzak durun Hard Sert kildir Hele bazilari var Kaportaya yapisiyor.Markali ürünler tercih edin kil konusunda Carpro/Autobrite/Sams Detailing/Meguiars/Nanolex gibi sorun yasamazsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Hocam Pompa kisminin altinda yesil renkli yayla birlikte sibop var o belki cikmis olabilir pompanin bidonuna düşmüş olabilir.
Birde Sampuanli suyu Sibop un seviyesinin altinda tutun bu sefer siboptan pompanin icine dogru kopuk atiyor.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Smott egg kilde orta sert soft kildir Maksimum seviyede cizik olusturur güzel üründür bende kullaniyorum suan kupon varken 2 adet almistim begendim.
Maksimum çizik oluşturur derken çizer mi diyorsunuz yoksa az çizer mi demek istediniz. Amatör kullanım olacağı için hem uygulama kolaylığı hem olabildiğince az çizik yapacak hem de uygun fiyatlı birşey olsun diye düşünüyorum. Malum piyasa şartları ortada. Buna alternatif olarak valetpro soft kil düşünüyorum

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Murat hocam whatsapp üzerinden bana yazarsanız yardımcı olayım. Büyük ihtimal ucundaki yaylı conta düştü veya yerinden oynadı.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Merhabalar daha önce denk gelmişti; forumda Audi S3 kullanan biri vardı Can isminde. Kendisini tanıyan var mı acaba? Özelden yazdım ama dönüş alamadım. Bir kaç sorum olacaktı da.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Maksimum çizik oluşturur derken çizer mi diyorsunuz yoksa az çizer mi demek istediniz. Amatör kullanım olacağı için hem uygulama kolaylığı hem olabildiğince az çizik yapacak hem de uygun fiyatlı birşey olsun diye düşünüyorum. Malum piyasa şartları ortada. Buna alternatif olarak valetpro soft kil düşünüyorum
Valet Pro Soft Kil daha iyi olur hocam Smott Egg Orta sertlikte bir ürün.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

Resimdeki araç içi süpürge'yi veya ona benzerini kullanıp tavsiye edebilecek olan varmı? Tabi ki normal elektrikli süpürge yerini tutmaz fakat acil durumlarda iş görsün yeterli.

Merhaba

Aynı ürünü yaklaşık 4 senedir kullanıyorum. Ne arıza ne de başka bir durum yaşadım. Elektrikli süpürge kadar iyi değil ama çakmaklıkla çalışan süpürgelerin içinde en iyisi diyebilirim.