Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #16,741
Arkadaşlar beyaz aracımın üstünde kahverengi nokta şeklinde reçine noktaları var, bunlar için kil önerir misiniz? Uygulaması da araştırdığım kadarı ile önce aracı yıkayıp sonra sprey içerisine su sampuan karışımını yapıp, uygulancak yüzeye sürekli sıkarak ıslak yüzeye kil hamurunu sürtmek şeklinde olduğunu gördüm. Bu uygulama doğru mudur? Ayrıca direk kil olarak bir ürün önerebilir misiniz? 3m kil iyi midir mesela!
Kil yerine şu ürünü öneririm. Çok pratik bir ürün. Mendil olduğuna bakmayın, Duster'da bilerek temizlemediğim 2 senelik reçinelerden birinde kullandım, üzerinde biraz beklettikten sonra çıkarmayı başardı. Hemde nokta gibi bir reçine de değildi serçe parmağın ucu kadar büyüklüğü vardı.
Reçine ile ilgili videoyu henüz hazırlamadım ama ürünün ne olduğunu görmeniz açısından videosunu bırakıyorum.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Arkadaşlar, Alta Foam bu şekilde köpürüyor ve üst taraftan su sızdırıyor.. Sanırım hava kaçırıyor.. Alınca şarjlı pompa modifiyesi yaptım.. Sonrası 6 kere kullanmışımdır.. Var mı bir çözümü ??

Contalar kaçırıyor gibi gözüküyor. Siz ürünü her kullanım sonrası temizliyor musunuz ? Kullanım talimatında iyici temizleyip, sadece su doldurup bir kaç kez püskürtmeniz gerektiği ile ilgili bilgiler mevcut. Ben üşenmeden her kullanım sonrası yapıyorum. Birde, basınç tahliye vanası olmadığı için fazla basınç geldiyse de zarar görmüş olabilir.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Arkadaslar motoru temizlicem benzinli 1.0tsi motorlardan sprey pompa ile su sıkmanın zararı olur mu? Birde kaba kiri çıkarması icin alta foam ile b33 sıkıp sonrasında apc ve detay Fırçası ile dalıp sprey pompa ile durulayacam. kuruttuktan sonra da koruma yapcam. B33 ü motora sıkmanın zararı olur mu? Cvplarnz icin teşekkürler
motor soğukken ön yıkama pompası ile sprey şeklinde su sıktığım oldu tsi motorlara. Hem leon hem a3te denedim biri 59 biri 10 bin km dir sorun yaşamadım. Bizim motorların akü , beyin ve sigortalar sağda olduğundan sağa fazla yanaşmıyorum. kapakları da çıkarıp temizledikten sonra geri takıyorum. Eğer motor çok kirli değilse b33 önermem onun yerine phnötr şampuan ile b33 karıştırıp sıkıp fırçalayabilirsiniz.(Ben çok pis olduğu zaman b33-kc-ev13 şeklinde karışım eğer yağ veya çamur yoksa 1:15 vp apc kullanırım). Önermeme sebebim ise ilk olarak b33 ün çok fazla köpürmesi , diğer bir nedende fazla güçlü bir ürün olması.

Koruma olarak leonda hep kc mp , audide ise bir kere kc ultra protectant diğer temizliklerde kc mp kullandım memnunum.

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
motor soğukken ön yıkama pompası ile sprey şeklinde su sıktığım oldu tsi motorlara. Hem leon hem a3te denedim biri 59 biri 10 bin km dir sorun yaşamadım. Bizim motorların akü , beyin ve sigortalar sağda olduğundan sağa fazla yanaşmıyorum. kapakları da çıkarıp temizledikten sonra geri takıyorum. Eğer motor çok kirli değilse b33 önermem onun yerine phnötr şampuan ile b33 karıştırıp sıkıp fırçalayabilirsiniz.(Ben çok pis olduğu zaman b33-kc-ev13 şeklinde karışım eğer yağ veya çamur yoksa 1:15 vp apc kullanırım). Önermeme sebebim ise ilk olarak b33 ün çok fazla köpürmesi , diğer bir nedende fazla güçlü bir ürün olması.

Koruma olarak leonda hep kc mp , audide ise bir kere kc ultra protectant diğer temizliklerde kc mp kullandım memnunum.
motor çok pis degil aslında ama aracı ilk aldığım da würth motor temizleyici sıktım. Kabasını sildiğim halde yağlı bi görüntü oldu zamanla her taraf toz tutmuş maksat o yağlı tabakayı temizleyip koruma yapmak elimde buharlı temizleme makineside var, uygun bi ortam bulup buhar makinesi ile uygulama yapmayi düşünüyorum. Cevabınız icin teşekkürler

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motor için Engine Cleaner-Dressing tarzi ürün kullansaniz iyi olur hocam birde araciniz yeniyse APC ile girmeyin B33 le güzel bir temizlik yapabilirsiniz sorun olmaz bu Motor beyni nin oldugu yeri poset veya naylonla kapatin yeterli bazilari sigorta kutusunun hemen dış kenarinda oluyor ne kadar da yenide olsa su sızabiliyor.
Cevabınız için teşekkürler

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
İyi bayramlar arkadaşlar. Abimin aracının kaputu bu haldeydi

İlk önce zımpara yaptım, sonra oto boyacıdan vernikli sprey boya alıp kaputu boyadım. Son hali bu şekilde

Eskisine nazaran iyi olsa da birçok kusuru var. Boyadan sonra yüzey iyice düzelsin diye 1000 ve 2000 zımparayla üstünden geçtim sonrasında orbital makinayla sert pedle kc h9 ardından ara pedle kc f6 yaptım. Buraya kadar problem yok. Boyada şöyle lekeler vardı, bunlar sanırım pastadan dolayı, bunları da m3 le alabileceğimi düşündüm

Ama finish pedle m3 yapıp ipayla sildiğimde böyle bir görüntü ortaya çıktı:

Tekrar ettim ama bulanıklık gitmedi, tekrar f6 yaptım boya parladı ama bu seferde çizgi çizgi, nokta nokta izler kaldı.

Boyanın üzerinden on gün geçti, polisaj yaparken 1500 deviri geçmedim. M3 uygulaması neden böyle bir sonuç verdi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@SubaruOutback hocam bu bez ile temizleme işi benim içime pek sinmedi. Bez ile silerken çizik oluşturabileceğini düşünüyorum. Sanki sprey şeklinde yüzeye sıkılıp basınçlı suyla yıkanan bir ürün böcekletr için daha güzel bir çözüm olur gibi düşünüyorum.

@Sefa46 hocam dediğiniz markalardan orta-soft bir kil ile kahverengi reçine noktalarından kurtulabileceğimi düşünüyorum. Öncesindr bir de demir tozu temizliği yaparım tüm yüzeyde.

Antalyalogy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar, 400 km de tahminen 3-4 defa yıkanmış bir araç için wax öncesi temizlik amaçlı, uygun fiyatlı hare giderici ne önerirsiniz?
Ek olarak muhtemelen kağıt toplayıcı arabasının sürtmesi sonucu oluşan boydan boya bir çizik var (tırnak takılmıyor), kapı kolunda da ufak bir boya trsnsferi oluşmuş.
Bunlar için de hafif aşındırıcı ne önerirsiniz?
Teşekkürler

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Arenas0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Değerli forumdaşlar hazır soru sormuşken araç içi için(torpido,direksiyon,multimedya ekranı vb.) için toz tutmayı azaltacak ve rengini bozmayacak bir ürün tavsiyesi isteyebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.
carpro perl aldım, 1 ADET 250ml perl 750ml damacana suyu (1:3) ---- 1 ADET 166 ml perl 834ml damacana suyu (1:5) yaptım gerisini koydum dolaba. bunları birer hafta arayla her yere sürüyürum trim denen.. ve en iyi fiyat performans ürün olduğunu düşünüyorum. haksızsam yazınız. birde bu oran karıştırmalarını carpro usa ile mailleşerek uyguladım.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
carpro perl aldım, 1 ADET 250ml perl 750ml damacana suyu (1:3) ---- 1 ADET 166 ml perl 834ml damacana suyu (1:5) yaptım gerisini koydum dolaba. bunları birer hafta arayla her yere sürüyürum trim denen.. ve en iyi fiyat performans ürün olduğunu düşünüyorum. haksızsam yazınız. birde bu oran karıştırmalarını carpro usa ile mailleşerek uyguladım.
İç trimler için evet 1:6 oraninda ben de kullanıyorum. Aracın dışındaki tampon kapı gibi bölgelerdeki siyah plastiklere seyreltmeden uyguladım 3 hafta olacak hala etkisi var bence çok kullanışlı ve iyi bir ürün.

Arenas0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
ların farklı ürünleri var. Ben auto finesse spiritz kullanıyorum, çok popül
İç trimler için evet 1:6 oraninda ben de kullanıyorum. Aracın dışındaki tampon kapı gibi bölgelerdeki siyah plastiklere seyreltmeden uyguladım 3 hafta olacak hala etkisi var bence çok kullanışlı ve iyi bir ürün.
1/6 değil lütfen 1/5 demek bu :) usa standartlarında bunu tastikledim çok ucu açık bir konu çünkü 1/5 demek 1 kısım ürün 5 kısım su demek. :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
1/6 değil lütfen 1/5 demek bu :) usa standartlarında bunu tastikledim çok ucu açık bir konu çünkü 1/5 demek 1 kısım ürün 5 kısım su demek. :)
Sizin yaptığınız karışımı demiyorum, ben kendi uyguladığım orandan bahsetmiştim :) ben 1 e 6 oraninda karıştırarak uygulamistim yine güzel sonuç veriyor.

trmp

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bursa
Merhabalar
Foruma yeni üye oldum. 2018 Honda civic aracım var. Aracın koltukları deri mi bilmiyorum ama Koltuklar için temizleme ve bakım yapmak istiyorum. Ürüne karar veremedim. Yardımcı olabilir misiniz?
Şu an hepsi burada da %15 indirim var bu arada

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Merhabalar
Foruma yeni üye oldum. 2018 Honda civic aracım var. Aracın koltukları deri mi bilmiyorum ama Koltuklar için temizleme ve bakım yapmak istiyorum. Ürüne karar veremedim. Yardımcı olabilir misiniz?
Hocam hangi paket araç , ben deri diye biliyorum executiveleri

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar
Eğer deri ise autoglym ürünleri fena değildi. Hepsiburada da var mı bilmiyorum