Hızlı Soru - Cevap

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öne çıkan konu #16,781
Deri veya vinil boyatan oldu mu ? TLS ile ön göğsü boyatmayı düşünüyorum ancak devamında boya ile alakalı sorun yaşar mıyım bilemedim ?
Hocam ben Colourlock markasının taze deri boyasıyla farklı zamanlarda farklı araçlarda direksiyon, vites ve koltuk boyaması yaptım. Üç işlemin üzerinden hemen hemen bir yıl geçti, boya kendi halinde kalınca bir sorun yok ancak iş temizliğe gidince boya çıkmaya başladı her üç yerde de. En basitinden gyeon interior quick detailer vitesteki boyayı almaya başladı ikinci denemede. Yine Colourlock güçlü deri temizleyici de boyayı alıyor. Hafif deri temizleyiciyle koltuğu bir kaç kez temizledim onda da boya beze geliyordu ancak görünür bir aşınma gözükmüyordu bilginiz olsun. Çok uzun ömürlü olmuyor. İşlemlerin hepsini Colourlockun kendi uygulama videolarına göre yaptım. Bmw marka bir aracın direksiyonunu boyadıkları hem Almanca yem de İngilizce bir video var ordan bakabilirsiniz youtube kanalından işlem aşamalarına.

İlgili video linki:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Hocam ben Colourlock markasının taze deri boyasıyla farklı zamanlarda farklı araçlarda direksiyon, vites ve koltuk boyaması yaptım. Üç işlemin üzerinden hemen hemen bir yıl geçti, boya kendi halinde kalınca bir sorun yok ancak iş temizliğe gidince boya çıkmaya başladı her üç yerde de. En basitinden gyeon interior quick detailer vitesteki boyayı almaya başladı ikinci denemedi. Yine Colourlock güçlü deri temizleyici de boyayı alıyor. Hafif deri temizleyiciyle koltuğu bir kaç kez temizledim onda da boya beze geliyordu ancak görünür bir aşınma gözükmüyordu bilginiz olsun. Çok uzun ömürlü olmuyor. İşlemlerin hepsini Colourlockun kendi uygulama videolarına göre yaptım. Bmw marka bir aracın direksiyonunu boyadıkları hem Almanca yem de İngilizce bir video var ordan bakabilirsiniz youtube kanalından işlem aşamalarına.

İlgili video linki:
Boya aşamalarını yıllardır fazla fazla görüyorum ancak devamı hakkında hiç görüntü göremedim ki yorumunuz benim için yeterli teşekkürler. Göğüs çok fazla fiziksel temasa maruz kalmayacak da olsa fazlaca temizleyici ve güneşe maruz kalacak. Sorunumuz hasar değil vinilin beyazlanmasından kaynaklı olduğundan dressing ile geçici olarak çözmeliyiz demek ki.
Klima peteğini değiştireceğimiz için göğüs sökülecekti onun için araya sıkıştırmayı düşünüyordum ancak vazgeçtim, teşekkürler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Boya aşamalarını yıllardır fazla fazla görüyorum ancak devamı hakkında hiç görüntü göremedim ki yorumunuz benim için yeterli teşekkürler. Göğüs çok fazla fiziksel temasa maruz kalmayacak da olsa fazlaca temizleyici ve güneşe maruz kalacak. Sorunumuz hasar değil vinilin beyazlanmasından kaynaklı olduğundan dressing ile geçici olarak çözmeliyiz demek ki.
Klima peteğini değiştireceğimiz için göğüs sökülecekti onun için araya sıkıştırmayı düşünüyordum ancak vazgeçtim, teşekkürler.
Beyaz Lekelenme varsa musait bir zaman da sana biraz Meg Trim Tire Jel hediye vereyim Ürün Plastik i besliyor Kalicigi güzel 5 sene once almistim Daha O Kalitede ürüne denk gelemedim malesef Türkiye de yok bu ürün malasef.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Beyaz Lekelenme varsa musait bir zaman da sana biraz Meg Trim Tire Jel hediye vereyim Ürün Plastik i besliyor Kalicigi güzel 5 sene once almistim Daha O Kalitede ürüne denk gelemedim malesef Türkiye de yok bu ürün malasef.
Eyvallah abi, beyaz lekelenme değil, deri gibi bir desende vinil bir kaplaması var. O derilerin desen kısımlarının içleri beyazlamış. Yüksek ihtimal silikonlu ürünlerden kaynaklı.:mad:
KC LS yapmıştım belki biraz toparlar diye ancak kutarmadı. Plastik dressingleriyle hallederim. Geçen ufak test yapmıştım Valet baya parlakmış o kurtarır büyük ihtimal. Yine de teşkkürler.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç kokusu için normalde little trees asıyodum gayet iyi kokuyodu , şimdi asınca 3 saatte kuruyor farklı önerilere açığım siz neler kullanıyorsunuz
Şuanki aracımda hiç koku kullanılmamış o yüzden kullanmıyorum sıfır kokusu duruyor önceki araçlarımda little trees ve be in a good mood kullanıyordum little trees te şöyle bi durum var paketten tamamen cıkarmayacaksınız üzerinde dereceler var kısım kısım çıkarıp kullanırsanız uzun süre götürüyor poşetli bi şekilde camda kötü durduğu için silecek koluna asıyordum ben

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araç kokusu için normalde little trees asıyodum gayet iyi kokuyodu , şimdi asınca 3 saatte kuruyor farklı önerilere açığım siz neler kullanıyorsunuz
Klima menfezlerine asılan kokuları seviyorsanız little Joe, la farfella gibi kokular vardı parlatan adamlarda 3 ay kadar etkisi sürüyordu. Little trees için de bahsedildiği gibi parça parça çıkartılmalı poşeti yoksa bir anda çok yoğun koku basar ve hemen kurur

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Cevaplar için teşekkürler , poşetten çıkarmadan kuruyor hocam hatta poşetin kalan kısmını streçledim yine kurudu. Little trees ler kışa kaldırdım artık dediğiniz diğerlerini deneyeyim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cevaplar için teşekkürler , poşetten çıkarmadan kuruyor hocam hatta poşetin kalan kısmını streçledim yine kurudu. Little trees ler kışa kaldırdım artık dediğiniz diğerlerini deneyeyim.
Eski araçta bargello dan aldığım kokuları kullanırdım cam şişede aynaya asılan, fakat yeni araçlarda o kısımda çok fazla sensör var o kısımlara zarar verebilir tavsiye etmiyorum yoksa kokusu uzun süre gidiyor

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
California scent konserve kokularından tavsiye ederim. Kullanıyorum kokusu bayağı uzun gidiyor akma dökülme vs derdide yok ister vites önünde boşluğa koy ister koltuk altında dursun uzun süre etkili.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Konsantre cilalı şampuan olarak ab purple velvet önerir misiniz? Fiyatı birz yüksek gibi ama kullanım oranı çok düşük

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar selam yaptigim uygulamanin gorselleri paylascaktim. Bu hizli resim yükle kısmından acilan imgb denen sekmeye resimleri secip yüklemesini bekledim sonra yukleme bitince sekme kapandı resimler nereye gitti anlamadim, pek anlamıyorum, bilgilendirirseniz sevinirim

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaslar selam yaptigim uygulamanin gorselleri paylascaktim. Bu hizli resim yükle kısmından acilan imgb denen sekmeye resimleri secip yüklemesini bekledim sonra yukleme bitince sekme kapandı resimler nereye gitti anlamadim, pek anlamıyorum, bilgilendirirseniz sevinirim
Hocam ayni islemi tekrar yapin baglanti gitmis olabilir o arada uzun sürdüyse

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Sekme kapandıgında tekrar forum sekmesıne bakarsanız otomatik olarak resim linkleri konuya veya mesaja gelmiş olmalı. Tabi bir baglantı sorunu yaşanmadıysa :)