Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,841
Bende tam sizi etiketlicektim sefa hocama soralım o bilir diye :)
Hocam Zaten Autobrite nin Türkiye ye Geleli 2 yil olmadi bile Sampuan eski etikette olsa sorun olmaz Ortalama 3-5 Yil Raf Ömrü var bircok ürünün

Meguiars/Sonax/Turtle Wax gibi

shadow3804

Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
herkese iyi akşamlar, sizler sayesinde birçok detaling ürünü aldım ve kullanmaya başladım. herkese teşekkür ederim.
Tek eksiğim iç dış plastik parçalar ve torpido temizliği için bir türlü karar veremedim.
Carproyu hem içte hem sulandırıp kullanabilirim diye düşündüm.
Yani daha ekonomik olacak. Sizin öneriniz nedir?

1.seçenek gyeon preserve
https://www.hepsiburada.com/gyeon-q2m-preserve-250ml-torpido-bakim-pm-HB00000AMVN2
2.seçenek de carpro perl
Carpro Perl Trim Plastik Yenileyici ve Hidrofobik Koruma 500ml Fiyatları ve Özellikleri

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
herkese iyi akşamlar, sizler sayesinde birçok detaling ürünü aldım ve kullanmaya başladım. herkese teşekkür ederim.
Tek eksiğim iç dış plastik parçalar ve torpido temizliği için bir türlü karar veremedim.

1.seçenek gyeon preserve
https://www.hepsiburada.com/gyeon-q2m-preserve-250ml-torpido-bakim-pm-HB00000AMVN2
2.seçenek de carpro perl
Carpro Perl Trim Plastik Yenileyici ve Hidrofobik Koruma 500ml Fiyatları ve Özellikleri
Bu ürünler daha çok koruma odaklı hocam, temizleme amaçlı interior cleanerlara bakmanız daha iyi olur

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır

Forumdan aldıgım marolex 2 kez kullanmistim henüz ama dikkat etmeme ragmen kaciriyor alttan catlamis. Çok üzüldüm bütün keyfim kacti benzinlikte yikama yaparken, durduk yere catlamis. 52 psi bastim maksimum niye böyle oldu bilmiyorum. Plastik kaynak vs ile kurtarir mi acaba catlak olan yer,sizce çöp mü yoksa onarım olur mu?

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

1.seçenek gyeon preserve
2.seçenek de carpro perl
ben iç kısımlardaki sert plastik (göğüs ve kapı içlerinde, marjbiyel üstlerinde vs. ) ve dış kısımdaki tampon kenarları, davlımbaz kenarlarındaki siyah plastikler için meguiars protectan kullanıyorum. Ürün linki aşağıda. Çok da mennunum. İç ksımda toz tutmuyor, yeni bir görüntü sağlıyor, uzun süre kalıyor
Ultimate Protectant Kauçuk, Plastik, Vinil ve Torpido Koruyucu Losyon
https://www.hepsiburada.com/ultimat...aza=TheBestCarCare&url_src=ios-product-detail

Emre2303

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin

Forumdan aldıgım marolex 2 kez kullanmistim henüz ama dikkat etmeme ragmen kaciriyor alttan catlamis. Çok üzüldüm bütün keyfim kacti benzinlikte yikama yaparken, durduk yere catlamis. 52 psi bastim maksimum niye böyle oldu bilmiyorum. Plastik kaynak vs ile kurtarir mi acaba catlak olan yer,sizce çöp mü yoksa onarım olur mu?
Geçmiş olsun çöpe atmadan önce onarım denemekten zarar gelmez, aklıma Pattex'in jel japon yapıştırıcısı geldi çok güçlü bir yapıştırıcı kendisi denenebilir. Jel olduğu için çatlak bölmeye iyice sıvayarak arasını doldurarak uygulanabilir. Olmazsa plastik kaynak denenir ama iki türlü de eskisi kadar basınca dayanıklı olmayacaktır daha dikkatli kullanmak gerekecek.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Geçmiş olsun çöpe atmadan önce onarım denemekten zarar gelmez, aklıma Pattex'in jel japon yapıştırıcısı geldi çok güçlü bir yapıştırıcı kendisi denenebilir. Jel olduğu için çatlak bölmeye iyice sıvayarak arasını doldurarak uygulanabilir. Olmazsa plastik kaynak denenir ama iki türlü de eskisi kadar basınca dayanıklı olmayacaktır daha dikkatli kullanmak gerekecek.

Maalesef kötü oldu ama yapacak bir sey yok :/

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Geçmis olsun orayi bu plastik yapistiricilar vardi onlarla yapistirabilirsin oluyor ben Kwazar a Sibop icin delik acarken asagidan açmisim uzerine bir plastik parca ekleyip yapistirdim 1 yildir oyle kullaniyorum :)

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Geçmis olsun orayi bu plastik yapistiricilar vardi onlarla yapistirabilirsin oluyor ben Kwazar a Sibop icin delik acarken asagidan açmisim uzerine bir plastik parca ekleyip yapistirdim 1 yildir oyle kullaniyorum :)

Catlak var ama abi icinden de baktım. Uzun bir bölümü. Hasar çok gibi duruyor, 50 psi bassam tamir ettirip denerim ama bilmiyorum. Plastik kaynak daha net bir çözüm olur mu sence?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Catlak var ama abi icinden de baktım. Uzun bir bölümü. Hasar çok gibi duruyor, 50 psi bassam tamir ettirip denerim ama bilmiyorum. Plastik kaynak daha net bir çözüm olur mu sence?
Sunfix veya iran yapıştırıcısı deneyebilirsiniz. Plastik de tutunuyor mu bilgim yok araştırabilirsiniz. Patlayan cam su bidonuna iran yapıştırıcısı yapmıştık ancak tabi basınçlı olmadığı için sorun yaşatmamıştı.
Pratik çözümlerden olmazsa plastik kaynağı yaptırabilirsiniz aslında en sağlıklı yol.
Yine olmaz sanayi usulü çöpe atmadan deneyim derseniz sanayideki fibercilerde şansınızı deneyebilirsiniz. Tel ısıtıp basarlar, üstüne japon karbonat karıştırırlar ancak oda basınç altında ne kadar dayanıklıdır bilemiyorum.

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar merhaba, şampuan ne önerirsiniz ?

Yaklaşık 20 aydır Flowey ev13 kullanıyorum ve ürün bitmek üzere :)

oto yıkamada kwzar Köpük pompası ile ön yıkama + yine köpük pompası ve yıkama eldiveni kullanarak son yıkama yapıyorum.

bu bilgiler ile ne önerirsiniz :)

Emre2303

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Arkadaşlar merhaba, şampuan ne önerirsiniz ?

Yaklaşık 20 aydır Flowey ev13 kullanıyorum ve ürün bitmek üzere :)

oto yıkamada kwzar Köpük pompası ile ön yıkama + yine köpük pompası ve yıkama eldiveni kullanarak son yıkama yapıyorum.

bu bilgiler ile ne önerirsiniz :)

Magifoam tavsiye ederim 2 litreye 30 ml koyarak güzel ve etkili köpük elde edebilirsiniz ben de Marolex pompa ile kullanıyorum.
-Magifoam 10 dk bekle (Bu sırada jantlar vs detay işleri yapılır)
-Durula
-Magifoam ve Eldivenle yıka
-Durula
-Koch Chemie PW ve son durulamayı yapıyorum

Benzinlikte yıkama olarak en pratik ve etkili yıkamayı böyle elde edebildim ben. Magifoam kirleri çok güzel söküyor, çift kova yapmadığım için çizilmeyi önleme açısından çok etkili oluyor.

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Magifoam tavsiye ederim 2 litreye 30 ml koyarak güzel ve etkili köpük elde edebilirsiniz ben de Marolex pompa ile kullanıyorum.
-Magifoam 10 dk bekle (Bu sırada jantlar vs detay işleri yapılır)
-Durula
-Magifoam ve Eldivenle yıka
-Durula
-Koch Chemie PW ve son durulamayı yapıyorum

Benzinlikte yıkama olarak en pratik ve etkili yıkamayı böyle elde edebildim ben. Magifoam kirleri çok güzel söküyor, çift kova yapmadığım için çizilmeyi önleme açısından çok etkili oluyor.

merhaba pw benim aracın sileceklerini bozdu ve aracı ıslak silerken bezim hiç silmiyor geride hem ıslaklık kalıyor sizde böyle bişey oldu mu acaba