Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #17,901
abiler, çamur banyosu yapan off-road araçları için
hangi şampuanları önerirsiniz? (koruma önemi değil)
köpük şeklinde mi uygulanmalı? sprey olarak mı?
Şampuanlarla alakalı son açtığım konuyu okuma şansınız olursa aradığınız her detay yazıyor. Her iki şekilde de her iki türde şampuan kullanmalısınız. Sorunuzun cevabı kısa bir cümle değil çünkü.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
kil bezleri aşırı pahalanmış, normal killer de yumuşak bile olsa beni huzursuz ediyor nasıl yapsak bilemedim? koruma öncesi uygulamak için var mı ek bir tavsiyeniz? polisaj olmayacak. aklımda soft99 turuncu kil alıp ön yıkama köpüğü eşliğinde kullanma düşüncem var.
Araç hiç killenmediyse ilk sefer bence kesinlikle hamur ancak dediğiniz gibi periyodik olarak kullanılacaksa eldiven veya bez. Hamuru yaptıktan sonra eldivenin rahatlığına hayran kalıyorsunuz. :smilex: Fiyatlar yüksek geldiyse Aliexpress üzerinden temin edebilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araç çamurluyken şampuanın fazla etki etmeyeceğini düşündüğümden önce basınçlı suyla çamurları temizleyip sonra birkaç dk bekleyip ( bu süreçte de genelde fazla su yüzeyden süzüldüğü için ) daha sonra ön yıkama adımları ile başlıyorum. Tabiki daha tecrübeli kişilerde yorum yapacaktır ve onların yorumlarını da merakla okumak isterim.
evet, bunu nedense hiç düşünmedim :D günlük bindiğim arabayı yıkamaya köpükle başladığım için, offroad arabasında da böyle olmalı mı gibi düşünmüştüm :D teşekkürler

Şampuanlarla alakalı son açtığım konuyu okuma şansınız olursa aradığınız her detay yazıyor. Her iki şekilde de her iki türde şampuan kullanmalısınız. Sorunuzun cevabı kısa bir cümle değil çünkü.
evet, konuyu okuduktan sonra aklıma böyle bir konu gelmişti zaten, teşekkürler

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Pcden hem google chrome hemde edgeden denememe rağmen fotoğraf yükleyemiyorum , yükleme sekmesine gelirken eror veriyor. Acaba genel bi sıkıntı mı var yoksa bende mi sıkıntı var . hiç deneyen varmı ?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
aralık başından beri düzgün yıkanmıyordu,bu yüzden yıkama savaşı başlamış oldu. Önce araba kirliyken motora ve arabanın içine hava tuttum.Resmen tozu dumana kattık.
Önce içi komple süpürüp 1:20 vp apc ile trim temizliğini bitirdim sonra dışa giriştim.

Araba çok kirli olduğu için belaltı ve jant-dazlumbazlara benzinlik kostiği , camlar ve tavana apcli karışım sıkıp duruladım. Daha sonra b33 içerikli apc karışımı ile jant-lastik detayı ve lastikleri 2 tur fırçalama

Yine ön yıkama olarak 1,8 lt suya 20 ml ev13 20 ml b33 karışımı ile bir tur ön yıkamayı daha arkamızda bıraktık.Tekirdağ dün çok soğuk olduğu için yıkama kısmında hiç foto çekemedim. Ön yıkama sonrası lastikleri fırçalarken yüzeyden buhar çıkıyordu.

Kova yıkamasınıda ev13 ve vp mor ile yaptım. Ve içini tekrar bi silip lastik havalarını kontrol edip eve geldim

Ekimde 65 bin bakımıyla beraber Tac system Moonlight uygulamıştım.Şuan 71,900 e gelmişiz ve durum bu şekilde

Garaja girmeden lastiklere sarp sürüp akan damlaları da sildim ve arabanın rengi açıldı

Akşamda kaputu ve dış trimleri ft ile silip trimlere pss sürüp, lastiklere selsil lastik parlatıcı spreyi sıktım. En sonda paspasları spritz ile silip iç trimlere ve eşiklere 3d ultra protectant ile koruma altına alıp bitirdim.

Gece boyunca lastiklere iyice işlemiş sanıyorum , sabah hala hafif parlıyordu.Daha rahat vakit bulursam güzel fotoğraflar ile devam edeceğim

(NOT: normalde aracınıza bugun ne yaptınız konusuna paylaşacaktım ama ordan paylaşamıyorum , buraya yüklemişim. Yazı oraya da taşınabilir :))

Son düzenleme:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Malumunuz önümüzdeki günlerde istanbulda kar bekleniyor. Okulun açık otoparkına koyayım diyorum arabayı güvende olsun diye. Üstünde 2-3 gün kar durmasının boyaya/korumaya bir zararı olur mu?

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar kalorifer kokusuna çözüm olabilecek bir quik freş ürün tavsiyeniz olabilecek bir ürün varmıdır acayip kokuyor açınca arabada nefes almakta zorlanıyorum yeminle

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Merhaba puzzi makine ile evlerdeki koltukları ve yatakları araç koltukları yıkamayı düşünüyorum önerebileceğiniz köpük yapmayan bir şampuan var mı ?
Ben araçlarda normalde VP Carpet Cleaner kullanıyorum ama geçen evde Koch Chemie PO kullandım biraz köpürüyor açıkçası ama ciddi derecede değildi. Beğendiğiniz bir ürün var ise köpük sorunu yaşarsanız köpük kesici ürünler mevcut onlardan da deneyebilirsiniz.

mrtkap

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zong
merhaba, daha önce paylaştığım gibi işaretlediğim yerde kireç izi vardı. Detaycı arkadaşım zımpara ve polisajla geçip geçmediğini denemek için işaretli yere deneme yaptı, geçtiğini gördük. Fakat bu akşam otoparkta herhangi bir müdahale yapılmayan yerde ışık altında şöyle noktacık şeklinde lekeler gördüm. Herhangi makine zımpara vs. yapılmadı. İşlem yapılmayan bölgede neden olmuş olabilir?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
merhaba, daha önce paylaştığım gibi işaretlediğim yerde kireç izi vardı. Detaycı arkadaşım zımpara ve polisajla geçip geçmediğini denemek için işaretli yere deneme yaptı, geçtiğini gördük. Fakat bu akşam otoparkta herhangi bir müdahale yapılmayan yerde ışık altında şöyle noktacık şeklinde lekeler gördüm. Herhangi makine zımpara vs. yapılmadı. İşlem yapılmayan bölgede neden olmuş olabilir?

Noktacığı biraz daha betimlemeniz lazım. Ele mi geliyor silince gidiyor mu, ne renk vs. Fotoğraftan yorum yapmak imkansız çünkü olmayan bir şey yok gibi gözüküyor. Mikron müsaitse panel komple zımparalık