Hızlı Soru - Cevap

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #18,141

Değerli üstatlar, plakamda böyle bir sarkma/eğilme durumu var, nasıl bir çözüm önerirsiniz? Düzeltip silikonla montaj mı, kaliteli bir plakalık mı?

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu

Değerli üstatlar, plakamda böyle bir sarkma/eğilme durumu var, nasıl bir çözüm önerirsiniz? Düzeltip silikonla montaj mı, kaliteli bir plakalık mı?
Eğer plakalık istemiyor bu şekilde kullanmak istiyorsanız söküp altını iyice temizleyip tamponun şekline göre plakayı eğin. Muhtemelen kastığı için silikondan kurtarmış kendini. Ama plakalık en garanti ve sağlam yol tabiki.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eğer plakalık istemiyor bu şekilde kullanmak istiyorsanız söküp altını iyice temizleyip tamponun şekline göre plakayı eğin. Muhtemelen kastığı için silikondan kurtarmış kendini. Ama plakalık en garanti ve sağlam yol tabiki.
Cevap için teşekkür ederim. Nasıl güzel durursa öyle yapayım diyorum. Fikir almak için de size sormak istedim. Bazı kaliteli plakalıklar da gördüm nette ama henüz karar veremedim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
deri değil. Bu videodan sonra anlayacaksınız dediğimi
Hocam ben olsam bi GS'ye şans veririm, hele ki köpük şişesine koyup kullanırsanız iş görecektir diye tahmin ediyorum. Son dönemde interior cleanerlar popülerleşti, ben i2 dışında denemediğim için o klasmandan bir ürünse eğer bilemiyorum. Ancak APC alacaksanız GS'nin köpürmesi iyidir yani ama bu kadar kalın köpük üretmeniz zor açıkçası.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Selamlar Arkadaşlar,
PPF üzerine sürmek üzere adının sonu PPF ile bitenler haric uygun seramik varmıdır bildiğiniz..

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar. Araçtaki ufak tefek boya transferlerini, sürtme izlerini alabilecek, ardında matlık bırakmayacak önerebileceğiniz pasta var mıdır?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar. Araçtaki ufak tefek boya transferlerini, sürtme izlerini alabilecek, ardında matlık bırakmayacak önerebileceğiniz pasta var mıdır?
250 Ml lik Zvizzer/Koch/Carpro/Tac System pastalarini alabilirsiniz öyle mat birakmaz.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır

Degerli dostlar yukarda görünen kil blogu ile ilgili birsey sormak istiyorum.

Polisaj için makine ve uygun ortam olmadigi için elle wax'in otesine gitmiyorum Cogu arkadaşimiz gibi TR sartlarinda. Fakat kil mutlaka ara ara yapilmali ki kurulama asamasinda sürtünme ve cizikler engellensin bir nebze. Hem de daha temiz bir yüzey elde etmis olalim. FAKAT, anlamadıgım çok fazla seçenek var. Mesela 200 liraya da kil var, ama killerin belirli bir ömrü var hatta bayagi kısa diyebiliriz kullan at. Kil eldivenleri, kil havlusu, kil blogu.. Bunlardan kil blogu 277 liraya uygun geldi bana. Kova ile yıkama esnasinda yüzey yeterince ıslak iken kil kaydirici biseye gerek duymadan belki yuzeyden gecilebilir bununla diyorum, sizce yanlis düsünüyor oldugum yerler varmı dostlar?

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı akşamlar. Daha önce forumda yapılan tavsiye niteliğindeki paylaşımlara istinaden dizel aracım için Liqui Moly Pro-Line dizel sistem temizleyici aldım. Aracımın mazot deposu 50 lt yakıt alıyor. 500 ml’lik bu ürünün ise 70 litrelik depoya atılması tavsiye ediliyor. Ben tamamını benim depoya atsam bir sıkıntı olur mu?
(Aracım 200 bin km’yi biraz geçmiş 105 ps 1.6 tdi motor Octavia)

Bu konuda fikir verebilecek kimse yok mu acaba? Bayram iznine giderken uzun yolda kullanmayı düşünüyorum...

tamercakir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ Çorlu

Degerli dostlar yukarda görünen kil blogu ile ilgili birsey sormak istiyorum.

Polisaj için makine ve uygun ortam olmadigi için elle wax'in otesine gitmiyorum Cogu arkadaşimiz gibi TR sartlarinda. Fakat kil mutlaka ara ara yapilmali ki kurulama asamasinda sürtünme ve cizikler engellensin bir nebze. Hem de daha temiz bir yüzey elde etmis olalim. FAKAT, anlamadıgım çok fazla seçenek var. Mesela 200 liraya da kil var, ama killerin belirli bir ömrü var hatta bayagi kısa diyebiliriz kullan at. Kil eldivenleri, kil havlusu, kil blogu.. Bunlardan kil blogu 277 liraya uygun geldi bana. Kova ile yıkama esnasinda yüzey yeterince ıslak iken kil kaydirici biseye gerek duymadan belki yuzeyden gecilebilir bununla diyorum, sizce yanlis düsünüyor oldugum yerler varmı dostlar?
Demir tozu ve kil temizliği konusunda çok eksiğim. Sizin mesajınız vesilesiyle arkadaşlara da danışayım, yaklaşık 2 ay önce seramik yapıldı arabaya ve garajım yok dışarıda kalıyor araç. Demir tozu ve özellikle kil uygulamasını ne sıklıkla ve hangi sertlikteki kil ile yapmalıyım?
Ya da yapılmalı mı?

Son düzenleme:

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam asagidaki baslikta @Nobran hocamin yazdigi mesajlar sorunuza cevap olacaktir.

Detail Sıcak Fırsatlar
Cevap için çok teşekkür ederim hocam. @Nobran hocanın yazdığından benim değil bir kutunun tamamını 2-3 kutu birden dökmem gerektiğini anladım :) Neyse epey pahalı artık bu ürün, geçen haftanın n11 pazar günü kuponuyla bir tık ucuza geldi. Ben 1 kutuyla işe başlayayım. Haziran'da yıllık bakımda bir kutu daha atarım nasipse :)

hüdaverdi

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cevap için çok teşekkür ederim hocam. @Nobran hocanın yazdığından benim değil bir kutunun tamamını 2-3 kutu birden dökmem gerektiğini anladım :) Neyse epey pahalı artık bu ürün, geçen haftanın n11 pazar günü kuponuyla bir tık ucuza geldi. Ben 1 kutuyla işe başlayayım. Haziran'da yıllık bakımda bir kutu daha atarım nasipse :)
Aynı ürün değil ancak farklı marka kullandım birden fazla. Depom 45 litre. Bölerek de kullandım, hepsini depoya dökerek de kullandım. Benim aracımda her iki kullanımda da sorun çıkmamıştı. Sorun çıkaracağını pek sanmıyorum açıkçası. Karar sizin :)