Detail Sıcak Fırsatlar

Emre86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Shell de yeşil 3 lt cam suyu shell kart ile %50 indirimli, 55 tl den 27.5 a iniyor. Direk karıştırılmadan kullanımda -20 derece diyor. Fiyat oldukça makul
Metanol lu mu? Mavi olan kislik etil alkolluydu ama onun 3 litresi 150 tl olmus. Bu yesil 4 mevsimler fiyat uygun aslinda ama metanol oldugu icin uygun herhalde fiyat.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam ürün bu
Shell 4 Mevsim Cam Suyu 3 Lt
https://www.hepsiburada.com/shell-4...?magaza=Oto+Parçam&url_src=ios-product-detail

Dediğiniz gibi metanol varmış. Bende ilk defa metanollu ve etil alkollu olarak farklı tipleri var olduğunı gördüm cam sularının.
Sağlık açısından metanol tercih edilmiyor sanırım ama bu tür ürünler zarar verecek oranda metanol içerse rahat satılabilir mi? Bende sayenizde farkına vardm tşk ederim.

Metanol lu mu? Mavi olan kislik etil alkolluydu ama onun 3 litresi 150 tl olmus. Bu yesil 4 mevsimler fiyat uygun aslinda ama metanol oldugu icin uygun herhalde fiyat.

Emre86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam ürün bu
Shell 4 Mevsim Cam Suyu 3 Lt
https://www.hepsiburada.com/shell-4-mevsim-cam-suyu-3-lt-p-HBCV00001S7FUG?magaza=Oto+Parçam&url_src=ios-product-detail

Dediğiniz gibi metanol varmış. Bende ilk defa metanollu ve etil alkollu olarak farklı tipleri var olduğunı gördüm cam sularının.
Sağlık açısından metanol tercih edilmiyor sanırım ama bu tür ürünler zarar verecek oranda metanol içerse rahat satılabilir mi? Bende sayenizde farkına vardm tşk ederim.
Dokunmayip solunmazsa sikinti yok. Fiyati uygun olan tum antifirizli cam sulari metanollu. Etil alkol pahali. Mavi olani shellde gecen sene 57 tl idi bu sene 150 olmus masallah.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yani sunu demek istedim hocam Kampayadan 1 kez mi yararliniyoruz sadece :) (Bizim Evin Ordaki Shellde Güzel Silecekler var ondan almayi dusundum )
Sizin evin oradaki değil de benim iş yerinin oradaki Shell' de 3 litresi 45 TL. Bugün 2 tane aldım :D %50 indirimli olarak 67,5 TL' ye geldi. Bu arada %50 indirim olayı 30 TL ile sınırlı :D

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sizin evin oradaki değil de benim iş yerinin oradaki Shell' de 3 litresi 45 TL. Bugün 2 tane aldım :D %50 indirimli olarak 67,5 TL' ye geldi. Bu arada %50 indirim olayı 30 TL ile sınırlı :D
Yoksa zamanında 25-30 liraya satılırken kimsenin yüzüne bakmadığı würth enjektör temizleyicilerini şuan hiç bir istasyon 150 liradan ucuza satmıyorken %50 indirimle 100 tane almayı bende biliyorum ama dediğim gibi indirim olayı 30 TL ile sınırlı :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yoksa zamanında 25-30 liraya satılırken kimsenin yüzüne bakmadığı würth enjektör temizleyicilerini şuan hiç bir istasyon 150 liradan ucuza satmıyorken %50 indirimle 100 tane almayı bende biliyorum ama dediğim gibi indirim olayı 30 TL ile sınırlı :D
Wurth Enjektör temizleyiciyi kullandıysan, Merzifonlu Katolik Taş Fırın Ustaları Derneği adına işe yarayıp yaramadığını, faydası veya zararı olup olmadığını, nasıl kullanılması gerektiğini hele bir anlat.

eburakcelik

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bunu bir kere mahsus mu aliniyor sürekli mi yada gün içinde 1 kez mi
Dün görünce gideyim dedim. 60 TL ye kadar yüzde 50 indirimli 27.5 a düşüyor 2.cisini indirimli maalesef alamiyorsun. Günlük 1 tane alabilirsin 3 litreden. Bu ayın sonuna kadar Max 4 sefer alabiliyorsun. 2 kart var bende toplam 8 tane alacağım tüm kişı çıkartırız.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Wurth Enjektör temizleyiciyi kullandıysan, Merzifonlu Katolik Taş Fırın Ustaları Derneği adına işe yarayıp yaramadığını, faydası veya zararı olup olmadığını, nasıl kullanılması gerektiğini hele bir anlat.
Ben iki şekilde kullanıyorum.

1-) Uzun yola çıkacağım zaman depoyu dolduruyorum. Depoyu doldurduktan sonra bu katkıyı da depoya boşaltıp yola çıkıyorum. Bunu depoya ekledikten sonra fayda görebilmek için minimum 50 km gidilmesi ve motorun da 2500 d/d kullanılması gerekildiği gibi bir ibare kalmış aklımda. Nerede yazıyor hatırlayamadım ama hep bunu uygulamaya çalışıyorum.

Not: Bazıları depo boşken bu katkıyı döküp yakıtın üzerine eklenmesi gerektiğini yazabilir, bazıları depo yarımken döküp daha sonra deponun doldurulması gerektiğini yazabilir. Bu kişilerin fikirlerine ve mantıklarına saygı duymakla beraber zaten bu katkı benzin ya da mazot ile homojen olarak karıştığı için sonuç değişmeyecek. Kim nasıl isterse yakıt deposuna o şekilde dökebilir yani.

2-) Aracı şehir içinde kullandığım dönemlerde kullanacaksam, çeyrek-yarım depo arası bir yakıt kalınca döküyorum ve yakıt ışığı yanana kadar değil, yanıp sönmeye başlayana kadar çevre yolunda dolanıyorum (takriben depoda 2 litre yakıt kalana kadar bir o yana bir bu yana dolanıyorum) kullandıktan sonra yakıt alıyorum.

İçindeki malzeme tiner ve kerosen karışımı bir malzeme olduğu için hemen uçuyor, maksimum depoda duracağı süre 4-5 gün falan. O sebeple günlük 15-20 km ve bilhassa şehir içinde dur kalk yaparak kullanılan araçlar fayda göremiyor. Bunu koyunca tabanı yırtık tazı gibi gezmek, gezerken de sabit hızda ve yüksek devirli kullanabileceğin bir yerde olmalısın :D

Minimum 200-300 bin km yapmış ya da uzun yıllar yatmış araçlarda bu katkıyı 1 defa koyayım motor depo enjektör falan tertemiz olsun mantığı da doğru değil, onların reçetesi daha farklı. Çünkü reçinemsi ya da katılaşmış kalıntılar yakıt sisteminin içerisinde gevşeyip ilerlemeye başlıyor ve tam çözünememiş bu kalıntılar enjektörlerde sıkıntıya yol açabiliyor. Bu tip araçlarda 1 kutu yerine 2 hatta 3 kutu katkı koyup solvent miktarını arttırmak gerekiyor. En doğrusu ise araç sıfır kilometreyken kullanmaya başlayıp düzenli şekilde kullanmak.

Ben bu ürünlerin yerli ve yabancı marka neredeyse tüm çeşitlerini kullandım. En fayda gördüğüm marka Liqui Moly oldu. Liqui Moly' den sonra Sonax' ın enjektör temizleyicisi geliyor.

Würth ise çok iyi değil ama pazarlama tekniği yüzünden piyasada en bilineni o marka :)

Not: En bariz faydaları, enjektörden kaynaklı zor çalışan araçların daha rahat marş almaya başlaması, katalitik konvektörü de biraz temizlediği için muayeneden geçmeyen araçların geçebilmesi ve enjektörler rahatladığı için yakıt tüketimini düşürmesi. Düzenli kullanılan araçlarda fayda görülmüyor "var olan durum" korunuyor. :)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Wurth enjektör temizleyicisini bir önceki 200 bin km deki Nissan Note aracımda kullanmıştım. Nobran hocamın söylediği her şeye katılmakla beraber, ürününün işe yaradığına şahit oldum diyebilirim. Egzoz ucu simsiyah oluyor hatta aracın siyah duman attığını görebiliyorsunuz.

Fakat dikkatli kullanılması gerektiğini belirteyim. Yarı profesyonel bir ürün bile denebilir aslında. Ben depoda bu ürün varken bir arkadaşıma direksiyon çalıştıracaktım. Aracı 1. viteste devirsiz sürdü, birden fazla kez istop ettirdi üst üste. Sonra arabanın enjektörü tıkandı gibi oldu. Gaz yemedi devir saati gaza basmama rağmen yükselmemeye başladı. Durduğu yerde hava filtresi hortumundan içeri balata spreyi sıktım o şekilde gaz yememe çözüldü ve sonra hareket ettim.

Yani bunu araca ekliyorsanız, yüksek devirde kullanmaya özen gösterin diyebilirim. Wurth kalitelidir değildir, bilemiyorum. Eminim çok daha iyi ürünler vardır, fakat ben genel müşteri ilişkilerini çok iyi bulmuştum. Ürün kaynaklı sorun yaşayan herkese yardımcı olmaya çalışmışlar gibi gelmişti. Ayrıca mail atmıştım çok ayrıntılı şekilde cevap vermişlerdi.

Bir de yine Nobran hocamın son cümlesine ekleme yaparak bitireyim Düzenli kullanılan araçlarda fayda görülmüyor var olan durum korunuyor, durumun daha kötüleşmesinin önüne bir nebze geçiliyor.

Son düzenleme:

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

1-) Uzun yola çıkacağım zaman depoyu dolduruyorum. Depoyu doldurduktan sonra bu katkıyı da depoya boşaltıp yola çıkıyorum. Bunu depoya ekledikten sonra fayda görebilmek için minimum 50 km gidilmesi ve motorun da 2500 d/d kullanılması gerekildiği gibi bir ibare kalmış aklımda. Nerede yazıyor hatırlayamadım ama hep bunu uygulamaya çalışıyorum.

Not: Bazıları depo boşken bu katkıyı döküp yakıtın üzerine eklenmesi gerektiğini yazabilir, bazıları depo yarımken döküp daha sonra deponun doldurulması gerektiğini yazabilir. Bu kişilerin fikirlerine ve mantıklarına saygı duymakla beraber zaten bu katkı benzin ya da mazot ile homojen olarak karıştığı için sonuç değişmeyecek. Kim nasıl isterse yakıt deposuna o şekilde dökebilir yani.

2-) Aracı şehir içinde kullandığım dönemlerde kullanacaksam, çeyrek-yarım depo arası bir yakıt kalınca döküyorum ve yakıt ışığı yanana kadar değil, yanıp sönmeye başlayana kadar çevre yolunda dolanıyorum (takriben depoda 2 litre yakıt kalana kadar bir o yana bir bu yana dolanıyorum) kullandıktan sonra yakıt alıyorum.

İçindeki malzeme tiner ve kerosen karışımı bir malzeme olduğu için hemen uçuyor, maksimum depoda duracağı süre 4-5 gün falan. O sebeple günlük 15-20 km ve bilhassa şehir içinde dur kalk yaparak kullanılan araçlar fayda göremiyor. Bunu koyunca tabanı yırtık tazı gibi gezmek, gezerken de sabit hızda ve yüksek devirli kullanabileceğin bir yerde olmalısın :D

Minimum 200-300 bin km yapmış ya da uzun yıllar yatmış araçlarda bu katkıyı 1 defa koyayım motor depo enjektör falan tertemiz olsun mantığı da doğru değil, onların reçetesi daha farklı. Çünkü reçinemsi ya da katılaşmış kalıntılar yakıt sisteminin içerisinde gevşeyip ilerlemeye başlıyor ve tam çözünememiş bu kalıntılar enjektörlerde sıkıntıya yol açabiliyor. Bu tip araçlarda 1 kutu yerine 2 hatta 3 kutu katkı koyup solvent miktarını arttırmak gerekiyor. En doğrusu ise araç sıfır kilometreyken kullanmaya başlayıp düzenli şekilde kullanmak.

Ben bu ürünlerin yerli ve yabancı marka neredeyse tüm çeşitlerini kullandım. En fayda gördüğüm marka Liqui Moly oldu. Liqui Moly' den sonra Sonax' ın enjektör temizleyicisi geliyor.

Würth ise çok iyi değil ama pazarlama tekniği yüzünden piyasada en bilineni o marka :)

Not: En bariz faydaları, enjektörden kaynaklı zor çalışan araçların daha rahat marş almaya başlaması, katalitik konvektörü de biraz temizlediği için muayeneden geçmeyen araçların geçebilmesi ve enjektörler rahatladığı için yakıt tüketimini düşürmesi. Düzenli kullanılan araçlarda fayda görülmüyor "var olan durum" korunuyor. :)
Hocam seni yakalamışken iki soru sorayım 1-depoya değil de mazot flitresine az miktarda koyup depo ve yakıt hattındaki tortuyu kaldırmayı en aza indirmeye çalışsak
2- depoya sadece kerosen koysak
çok riskli olur mu?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Ben dizel araçta uzun yola çıkarken setan artırıcı olsun diye kullanıyorum onun dışında çok tavsiye etmem kendi tecrübem.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Nobran hocam tşk ederiz aydınlatıcı bilgileriniz için. En cok liqui moly den memnun kaldiginizi belirtmissiniz. Bahsettiginiz urun asagidaki baglantidaki urun mudur?

LIQUI MOLY Dizel Enjektör ve Yanma Odası Temizleyici Yakıt Katkısı 250 ml (5120)
LIQUI MOLY Dizel Sistem Temizleyici Pro-Line Seri 500 ml (5156)

O da olur ancak bu daha iyi. Genel olarak Proline serisini tercih ediyorum.

Hocam seni yakalamışken iki soru sorayım 1-depoya değil de mazot flitresine az miktarda koyup depo ve yakıt hattındaki tortuyu kaldırmayı en aza indirmeye çalışsak
2- depoya sadece kerosen koysak
çok riskli olur mu?
Abi ben birkaç kere hem benzinli hem dizel araçların yakıt deposunun içini doluyken görme fırsatına eriştim. Biraz hor kullanılmış araçlardı bu araçlar. Dikkatimi çeken şey, yosun tutmuş göl kıyısı gibi bir görüntü olmuştu. Deponun içindeki tortu, bildiğin yosun parçaları gibi yüzer vaziyette dolanıyordu ve bu da yakıt pompasına zarar vermişti. Depodaki yakıtı çeyrek deponun altına indirmeyin espirisi buradan geliyor, pompa o tortuyu çekince tortu pompaya dolanıyor ve kilitliyor. Zaten bu tip araçlar marş bastığı halde çalışmadığı için çekici ile gelirdi. Bunun geçici çözümü yeni pompa takmak ve 1-2 sene sonra tekrar arıza yapmasını beklemek. Kalıcı çözümü ise depoyu sökerek temizliğini yaptıktan sonra yeni pompayı takmak. Ben pompasının ucu temiz olan istasyonlardan yakıt almaya özen gösteriyorum. %99 Shell' den yakıt alıyorum ama Shell' in kir pas içinde olan pompa ucu da denk geldi, adı sanı bilinmeyen markaların ışıl ışıl parıldayan pompaları da denk geldi. Deponun kirlenmesindeki en büyük etken kirli pompa uçları.

Eğer profildeki canavar için bunu soruyorsan onun motoru her türlü tortunun üstesinden gelir. Ben olsam 1 kutuyu direkt depoya dökmek yerine önce 1/4' ünü dökerek gözlem yapar, daha sonra kademeli olarak arttırma yolunu seçerdim :)

Zaten abi 10 numara yağdan mazot yapılırken kerosen ilave ediliyor, fiyatları çok arttığı ve bulunabilirliği azaldığı için otobüs ve kamyonlarda kullanılmasının eskisi gibi bir espirisi kalmadı :komik: 45 litrelik depoya 300-500 ml kerosen ilavesinin DPF dışında bir parçaya zararı olmaz o da yüksek devirli sürünce temizleneceği için sorun olmaz. Çünkü kerosen çok iyi bir çözücü ancak yanma sonunda is bırakıyor (gazyağı daha çok is bırakıyor)

Mazot filtresine bu katkılar tabi ki ilave edilebilir ha depoya konmuş ha oradan ilave edilmiş fark etmez ama motorun bu katkıya biraz maruz kalması gerekiyor o yüzden mazot filtresine konursa etkisi çok daha kısa süreli olur :(

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben dizel araçta uzun yola çıkarken setan artırıcı olsun diye kullanıyorum onun dışında çok tavsiye etmem kendi tecrübem.
Corsacı arkadaşım merhaba :)

10 yıl önce sıfır aldığım aracımı her gün kullanıyorum. İlk 60 bin km' ye gelene kadar herhangi bir katkı maddesi kullanmadım ancak bakım sonrası motor yağı daha çabuk siyah olmaya, bakım esnasında da zift gibi akmaya başladı. Kime sorsam "normal" dedi. Bence normal değildi ve bu yüzden engine flush olarak satılan katkıları kullanmaya başladım. Motorun içine yapışan katı yağ parçalarını söküyor mu tam olarak emin değilim ama eski yağı daha akışkan hale getirip karterden daha hızlı ve su gibi akıtmasından dolayı motordaki eski yağdan daha fazla kurtulduğum kesin. Çünkü tam akmayan yağ nihayetinde eski yağın daha çabuk kararmasına neden oluyor. En memnun kaldığım engine flush liqui moly proline serisi oldu ama kur artışı ve alım gücünün düşmesi sonucu farklı alternatifler arayışına girdim ve şuan kerosen ile aynı şeyi devam ettiriyorum. Bakım sonrası 5-6 bin km boyunca yağda beklenen ve normal olan koyulaşma dışında halen sarılığını koruması ve bakım sırasında da zift gibi akmaması, yağ filtresinde eser miktarta katı madde görüyor oluşum kerosenin de aynı işi yaptığının bir göstergesi. Aracın gerçek kilometresi 190 bine yaklaştı (benim konularıma bakarsan dünyadaki herhangi bir Corsa D kesinlikle bu kadar kurcalanmamıştır :deli: ) ve vanos contaları dışında herhangi bir yağ kaçağı oluşmadı. Kerosen kullanırken tek endişem contaları bozup kaçağa sebep olmasıydı ancak vanos contaları zaten yıllar içinde sertleştiği için kaçağa sebep oluyor.

Daha sonra zamanla yakıt tüketimi bir miktar arttı kulak arkası ettim işin doğrusu. Uzun uzadıya yazıp daha fazla kafa ütülemek istemem ama eskiden 100 km' de 6-7 litre yakan araç artık 9-10 litreleri görmeye başlayınca bu sefer de enjektör ve sistem temizleyicileri gibi ürünleri kullanarak yakıt tüketimini eski haline düşürdüm. Müsait bir zamanda yakıt deposunu da araçtan sökerek adam akıllı temizlemeye niyetim var.

Enjektör ve sistem temizleyicilerine ek olarak çok çeşitli deneyler yapmak için yeri geldi depoya tiner de koydum, 2 zamanlı tam ve mineralli motor yağları da koydum (2 zamanlı mineralli yağ bujileri mahvetti :D ) yeri geldi kerosen de koydum. :)

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende evin 2. Aracı 2006 vw 1.2 Fox var 240 bin km de bu katkı maddesinden kullandım hiç bir etkisini görmedim gören illaki vardır

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Nobran @umrdmr Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. :) Peki bu mereti yarım depo yakıt varken depoya döktük. 50km kesintisiz gazladık yeterli mi? Yoksa depodaki yakıtı bitirmek mi gerekiyor. Ha öyle bir şey yapacaksam, uzun yola çıkmam lazım. Yarım depo yakıta 400km'den fazla menzil gösteriyor :D

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Nobran @umrdmr Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. :) Peki bu mereti yarım depo yakıt varken depoya döktük. 50km kesintisiz gazladık yeterli mi? Yoksa depodaki yakıtı bitirmek mi gerekiyor. Ha öyle bir şey yapacaksam, uzun yola çıkmam lazım. Yarım depo yakıta 400km'den fazla menzil gösteriyor :D
Abi o ürün beni biraz tedirgin etmişti. Ben olsam yarım depo yakıtın üzerine ekler üstüne depoyu fuller( deponun 40-45 litre olduğunu varsayarak) sonrasında depoyu bitirirdim. Şehir içi kullanılabilir sadece biraz devirli sürsen yeterli. Wurth'e aracın durumunu vs. ayrıntılı yazarsan belki onu değil şunu kullan diye de ekleyebilirler. İlgililer baya, maillere dönüş yapıyorlar.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara