Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #18,221
Merhaba,

Bugün akbel pompaya 1000 ml su 50 ml magifoam karıştırdım ama su gibi akıp gitti tutunmadı.
1500 ml suya 50 ml koydum yine aynısı oldu.
Pomla orijinal modifiyeli olarak geldi.
Sizce pompa sorunlu mu?
Pompada bir sorun var herhalde ben de akbel pompa kullanıyorum. VP pH nötr ve ANSF ile kullanımda 2 litreye 100 ml civarında kullanım ile iyi iş çıkarıyor.

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba,

Bugün akbel pompaya 1000 ml su 50 ml magifoam karıştırdım ama su gibi akıp gitti tutunmadı.
1500 ml suya 50 ml koydum yine aynısı oldu.
Pomla orijinal modifiyeli olarak geldi.
Sizce pompa sorunlu mu?
hava borusuna delik açtınızmı, ucunda keçe varmı. 1.8 litre suya 35 ml civarı magifoam yeterli bir köpük çıkarıyor normalde. ve nozul almanızı öneririm dağıtım olarak çok daha iyi sıkıyor

YusufSari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
hava borusuna delik açtınızmı, ucunda keçe varmı. 1.8 litre suya 35 ml civarı magifoam yeterli bir köpük çıkarıyor normalde. ve nozul almanızı öneririm dağıtım olarak çok daha iyi sıkıyor
Hocam 110-06 nozul da aldım. Sizin köpük araca yapışıyor mu? Sanırım 1 delik var, 2. deliği karşına açarsam düzelir mi bilemedim. Orta kısımda 2 adet keçe yerleştirmişler ama en önde nozul kısmında keçe yok.

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam 110-06 nozul da aldım. Sizin köpük araca yapışıyor mu? Sanırım 1 delik var, 2. deliği karşına açarsam düzelir mi bilemedim. Orta kısımda 2 adet keçe yerleştirmişler ama en önde nozul kısmında keçe yok.
benimde tek delik var hocam 110-06 nozulla . foam lance kadar güzel bir kıvam almıyorum bende tabiki akıyo yan taraflar haliyle

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba lastik parlatıcısı olarak
gyeon tire 400ml 260tl
meguiars endurance tire gel 473 ml 365 tl

arasında kaldım kullanan yada hangisi daha iyi önerecek olan varmı. kulanan tavsıye verecek olan acaba
Herkese merhabalar
Bu hafta içi bayiden sıfır aracımı teslim aldım. Aracıma seramik kaplama ve fiyat durumuna göre ise kaputa puf kaplama yaptırmayı düşünüyorum. Ankarada önerebileceğiniz güvenle bu işlemleri yaptırabileceğim yerleri paylaşabilirseniz çok sevinirim.
merhaba dby detailing tavsiye edebilirim

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

kullanan yada kullanmış olan varmı. su iticiliği vs varmı yada siyah arabada kullanan parlaklıgını vs gören alınabılır bir ürünmü.
Hocam kullandım bu ürünü bence carnauba parlaklığı istiyorsanız tac system shine wax veya vonixx hybrid carbauba katı wax tercih edebilirsiniz bu üründen çok çok daha iyilerdir.Daha kalıcı daha güzel bir ürün olarakta vonixx carnauba ceramic spray wax tavsiye ederim bu ürün bence fp oranı en yükseklerden şuan aracımda kullanmaktayım düzenli olarak

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam kullandım bu ürünü bence carnauba parlaklığı istiyorsanız tac system shine wax veya vonixx hybrid carbauba katı wax tercih edebilirsiniz bu üründen çok çok daha iyilerdir.Daha kalıcı daha güzel bir ürün olarakta vonixx carnauba ceramic spray wax tavsiye ederim bu ürün bence fp oranı en yükseklerden şuan aracımda kullanmaktayım düzenli olarak
bumu hocam

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Ben kullanıyorum. Biraz yağlı gibi silmesi zor fakar çift taraflı bir tarafı yoğun tüylü diğeri kısa bezler ile uygulama yapmanızı öneririm. Bezin kısa tüylü tarafı ile ürünü yayıp uzun tüylü tarafı ile parlatin. Daha güzel sonuç elde edersiniz.

Klin Wipe bezleri var wax silme için tüysüz, onlarla sildim color ugrastirdi

kestaneci_037

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Elimde KC Gs Vp Citrus var uzun yol yaptım çok fazla böcek yapıştı cama ve kaportaya nasıl bir uygulamayla yok edebilirim cevaplar için şimdiden teşekkürler.

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimde KC Gs Vp Citrus var uzun yol yaptım çok fazla böcek yapıştı cama ve kaportaya nasıl bir uygulamayla yok edebilirim cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Çok tavsiye etmemekle beraber yıkama öncesi 1e20 oranla GS kullanabilirsiniz. VP Citrusu denemedim ama AutoBrite Citrus kullanıyorum ön yıkama öncesinde ve foam ile devam ediyorum, genel olarak başarılı fakat asıl önerim boya üzerinde çok kurumamışsa ben rutinde QuickDetailer kullanıyorum. Carpro Echo tavsiye edebilirim çok yönlü bir ürün, ben memnunum.
3d final touch da iyi bir seçim ama ben bir türlü sevemedim. Gyeon qd de kullanabilirsiniz veya doğrudan kuş-böcek pislikleri için satılan ürünlerden ( ör: Sams İnsect remover gibi ) alabilirsiniz. seçenek oldukça fazla.

Greib

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
200-300 bandında yıkama eldiveni önerilernizi alabilir miyim aklımdakiler ( Klin-Gtecniq-ValetPro-Adam's Garage) elinde olup satmak isteyenler de ulaşabilir

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
200-300 bandında yıkama eldiveni önerilernizi alabilir miyim aklımdakiler ( Klin-Gtecniq-ValetPro-Adam's Garage) elinde olup satmak isteyenler de ulaşabilir
Klin Wash Mitt veya Wash Pad
Klin Softy ( Kullanımı keyifli, ben seviyorum)
Work Stuff Storm ( Sanırım şuan stokta yok ama denk gelirseniz güzel üründür)
Slopes Deluxe Wash Mitt ( Fiyat\Performans)
Fireball Wash Mitt ( Denemedim ama ihtiyacım olsaydı kesin sepete eklerdim )
Adams Garage ürünlerini de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Ek olarak fiyatta indirim olursa Gyeon Smoothie da öneririm.

kestaneci_037

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Çok tavsiye etmemekle beraber yıkama öncesi 1e20 oranla GS kullanabilirsiniz. VP Citrusu denemedim ama AutoBrite Citrus kullanıyorum ön yıkama öncesinde ve foam ile devam ediyorum, genel olarak başarılı fakat asıl önerim boya üzerinde çok kurumamışsa ben rutinde QuickDetailer kullanıyorum. Carpro Echo tavsiye edebilirim çok yönlü bir ürün, ben memnunum.
3d final touch da iyi bir seçim ama ben bir türlü sevemedim. Gyeon qd de kullanabilirsiniz veya doğrudan kuş-böcek pislikleri için satılan ürünlerden ( ör: Sams İnsect remover gibi ) alabilirsiniz. seçenek oldukça fazla.
Quick
VP citrus pre wash deneyeceğim ama daha önce kullandığımda çok etkin sonuç alamadım tekrar deneyeceğim seyreltmeyi değiştirip. Quick detailer elimde VP citrus bling var ben Qd yi nasıl kullanabilirim öneriniz nedir?

soner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
edirne
merhabalar.

turtle wax dry shıne ve turtle wax seal and shine farkı yada benzerlikleri nedir? bilen bir üstad var mıdır? yani biri diğerinin yerini tutarmı?

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Quick

VP citrus pre wash deneyeceğim ama daha önce kullandığımda çok etkin sonuç alamadım tekrar deneyeceğim seyreltmeyi değiştirip. Quick detailer elimde VP citrus bling var ben Qd yi nasıl kullanabilirim öneriniz nedir?

Üstadlar daha doğru yönlendirme yapabilirler ama naçizane genel anlamıyla kurulama yardımcısı olarak kapı aralarına, kuş böcek pisliklerine ve hatta doğru yöntemle susuz yıkama yapılacağı zaman ( ben sadece o da nadiren, yıkamanın ertesi günü gibi kısa bir sürede tozlandıysa yapıyorum ara ara ) uygulanabilir.

Ancak citrus yani narenciye içerikli ürünler pek QD sayılmayabilir, sebebi ise bildiğim kadarıyla yukarıdaki mesajda adı geçen ürünlere nazaran korumanızı elleme ihtimali olabilir. Dediğim gibi ürünü kullanmadığım için yanlış yönlendirmek istemem.

Yıkama sonrasında kapı ve bagaj aralarını, ayak basamaklarını vs silerseniz hem hızlı bir bakım hemde yıkama sonrası akan damlacıkların önüne geçersiniz.
Kuş ve böcek kalıntıları için makyaj pamuğu gibi bir ürüne QD sıkıp pisliğin üzerine koyum kısa bir süre bekletip silince leke olmadan çıkaracaktır. Tabi burda aslında en büyük etken boya yüzeyinin korumalı olması yani öncesinde wax-cila-seramik gibi bir kaplamanız varsa işiniz oldukça kolaylaşır. Ek olarak gördüğünüz an mudahele etmeniz. Kurumaması avantajınıza olacaktır. Spreyle kalıntı olan bölgeye sıkıp yumuşak bir bezle de silerseniz sonuç alırsınız ama bana göre makyaj pamuğu daha lokal müdahele imkanı sağlıyor ve bana daha risksiz geliyor.

Susuz yıkama için ise yüzeye ve kaliteli bir beze spreyle sıkıp bezle bastırmadan silerseniz ve sonrasında bu işlemi başka bir temiz kaliteli bezle tekrarlarsanız susuz yıkamış olup kısa vadeli olarak bir koruma sağlarsınız veya mevcut korumanızı tozdan arındırıp yıkama yapmadan temiz ve parlak durmasını sağlayabilirsiniz. ( tavsiye değildir :) )