Hızlı Soru - Cevap

tolgakdg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #18,281
Uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba. Elimde 2 adet koch chemie pol star var. İkisi de açılmamış ve farklı satıcıdan alınmış. Satın aldığım yerlerden ürünlerin son tüketim veya üretim tarihi hakkında net bilgi alamadım. Raf ömrü iki yıl diyorlar o kadar. Barkodun yanındaki batch no bölümünde birinde 220402041, diğerinde ise 220903088 yazıyor. Ürünlerin üretim tarihi nedir bunu nasıl anlarım?

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba. Elimde 2 adet koch chemie pol star var. İkisi de açılmamış ve farklı satıcıdan alınmış. Satın aldığım yerlerden ürünlerin son tüketim veya üretim tarihi hakkında net bilgi alamadım. Raf ömrü iki yıl diyorlar o kadar. Barkodun yanındaki batch no bölümünde birinde 220402041, diğerinde ise 220903088 yazıyor. Ürünlerin üretim tarihi nedir bunu nasıl anlarım?
tamamen yorumlayarak 2022 yıl - 04 gün - 02 ay - 041 sıra no gibi bişey olabilir diye düşünüyorum

PtonHo

Acemi Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Merhabalar
Dün bir video gördüm buna göre kendimde bir deneme yaptım
Fivestar Detailing on Instagram: "A method I use to dress your tyres. Products used - PSS from @kochchemie_gmbh and Mini Iron Brush from @cleanyourride.co.uk DM or Call 07599 894938 for bookings and enquiries #detailing #cardetailing #reel #audi #audiq8 #satisfying"

videoya bu şekilde fırçalıyordu lastikleri çok boşuma gitti daha sonra buldum ürünü ama biraz fp dışında kaldığı için almadım. Ama akşam kendim farklı bir şekilde denedim sonuç aşağıdaki gibi
1/1 sulandırılmış k2 apc pro

Apc ile silip bez ile kuruladıktan sonra

Meugiars Endurance ile Parlattından sonra

Son düzenleme:

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
dostlar karcher k2 classic kullanan varmı daha önce yada aktif kullanan iş görürmü acaba iyimidir benim gibi bir acemi için acaba

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Ufukmegane K2 compact kullanıyorum yaklaşık 7-8 yıldır. Benim için tek sıkıntısı kısa olan hortumuydu, araç etrafında hortumla dönmem gerekiyordu, Amazon üzerinde 10mt hortum alara bu sorunu hallettim. Harici memnunum, bekleniz nedir bunun cevabı sizi doğru makineye yönledir. imzamda youtube kanal linkim mevcut K2 incelemeside var videolar içerisinde.

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
@Ufukmegane K2 compact kullanıyorum yaklaşık 7-8 yıldır. Benim için tek sıkıntısı kısa olan hortumuydu, araç etrafında hortumla dönmem gerekiyordu, Amazon üzerinde 10mt hortum alara bu sorunu hallettim. Harici memnunum, bekleniz nedir bunun cevabı sizi doğru makineye yönledir. imzamda youtube kanal linkim mevcut K2 incelemeside var videolar içerisinde.
beklentim dükkanımın önünde evimin önünde bi şekilde rahat araba yıkamak benzinliklerden sıkıldım. arabayı durulasın uzun yıllar işimi görsün orta hallide bir foam lance alacağım. kullanmak istiyorum fiyatıda bu uygun geldi bahçem vs yok

kestaneci_037

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
beklentim dükkanımın önünde evimin önünde bi şekilde rahat araba yıkamak benzinliklerden sıkıldım. arabayı durulasın uzun yıllar işimi görsün orta hallide bir foam lance alacağım. kullanmak istiyorum fiyatıda bu uygun geldi bahçem vs yok
Hocam kırsalda değilseniz çok çamur vs yoksa -ben k3 kullanıyorum ağır çamur vs. Yeterli gelmiyor- k2-k3 modelleri işinizi görür ama bahsettiğim etkenler varsa daha güçlü modellere bakmanızı öneririm.

Ufukmegane

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam kırsalda değilseniz çok çamur vs yoksa -ben k3 kullanıyorum ağır çamur vs. Yeterli gelmiyor- k2-k3 modelleri işinizi görür ama bahsettiğim etkenler varsa daha güçlü modellere bakmanızı öneririm.
kırsalda değilim istanbulda yaşıyorum. genelde prewash ön yıkamada yapıyorum. araba halıyle camurlanıyor toz filan derken tabiki ama bakalım benzinlik devam edicek gibi bu gidişle olmusken tam olsun ıstedıgımden dolayı

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
hocam merhaba. bendede k2 universal modeli mevcut. iş görür görmüyor değil ama imkanın varsa daha kuvvetlisini al. çünkü ne kadar yüksek bar o kadar kir çıkarma noktasında yardımcı olur. yaz için güzel ama kış kirlerini çıkarma noktasında bu kullandığın şampuanada bağlı tabi, biraz zayıf kalıyor gibi geliyo bana. bende aliexpres üzerinden 10 metre hortum ve kısa tetik tabanca aldım o şekilde kullanıyorum

Onre

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba Polytop Maxiumus aldım. Daha önce okuduğum yorumlara göre sulandırıp uzun süre bekletince özelliğinde azalma oluyormuş. Bu yüzden her kullanımda 100Ml yapmayı düşünüyorum. 1 araç için 100 Ml kullanım fazla gelir mi? 1:50 sulandırma oranıyla?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar basincli yikama makineleri icin musluktan makineye olan hortumun da ozel bir hortum olmasi gerekiyor mu? Yoksa siradan bahce hortumlari oluyor mu ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaslar basincli yikama makineleri icin musluktan makineye olan hortumun da ozel bir hortum olmasi gerekiyor mu? Yoksa siradan bahce hortumlari oluyor mu ?
Siradan bahce sulama hortumu olur ama bazilari cok ortadan kenardan vs kırılma yapiyor yani ince birsey olmamasi iyi olur
Ben gecenler de aldim Seffaf renk Hortum Plastik kalinligi guzel markasini atarim size:)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Siradan bahce sulama hortumu olur ama bazilari cok ortadan kenardan vs kırılma yapiyor yani ince birsey olmamasi iyi olur
Ben gecenler de aldim Seffaf renk Hortum Plastik kalinligi guzel markasini atarim size:)
Elimde dandik bir hortum vardı, o olursa iyi olur diyordum, nese nilfisk 130 siparişi verdim bakalm umarım memnun kalırım

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba Polytop Maxiumus aldım. Daha önce okuduğum yorumlara göre sulandırıp uzun süre bekletince özelliğinde azalma oluyormuş. Bu yüzden her kullanımda 100Ml yapmayı düşünüyorum. 1 araç için 100 Ml kullanım fazla gelir mi? 1:50 sulandırma oranıyla?
Merhaba,
100 ml ürün mü? Yoksa 100 ml karışım mı?
Eğer 100 ml ürün ise 5 litre karışım olur ve bir araç için çok fazla gelir :gulumsemex:
Eğer 100 ml karşım ise oda bir araç için biraz az gelir :gulumsemex:
Sprey şişe ile kullanacaksanız 1 aracı 500ml karışım ile rahatlıkla çıkartabilirsiniz, Yada sprey pompa ile 1.000 ml karşım işinizi fazlasıyla görecektir :gulumsemex:

Onre

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,
100 ml ürün mü? Yoksa 100 ml karışım mı?
Eğer 100 ml ürün ise 5 litre karışım olur ve bir araç için çok fazla gelir :gulumsemex:
Eğer 100 ml karşım ise oda bir araç için biraz az gelir :gulumsemex:
Sprey şişe ile kullanacaksanız 1 aracı 500ml karışım ile rahatlıkla çıkartabilirsiniz, Yada sprey pompa ile 1.000 ml karşım işinizi fazlasıyla görecektir :gulumsemex:

100Ml karışımdan bahsediyorum hocam. 100 Ml yeterli gelir hatta fazla gelir düşünmüştüm bende :)