Hızlı Soru - Cevap

gazeteci63

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Şanlıurfa
Öne çıkan konu #18,321
Selamlar dostlar....
0 araç aldım. Renk siyah. Önce kil uygulaması yapacağım. Sonra klasik katı wax...
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

En iyi yıkama şampuanı (kova) ?
Lastik parlatma?
Jant temizleyici?
Dış detay temizlik spreyi?
Davlumbazlar için temizleyici?
Kapı araları için temizleyici sprey ?
Tavsiyeleriniz neler olur ?

Son düzenleme:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar dostlar....
0 araç aldım. Renk siyah. Önce kil uygulaması yapacağım. Sonra klasik katı wax...
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

En iyi yıkama şampuanı ?
Lastik parlatma?
Jant temizleyici?
Dış detay temizlik spreyi?
Tavsiyeleriniz neler olur ?
Öncelikle hoşgeldiniz.
Kil öncesi demirtozu temizliğide yapmanızı tavsiye ederim.
En iyisi derseniz bütçe çok artar,

Ben size f/p tarafında sizi mutlu edecek ürünleri yazayım;

K2 Bela hem ön yıkama hem temaslı olarak kullanabileceğiniz bir şampuan, kalıntılar arındırmak için wax tezeleme v.s öncesi kullanmanız için Flowey B33, alternatif olarak, Dk chemie Pw ön yıkama için, temaslı ve ön yıkama için Dk Chemei Cs tavsiye edebilirim.
K2 sigma jel kıvamlı bir lastik parlatıcıdır, fiyatı yüksek görünsede jel olduğu için çook uzun süre kullanabilirsiniz.
Jant temizleyici olarak Flowey R1 tavsiye ederim, davlumbaz, lastik ve motor temizliğinde de kullanabilirsiniz.
Dış detay spreyinden kastınız pre wash sanırım, K2 Bora kullananlar epey mutlu.
Demirtozu temizleyici olarak, Dk Chemie Ferroff, K2 Roton tavsiye ederim.

Benim önerilerim bu şekilde farklı alternatifler için arkadaşlar yazar :)

Son düzenleme:

Detayadam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Çarpro reset
Meg Endurance jel
Hot Rims veya CG Dıablo
Meg Quık Detaıler Ceramıc Detailer
Cg orange degreaser veya herhangı bir degreaser APC de olur
Final Touch Meg 34

zamanında almıştım hala da kullanıyorum degiştırmeyıde düsünmüyorum

gazeteci63

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Şanlıurfa
Öncelikle hoşgeldiniz.
Kil öncesi demirtozu temizliğide yapmanızı tavsiye ederim.
En iyisi derseniz bütçe çok artar,

Ben size f/p tarafında sizi mutlu edecek ürünleri yazayım;

K2 Bela hem ön yıkama hem temaslı olarak kullanabileceğiniz bir şampuan, kalıntılar arındırmak için wax tezeleme v.s öncesi kullanmanız için Flowey B33, alternatif olarak, Dk chemie Pw ön yıkama için Dk Chemei Cs tavsiye edebilirim.
K2 sigma jel kıvamlı bir lastik parlatıcıdır, fiyatı yüksek görünsede jel olduğu için çook uzun süre kullanabilirsiniz.
Jant temizleyici olarak Flowey R1 tavsiye ederim, davlumbaz, lastik ve motor temizliğinde de kullanabilirsiniz.
Dış detay spreyinden kastınız pre wash sanırım, K2 Bora kullananlar epey mutlu.
Demirtozu temizleyici olarak, Dk Chemie Ferroff, K2 Roton tavsiye ederim.

Benim önerilerim bu şekilde farklı alternatifler için arkadaşlar yazar :)
değerli önerileriniz için çok teşekkürler hocam. Akbel pompa da kullanılmak üzere hangi şampuanı tavsiye eder siniz ?

gazeteci63

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Şanlıurfa
Çarpar reset
Meg Endurance jel
Hot Rims veya CG Dıablo
Meg Quık Detaıler Ceramıc Detailer
Cg orange degreaser veya herhangı bir degreaser APC de olur
Final Touch Meg 34

zamanında almıştım hala da kullanıyorum degiştırmeyıde düsünmüyorum
çok teşekkürler hocam...listeyi oluşturuyorum

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Mavi Beyaz olan Scrup pad mi acaba o ise alt taraf sert mi beyaz yeri yoksa üst taraf gibi mikrofibermi Sams detailng i kaçırdım inş onun gibidir bir ara Trendyoldan aldım memnun kalmadım yapısından bunlar satışa çıkacakmıdır
Merhaba, beyaz kısmı Scrub Pad diğer mavi kısım ise Carpro Innerscrub ile aynı materyal. Beyaz kısma göre daha soft.

görseldeki tüm ürünler satışa çıkacak önümüzdeki günler. :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Fireball ph3, leraton n2 ve fraber descale benim kullandığım ürünler, konsantrasyon olarak en uyguna gelen fireball dur, en azından alıp 2,3 yıkamada bir detoks niyetine kullanabilirsiniz.
hocam örnek veriyorum seramik kaplamalı veya ppf kaplı aracımız için gyeon bathe/carpro reset gibi şampuanlar kullanıyoruz ve kireç lekesi vs gibi sorunlar da yok. yine de fireball ph3 gibi ürünler tavsiye eder misiniz? bilgilenmek açısından soruyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
2 tanesini hafiften hissediyorum diger 2-3tanesi hissedilmiyor nasıl olmuş anlamadım can sıktı durduk yere tam da sürücü kısmında en azından belirginligi azalsa bile ise yarar ,
sefa hocam ankara da bu uygulama icin tavsiye ettiginiz bi yer var mı ? kaskonun anlasmasi olan camcılara sormayi düşünüyordum
Hocam tanidigim yer var ama Seryum oksit yapamaz DBY veya Vintage Detailing ile bir iletisime gecin watsapp tan resimlerini atin belki yardimci olabilirler.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
hocam örnek veriyorum seramik kaplamalı veya ppf kaplı aracımız için gyeon bathe/carpro reset gibi şampuanlar kullanıyoruz ve kireç lekesi vs gibi sorunlar da yok. yine de fireball ph3 gibi ürünler tavsiye eder misiniz? bilgilenmek açısından soruyorum.
sorumun cevabını forumda buldum teşekkür ederim :)

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba hocam, ben seramik ve ppf kullanmıyorum, wax ve sealant grubu tercih ediyorum, o nedenle tecrübem yok seramikte. Ancak yurtdışı forumlarda seramiğin üzerinde biriken mineralleri temizlediği için 3 yıkamada bir asidik şampuan kullananlar var. Bende yaklaşık 3-4 yıkamada bir olarak rutine ekledim, tavsiye edermiyim, ederim. En azından hafif mineral temizliği, şu an yoksa bile oluşabilecek kireç lekeleri için iyi olur.