Hızlı Soru - Cevap

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #18,581
Kaporta ve jantlarda demir tozu temizliğinde yüzeyin önceden temizlenmiş olması gerekir mi? Temaslı bi işlem yapmayacağım ürünü sıkıp tanzikli su ile durulamayı düşünüyorum. Ardından şampuanla yıkama yapacağım. Doğru olan bu mudur yoksa demir tozu temizliği öncesi yüzeyi temizleyip sonrasında mı işlemi yapmak gerekir.

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Kaporta ve jantlarda demir tozu temizliğinde yüzeyin önceden temizlenmiş olması gerekir mi? Temaslı bi işlem yapmayacağım ürünü sıkıp tanzikli su ile durulamayı düşünüyorum. Ardından şampuanla yıkama yapacağım. Doğru olan bu mudur yoksa demir tozu temizliği öncesi yüzeyi temizleyip sonrasında mı işlemi yapmak gerekir.
işlem sırası genelde,
1.temassız köpükle yıkama
2.temaslı yıkama.
3.demir tozu temizliği
4.kil temizliği
5.yüzey temizliği
6.koruma uygulama şeklinde yapılır...

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
işlem sırası genelde,
1.temassız köpükle yıkama
2.temaslı yıkama.
3.demir tozu temizliği
4.kil temizliği
5.yüzey temizliği
6.koruma uygulama şeklinde yapılır...
İşlemlerin sonrasında polisaj vs. yaptırmayacağım. Demir tozu öncesi temassız ve temaslı yıkama yaparsak demir tozları daha da boyaya zarar vermezmi. Emin olamadım bende

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
İşlemlerin sonrasında polisaj vs. yaptırmayacağım. Demir tozu öncesi temassız ve temaslı yıkama yaparsak demir tozları daha da boyaya zarar vermezmi. Emin olamadım bende
kaportaya yapışan demirtozları düşündüğünüz gibi bişi değil, ovamayla zaten çıkmayacağı için demirtozu ürün kullanılıyor.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Arkadaşlar herkese merhaba. Kova şampuanında kafama bi ürün oturtamadım deneme yanıma yöntemiyle ilerlemeye çalışıyorum ama ürün fiyatları ülkemizde malum biraz pahalı bi tecrübe oluyor. Geçmiş stokları serelim sayfasında auto brite purple velvet e baya ilgi olduğunu gördüm. Olumlu ve olumsuz yanları nedir kullananlar yorumlayabilir mi? Not araçta seramik var

Emre86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dolu hasarı için Ankara'da boyasız göçük düzeltme ustası tavsiyeleri alabilir miyim? Ve fiyatlar ne civarda acaba, tane başına mı veriyorlar?

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Arkadaşlar herkese merhaba. Kova şampuanında kafama bi ürün oturtamadım deneme yanıma yöntemiyle ilerlemeye çalışıyorum ama ürün fiyatları ülkemizde malum biraz pahalı bi tecrübe oluyor. Geçmiş stokları serelim sayfasında auto brite purple velvet e baya ilgi olduğunu gördüm. Olumlu ve olumsuz yanları nedir kullananlar yorumlayabilir mi? Not araçta seramik var
Bahsettiğiniz şampuan hakkında bilgim yok ama rövanşta olanlar; Flowey ev12, sam’s detailing shampoo, v floc,gyeon bath (normal olan plus değil) k2 pro bela. Bütçenize uyanı ve zam yapmamış olanlardan birini alabilirsiniz hepsi birbirinden güzel yorumlar almış.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Şu an v-floc fiyat ve performans açısından gayet iyi. Carpro reset ve gyeon Bathe de seramik için harika ancak ben Vonixx V-floc öneririm

ben şu an velvet kullanıyorum. Gayet güzel şampuan ben memnunum çok da ekonomik, ancak sanırım uzun dönem kullanımda seramikte perdeleme yapabiliyor

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
detay fırçası önerilerinizi rica edicem. Şu an 1 adet k2 no 16 var elimde.

parlatan adamların yumuşak seri 2li fırçası ve ek olarak 3 lü work stuff fırçaları gözüme çarpıyor.

kullanım alanı; jantlar, araç içi trim göğüs direksiyon ve kapı içleri. araç dışı plastik aksam ve ızgara çevresi gibi yerler olacak.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
detay fırçası önerilerinizi rica edicem. Şu an 1 adet k2 no 16 var elimde.

parlatan adamların yumuşak seri 2li fırçası ve ek olarak 3 lü work stuff fırçaları gözüme çarpıyor.

kullanım alanı; jantlar, araç içi trim göğüs direksiyon ve kapı içleri. araç dışı plastik aksam ve ızgara çevresi gibi yerler olacak.
hocam carpronun 3 lü fırça seti senin işini görücektir. en büyük olanı jantlarda, sarı tüylü olanı araç dışında en küçük soft olanıda araç içinde kullanıyorum tavsiye ederim

Anilguler09

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Yalova
Merhaba 2020 model aracımın temizliğini kendim yapıyorum… cok eskiden kalma carpex apc yi köpük yapan şişeye koyarak kullanıyorum ancak artık geliştirmek istiyorum kendimi.

araç içi temizleyici
Ön yıkama şampuanı
Temaslı yıkama şampuanı önerilerinizi bekliyorum..

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selam dostlar,hizlica 2 soru sormak istiyorum :)

1-Aracici temizlik yaparken kopuk yapan sise tavsiyesi :)
2-hizli cila olarak gyeon q2m wet coat mi carpro hydro2lite mi?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Merhaba 2020 model aracımın temizliğini kendim yapıyorum… cok eskiden kalma carpex apc yi köpük yapan şişeye koyarak kullanıyorum ancak artık geliştirmek istiyorum kendimi.

araç içi temizleyici
Ön yıkama şampuanı
Temaslı yıkama şampuanı önerilerinizi bekliyorum..
Carpex apc pH değeri çok yüksek bir ürün fakat temizlemesi hoşuma gidiyor kullanılan alanı uzun vadede yıpratması muhtemel gibi geliyor bana.
Apc önerisi: k2 pro , valet pro, gyeon
Ön yıkama: flowey ev13 , v floc , k2 pro bela, valet pro snow foam
Kova şampuanı : carpro reset , fireball pearl, v floc, k2 pro bela, gyeon bath, sam’s detailing shampoo. Valet pro concentrated car wash.
bütçenize uyanlardan seçebilirsiniz kalitesi yüksek ürünlerdir

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hydro2lite ve wetcoat neredeyse aynı ürünler hangisi daha uygun fiyatlı ise onu tercih edin derim

Emre86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Köpük yapan şişe almak yerine Nivea yüz yıkama köpüğü var ondan alıp bitince şişesini kullanabilirsiniz. Ben öyle kullanıyorum memnunum.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar selam ,
Güvenilir bi ph kagıdı bizim işlerimizi gorebilecek bir hassasiyette deneyimlemiş olan varsa marka yada link paylaşabilirmi ?