Hızlı Soru - Cevap

chuckchucky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Öne çıkan konu #18,661
Dostlar selamlar kocaelinde ikamet ediyorum. Aracı bazen bir hafta hiç kıpırdatmıyorum elimde mevcut su geçirmez dışı naylon içi miflon gibi olan branda mevcut sizce kapatmalımıyım bir zararı olur mu ?

Son düzenleme:

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Dostlar selamlar kocaelinde ikamet ediyorum. Aracı bazen bir hafta hiç kıpırdatmıyorum elimde mevcut su geçirmez dışı naylon içi miflon gibi olan branda mevcut sizce kapatmalımıyım bir zararı olur mu ?
Branda ne kadar koruyor gibi görünse de kılcal çiziklere yol açıyor
Güneş altında duruyorsa altta terlemedr yapiyor
Eğer mümkünse cila yapıp güneş görmeyen bir yerde bırakın

pasa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kayseri
Merhaba
Şirketimde 5 adet binek araç var bu yüzden 300 barlık yıkama makinesi aldım, amatörce yıkadığımızdan pek memnum kalmıyorum bunun için komple set(Yıkama şamp., bezler,köpük aparatı,jant temizleyici,deri temizleyici,lastik partalıcı vs) dizmek istiyorum hangi marka hangi ürünleri almam gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekürler...

Skyr3x

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Kocaelideyim aynı sorundan bende muzdaribim sadece ön cama güneşlik koyuyorum iç kısma güneş zarar vermesin diye. Bu şehirde nemde çok olduğu için gece gündüz arasındaki sıcaklık farkı ve güneşin etkisi ile daha kötü sonuca yol açacağını düşündüğümden branda almadım. Kapalı yer de bulamıyorum kaldık güneşin altında :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Kocaelideyim aynı sorundan bende muzdaribim sadece ön cama güneşlik koyuyorum iç kısma güneş zarar vermesin diye. Bu şehirde nemde çok olduğu için gece gündüz arasındaki sıcaklık farkı ve güneşin etkisi ile daha kötü sonuca yol açacağını düşündüğümden branda almadım. Kapalı yer de bulamıyorum kaldık güneşin altında :)
İsterseniz mevcut brandanın altına önce penye branda koyun ardından üstüne kalın olan brandayı geçirin sıcak havadaki terleme ve yoğun yağmurdaki olumsuzluklardan etkilenmez ancak yüzeyde gezdirilirse kılcal çizik oluyor, dikkat ederseniz önüne geçersiniz ama bence :)

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi akşamlar, davlumbazlar için Chemical guys bare bones kullanan var mı? İkinci kere sipariş verdim ve ikisinde de şişe başlığı ürünü püskürtemiyor. Sanırım kıvamı yoğun olduğu için. İki kere de aynı şeyi yaşadığımdan dolayı canım sıkıldı. Ürünü süngere dökerek sürmek zorunda kaldım. Bunu püskürtebilecek bir başlık var mıdır :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar, davlumbazlar için Chemical guys bare bones kullanan var mı? İkinci kere sipariş verdim ve ikisinde de şişe başlığı ürünü püskürtemiyor. Sanırım kıvamı yoğun olduğu için. İki kere de aynı şeyi yaşadığımdan dolayı canım sıkıldı. Ürünü süngere dökerek sürmek zorunda kaldım. Bunu püskürtebilecek bir başlık var mıdır :)
Ben bu ürünü almaya niyetlenmiştim fakat @Sefa46 hocamın önerisiyle davlumbaz ve dış plastiklerde meguiars m40 kullanıyorum ve memnunum

chuckchucky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
İsterseniz mevcut brandanın altına önce penye branda koyun ardından üstüne kalın olan brandayı geçirin sıcak havadaki terleme ve yoğun yağmurdaki olumsuzluklardan etkilenmez ancak yüzeyde gezdirilirse kılcal çizik oluyor, dikkat ederseniz önüne geçersiniz ama bence :)
Hocam penyede koyunca daha çık terleme olmaz mı ? Yüzeyde gezdirmeyeceğim katlayarak toplayıp yada örteceğim yinede çizmiş olur mu ?
Benim brandanın içi pamuksu Miflon diyorlar sanırım bir madde ile dışı da çadır malzemesi gibi resimdeki gibi

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hocam penyede koyunca daha çık terleme olmaz mı ? Yüzeyde gezdirmeyeceğim katlayarak toplayıp yada örteceğim yinede çizmiş olur mu ?
Benim brandanın içi pamuksu Miflon diyorlar sanırım bir madde ile dışı da çadır malzemesi gibi resimdeki gibi

bizde de bundan var biz bunun altına penye de örtüyoruz. 2 kişi aynı anda çekip kaldırınca çizilmez diye düşünüyorum ama bizim arabanın yüzeyi zaten temiz değil dediğim gibi 2 kişi aynı anda kaldırın derim :) ama huzursuz olcaksanız kullanmayın tabi

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

daha az yer kaplaması ve daka kolay örtme kapama için pamuklu pikeleri deneyebilirsiniz yağmurda suyu çeker bir miktar ama yazın terleme yapmaz en azından. aracın boyutuna göre 3 4 pikeyi terzide diktirip uygun yerlerine de bağ için lastik diktirirsiniz. hem kullanışlı hem az yer kaplar bagajda hem de uygun fiyatlı olur.

Skyr3x

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Bu gün Kocaeli de Ceyyıl ı gezerken 29.90 a harmony marka mantı kalıbı gördüm. Şeklinden dolayı aklıma direkt olarak chemical guys dirt trap geldi :D . Boyut olarak biraz büyük, Kovaya sığacak bir boyutunu bulursak bir kaç modifiye ile bence çok güzel grit guard olabilir :)

sefa_giu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Bu gün Kocaeli de Ceyyıl ı gezerken 29.90 a harmony marka mantı kalıbı gördüm. Şeklinden dolayı aklıma direkt olarak chemical guys dirt trap geldi :D . Boyut olarak biraz büyük, Kovaya sığacak bir boyutunu bulursak bir kaç modifiye ile bence çok güzel grit guard olabilir :)

Diğer sepette de bir sürü lastik fırçası var :smilex:

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba, aracımın ön iki çamurluğunda hemen hemen 1-2 aydır bi leke var. Fotoğraflarda belli oluyor, ne kadar yıkasamda sadece çamurluk kısımlarında farklı bi görüntü var. Yapışkan bi leke değil, kaporta dokusunda farklılık yok ama sanki beyaz kaporta boyasının üzerinde bi katman oluşmuş gibi. Resimlerde sol çamurluğun görüntüsü var ama sağ çamurlukda da benzer bi görüntü var. Köpükle vs. çıkmıyor. Demir tozu deneyecektim vakit bulamadım. Dün kirli haldeyken valetpro apc sıktım ama değişen bişi olmadı. Üzerine köpük attıkdan sonra tırnağım ile ufak bi kısmı tırnakladım. Kazırcasına katmanı söktü :) Ancak bunun farklı bi yolu olmalı elbette. Bu kısımlar için ne önerirsiniz. Kil uygulaması fayda edermi acaba

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Merhabalar, sıfır aldığım Seat Arona aracımda aldığımdan beri yağmur ya da su lekesi sorunuyla uğraşıyorum. Aracımın tavanı siyah, alt kısmı asfalt mavi yani koyu renk bir araç. Araç bayiden çıktığında wetproof bionica seramik kaplama yapıldı. 2 hafta sonra kaputta su lekeleri oluştu. Su izi gidericiler denedik ama çıkaramadık. Daha sonra aradan biraz zaman geçince pastayla seramiği yüzeyden kaldırdık ama su lekesi sorunundan kurtulamadık. Ne zaman yağmur yağsa aracın üzerinde su lekesi kalıyor ve çıkmıyor. Carpro Spotless ve Koch Chemie FSE gibi ürünler denedim olmadı. Yıkamasına son derece özen gösteriyorum. Hatta bir kaç tane şampuan denedim. Divortex Washberry, Autoglym Bodywork ve Gyeon Bathe Plus denedim her seferinde aynı sonuç. Su iticilik katması için Gyeon Wetcoat uyguladım yine olmadı. Her yağmurdan sonra tüm arabalar kuruyken, benim arabam boncuk boncuk sulu kalıyor. Sorunun da bundan kaynaklandığını düşünüyorum ama bu etkiyi nasıl kaldıracığımı bilmiyorum. Lekeler polisaj işlemi ile rahatça çıkıyor ama araca sürekli polisaj yapmak istemiyorum çünkü çok yeni daha 6 aylık bir araç. Bu sorundan dolayı aracı kullanmaya bile korkar oldum. Bir de ne zaman araca boya koruma, wax gibi bir şey uygulansa bu sorun daha çok oluyor. Çok araştırma yaptım ama bi sonuca varamadım. Sizce ne yapmalıyım bu sorundan kurtulmak için? Yardımcı olursanız çok sevinirim, bu durum hayatımı baya etkiledi çünkü

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar, sıfır aldığım Seat Arona aracımda aldığımdan beri yağmur ya da su lekesi sorunuyla uğraşıyorum. Aracımın tavanı siyah, alt kısmı asfalt mavi yani koyu renk bir araç. Araç bayiden çıktığında wetproof bionica seramik kaplama yapıldı. 2 hafta sonra kaputta su lekeleri oluştu. Su izi gidericiler denedik ama çıkaramadık. Daha sonra aradan biraz zaman geçince pastayla seramiği yüzeyden kaldırdık ama su lekesi sorunundan kurtulamadık. Ne zaman yağmur yağsa aracın üzerinde su lekesi kalıyor ve çıkmıyor. Carpro Spotless ve Koch Chemie FSE gibi ürünler denedim olmadı. Yıkamasına son derece özen gösteriyorum. Hatta bir kaç tane şampuan denedim. Divortex Washberry, Autoglym Bodywork ve Gyeon Bathe Plus denedim her seferinde aynı sonuç. Su iticilik katması için Gyeon Wetcoat uyguladım yine olmadı. Her yağmurdan sonra tüm arabalar kuruyken, benim arabam boncuk boncuk sulu kalıyor. Sorunun da bundan kaynaklandığını düşünüyorum ama bu etkiyi nasıl kaldıracığımı bilmiyorum. Lekeler polisaj işlemi ile rahatça çıkıyor ama araca sürekli polisaj yapmak istemiyorum çünkü çok yeni daha 6 aylık bir araç. Bu sorundan dolayı aracı kullanmaya bile korkar oldum. Bir de ne zaman araca boya koruma, wax gibi bir şey uygulansa bu sorun daha çok oluyor. Çok araştırma yaptım ama bi sonuca varamadım. Sizce ne yapmalıyım bu sorundan kurtulmak için? Yardımcı olursanız çok sevinirim, bu durum hayatımı baya etkiledi çünkü
Merhaba Araciniz hayirli olsun.

Wetproof Bionica Kendini yenileyebilen seramik ancak çok basarili degil.

Kireç lekesi olmasinin sebebi Kullanilan. Boya Koruma ürünlerinin Yagmurlu havalarda araç yüzeyi üzerinde boncuklanma olarak kalmasi ve kurumasidir.Ancak bu uzun süre beklemesinden dolayi olusmaktadir.

Araciniza su itici ürün uygulamayin sadece Parlaklik ve koruma katacak Glaze tarz ürün kullanabilirsiniz veya Sentetik icerikli Spray wax ta olabilir.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Merhaba Araciniz hayirli olsun.

Wetproof Bionica Kendini yenileyebilen seramik ancak çok basarili degil.

Kireç lekesi olmasinin sebebi Kullanilan. Boya Koruma ürünlerinin Yagmurlu havalarda araç yüzeyi üzerinde boncuklanma olarak kalmasi ve kurumasidir.Ancak bu uzun süre beklemesinden dolayi olusmaktadir.

Araciniza su itici ürün uygulamayin sadece Parlaklik ve koruma katacak Glaze tarz ürün kullanabilirsiniz veya Sentetik icerikli Spray wax ta olabilir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Boncuklanma etkisini bir an önce kaldırmak için ne ile yıkamamı önerirsiniz? Son iki seferdir Divortex ile yıkıyorum ama sanırım daha agresif birşey lazım. Dalin ile yıkamayı bile düşündüm açıkçası. Bir de bu lekelerin bir süresi var mı? Yani kaldıkça daha mı derine iner yoksa istediğim zaman polisaj işlemiyle çıkarabilir miyim yoksa ilerde zımpara gerektirir mi? Çünkü aracımda kılcal çizik bile yok denecek kadar az ve sırf bunun için polisaj yapmak mantıklı gelmiyor bana