Hızlı Soru - Cevap

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa
Herkese merhaba
Gri ve beyaz renk araçlarımda kullanmak için katı wax alacağım
Soft99 dan dayanım ve parlaklık için hangisini tavsiye edersiniz
Fusso coat 12 aylık dayanım olarak çok iyi
Kiwami parlaklık olarak üstün . Bende bu hafta Fusso siparişi geçeceğim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
İnternette saf kullanımın verniğe zararlı olduğu yazıyor, doğru değil mi?
Sulandirinca etkisi düser hocam İPA konsantre bir urun degildir.

Ben hicbir zaman sulandirmadim bir sikinti yasamadim ancak aklinizda soru işarete kalacak ise ve eğer İpa almadiysaniz K2 Pro Klinet alin daha iyi olur sizin için.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum

Ben hicbir zaman sulandirmadim bir sikinti yasamadim ancak aklinizda soru işarete kalacak ise ve eğer İpa almadiysaniz K2 Pro Klinet alin daha iyi olur sizin için.
Ben şimdiye kadar luxor un %99 unu saf bi şekilde kullandım, ben de sorun yaşamadım ama internette zamanla verniği yumuşattığı yazıyordu o yüzden sormak istedim. Marka almayı düşünmüyorum böylesi daha uyguna geliyor. Siz sorun olmaz diyorsanız böyle devam edeyim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

Klineti galiba pasta sonrası denemiştim ama sıkıp sildikten sonra hala hidrofobi vardı. Koruma öncesi eski wax hiç yoksa anca kullanılır. :confused:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Klineti galiba pasta sonrası denemiştim ama sıkıp sildikten sonra hala hidrofobi vardı. Koruma öncesi eski wax hiç yoksa anca kullanılır. :confused:
Soru şu Pasta Sonrasi Nasil Hidrofobi kaldi zaten sen yüzeyi aşindirmadin mi? Normalde yuzeyde birsey kalmamasi lazim degilmi? İpa,M700,Prep in gorev zaten Polisaj sonrasi yuzey temizligi ki Bunlarin Wax i sökmesi cok zayif yani,Wax in ömrü nün bitmesine yakin belki M700 daha iyi söker

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Soru şu Pasta Sonrasi Nasil Hidrofobi kaldi zaten sen yüzeyi aşindirmadin mi? Normalde yuzeyde birsey kalmamasi lazim degilmi? İpa,M700,Prep in gorev zaten Polisaj sonrasi yuzey temizligi ki Bunlarin Wax i sökmesi cok zayif yani,Wax in ömrü nün bitmesine yakin belki M700 daha iyi söker
Pastaların yağı da hidrofobi veriyor. Hatta ben prep tip ürünleri öyle deniyorum. Ürünü kullandıktan sonra su fıslayıp bakıyorum su itişi varsa başka ürün veya bir kat daha silmek lazım. Cutting yapılan herhangi bir araçta aşırı zayıf da olsa yağlı katman kalıyor, hatta ben cutting + polishing sonrası yıkama yapıyorum çok güzel su itiyor. :smilex: Ön yıkama şampuanını atıp bırakıyorum, durulayınca o zayıf katmanı da alıp götürüyor zaten.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Pastaların yağı da hidrofobi veriyor. Hatta ben prep tip ürünleri öyle deniyorum. Ürünü kullandıktan sonra su fıslayıp bakıyorum su itişi varsa başka ürün veya bir kat daha silmek lazım. Cutting yapılan herhangi bir araçta aşırı zayıf da olsa yağlı katman kalıyor, hatta ben cutting + polishing sonrası yıkama yapıyorum çok güzel su itiyor. :smilex: Ön yıkama şampuanını atıp bırakıyorum, durulayınca o zayıf katmanı da alıp götürüyor zaten.
:ahhh:

Polish yani final pastalarinin %99 luk kismi malesed Silikon ve dolgu icermektedir.O yüzden Seramik Kaplama yapilacak ise ben Final Pastasi önermiyorum cünkü Seramik in tutuşunu etkiliyor buyuk oranla.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
:ahhh:

Polish yani final pastalarinin %99 luk kismi malesed Silikon ve dolgu icermektedir.O yüzden Seramik Kaplama yapilacak ise ben Final Pastasi önermiyorum cünkü Seramik in tutuşunu etkiliyor buyuk oranla.
Yok yok normal ara kat pastadan bahsediyorum, 2500, F6 gibi. Opak araç yapmadığım için finish ürünleri kullanmıyorum, hep metalik araç yaptım farkını göremedim o yüzden kullanmıyorum. Opak olsa isteyebilir tabi. Bir de cut ve polishde temiz çalışıyoruz neticede ondan da olabilir.
Ben wax atacaksam bile yapmıyorum. Yazıktır geçen waxı sürmem en az 2 saat sürdü dinlene dinlene yaptım sırtım düştü valla. 15-20 gün bile etkilese bana çok süre. :smilex:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Artık buranın yağmurundan mı benim aracın yüzeyinde bir şey kaldığından mı bilmiyorum, su lekeleri kalınca çıkmıyor. Dediğiniz gibi hem yağmur sonrası müdahalerle, hem de asitli yıkamayla yüzeyi çıplak hale getirmeye çalışacağım.
Yağmur suyu mineral içermez dolayısıyla kireç lekesi dediğimiz su lekeleri yağmur kaynaklı olmaz.

Ancak tali yol veya toprak yollardan geçtiğinizde yüzeye toz kaplar. Yağmur hafif yağdığında yüzeydeki tozların mineralleri yağmur damlaları ile çözülür ve kuruduğunda boya yüzlerinde kürleşir.

Skayn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Selamlar, sıfır aldığım araca bayide seramik kaplama yaptırıyorum. Bu işlem mecburi olduğu için (yoksa araba satmıyorlar) en azından geleni koruyayım diyorum. İki sorum olacak.

1. Seramik kaplamanın daha uzun süre dayanması için ne tür şampuan ve bez ile yıkamalıyım (marka değil, ürün türü soruyorum) Örneğin sünger tavsiye etmiyorlar.

2-. Aslında kaput koruma yapmak istiyordum. Fakat seramik kaplamanun üzerine kaput koruma olmayacağını söylüyorlar. Sizin bu konuda fikirleriniz nedir ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar, sıfır aldığım araca bayide seramik kaplama yaptırıyorum. Bu işlem mecburi olduğu için (yoksa araba satmıyorlar) en azından geleni koruyayım diyorum. İki sorum olacak.

1. Seramik kaplamanın daha uzun süre dayanması için ne tür şampuan ve bez ile yıkamalıyım (marka değil, ürün türü soruyorum) Örneğin sünger tavsiye etmiyorlar.

2-. Aslında kaput koruma yapmak istiyordum. Fakat seramik kaplamanun üzerine kaput koruma olmayacağını söylüyorlar. Sizin bu konuda fikirleriniz nedir ?
1 Yikama Eldiveni veya Yikama Ped i kullanin hocam.

Cilasiz Sampuan kullanin ve GSM degeri yüksek bir Kurulama havlusu kullanin.

2.Hic Alakasi yok hocam Seramik Kaplama+PPF olur ben cok yaptirdim bu sekilde alttaki yüzey iyi güzel parlak.olsun ki PPF kendini gostersin

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce

öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın... Seramiğin markası belli mi hocam? Belli değilse koruyamazsjnız, hızlı cila dan biraz daha hallice bir ürün kullanılıyor genelde. Koruma da yazdan sonra etkisi gider.. Kışa girerken güzel bir koruma yaptırmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba,
Gyeon bathe aracın üzerindeki seramik dışındaki waxları, cilaları carpro reset gibi söker mi? Tamamen güvenli ise almayı düşünüyorum

Skayn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
@escaba_tr Hayırlı dilekleriniz için teşekkür ederim. Seramiğin markası belli değil maalesef. Kaliteli ürün kullanacaklarına ihtimal vermiyorum. Ödediğim ücrete dışarıda en iyisini yaptırabilirdim üstüne para cebimde kalırdı. Gittiği yere kadar korumaya çalışırım artık etkisi geçince de dediğiniz gibi tekrar uygulama yaptırabilirim.

@Sefa46 Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Tavsiyeniz doğrultusunda ürün alacağım. Peki PPF kaplama hakkında ne düşünüyorsunuz ? Fikirler çok farklı. Kaputta oluşan leke, taş izi gibi durumlara karşı hassasım. Bu yüzden yaptırasım var.

shovery

Acemi Detaycı
Üye
@escaba_tr Hayırlı dilekleriniz için teşekkür ederim. Seramiğin markası belli değil maalesef. Kaliteli ürün kullanacaklarına ihtimal vermiyorum. Ödediğim ücrete dışarıda en iyisini yaptırabilirdim üstüne para cebimde kalırdı. Gittiği yere kadar korumaya çalışırım artık etkisi geçince de dediğiniz gibi tekrar uygulama yaptırabilirim.

@Sefa46 Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Tavsiyeniz doğrultusunda ürün alacağım. Peki PPF kaplama hakkında ne düşünüyorsunuz ? Fikirler çok farklı. Kaputta oluşan leke, taş izi gibi durumlara karşı hassasım. Bu yüzden yaptırasım var.
Çok düşünecek bir şey yok hocam imkanınız varsa komple ppf kaplatın.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese merhaba,
Gyeon bathe aracın üzerindeki seramik dışındaki waxları, cilaları carpro reset gibi söker mi? Tamamen güvenli ise almayı düşünüyorum
Bahte şampuan LSP safe bir üründür, yani güvenlidir, ancak köpürmesi zayıf bir üründür, temizliğinde sıkıntı olmaz ama kaportada pek köpük göremezsiniz, bazı insanlar bunu önemsiyor onun için söyledim, ayrıca o fiyat bandına çıktıktan sonra nanolex pure shampoo gibi daha başarılı pek çok şampuan var.