Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #18,781
@escaba_tr Hayırlı dilekleriniz için teşekkür ederim. Seramiğin markası belli değil maalesef. Kaliteli ürün kullanacaklarına ihtimal vermiyorum. Ödediğim ücrete dışarıda en iyisini yaptırabilirdim üstüne para cebimde kalırdı. Gittiği yere kadar korumaya çalışırım artık etkisi geçince de dediğiniz gibi tekrar uygulama yaptırabilirim.

@Sefa46 Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Tavsiyeniz doğrultusunda ürün alacağım. Peki PPF kaplama hakkında ne düşünüyorsunuz ? Fikirler çok farklı. Kaputta oluşan leke, taş izi gibi durumlara karşı hassasım. Bu yüzden yaptırasım var.
Ben yaptirin derim koruma seviyesi cok iyi Motor kaputu ve Farlara yaptirmanizj kesinlikle öneririm.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
metalik renkte ,0 yada 0 sayılabilecek araçta polisaj yapmayı planlıyorum. Pasta olarak elimde f6 , gyeon polish ve tac system refinis 3 var.
F6 sonrası refinish 3 ile mi bitirelim yoksa gyeon polish ile mi bitirmek daha mantıklı olur ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
metalik renkte ,0 yada 0 sayılabilecek araçta polisaj yapmayı planlıyorum. Pasta olarak elimde f6 , gyeon polish ve tac system refinis 3 var.
F6 sonrası refinish 3 ile mi bitirelim yoksa gyeon polish ile mi bitirmek daha mantıklı olur ?
Refinish 3 ve Gyeon Polish Arasinda bir fark yok kardeşim.

F6+Refinish 3 Güzel olur bence bu arada koruma olarak seramik yapacaksan sadece F6 geç Refinish veya Polish uygulamasi yapma.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Refinish 3 ve Gyeon Polish Arasinda bir fark yok kardeşim.

F6+Refinish 3 Güzel olur bence bu arada koruma olarak seramik yapacaksan sadece F6 geç Refinish veya Polish uygulamasi yapma.
yine tac systemin seramiğini kullanıcam , kısaca kendi pedi ile f6 geçip temizledikten sonra seramik mi sürelim ?

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Menzerna metal polish kullanan var mı? Aracın mat krom çıtalarını parlatmadan lekeleri almak istiyorum. İş görür mü?

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Menzerna metal polish kullanan var mı? Aracın mat krom çıtalarını parlatmadan lekeleri almak istiyorum. İş görür mü?
Ben baya uzun süredir kullanıyorum üstad . Kısa sürede çalışıyor ,çok yormuyor ,ben baya memnunum.

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Benim için önemli olan matlığı bozmaması. Böyle bir yerde denediniz mi hiç?
Bu aracın mat krom çıtalarında Menzerna metal polish ile beyaz keçelerle uzun süre, baskı vs. kullanarak çalıştım. Hiç bir sorun olmadı, siz yine de en göze batmayacak yerinde ufak bir deneme yapabilirsiniz garanti olur.
Kromlardaki ve camlardaki lekeleri gidermek, boyalı panellerdeki demir tozu, reçine vs. partiküllerin temizlenmesi amacıyla başladık hazırlığa, önce aracın davlumbazlarına ulaşabilmek için leylek moduna aldım.
Arka tampondaki egzozdan gelen is lekeleri, teker arkalarında hafif çamur vardı.

Demir tozu temizleyici olarak Flowey R10 kullandım.

Divortex Car Wash v2 1:10 ile ön yıkama yapıldı.

Ön yıkama sonrası

R10 ile kaporta üzerindeki demir tozu temizliği. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi oldukça fazlaydı.

Demir tozu temizliği sonrası Valet Pro sarı orta sert kil ve 3D Final Touch kullandım. Tavan ve bagaj kapağında aşağıdaki görselde görünen ve oldukça fazla olan partiküller mevcuttu. Sadece 2 panele 1 araç killenecek süre ve emek rahat harcanmıştır. Geriye kalan panellerde tek tük denecek kadar vardı.

Sonunda kurulamaya geçildi. :partix:

Kurulama sonrası

Araç önce Adana daha sonra Mersin bölgesinde olduğu için cam ve kromlardaki kireç lekeleri uzun yıllarca güneşte kemikleşmiş. O yüzden elle çıkmayacağını anladığım mat kromların temizliği için etrafını kabaca maskeledim.

Aracın 4 cam çevresinde bulunan 6 çıta için yaklaşık 8 saat boyunca rotary makineye taktığım şaft, keçe, Menzerna Metal Polish ve bolca baskıya rağmen %100 sonuca ulaşılamasa da olabildiğince iyi bir kondisyona getirmeye çalıştık.

Keçelere yazık oldu :argox:

Aracın her aşamasında tam beladan kurtulduk derken yeni belamızı buluyoruz. Camlardaki kireç lekeleri de oldukça inatçı çıkıyor ve eldeki malzemeler ile en agresif çözümü bu şekilde üretebiliyoruz.

Bu şekilde bir tur geçtikten sonra tam sonda rayon pedimiz de patladıktan sonra elimde Farecla'nın sert süngeri vardı, onun ile AutoGlym cam pastası ile komple bir tur daha geçtim. Fark ettiyseniz başlarda bol fotoğrafla ilerlerken zaman geçtikçe bıkkınlıktan fotoğraf çekmeyi falan bırakıp sadece bitsin de gidelim artık minvalinde çalışmaya devam ettim. Okul zamanı olduğundan vakit bulabildikçe ilgilenebildim. O yüzden fotoğraf kaliteleri ve sayıları için kusura bakmayın.
Ön ızgarayı maskeleyecek vakit olmadığından çöp bezler nasıl işe yarar adlı çalışma. :D

A sütununda yarım karış, b sütununda fotoğrafta göründüğü kadar c sütununda ise parmak kadar piano black parçalar var ve evet tahmin edebileceğiniz gibi onlar da kireç lekesi...
3 kere UFS keçe Menzerna 400 geçmeme rağmen anca çıkan kirecin ardından sol taraftaki B sütunundaki parçanın maalesef komple çatlak çatlak olduğunu gördüm. Şimdiye kadar gördüğüm en kötü kireç lekeleriydi ve aracın sol tarafı daha çok güneş görmüş. Kromlarda en azından bir tahribat yoktu ancak sol orta piano blacki mahvetmiş.

Arkalardaki parmak kadar olan parça hariç hepsinin lekeleri bir şekilde temizlendi.
Farın da sonrasını çekmeyi unutmuşum. :confused:

Motor temizliğine geçiyoruz, çok fazla detaya inmeden (su tutmak yemedi) APC ve degreeser ile erişebildiğimiz yerlerde olabildiğince temizlik sağlamayı amaçladık.

Temizlik Sonrası

KC MotorPlast sonrası.

Aracın dışını tekrar yıkamak gerekliydi ancak çok fazla iş çıkaracağı için komple 2 kere M700 ile silinip sonra bir tur da İPA geçtikten sonra Soft99 Fusso uyguladım. Bu arada bana sürmesi ve silmesi kolay geldi genel kanı zor diye aklıma kalmıştı. Fotoğraf yine çekmemişim tabi. :sussx:
En son da bu kadar bant çıktı.

İç temizliğe gelecek olursak temel olarak aşağıdaki malzemeler ve çeşitli fırçalar kullanıldı. İç mekan olarak kolçak kısmı ve direksiyon aşırı kir ve yağlı durumdaydı. Direksiyonun önceki halini yine çekmemişim ancak sonraki hali mevcut. Genel deri parçaları sadece matlaştırma amaçlı soft fırçayla geçmek yeterli oldu. Koltuklara da temiz kirli demeden Colourlock deri fırçası ve 1:5 PO ile giriştim. En son güzelce kuruduktan sonra KC LS uyguladım. Koku tamamen sentetik, matlığını bozmuyor ve kayganlık vermiyor. Ben ürünü beğendim açıkçası, kokusunu saymazsak tabi. Plastiklere de Flowey i2 1:15 oranında kullandım.

Bu havada kurumayacağı için tavan veya bazı bölgelerdeki altı süngerli kumaşlara dokunmadık. Düz kumaşlara da Würth köpük ile temizledik.

Aracı bu akşam aceleyle teslim ettiğimden final fotoğrafı maalesef bunlar dışında yok. Lastiklere 3D Magic Dressing geçildi ve camlar iç dış İPA ve ardından camsil ile geçildi.

Desteklerinden ötürü @Mugzy 'ye teşekkürler. Yoksa büyük ihtimal bugün de yetişmezdi. :melekx:

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Bu aracın mat krom çıtalarında Menzerna metal polish ile beyaz keçelerle uzun süre, baskı vs. kullanarak çalıştım. Hiç bir sorun olmadı, siz yine de en göze batmayacak yerinde ufak bir deneme yapabilirsiniz garanti olur.
Çok teşekkür ederim. Çıtalar aynı matlıkta, dediğiniz gibi ufak bi yerde deniyim ben. Bu arada sizin işçilik harika olmuş, elinize sağlık.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selam dostlar,tatil yolculugu oncesi hic aklima gelmemisti ama bu durum kacinilmazdi maalesef. Aracin on tarafi bocek mezarligina dondu araba da les gbi tabi. Yikamaya verecegim suan kendi yikama imkanim olmadigi icin. İzmit meguiars a vermeyi dusunuyorum ama daha beter olur mu sizce yikamadan sonra iz vs kalir mi?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Selam dostlar,tatil yolculugu oncesi hic aklima gelmemisti ama bu durum kacinilmazdi maalesef. Aracin on tarafi bocek mezarligina dondu araba da les gbi tabi. Yikamaya verecegim suan kendi yikama imkanim olmadigi icin. İzmit meguiars a vermeyi dusunuyorum ama daha beter olur mu sizce yikamadan sonra iz vs kalir mi?

Ramazan bayramı tatilinde aynısı başıma geldi ama ben her molada temizledim. Uzun süre kalmasına izin vermedim. Eğer güneş altında yolculuk yaptıysanız, verniğe işleme olasılığı yüksek. Ben Koch Chemie nin Insect and Dirt Remover ını kullanmıştım. Bu arada benim aracım da Arona ☺️

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Ramazan bayramı tatilinde aynısı başıma geldi ama ben her molada temizledim. Uzun süre kalmasına izin vermedim. Eğer güneş altında yolculuk yaptıysanız, verniğe işleme olasılığı yüksek. Ben Koch Chemie nin Insect and Dirt Remover ını kullanmıştım. Bu arada benim aracım da Arona
Benim hic aklima gelmedi hocam ya temizlemek vs zaten elimde malzeme de yoktu ama bayaa bi sicak ve uzun bi yolculuktu :) allahtan kaputta ppf var. Makyajli mi sizinki de :)

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Benim hic aklima gelmedi hocam ya temizlemek vs zaten elimde malzeme de yoktu ama bayaa bi sicak ve uzun bi yolculuktu :) allahtan kaputta ppf var. Makyajli mi sizinki de :)

Tık, tık diye çarparken de mi aklınıza gelmedi ☺️ Kaputta ppf varsa i, tampon önemlş değil ama. Zaten çoğu kısım siyah plastik.
Evet makyajlı kasa xperience plus asfalt mavi rengi ☺️

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Tık, tık diye çarparken de mi aklınıza gelmedi Kaputta ppf varsa i, tampon önemlş değil ama. Zaten çoğu kısım siyah plastik.
Evet makyajlı kasa xperience plus asfalt mavi rengi
2 cocukla uzun yolda cok duyamadim o sesleri :) bayaa iyiymis sizinki allah kaza bela vermesin :)

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Merhaba,
Asitli yıkama için yarın şampuan siparişi vereceğim ama Carpro Descale kafamı karıştırdı. Sizce Carpro Descale mi yoksa Fraber Ds Scale mi almalıyım?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhaba,
Asitli yıkama için yarın şampuan siparişi vereceğim ama Carpro Descale kafamı karıştırdı. Sizce Carpro Descale mi yoksa Fraber Ds Scale mi almalıyım?
Good stuff sour diyip bi de ben kafanızı karıştırayım :D

fraber hakkında bilgim yok Andak carpro ve goodstufftan çok memnun olanlar vardı. Bir de hocam goodstuff biraz daha uygun fiyatlı kalıyor diğer 2 seçeneğe göre. Kolaylıklar dilerim :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar k2 satina öncesi plastik trimler için (bej kapı döşeme plastiği, beş torpido kısımları, siyah göğüs ve kapı üstleri) önerebileceğiniz apc varmıdır. Elimde bölünmüş valetpro apc vardı bagajımda duruyor. 6-7 aydır durduğu için bozulmuştur belkide diye kullanmaya çekindim.
Not: Plastiklerim aşırı kirli değil, sadece kapı eşik kısımlarındaki yerler ayakkabı sürtmesinden dolayı kararmış epey, göğüs kısımları vs çok kirli değil, apc kullanmadan doğrudan k2 satina kullansam da aynı etkiyi alırmıyım

Son düzenleme:

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar k2 satina öncesi plastik trimler için (bej kapı döşeme plastiği, beş torpido kısımları, siyah göğüs ve kapı üstleri) önerebileceğiniz apc varmıdır. Elimde bölünmüş valetpro apc vardı bagajımda duruyor. 6-7 aydır durduğu için bozulmuştur belkide diye kullanmaya çekindim.
Not: Plastiklerim aşırı kirli değil, sadece kapı eşik kısımlarındaki yerler ayakkabı sürtmesinden dolayı kararmış epey, göğüs kısımları vs çok kirli değil, apc kullanmadan doğrudan k2 satina kullansam da aynı etkiyi alırmıyım
İç trimler için normal apc yerine yine K2'nin Purio Pro adlı iç plastik aksam temizleyici ürününü deneyebilirsiniz. Ben şahsen kullanıyorum memnunum. Ürün hassas yüzeyler için güvenlidir.

İç aksam temizlyici | Detay Deposu