Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #19,121
Eğer siz sıfır aldıysanız korkmanıza gerek yok ya da bilinçsiz uygulamalara maruz kalan ikinci el bir araç almadıysanız problem olmaz.

Araçlarımızın boyasında ortalama iki adet kağıt para kalınlığında boya var. Yıkamaları ne kadar doğru yaparsanız, yıkama sonrası hızlı korumalara önem verirseniz, bir de kapalı otopark imkanınız var ise kafaya takılacak bir konu değil boya kalınlığı.
Aracı sıfır aldık bayi çıkışlı seramik var bilinmedik marka onun dışında ortalama aracı aldıktan 7-8 ay sonra kil ve demirtozu temizliği yapılmadan fusso coat dark uygulaması ve her 2 yıkama sonrası yani 1 ayda bir turtle wax seramik özlü hızlı cila sıkıyorum. Onun dışında el pompası ile ön yıkama sonrasında kova ile yıkıyorum ve hep yukarıdan asagıya dogru yuvarlak hareketle degilde yatay hareketlerle yıkıyorum

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Kil ile ciktiysa cok iyi normalde yapistigi zaman cikmaz Kil ile devam edin Soft Bir kil kullanin, ben polisaj ile zor cikardim ayni sey bizim başimiza geldi,Kil,Tiner,İPA ne denediysek cikmadi.
Bilt hamber soft kil deneyebilirsiniz. Detaylı bir yıkama ve demir tozu temizliği sonrası bol kaydırıcı kullanın, bol bol kil hamurunu yoğurup temiz yüzeyler oluşturarak çalışın. Bir de yıkama yapar gibi yukarıdan aşağı ilerleyin ki hamur en son aracın alt kısımlarına indiğinizde kirlenmiş olsun.
Teşekkürler cevaplarınız için. Soft killeri bir araştırdım ancak softta olsa kilden sonra her türlü polishing yapılması gerek diyorlar. Sanırım aracı bir detailing merkezine bırakmak en mantıklısı geldi.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben de klin ve wizard var pervoll ve ayda bir yumuşatıcı bölümüne beyaz sirke ekliyorum bu şekilde yıkayınca ilk günlü haline yakın dokusuna kavuşuyor denemediyseniz tavsiye ederim her yıkamada diil 3-4 yıkamada beyqz sirke tavsiye ederim toz deterjan ile yıkamayın ağartma yapıyor bilginiz. Olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aslında her yıkamada perwoll ve beyaz sirke kullanırım. Arada bir de mikrofiber deterjan ile yıkarım. Ama yine de bu topaklanma oluyor.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Dayanıklı bir ürün, ondan yana sıkıntı yaşamazsınız ama bence eksik yönü fıs fıs yaparken ki açısı dar.. Sprey değil de stream gibi atıyor..
Anladim hocam, xpress wax,demir tozu,apc gbi urunler icin dusunuyorum da muhtelen alicam farkli bi urun carpmadi gozume fiyatlar el yakiyor.

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Anladim hocam, xpress wax,demir tozu,apc gbi urunler icin dusunuyorum da muhtelen alicam farkli bi urun carpmadi gozume fiyatlar el yakiyor.

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende apc ve cam temizleyici koyarak kullanıyorum.. Kimyasala dayanıklı şişesi de var.. Ondan alırsanız demir tozu koyarsınız. Yoksa diğerleri ağır Kimyasala dayanmaz..

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Selamlar, bugün aracıma İlk başta auto glym srp, sonrasında prima amigo glaze uyguladım. Uygulama sırası doğru mu acaba? Son parlaklık için glazeyi sonradan vurdum.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Selamlar, bugün aracıma İlk başta auto glym srp, sonrasında prima amigo glaze uyguladım. Uygulama sırası doğru mu acaba? Son parlaklık için glazeyi sonradan vurdum.
İki ürün de aynı mantık ile çalışan ürünlerdir. Sadece birini kullanmanız yeterlidir.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Koruma olarakda k2 letan deri koruyucu kullanılabilinir mi
Berkay’ın dediği gibi suni derilerde koruyucu olarak illa deri koruyucu kullanmanıza gerek yok. Herhangi bir UV koruyuculu ve antistatik iç aksam plastik yüzey koruyucular suni deriler için daha mantıklı ve ekonomik gelir.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba,
Kumaş koltukları temizlemek için genellikle tavanda kullanılan würth aktiv clean isimli köpük ürün kullanılabilir mi?
Ürün su bazlı mı bilmiyorum yani tavana bolca sıkıyor uygulama merkezleri. Bu şekilde kumaş koltuğa uygulayıp kendi kendine kurumaya bıraksak lekeler geri gelir mi?

mrtkar13

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba, full ppf kaplı aracıma cila koruma ürünü arıyorum. Amaç kullanımı kolay olsun. Araştırdım
VONİXX SİO2-PRO önermişler. Sizlerin yorumu ne olur acaba ?

volkanman

Acemi Detaycı
Üye
İl
Adana
Selamlar herkese
Kurulama havlusu önerisi alabilirmiyim:rahattx: zahmet olmasa kullananlar görüntüde atabilirse sevinirim.