Hızlı Soru - Cevap

emreislii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bolu
Öne çıkan konu #19,221
Merhabalar. Sigara yanığı olan koltuk için tamir mi önerirsiniz yoksa orjinal koltuktan bulma imkanım var mıdır?

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Dün aracı yıkarken benzinlikte olduğu için demir tozu sıkmıştım başta çok kirli olduğu için ama çok hızlı kuruma yaptı ve bir kaliperde pas lekesi olmuş komple yeni fark ettim. Bunu nasıl sökebilirim tahmin ediyorumki demir tozu üzerinde kuruduğu için böyle oldu. Eskiden roton kullanıyordum onda hiç pas sorunu olmamıştı

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar her yıkama sonrası camları temizlemek için ürün tavsiyeniz varmıdır. Bununla ilgili önereceğiniz cam temizleme ürünü, su lekelerine de çözüm olurmu. Camlarda yıkama sonrası temizlik ürünü kullanmadığımdan kaynaklı su lekeleri oluşmuş.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar her yıkama sonrası camları temizlemek için ürün tavsiyeniz varmıdır. Bununla ilgili önereceğiniz cam temizleme ürünü, su lekelerine de çözüm olurmu. Camlarda yıkama sonrası temizlik ürünü kullanmadığımdan kaynaklı su lekeleri oluşmuş.
Ben koch chemie spees glas cleaner kullanıyorum hem leke kalmıyor hem görüşü çok netleştiriyor. Yıkama sonrası kurulanan camla bu ürünü uygulanan cam arasında net bir fark oluyor tavsiye ederim

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba, daha önce üzerine konuşmuştuk ama bu vernik yanığı ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Buranın üzerine rötüş gibi vernik uygulansa, daha iyi bir görüntü elde edebilir miyim?

Vernik bu şekilde bölgesel uygulanmaz. Belirli bir bölgeye kadar uzatmaları gerekir. Bir de desen tutturabilirler mi bilemiyorum.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Dün aracı yıkarken benzinlikte olduğu için demir tozu sıkmıştım başta çok kirli olduğu için ama çok hızlı kuruma yaptı ve bir kaliperde pas lekesi olmuş komple yeni fark ettim. Bunu nasıl sökebilirim tahmin ediyorumki demir tozu üzerinde kuruduğu için böyle oldu. Eskiden roton kullanıyordum onda hiç pas sorunu olmamıştı
Demir tozu sökücüler boyasız yüzeylerde paslanma yaparlar ya da paslanmayı hızlandırırlar. Bu normal bir durumdur. Bu yüzdendir ki çoğu detaycı demir tozu temizliğini senede 2 ya da 3 kez yaparlar.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Herhangi bir cam temizleyici kimyasalı ve karbon cam bezi öneririm. Cam temizliği kimyasalı için spesifik bir tavsiye isterseniz de meguiars perfect clarity öneririm.

kaiserx

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar, şehir dışında olduğum için aracı kendi ekipmanlarım ile yıkayamayacağım. Manisa’da bu işi hakkıyla yapan bir yer önerisi olan var mı acaba? Kime güvenip aracımı yıkatabilirim?

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Vernik bu şekilde bölgesel uygulanmaz. Belirli bir bölgeye kadar uzatmaları gerekir. Bir de desen tutturabilirler mi bilemiyorum.
Can bey bugün o bölgenin ıslandığında, diğer yerlerden farksız olduğunu görünce verniği tamamen yemediğimi düşündüm. O yüzden aklıma rötüş yapılırken en son fırçayla vernik uygulanıp, polisaj yapıldığı geldi. Zaten o kısma dokununca da diğer yerlerden bi farkı yok hissiyat olarak. Dediğim şekilde olmuyorsa eğer, buraya geçici de olsa yüzeyde bir katman bırakacak, ıslak görünüm verecek wax, cila gibi kapatıcı ne olabilirse önerilerinize ihtiyacım var. En azından görüntüyü bir nebze düzeltmek istiyorum. Gölgede zaten görünmüyor ama ışıkta daha az göze batacak şekilde uygulayabileceğim bir şey var mı?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben koch chemie spees glas cleaner kullanıyorum hem leke kalmıyor hem görüşü çok netleştiriyor. Yıkama sonrası kurulanan camla bu ürünü uygulanan cam arasında net bir fark oluyor tavsiye ederim
Dün soruyu sorduktan sonra biraz daha araştırma yaparken dediğiniz ürünü gördüm. Muhtemelen alıp kullanacağım. Teşekkür ederim ilginiz yorumunuz için.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Dün soruyu sorduktan sonra biraz daha araştırma yaparken dediğiniz ürünü gördüm. Muhtemelen alıp kullanacağım. Teşekkür ederim ilginiz yorumunuz için.
Rica ederim. Ben başka ürün kullanmadım cam için ilk ürünüm bu oldu ama beni çok memnun etti sizin de memnun kalacağınızı düşünüyorum.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Gyeon wet coat kullanan arkadaşlar araçta gözle görülür bir derinlik parlaklık katıyor mu kuru şekilde elle uygulanan cilalara göre? Duruma göre wet coat veya ceramic detailerden devam etmeyi düşünüyorum

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Gyeon wet coat kullanan arkadaşlar araçta gözle görülür bir derinlik parlaklık katıyor mu kuru şekilde elle uygulanan cilalara göre? Duruma göre wet coat veya ceramic detailerden devam etmeyi düşünüyorum
Parlaklık çok belirgin değil ama renge bi doygunluk derinlik veriyor.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Benim aracım lacivert-siyah. Ben de gözle görünür bi şekilde parlaklık ve derinlik kattı. Ama ben en çok boyanın kadife gibi oluşunu çok beğenmiştim

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba
Folyo kaplı bir araca wax uyguladigimizda folyo kaplamaya zarar verir mi ya da kaplamanın su iticiliği veya koruma özelliğine zararı olur mu

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vag grubu araçlarda ön koltukları yıkamak için söktüğümüzde airbag fişini de söküyoruz. Peki sonra monte etsek de airbag ışığı yakıyor değil mi? (Hiç denemediğim için bilmiyorum) Bu tür arıza (aslında arıza da değil ya neyse) ışıklarını söndürmek için amatör/ basit cihazlar var mı?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Vag grubu araçlarda ön koltukları yıkamak için söktüğümüzde airbag fişini de söküyoruz. Peki sonra monte etsek de airbag ışığı yakıyor değil mi? (Hiç denemediğim için bilmiyorum) Bu tür arıza (aslında arıza da değil ya neyse) ışıklarını söndürmek için amatör/ basit cihazlar var mı?
Genelde kontak açılmadığında vs. sorun olmaz ama ben Ford'da kutup başı söküp, ondan sonra koltukları söküp temizleyip tekrar koltukları taktıktan sonra kutup başını takıyorum bir sorun yaşamadım, bende yok ama kutup başı söktüğünüz için teyp kodu gerekebilir bilginize.