Hızlı Soru - Cevap

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #19,321
Bu ürünü bende kullanıyorum. Küçük bir sprey şişesinin içine koydum. Kuşların malum nerede ne zaman bombardıman yapacakları belli olmuyor. Hemen bagajdan çıkarıp kuş pisliğinin üzerine sıkıyorum , çok rahat kuş pisliğini çıkarıyor. Tavsiyem arabada her zaman bulunsun kuçuk bir sprey şişede.
Sahi kuş pisliklerine nasıl müdehale ediyorsunuz? Araç özellikle kirli iken çok zorlanıyorum ben. Pisliği temizleyeyim derken ister istemez tozları sürtüyorum kaportaya. Ben makyaj temizleme pamuğunu ıslatıyorum su ile, üzerine bir miktar da araç yıkama köpüğü döküyorum küçük sprey şişeden. Olay mahalline yapıştırıp bir süre bekliyorum. Sonra hafif hareketlerle kaportadan pisliği pamukla beraber alıyorum. Sonra bir pamuk daha ıslatıp (köpüğü durulamak ve kalan pislikleri almak amaçlı) bölgeye bastırıp bastırıp çekiyorum. Son olarak küçük parçalara ayırdığım, eski kurulama havlumun bir parçasına meguiars quick detailer sıkıp sulu kalan kısmı silip bitiriyorum. Bunun temas yapmadan (kirli kaportada kılcal çizik oluşturmadan) bir yolu var mı? Köpük üstüne su döküp bıraksak bu sefer su izi kalacak. Saf su döksek, o şekilde bıraksak kendi kendine kurusa bir problem olur mu?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sahi kuş pisliklerine nasıl müdehale ediyorsunuz? Araç özellikle kirli iken çok zorlanıyorum ben. Pisliği temizleyeyim derken ister istemez tozları sürtüyorum kaportaya. Ben makyaj temizleme pamuğunu ıslatıyorum su ile, üzerine bir miktar da araç yıkama köpüğü döküyorum küçük sprey şişeden. Olay mahalline yapıştırıp bir süre bekliyorum. Sonra hafif hareketlerle kaportadan pisliği pamukla beraber alıyorum. Sonra bir pamuk daha ıslatıp (köpüğü durulamak ve kalan pislikleri almak amaçlı) bölgeye bastırıp bastırıp çekiyorum. Son olarak küçük parçalara ayırdığım, eski kurulama havlumun bir parçasına meguiars quick detailer sıkıp sulu kalan kısmı silip bitiriyorum. Bunun temas yapmadan (kirli kaportada kılcal çizik oluşturmadan) bir yolu var mı? Köpük üstüne su döküp bıraksak bu sefer su izi kalacak. Saf su döksek, o şekilde bıraksak kendi kendine kurusa bir problem olur mu?
Ben sadece quick detailer kullanıyorum. Önce kuşların atış yaptığı bölgeye quick detailer sıkıp üzerine peçete koyuyorum sonra da peceteyi quick detailer ile ıslatıp bekliyorum kısa süre içinde çözülmüş oluyor. Peceteyi kaldırıp su ile yıkayınca sorun kalmıyor. Bir diğer yöntem de gaz yağı. Aynı işlemi gazyağı ile de yapabilirsiniz

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Ben sadece quick detailer kullanıyorum. Önce kuşların atış yaptığı bölgeye quick detailer sıkıp üzerine peçete koyuyorum sonra da peceteyi quick detailer ile ıslatıp bekliyorum kısa süre içinde çözülmüş oluyor. Peceteyi kaldırıp su ile yıkayınca sorun kalmıyor. Bir diğer yöntem de gaz yağı. Aynı işlemi gazyağı ile de yapabilirsiniz
Siz son adımda suyu döküp o şekilde bırakıyor musunuz? Su ile yıkadıktan sonra bende su izi kalıyor yani silmek gerekiyor. Bu da araç kirli iken kılcal çizik oluşturuyor. Saf su kullansak (ütü suyu/ akü suyu) olur mu acaba?

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
K2 ürününü pisliğin üzerine sıkıyorum, sonra üstüne peçete atıyorum , 2 fısta peçetenin üstüne sıkıyorum. Biraz bekleyince kuş pislipi rahatlık sökülüyor. Detay fırçası ilede üstünü hafif narince fırçalıyorum. Herhangi bir pamukla , kağıtla kaportanın üzerinde ileri geri hareket yapmıyorum. Çizilme riskini artırır. Tavsiyem bu tarz şeyler için bir ürün almanız , kuş pisliğini daha güvenle sökmenize yardımcı olur.

Burada Amaç kuş pisliğine erken müdahale edip , verniğin yanmasını önlemek, oluşacak hafif çiziği el pastası bile alabilir , dikkatli olursanız çizilmez ama vernik yanarsa kurtaraması çok zor. Bastırmassanız çizilmez. Sokakta çocuklar beni yıka yazıyor kaportaya :)

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
K2 ürününü pisliğin üzerine sıkıyorum, sonra üstüne peçete atıyorum , 2 fısta peçetenin üstüne sıkıyorum. Biraz bekleyince kuş pislipi rahatlık sökülüyor. Detay fırçası ilede üstünü hafif narince fırçalıyorum. Herhangi bir pamukla , kağıtla kaportanın üzerinde ileri geri hareket yapmıyorum. Çizilme riskini artırır. Tavsiyem bu tarz şeyler için bir ürün almanız , kuş pisliğini daha güvenle sökmenize yardımcı olur.

Burada Amaç kuş pisliğine erken müdahale edip , verniğin yanmasını önlemek, oluşacak hafif çiziği el pastası bile alabilir , dikkatli olursanız çizilmez ama vernik yanarsa kurtaraması çok zor. Bastırmassanız çizilmez. Sokakta çocuklar beni yıka yazıyor kaportaya :)
Verniği yakar evet, tavanda var benim bir tane yanığım. Pasta sonrası bir hayli azaldı fakat LED ışıkla görülebiliyor. O hafif çiziklere el pastası yapamıyorum maalesef seramik var üzerinde. Dediğiniz ürünü bir inceleyeyim, teşekkür ederim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Siz son adımda suyu döküp o şekilde bırakıyor musunuz? Su ile yıkadıktan sonra bende su izi kalıyor yani silmek gerekiyor. Bu da araç kirli iken kılcal çizik oluşturuyor. Saf su kullansak (ütü suyu/ akü suyu) olur mu acaba?
Suyu dökünce kendisi akıyor genelde, altta fusso coat var şimdiye kadar sorun yaşamadım.

fast

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Değerli arkadaşlar selamlar, ufak tefek sürtme çizikleri için (ince) el ile yapabileceğim pasta öneriniz var mı ? İnce ince çizikler var makinem olmadığı için el ile kapatabileceğim bir kit veya ürün önerisine açığım. Selamlar.

06UZ

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ürünü aktif kulananlardan yorum-öneri-kullanım bilgisi alabilir miyim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ürünü aktif kulananlardan yorum-öneri-kullanım bilgisi alabilir miyim.

Hocam 30 Ml ürün kullan eger cok bez vs yok ise hatta ben soyle diyeyim

5 Mikrofiber 1 Eldiven 1 Havlu varsa yeterli gelir.

Fazlasi icin 50 Ml kullan hocam

06UZ

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam 30 Ml ürün kullan eger cok bez vs yok ise hatta ben soyle diyeyim

5 Mikrofiber 1 Eldiven 1 Havlu varsa yeterli gelir.

Fazlasi icin 50 Ml kullan hocam
Eyvallah sefa hocam şimdi attım makineye 40 ml ile. Birley dikkatimi çekti ürün hiç köpürmedi makinede

kaanimo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Arkadaşlar tavanda 1cm çapında reçine var. Birkaç gün önce muhtemelen ağaçtan damlamış. Hangi ürün ile rahatça çıkarabilirim ?
IPA (izopropil alkol) ile rahatlıkla çıkarabilirsiniz ancak boyalı bir parçada kullanıyorsanız, yanlış hatırlamıyorsam 1/4 oranında seyreltmeniz gerekiyor. Bir de koruma varsa korumayı alır diye biliyorum.

brkbrdl

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba. 15 gün önce arabamı komple boyattım. Vernik olarak Maxmeyerin 0200 hs kullanıldı. Araç fırınlandıktan sonra 15 gün boyunca kurumaya bıraktım.
Boya sonrası beklediğimden çok fazla portakal kabuğu görüntüsü olduğundan arabama 2000 3000 ve 6000 zımpara yapmaya başladım. Birkaç boyacıya danıştığımda zımpara yapıldığında verniğin ilk boyandığı halindeki gibi parlayamayacığını daha kolay eskiyeceği gibi benzer cümleler kurdu. Böyle bir şey mümkün mü?

Verniğin modelini belirtme nedenimde şu ki arabama hangi ped ve marka/model polisaj malzemeleri kullanmalıyım?

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Arkadaslar nispeten yuzeyi iyi olan aracima fusso coat tan once boya yuzeyine yapmam gereken islem var midir?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fussa candır dayanımı müthiş. Su iticliği harikaydı , ama parlaklık zayıf.
Yüzey hazırlığı yapariseniz daha iyi tutunacağını söylüyor arkadaşlar. Daha önce 2 aracımdada uyguladım hocam , ben yüzey hazırlığı yapmadım uzun süre gitti, dışarıda demirtozu , kil, polisaj yaptırırsanız iyi olur. Daha önce kil uygulaması yapmadı iseniz, aracı çizebilirsiniz. Forumda çizipte buraya danışan arkadaşlar var. Dikkatli olun kil alırken danışın, galiba valet pronun pembe kiline yumuşak diyordu buradaki arkadaşlar. Bende mavisi var kullanmadım o biraz sert galiba.

Diğer bir konu fusso yu plastik aksamlara değdirmeyin ,değersede anında silin yoksa beyazlatıyor, ''2 aracada değdirdim'' beyazaladı. !! :) beyaz leke oluşursa silgi ile silen arkadaşlar var forumda işe yarıyormuş.

Enson vonixx in katıvaxxını almıştım , fussoyu söküp uygulayacaktım ,malum fusso yu petrol köpüğü ile defalarca yıkamama rağmen sökemedim, Ensonunda freball ın wax off sökücüsü ile söktüm.
2 ay sonra başka birşey uygulayacaksanız fussoyu uygulamayın.
Şuan aracın sadece tavanına ve kaputuna fusso uyguladım , diğer panellerde wonixx karnabua seramik katı wax var.
2 waxtanda memnunum. Hidrofobi harika fussoda.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Fussa candır dayanımı müthiş. Su iticliği harikaydı , ama parlaklık zayıf.
Yüzey hazırlığı yapariseniz daha iyi tutunacağını söylüyor arkadaşlar. Daha önce 2 aracımdada uyguladım hocam , ben yüzey hazırlığı yapmadım uzun süre gitti, dışarıda demirtozu , kil, polisaj yaptırırsanız iyi olur. Daha önce kil uygulaması yapmadı iseniz, aracı çizebilirsiniz. Forumda çizipte buraya danışan arkadaşlar var. Dikkatli olun kil alırken danışın, galiba valet pronun pembe kiline yumuşak diyordu buradaki arkadaşlar. Bende mavisi var kullanmadım o biraz sert galiba.

Diğer bir konu fusso yu plastik aksamlara değdirmeyin ,değersede anında silin yoksa beyazlatıyor, ''2 aracada değdirdim'' beyazaladı. !! :) beyaz leke oluşursa silgi ile silen arkadaşlar var forumda işe yarıyormuş.

Enson vonixx in katıvaxxını almıştım , fussoyu söküp uygulayacaktım ,malum fusso yu petrol köpüğü ile defalarca yıkamama rağmen sökemedim, Ensonunda freball ın wax off sökücüsü ile söktüm.
2 ay sonra başka birşey uygulayacaksanız fussoyu uygulamayın.
Şuan aracın sadece tavanına ve kaputuna fusso uyguladım , diğer panellerde wonixx karnabua seramik katı wax var.
2 waxtanda memnunum. Hidrofobi harika fussoda.
Cevap icin tesekkurler hocam,disarda polisaj yaptirmam ama kendim demirtozu ve valetpronun turuncu kilini uygulayabilirim sanirim. Plastik aksamlarla ilgili soylediklerinizi unutmayacagim :)

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06UZ

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eyvallah sefa hocam şimdi attım makineye 40 ml ile. Birley dikkatimi çekti ürün hiç köpürmedi makinede

Arkadaşlar ürün aşırı derecede iyi. Kötü durmdaki havlularımı çok iyi dereceye getirdi. Düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. @sefa hocamın tavsiyesi ile aldım yine çok güzel ürün çıktı. Burdan kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

error_06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba aracımda yanlış uygulanmış seramik var.( gökkuşağı görüntüsü) seramiği temizlemek için önerebileceğiniz bir ürün var mı