Hızlı Soru - Cevap

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Öne çıkan konu #19,661
Merhabalar, aracin yağ filtresi değişirken akan yağdan kaynaklı olabilir. Benim önceki araçta olmuştu benzer bir durum. Ustaciklar vakit ayırıp senin işini çözmeye çalışmaz. Muhafazayi kendin söküp balata spreyi ile iyice temizleyebilirsin sonra soğuk motorun altını iyice temzileyip bir iki hafta takip edin. Bu işlemi pazar günü sanayide kanal olan bjr dükkan bulup yapabilirsin, ya da yağ değişimi yapan benzin istasyonundan kanali kullanmayı isteyebilirsin. Birde muhafaza olmadan fotoğraf çekebilirsen daha net fikrimiz olur. Bu arada aracın markası ne idi.
tesekkur ederim cvp icin.
ben de oyoe yapacagim, iki balata spreyi alip motoru trmizleyip takip edecegim.

dedliginiz gibi yag filtresi degisirken olmus olabilir, mesela dun de ilk once yagi bosaltti, sonra muhafazayi takip arabayi indirdi, yag filtresini sokup takti, etrafina balata spreyi sikti, ne var ne yok asagiya muhafazaya indi:) yani orasi daha cok yaglandi, aslinda bu is muhafaza takili olmadan yapilmali ki leke olmasin:) ama gecen bakimda sprey sikilmamisti diye hatirliyorum.
aracta hicbir sikintinyok, ne yag yagma ne eksiltme ne baska bisi. sadece goruntu aklima takildi.
arac 2015 volvo v40 dizel

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Mazotta yağlı olur ,temizlemesi zor olur. Görüntüsüde aynı bu şekil olur. Motor çalıştığında yolda yürürken basınçtan, filitre kutusundan mazot kaçırmıştı ,filitre kutusu ve hortumları ,elinizle yoklayın belli eder kaçak kendini elinize bulaşır zaten. Alttarafa Ulaşabiliyorsanız Elinizi sürüp bir koklayın. Kokusundan anlarsınız mazot olup olmadığını.
benim de aklima geldi kokladim ama mazot kokmuyordy.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
tesekkur ederim cvp icin.
ben de oyoe yapacagim, iki balata spreyi alip motoru trmizleyip takip edecegim.

dedliginiz gibi yag filtresi degisirken olmus olabilir, mesela dun de ilk once yagi bosaltti, sonra muhafazayi takip arabayi indirdi, yag filtresini sokup takti, etrafina balata spreyi sikti, ne var ne yok asagiya muhafazaya indi:) yani orasi daha cok yaglandi, aslinda bu is muhafaza takili olmadan yapilmali ki leke olmasin:) ama gecen bakimda sprey sikilmamisti diye hatirliyorum.
aracta hicbir sikintinyok, ne yag yagma ne eksiltme ne baska bisi. sadece goruntu aklima takildi.
arac 2015 volvo v40 dizel
O zaman dediğin gibi olmuştur. Kaçak olacak araç değil.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba,
Zamanla kaliperde ve disklerde oluşan pas lekelerini geçirmek için ürün arıyorum.
Koch chemie rrr başarılı görünüyor denemek istiyorum ama fiyatı biraz pahalı. Bu ürün elinde olup deneyen, böyle bir etkisi olan oldu mu ya da başka bir çözüm önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Ürün güzel demirtozu sökme konusunda etkili, fakat gördüğüm en kötü kokuya sahip demirtozu temizleyici ve çok kötü siniyor ortama bu açıdan çok kötü.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ürün güzel demirtozu sökme konusunda etkili, fakat gördüğüm en kötü kokuya sahip demirtozu temizleyici ve çok kötü siniyor ortama bu açıdan çok kötü.
Ferroff+ Koku konusunda RRR i sollar :) agzini actigi an direk odayi sariyor.Aklima Direk Nigrin geldi.

mrtkar13

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba, 2 aylık bir arabam var ve full ppf mevcut araçta. Malesef Tuzla 'da Tersane bölgesinde ikamet ettiğim için aracın üzerinde çok fazla demirtozu var. Özellikle camlarda böyle tırtıklı bir tabaka şeklinde. Valet pro veya auto glym magma önerdiler. Sizce demirtozu sıkıp temizlenir mi ? Yoksa ekstra kil yapmak gerekir mi ? Camları çizermi kil ?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, 2 aylık bir arabam var ve full ppf mevcut araçta. Malesef Tuzla 'da Tersane bölgesinde ikamet ettiğim için aracın üzerinde çok fazla demirtozu var. Özellikle camlarda böyle tırtıklı bir tabaka şeklinde. Valet pro veya auto glym magma önerdiler. Sizce demirtozu sıkıp temizlenir mi ? Yoksa ekstra kil yapmak gerekir mi ? Camları çizermi kil ?
Kıl konusunda birşey diyemem fakat magma fiyat olarak çok pahalı ve abartılıyor gibi geldi bana bir kere denemiştim..onu. yerine başka markaya bakabilirsiniz

yalin

Acemi Detaycı
Üye
Kil cami cizemez, ama yeterli gelirmi deneyip gormek lazım. Olmazsa polisaj yapmalisiniz.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Camda hiçbir sıkıntı olmaz. Demirtozu temizleyici yeterli gelecektir ekstradan kile ihtiyaç duymazsınız.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba
Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance ve carpro darkside arasında kaldım. Fiyat anlamında eşit sayılırlar. İki ürünüde kullanan arkadaşlar ürünlerin kalıcılık ve ürün sarfiyatı anlamında tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Birde problem yaşadığım bi sorunu belirteyim fikiri olan arkadaşlar vardır. Bu zamana kadar lastiklerde sarp kullanıyordum. Yıkama sonrası uygularken çok az miktarda sürmeme rağmen yola çıkıp 5-10 km gidince yanakdaki sarp , aracın ön kapılarına sıçrıyordu. Bu olay canımı sıkıyor, hiç yok denecek kadar az uygulasam bile o sıçrama olayını aşamadım. Diyorumki acaba sarp lastiğe tutunma anlamında çok zayıf mı kalıyor (sadece bi fikir). O sebeptende farklı lastik parlatıcı arayışındayım.

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Herkese merhaba
Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance ve carpro darkside arasında kaldım. Fiyat anlamında eşit sayılırlar. İki ürünüde kullanan arkadaşlar ürünlerin kalıcılık ve ürün sarfiyatı anlamında tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Birde problem yaşadığım bi sorunu belirteyim fikiri olan arkadaşlar vardır. Bu zamana kadar lastiklerde sarp kullanıyordum. Yıkama sonrası uygularken çok az miktarda sürmeme rağmen yola çıkıp 5-10 km gidince yanakdaki sarp , aracın ön kapılarına sıçrıyordu. Bu olay canımı sıkıyor, hiç yok denecek kadar az uygulasam bile o sıçrama olayını aşamadım. Diyorumki acaba sarp lastiğe tutunma anlamında çok zayıf mı kalıyor (sadece bi fikir). O sebeptende farklı lastik parlatıcı arayışındayım.
Carpro pro dark side kullanıyorum. uygulama sonrası kuru havada sıçrama olmuyor ancak yağışlı havalarda sıçrama oluyor, yine de kalıcılığı, parlaklığı güzel, tekrart kullanımda daha az ürün kullanıyorsun.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese merhaba

Ben sarp kullanıyorum oyle bi sorun yaşamadım endurance ilk yagmurda kahverengileşme yaptı ama sarpda böyle bir sorun yaşamadım . Kısacası enduranceden memnun kalmadım. Darkside kullananlar memnun .

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben sarp kullanıyorum oyle bi sorun yaşamadım endurance ilk yagmurda kahverengileşme yaptı ama sarpda böyle bir sorun yaşamadım . Kısacası enduranceden memnun kalmadım. Darkside kullananlar memnun .
Fiyat olarak sarp çok uyguna geliyor aslında, performansını da beğeniyorum ancak dediğim gibi sıçrama sorunundan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum. Siz sarp ı ne tür bi aplikatörle uyguluyorsunuz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Fiyat olarak sarp çok uyguna geliyor aslında, performansını da beğeniyorum ancak dediğim gibi sıçrama sorunundan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum. Siz sarp ı ne tür bi aplikatörle uyguluyorsunuz.
Cartainerin aplikatötünü kullanıyordum az döküp iyice yediriyordum. En sonda bezi değdiriyordum fazlalıgı beze alıyordum. Endurancedan ben pek memnun değilim su itişide zayıf fazla parlak ve dayanımı yok denecek kadar az.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bir kaç yıldır sarp kullanıyorum, arada k2 sigma da kullandım ama sizin yaşadığınız sorunu hiç bir aracımda yaşamadım.. Süngere az miktar sarp sürüp lastiğe yediriyorum..bence sarp Piyasadaki çoğu lastik parlatıcıdan hem performans hem de fiyat olarak kat kat iyi..

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Endurance de böyle sürdükten sonra yarım saat aracı kullanmamak lazım tamponun alt kenarlarına sıçratıyordu benim de. Bu arada iki ürünü de kullanmış birisi olarak net darkside bence. Ürün simsiyah ve gerçekten dayanımı güzel. Endurance daha klasik ve parlak kalıyor darkside öneririm gyeon tire’a benziyor

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir kaç yıldır sarp kullanıyorum, arada k2 sigma da kullandım ama sizin yaşadığınız sorunu hiç bir aracımda yaşamadım.. Süngere az miktar sarp sürüp lastiğe yediriyorum..bence sarp Piyasadaki çoğu lastik parlatıcıdan hem performans hem de fiyat olarak kat kat iyi..
Performans olarak hiçbir sorunum yok, bende çok memnundum, sanırım kullanmaya devam da edeceğim. Diğer parlatıcılarda da aynı sorunu yaşayanlar olmuş,

Cartainerin aplikatötünü kullanıyordum az döküp iyice yediriyordum. En sonda bezi değdiriyordum fazlalıgı beze alıyordum. Endurancedan ben pek memnun değilim su itişide zayıf fazla parlak ve dayanımı yok denecek kadar az.
Bende de aynı aplikatör var, uyguladıktan sonra bezle üzerinden geçme işini hiç düşünmedim ne yalan söyleyim :) Sarp ile tekrar yola devam diyelim :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Endurance de böyle sürdükten sonra yarım saat aracı kullanmamak lazım tamponun alt kenarlarına sıçratıyordu benim de. Bu arada iki ürünü de kullanmış birisi olarak net darkside bence. Ürün simsiyah ve gerçekten dayanımı güzel. Endurance daha klasik ve parlak kalıyor darkside öneririm gyeon tire’a benziyor
Belki bi indirim vs. yakalarsam darkside ı deneyeceğim. Şimdilik sarp dan devam edeceğim gibi, teşekkür ederim deneyiminizi paylaştığınız için