Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #19,701
Hocam little joe dediğin ürün hem n11 de hem de hepsiburada da gözüküyor. Acaba sizin dediğiniz farklı bir ürün mü ?
Bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim, ben pandemiden çok önce almıştım sonra aradım bulamadım pişman oldum stok yapmadigima. Bahsettiğiniz ürün resimdeki ise evet aynı üründen bahsediyoruz fiyatı 3 4 katına çıkmış fakat süre anlamında baktığımızda kurtarır tekrar denemekte fayda var.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Arkadaşlar araçlarınızda kullandığınız kokuların isimlerini paylaşma şansınız varmı. Araç için koku arayışındayım, fikir edinme açısından soruyorum.
Bir tane bu spreyden alıp, İstediğin zaman askılı kokunun kartonuna sıkıp tazeleyebilirsin kokuyu.

Birtanede bu askılı kokudan al. Askılı koku varsa almanada gerek yok. Bunu aynaya takıp Sprey parfumu bunun üstüne sıkıp kullan.. Klorifere takılanlar riskli, trimlere ciddi zararlar verebilir.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir tane bu spreyden alıp, İstediğin zaman askılı kokunun kartonuna sıkıp tazeleyebilirsin kokuyu.

Birtanede bu askılı kokudan al. Askılı koku varsa almanada gerek yok. Bunu aynaya takıp Sprey parfumu bunun üstüne sıkıp kullan.. Klorifere takılanlar riskli, trimlere ciddi zararlar verebilir.
Bubble gum kokusundan almıştım ama nedense hiç beğenemedim, arabanın içinde bu tür sakız, çiçek böcek kokularını hiç beğenemiyorum

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Little Joe havalandırma kokusu en memnun kaldığım üründü fakat artık ithal edilmiyor galiba hiç bir yerde bulamadım.

Little trees vanilyalı askı koku almıştım ondan memnun kaldım fakat poşeti azar azar çekmek lazım.

Tasotti little freshman kokular var havalandırma için fakat onların etkisi çabuk geçti bir ay sürmedi.

Tasotti jel kokular var teneke kutuda onlardan denedim kokusu güzel 2 ayi geçti. Hala devam ediyor.
Vanilya kokusu bi süre sonra boğucu gelmiyormu

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Mat ppf kaplı Veya mat renkli araçlarda koruma ve ön yıkama ve şampuan için neler önerirsiniz? Forumda daha önce konuşuldu diye hatırlıyorum ama bulamadım sohbeti.

Şampuan konusunda elimiz kısır sadece cg var diye biliyorum. Ön yıkamada ise galiba magifoam vs kullanılır. korumada da standart wax ve koruma ürünleri kullanılmaz diye düşünüyorum. Mesela wet coat veya polar seal gibi ürünler mat araçlarda kullanılır mı? Valetpro, gyeon, CG gibi markaların mat ürünleri var ancak hem qd formundalar hem de dayanımları çok kısa.

tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:

MTS KİMYA

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İZMİR
Mat ppf kaplı Veya mat renkli araçlarda koruma ve ön yıkama ve şampuan için neler önerirsiniz? Forumda daha önce konuşuldu diye hatırlıyorum ama bulamadım sohbeti.

Şampuan konusunda elimiz kısır sadece cg var diye biliyorum. Ön yıkamada ise galiba magifoam vs kullanılır. korumada da standart wax ve koruma ürünleri kullanılmaz diye düşünüyorum. Mesela wet coat veya polar seal gibi ürünler mat araçlarda kullanılır mı? Valetpro, gyeon, CG gibi markaların mat ürünleri var ancak hem qd formundalar hem de dayanımları çok kısa.

Merhaba, sadece sizi bilgilendirmek için elimizdeki ürün gruplarında talebinize uygun ürünleri listeleyebilirim.
Ön Yıkama: Innovacar Prewash - GYEON Foam - Fra-Ber NEVE NEW
Ph Nötr: Innovacar Foamy, Fra-Ber Bersolux, GYEON Bathe, RestartWash, PPF Wash
Bakım: GYEON Cure Matte, GYEON PPF Maintain

Seramik bazlı Bathe+ şampuan, Wetcoat Hızlı cila, Wax ve renkli şampuanları mat arabalarda kullanılmasını önermiyoruz.

Levcho

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba dostlar.
İdrolak hakkında fikriniz var mı? Özellikle alt bölgelerde yoğun kullanmak istiyorum.
Parlaklığa bir dezavantajı var mı?
2 yıl önce 1 litre idrolak almıştım, ancak çok kullanma şansım olmadı.
Geçen hafta Meg NXT 2 yaptım arabaya. Bunun üstüne her yıkama sonrası idrolak yapmayı düşünüyorum.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, sadece sizi bilgilendirmek için elimizdeki ürün gruplarında talebinize uygun ürünleri listeleyebilirim.

Seramik bazlı Bathe+ şampuan, Wetcoat Hızlı cila, Wax ve renkli şampuanları mat arabalarda kullanılmasını önermiyoruz.
Hocam, Fra-Ber NEVE NEW bu ürünü ph değeri kaçtır öğrenebilir miyim? Wax koruma ve yağmur itici koruması dokunur mu?
Farklı ön yıkama ürün ile durulama yaptıktan sonrası bu ürünü foam lance ile üzerine sıkıp ardından başka kova şampuanla temaslı yıkama kova ile yıkayabilir mi? Çoğu yabancı detaycılıklarda bu yöntemi yapıyor bende bu yöntemi yapmayı düşüyorum. Hatta video için youtubelerde baktım yoktu.

Son düzenleme:

MTS KİMYA

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İZMİR
Hocam, Fra-Ber NEVE NEW bu ürünü ph değeri kaçtır öğrenebilir miyim? Wax koruma ve yağmur itici koruması dokunur mu?
Farklı ön yıkama ürün ile durulama yaptıktan sonrası bu ürünü foam lance ile üzerine sıkıp ardından başka kova şampuanla temaslı yıkama kova ile yıkayabilir mi? Çoğu yabancı detaycılıklarda bu yöntemi yapıyor bende bu yöntemi yapmayı düşüyorum. Hatta video için youtubelerde baktım yoktu.
Ürünün PH'ı 10.3 +- 0,5 : Yoğun konsantre olduğundan seyreltme sonrası PHı 8lere düşüyor. Bunun yanında asıl ürünün kaplama koruma özelliği var. Sodyum hidrooksit, NTA, fosfat bulunmuyor. Ama tabi ki koruma tarafında Innovacar Prewash değil.

Fra-ber in en büyük eksiği hep profesyonel ve horeca alanında yöneldikleri için ürün tanıtım ve kullanım videolarını maalesef çok zor yaptırabiliyoruz. :( Bu ürünü ister kovada ister foam lancede ister köpük yapıcı pompada kullanabilirsiniz. Köpük oranı oldukça iyidir.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ürünün PH'ı 10.3 +- 0,5 : Yoğun konsantre olduğundan seyreltme sonrası PHı 8lere düşüyor. Bunun yanında asıl ürünün kaplama koruma özelliği var. Sodyum hidrooksit, NTA, fosfat bulunmuyor. Ama tabi ki koruma tarafında Innovacar Prewash değil.

Fra-ber in en büyük eksiği hep profesyonel ve horeca alanında yöneldikleri için ürün tanıtım ve kullanım videolarını maalesef çok zor yaptırabiliyoruz. :( Bu ürünü ister kovada ister foam lancede ister köpük yapıcı pompada kullanabilirsiniz. Köpük oranı oldukça iyidir.
Anladım tamamdır cevap için teşekkür ederim. Yani uygun diyorsun öyle anladıysam

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Cevap için çok teşekkürler :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Merhaba, mat otomobil, mat jantlar ve mat motosikletlerle son zamanlarda epey uğraşmış biri olarak bir kaç şey söyleyebilirim :)
Her duruma özel bir ürün üretiliyor evet ancak bunun bir pazar oluğunu unutmayın. Kullanıp kullanmamak size kalmış.
Mat boyada doğru sulandırılmış bir ıslak kullanım hızlı cilayı uygulamanızda hiçbir sakınca yoktur. (polytop oldukça uygun) Üzerinde kurutmayın ve sıcak yere uygulamayın yeter. Eğer öyle olursa merak etme onun da çözümü bende var :)
Ph nötr veya o segmentlerde şampuan kullanmak kısmen önemli, ph ın tek başına bir şey ifade etmediğini altını çizerek söylemek lazım. Cilalı şampuana mesafeli olun yeter.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhaba, mat otomobil, mat jantlar ve mat motosikletlerle son zamanlarda epey uğraşmış biri olarak bir kaç şey söyleyebilirim :)
Her duruma özel bir ürün üretiliyor evet ancak bunun bir pazar oluğunu unutmayın. Kullanıp kullanmamak size kalmış.
Mat boyada doğru sulandırılmış bir ıslak kullanım hızlı cilayı uygulamanızda hiçbir sakınca yoktur. (polytop oldukça uygun) Üzerinde kurutmayın ve sıcak yere uygulamayın yeter. Eğer öyle olursa merak etme onun da çözümü bende var :)
Ph nötr veya o segmentlerde şampuan kullanmak kısmen önemli, ph ın tek başına bir şey ifade etmediğini altını çizerek söylemek lazım. Cilalı şampuana mesafeli olun yeter.
Bilgilendirme için çok teşekkürler abi :)

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
10 sene öncesi Atas epey revaçtaydı, o sıra denemiştim tabi. Tercih dışına çıktığından bitmeden bozulup atılmıştı. Koch pw veya polytop maxımus tercihi daha doğru olur bence

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Merhaba,ön cama yagmur kaydırıcıya alternatif ve ekonomik çözüm olarak wax sürmek işe yararmı? Silecekler için olumsuz sonuç doğurur mu acaba deneyimleyen olmuştur mutlaka..
Silecek olmayan camlarda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ancak silecek çalışacak yerlerde atlama yaptırıyor genelde. Cam seramikleri yerine sealant tipi cam ürünlerini tavsiye ederim. Uygulaması kolay, uygun fiyatlı ancak en az 2 kat uygularsanız kısa olan tutunma süresini biraz daha toparlayabiliyor.

dedektif

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba,
Golf 7.5 araç, döşemelerini, torpido ve iç mekanını temizlemek için hangi ürünü tavsiye edersiniz? Vakumsuz temizlik için köpük veya sprey olabilir.
Saygılar.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Atas eskiden popülerdi çünkü bu kadar çeşit yoktu, Pw da aşırı toz çekiyor ben memnun kalmadım o yönden, Polytop en mantıklısı fiyat performans diyebilirim, parlaklık, hidrofobi, toz çekememe yönünden ben çok memnunum, 1:50- 1:100 arasında seyreltiliyor.

Buda incelemesi;

Son düzenleme: