Hızlı Soru - Cevap

Emre3512ksk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Öne çıkan konu #19,741
Merhabalar, satın aldığım makine SPTA marka orbital. Aracım sedefli beyaz renk nissan Xtrail. Sonradan boyalı parçası yok, yüzeyde biraz harelenmeler var. İlk denemem olacak. Makine beraberinde gelen pad' ler sarı renk (Medium), kırmızı (Finish polish), Yün post (Heavy cut), Mikrofiber pad (Parlatma) olarak belirtilmiş. Pasta setim ise menzerna 1000-2500-3800 ve boya koruyucu olarak menzerna power lock ürününü kullanacağım. Yün post ile 1000, 2500 ile medium, 3800 ile kırmızı, boya korumayı da mikrofiber pad ile baskı uygulamadan kullansam olur mu?
Çok değerli bilgileriniz ile yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
Şu fırça setinin fiyatını çok bulsam da hoşuma gidiyor ama alınır mı alınmaz mı bilemiyorum ne düşünüyorsunuz
Diğerleri gibi tüyleri dökülmüyorsa alınabillir her yerde kullanılıyor o fırçalar. Muhtemelen büyükleri kullanırsınız küçükler pek kullanılmıyor biraz pahalı gibi geldi. instagramda editcarwax o fırçayı kullanıyordu sorun isterseniz memnunlarmı.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.

ard07

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Fireball Janus sio2 lastik parlatıcıyı kullanan var mı aramızda ? Endurance bitmek üzere başka bir ürün denemek istiyorum.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bunun normal siyah tüylü olanından almıştım bunlar henüz yokken mavi Bantları çatladı ayrıldı 2-3 kullanımdan sonra. fiyatına göre diğerlerinden farklı bir kalitesi varmı emin değilim
Benim valet prolar da çatladı mavi dediğiniz yerden kaliteli olsun diye buna bakmıştım uçları böyle olan fırçalar baya pahalı. Kararsız kaldım bakalım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bezleri evde nasıl yıkayabilirim? Yeni kurulama bezi aldım cila bezi vs. onları deterjanla yıkayınca özelliğini kaybediyor bez sertleşiyor. Forumda sarı perwoll'u herkes övmüş ama piyasada bulunmuyor artık onun yerine alternatif ne alabilirim?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bezleri evde nasıl yıkayabilirim? Yeni kurulama bezi aldım cila bezi vs. onları deterjanla yıkayınca özelliğini kaybediyor bez sertleşiyor. Forumda sarı perwoll'u herkes övmüş ama piyasada bulunmuyor artık onun yerine alternatif ne alabilirim?
Good stuff mıcrıfiber wash, Carpro MFX, Valet Pro Reviver

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Elimdeki Tac System Mystic Water Repellant seramik özlü şampuanın üstünde tabaka gibi birşey var çalkaladım geçmiyor acaba seramik özleri yukarıda falanmı toplandı neden böyle olmuş olabilir ürün hala çalışıyordur umarım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Auto finesse cam pastasını makyaj pedi ile uygulasam sorun olurmu elimde waxlara kullandığım meguiars ın pedi var onda wax var diye onunla kullanmak istemiyorum

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ön yıkamadan sonra araç ıslakken sıkıp daha sonra aracı şampuanlayarak kullanabileceğim hızlı cila arıyorum. Aracı benzinlikte yıkadığım ve İstanbulda yaşadığım için 3. kez durulamaya vakit olmuyor ne önerirsiniz bu tarz kullanıma uygun hızlı cila var mıdır ?

Son düzenleme:

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sarı perwollde bakım&onarım yazıyordu. Dediğiniz gibi bayadır piyasada yok. Şu anda satılan perwollerden yeşilimsi mavi olanda yenileme ferahlık yazıyor, bazı siteler bakım ferahlık olarak da yazmış. Sentetiklere etkisi ve şekil koruma özelliği gibi şeyler yazıyor. İçerik olarak muhtemelen sarıya en yakınıdır. Forumdaki konuda en son o önerilmişti. Uzun süredir kullanıp yorumlarını paylaşan olduysa görmedim. Yabancı forumlarda da perwoll diye aratınca hiçbir şey çıkmıyor. Ben birkaç yıkamadır kırmızısını (yenileme, renkli olanı) sirkeyle karıştırıp kullanıyorum, sorun yaşamadım. Bitince bulabilirsem yeşili alıp deneyeceğim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Forumda yeniyim. Vaktim olduğunca geçmiş gönderileri incelemeye çalışıyorum. Benim için aracımı temizlemek temiz tutmak terapi gibi bişey. Fırsat buldukça haftalı temizlerdim. Foruma dahil olunca haftalık temizlik devam ediyor ve bütçem elverdiği sürece buradan öğrenip aldiğim ürünler ile temizliyorum.Ön yıkama şampuanı A.B.magifoam jant,lastik,davlumbaz temizliğinde Flowey R1 kullanıyorum. Demir tozu roton var.Bu tür ürünleri haftalık kullanmak araca zarar verebilir mi? Sonuçta detay işini yıllardır yapanlarınız var. Şimdiden teşekkür ederim.:)