Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #19,761
Merhabalar detail forum ailesi. Forumda yeniyim. Vaktim olduğunca geçmiş gönderileri incelemeye çalışıyorum. Benim için aracımı temizlemek temiz tutmak terapi gibi bişey. Fırsat buldukça haftalı temizlerdim. Foruma dahil olunca haftalık temizlik devam ediyor ve bütçem elverdiği sürece buradan öğrenip aldiğim ürünler ile temizliyorum.Ön yıkama şampuanı A.B.magifoam jant,lastik,davlumbaz temizliğinde Flowey R1 kullanıyorum. Demir tozu roton var.Bu tür ürünleri haftalık kullanmak araca zarar verebilir mi? Sonuçta detay işini yıllardır yapanlarınız var. Şimdiden teşekkür ederim.:)
Ben her seferinde 1 litre suya 30 ml magifoam atıyorum jant davlumbaz ve ön yıkamayı onunla yapıyorum lastiklerede 1:10 mzr kullanıyorum. Demir tozu olarak 1:2 roton kullanıyordum artık sulandırmadan saf kullanıcam .

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sarı perwollde bakım&onarım yazıyordu. Dediğiniz gibi bayadır piyasada yok. Şu anda satılan perwollerden yeşilimsi mavi olanda yenileme ferahlık yazıyor, bazı siteler bakım ferahlık olarak da yazmış. Sentetiklere etkisi ve şekil koruma özelliği gibi şeyler yazıyor. İçerik olarak muhtemelen sarıya en yakınıdır. Forumdaki konuda en son o önerilmişti. Uzun süredir kullanıp yorumlarını paylaşan olduysa görmedim. Yabancı forumlarda da perwoll diye aratınca hiçbir şey çıkmıyor. Ben birkaç yıkamadır kırmızısını (yenileme, renkli olanı) sirkeyle karıştırıp kullanıyorum, sorun yaşamadım. Bitince bulabilirsem yeşili alıp deneyeceğim.
Teşekkür ederim onu alıp deneyeyim olmadı anneme veririm o kullanır camasırlarda :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ben her seferinde 1 litre suya 30 ml magifoam atıyorum jant davlumbaz ve ön yıkamayı onunla yapıyorum lastiklerede 1:10 mzr kullanıyorum. Demir tozu olarak 1:2 roton kullanıyordum artık sulandırmadan saf kullanıcam .
Benim araç çok kirlenmiyor, günlük max 20 km yapar. Okula gidiş geliş şeklinde, arada ufaklığın kursu olur. :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar detail forum ailesi. Forumda yeniyim. Vaktim olduğunca geçmiş gönderileri incelemeye çalışıyorum. Benim için aracımı temizlemek temiz tutmak terapi gibi bişey. Fırsat buldukça haftalı temizlerdim. Foruma dahil olunca haftalık temizlik devam ediyor ve bütçem elverdiği sürece buradan öğrenip aldiğim ürünler ile temizliyorum.Ön yıkama şampuanı A.B.magifoam jant,lastik,davlumbaz temizliğinde Flowey R1 kullanıyorum. Demir tozu roton var.Bu tür ürünleri haftalık kullanmak araca zarar verebilir mi? Sonuçta detay işini yıllardır yapanlarınız var. Şimdiden teşekkür ederim.:)
Merhaba demirtozu temizleyici sık olarak kullanmanızı tavsiye etmem.Kaportada koruma öncesi yüzey hazırlığı için sulandırmadan,jantlarda ise rotonu 1/2 olarak sulandırıp 3-5 yıkamada bir kullanmanızı tavsiye ederim hatta ben yılda 5-6 kez jantlarda kullanıyorum ve uzun yoldan geldikten sonra biriken balata tozlarını arındırmak için sadece.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba demirtozu temizleyici sık olarak kullanmanızı tavsiye etmem.Kaportada koruma öncesi yüzey hazırlığı için sulandırmadan,jantlarda ise rotonu 1/2 olarak sulandırıp 3-5 yıkamada bir kullanmanızı tavsiye ederim hatta ben yılda 5-6 kez jantlarda kullanıyorum ve uzun yoldan geldikten sonra biriken balata tozlarını arındırmak için sadece.
Cevap için teşekkür ederim. Önerinizi dikkate alacağım. Kışa girerken, kış çıkışı, uzun yolculuk dönüşü, ... gibi:)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevap için teşekkür ederim. Önerinizi dikkate alacağım. Kışa girerken, kış çıkışı, uzun yolculuk dönüşü, ... gibi:)
Rica ederim.Bu arada kullanıcağınız miktar kadar sulandırıp hemen kullanmalısınız uzun süre beklediği takdirde ürün içeriğinde aktifler bozulma yaşayabilir.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
magifoamı kirli olmadıkça kullanmayın yada iyi sulandırın. Üzerinde kurutmayın. Demirtozunu senede iki kez kullanmanız yeterli.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
elimde vardı sürdüm camlarda bazı yerlerde ufak su lekeleri vardı onlar gitsin parlasın diye. Belki çizikleride alır dedim ama almadı istediğim verimi alamadım. Yada ben uygulayamadım bilmiyorum
Camdaki çizikler sizn uygulama yaptığınızı hissetmez bile :) Makinenin zarar görmemesi için mola vermek gerekiyor camda çalışırken, elle sonuç olmaz. Taze su lekelerini alabilirsiniz onun haricinde sonuç almamanız çok normal.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Camdaki çizikler sizn uygulama yaptığınızı hissetmez bile :) Makinenin zarar görmemesi için mola vermek gerekiyor camda çalışırken, elle sonuç olmaz. Taze su lekelerini alabilirsiniz onun haricinde sonuç almamanız çok normal.
bende diyorum hala çizik kalmış 2 kere geçtim üstünde en sonunda bıraktım. Bu ürün o zaman sadece parlatmaya yarıyor. Bunu kaç ayda bir yapayım camlara.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
bende diyorum hala çizik kalmış 2 kere geçtim üstünde en sonunda bıraktım. Bu ürün o zaman sadece parlatmaya yarıyor. Bunu kaç ayda bir yapayım camlara.
parlatma etkisi pek kalıcı olmaz ama taze su lekelerini alırsınız. Yıkama yaptığınız su kireçli ise 2-3 ayda bir kullanılabilir. Bir zararı yok ihtiyaç oldukça kullanın, ihtiyaç yoksa normal silip geçin :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Auto finesse cam pastasını makyaj pedi ile uygulasam sorun olurmu elimde waxlara kullandığım meguiars ın pedi var onda wax var diye onunla kullanmak istemiyorum
Bir sorun olmaz ancak performansı düşer cam pastasının. O şekilde çizik almaktan bahsetmiyorum bile. Bir de pamukta tüy bırakma sorunu olabilir.

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ön yıkamadan sonra araç ıslakken sıkıp daha sonra aracı şampuanlayarak kullanabileceğim hızlı cila arıyorum. Aracı benzinlikte yıkadığım ve İstanbulda yaşadığım için 3. kez durulamaya vakit olmuyor ne önerirsiniz bu tarz kullanıma uygun hızlı cila var mıdır ?
Yok mudur tavsiyesi olan ?

shovery

Acemi Detaycı
Üye
Selam, şampuanlayarak kullanılan hızlı cila tarzı bir ürün bildiğim kadarıyla yok. İki seçeneğiniz var. Birincisi Gyeon bathe+, tac system mystic water repellent gibi direkt cilalı şampuan kullanabilirsiniz, ikinci yöntem olarak hızlı cilayı ıslak arabaya sıkıp kurulayabilirsiniz. Bu yöntemde bazı ürünler iz bırakabilir, bir panelde test edip sonuca göre devam etmenizi yada ürün değiştirmenizi öneririm. Ben fireball prioutte kullanyorum bir sorun yaşamadım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selam, şampuanlayarak kullanılan hızlı cila tarzı bir ürün bildiğim kadarıyla yok. İki seçeneğiniz var. Birincisi Gyeon bathe+, tac system mystic water repellent gibi direkt cilalı şampuan kullanabilirsiniz, ikinci yöntem olarak hızlı cilayı ıslak arabaya sıkıp kurulayabilirsiniz. Bu yöntemde bazı ürünler iz bırakabilir, bir panelde test edip sonuca göre devam etmenizi yada ürün değiştirmenizi öneririm. Ben fireball prioutte kullanyorum bir sorun yaşamadım.
Ben araç ıslakken turtle waxın sarı seramikli hızlı cilasını kullanıyordum ve sarımsı leke bırakıyordu kötü duruyordu güneşte