Hızlı Soru - Cevap

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #20,041

Şu ürünleri kullanan var mı ya da bilgisi olan fiyatlar makul göründü.

Siyah detay fırçalarını ben beğenmedim ancak o paralara bedava olduğu için yine alınır. İç temizlikte plastik fırçalarken leke çıkmayınca VP fırçayla fırçaladığımda çıktı. Aynı araçta 2-3 lekede aynı sorunu yaşadım. Dış plastik fitil vs. gibi yerlerde iş görür. O fiyatta olduktan sonra her zaman alınır.

Sarı fırçalar kauçuk paspaslara sert geliyor, araç içi için de agresif ama tuvalet fırçasına benzeyenle taban halısı süpürebilirsiniz agresif kalsa da iş görüyor. Küçük olanlar da lastik yanaklarında kullandım bir sorun yaşamadım. Bence yine alınır ama yanına bir de beyaz olan setten alırsanız çok daha iyi olur.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Siyah detay fırçalarını ben beğenmedim ancak o paralara bedava olduğu için yine alınır. İç temizlikte plastik fırçalarken leke çıkmayınca VP fırçayla fırçaladığımda çıktı. Aynı araçta 2-3 lekede aynı sorunu yaşadım. Dış plastik fitil vs. gibi yerlerde iş görür. O fiyatta olduktan sonra her zaman alınır.

Sarı fırçalar kauçuk paspaslara sert geliyor, araç içi için de agresif ama tuvalet fırçasına benzeyenle taban halısı süpürebilirsiniz agresif kalsa da iş görüyor. Küçük olanlar da lastik yanaklarında kullandım bir sorun yaşamadım. Bence yine alınır ama yanına bir de beyaz olan setten alırsanız çok daha iyi olur.
Bilgilendirmeniz icin teşekkür ederim. Ben araca halifleks paspas kestirip havuzlu paspasin üstüne kullanıyorum. Onları yıkamak için kullanırım diyordum ama pek de uygun olmayacak aynı anda kaucuklari da temizleyemem. Uygun fiyatlı öneriniz varda link bırakırsanız sevinirim.

dmnebbkr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar kolay gelsin. Aranızda yeniyim ve ilk sorumu izninizle sormak istiyorum.

İstanbul'da özellikle Avrupa yakasında aracımızı self servis olarak yıkayacağımız yer önerir misiniz? Mümküse Bakırköy - Bahçelievler - Florya taraflarında. Sadece tazikli suyunu kullanacağım.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bilgilendirmeniz icin teşekkür ederim. Ben araca halifleks paspas kestirip havuzlu paspasin üstüne kullanıyorum. Onları yıkamak için kullanırım diyordum ama pek de uygun olmayacak aynı anda kaucuklari da temizleyemem. Uygun fiyatlı öneriniz varda link bırakırsanız sevinirim.
Beyazını ararken sarısı için daha ucuzunu buldum her türlü alınır. :smilex:
https://www.trendyol.com/mkey/araba...1-p-353794215?boutiqueId=61&merchantId=449633
yada
https://www.trendyol.com/for-prime/...i-p-242754915?boutiqueId=61&merchantId=171938
Beyaz yani yumuşak olanı da aldığım satıcı baya pahalanmış. Şuan yurtdışında ne kadar bilmiyorum ama ben beyazı aldığımda y.dışından ucuza geliyordu.
https://www.trendyol.com/depolife/m...i-fayans-temizleme-firca-kiti-3lu-p-120106420

ard07

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Piano black janta rötuş boyası yapan var mı ? Hangi boya kullanılmalı vs her türlü öneriye açığım.

fatihbyfatih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Forumdaşlarım selam ederim. Foam lance alacağım. 2 model arasında kaldım. Makina girişinde filtre yok sorun yaşamamak adına 2 adet mesh filtre ile birlikte alacağım. Aliexpress bear force satıcısı şu iki modeli önerdi. Siz olsaniz hangisini tercih edersiniz ? İkisinde de büyük ve küçük meme var. Makinam 130 luk lavor. 9 yıldır kullanıyorum. İleride bozulursa daha büyük makinaya geçerim diye çift memeli ürün tercih ettim. Teşekkürler.

533.7TRY 42% OFF|Basınçlı yıkama pirinç köpük püskürtücü köpük aparatı araba yıkama köpük makinesi için Karcher bbort AR Bosch Michelin basınçlı yıkama| | - AliExpress bu ürün + 2 adet mesh filtre toplamda 1108 tl

249.86TRY 54% OFF|Sterwins parkparkside Deko Argos Qualcast yüksek basınçlı araba yıkama için köpük jeneratör köpük püskürtücü sabun tabancası köpük aparatı|nozzle for sprayer|sprayer nozzlesnozzles for pressure washers - AliExpress bu ürün+ 2 adet mesh filtre 895 tl.

soner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
edirne
Merhabalar. hepsi burada da indirimde bir ürün buldum. kullanan var mıdır. tam olarak ne işe yarar. yardımcı olur musunuz? Bir de yakıt katkısı olarak kunzel almıştım. ben yararını gördüm. başka kullanıp bilen var mıdır?
3m Perfect-It Adım 4 Premium Sıvı Boya Koruma Wax 3,78 Lt
hepsi burada da bulduğum ürün buydu

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba
Araç içi kapı eşikleri, kapı içi plastikler, göğüsün altındaki sert plastiklerde kullandığım, valet pro apc şişenin kapağının kendiliğinden açılması sonucu çöp oldu. Önerdiğiniz iç temizlikde kullanılacak apc veya farklı bi ürün varmıdır. Tekrar valet pro almayım, değişiklik olsun diye düşündüm

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba
Araç içi kapı eşikleri, kapı içi plastikler, göğüsün altındaki sert plastiklerde kullandığım, valet pro apc şişenin kapağının kendiliğinden açılması sonucu çöp oldu. Önerdiğiniz iç temizlikde kullanılacak apc veya farklı bi ürün varmıdır. Tekrar valet pro almayım, değişiklik olsun diye düşündüm
Ben naçizane kapı eşikleri gibi yerlerde K2 Apc Strong, göğüs ve kapı içi plastiklerinde ise K2 Purio Pro kullanıyorum, memnunum .

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben naçizane kapı eşikleri gibi yerlerde K2 Apc Strong, göğüs ve kapı içi plastiklerinde ise K2 Purio Pro kullanıyorum, memnunum .
Koruyucu olarak göğüs ve kapı üstündeki yumuşak plastiklerde k2 satina kullanıyordum. Sanırım apc olarakda k2 den devam edeceğim dediğiniz gibi. K2 apc strong u motor içi temizlemede de kullanabilirim herhalde

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba
Lastik parlatıcı olarak fireball tire ürünü sizce nasıldır. Birkaç incelemesini okudum izledim, dayanım olarak diğer parlatıcılara göre çok daha uzun ömürlü görünüyor. Birde fireball tire nin birkaç modeli var (gloss,saten,janus), farklarını tam anlayamadım. Kullanan arkadaşlar tecrübelerini açıklayabilir mi

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Boyalı plastiğe wax atsam ne olur normal araba tamponu gibi olduğu için bişey olacağını sanmıyorum
Hocam kaportanın boya rengi plastik tampon boyası aynı ise sorun olmaz ki zaten boyalı plastiğe wax seramik vs sürebiliyor. Videomda görmüş müydün bilmiyorum ön ve arka tamponların boyalı plastiklere sürmüştüm sıkıntı olmadı. Dodikleri gibi boyasız plastiklerde tabi ki sürülmez.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Boyalı plastiğe wax atsam ne olur normal araba tamponu gibi olduğu için bişey olacağını sanmıyorum
Eğer bahsi gecen plastik mat boyalı değilse yahut özel bir vernik tabakası yoksa tabiki uygulayabilirsiniz. Ben araç içerisindeki maun trimlere de wax sürüyorum üstleri cilalı olduğu için parlaklığını artırıyor ve daha canlı bir görüntü katıyor.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koruyucu olarak göğüs ve kapı üstündeki yumuşak plastiklerde k2 satina kullanıyordum. Sanırım apc olarakda k2 den devam edeceğim dediğiniz gibi. K2 apc strong u motor içi temizlemede de kullanabilirim herhalde
Hocam Satina bir koruma ürünü olduğu için bahsettiğiniz bölgelerde önce soft bir apc (dediğim ürün olur, başkası olur orası size kalmış) sonrasında Satina’yı kullanmanız daha isabetli olacaktır. Motor temizleme işinde elbette apc kullanılabilir ama özel olarak motor temizleyici olarak üretilen ürünler kadar başarılı iş çıkarır mı onu bilmiyorum. Ben Meguiars’ın motor temizleyicisini kullanıyorum gayet memnunum. K2’nin de bu noktada Akra adında bir ürünü var. Diğer seçenekleri de inceleyebilirsiniz. Tercih elbette sizindir.