Hızlı Soru - Cevap

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #20,821
hocam jant fırçası olarak parlatan adamlardan ParlatanAdamlar Sentetik Yünlü Büyük 45cm Jant Temizlik Fırçası 45x22x9cm şu ürünü almıştım ama benim jantlarımın arası biraz dar olduğundan kullanamadım öylece duruyo.

3'lü detay fırçasının kullanımını ise kahverengi sert uçlu fırçayı aracın içinde
beyaz gibi olan sentetik uçluyu jantta ulaşılması zor kenar, köşe yerlerde
siyah yumuşak uçlu olanıda aracın dış yıkamasında eldivenle ulaşamadığım yerlerde kullanıyorum
Jant fırçasını satmayı düşünüyor musunuz hocam

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Arkadaşlar forumdaki konuları biraz okudum her temizlik işleminde apc kullanımı pek önerilmiyor sanırım. Arabanın iç trimlerine, deri direksiyona ve halı paspas temizliği için Valet Pro Classic All Purpose Cleaner almayı düşünüyorum. Önerir misiniz? Aracın iç kısmı genellikle deri. Plasik parça sayısı oldukça az. Benim için verimli olur mu?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar forumdaki konuları biraz okudum her temizlik işleminde apc kullanımı pek önerilmiyor sanırım. Arabanın iç trimlerine, deri direksiyona ve halı paspas temizliği için Valet Pro Classic All Purpose Cleaner almayı düşünüyorum. Önerir misiniz? Aracın iç kısmı genellikle deri. Plasik parça sayısı oldukça az. Benim için verimli olur mu?
Hocam deri ağırlıklı ise apc yerine koch polstar alın bence. Deri ağırlıklı olduğu için daha çok işinize yarayacaktır

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Hocam deri ağırlıklı ise apc yerine koch polstar alın bence. Deri ağırlıklı olduğu için daha çok işinize yarayacaktır
Peki bu ürünü diğer bölgelerde kullanabilir miyim? Halı paspas veya kumaş koltuklar gibi. Çok fazla detaylı ürün almak istemiyorum açıkçası. Forumu okudukça nebi derya bir mevzu olduğunu anlıyorum bu işlerin ama çok fazla ürün saklama yerim yok maalesef :) ortalama bi genel temizlik ürünü satın almak istiyorum

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Peki bu ürünü diğer bölgelerde kullanabilir miyim? Halı paspas veya kumaş koltuklar gibi. Çok fazla detaylı ürün almak istemiyorum açıkçası. Forumu okudukça nebi derya bir mevzu olduğunu anlıyorum bu işlerin ama çok fazla ürün saklama yerim yok maalesef :) ortalama bi genel temizlik ürünü satın almak istiyorum
Kullanabilirsiniz hocam. Polstar sizin için tek ürünle max kullanım alanı sunabilecek bir ürün olacaktır. Deri oranı fazla olunca deriye ayrı plastik aksama ayrı ürün almak yerine polstar alıp her yere kullanabilirsiniz. Fiyatı apc den pahalıdır ama sizin tek ürünle araç içinde çok amaçlı kullanım amacına uyuyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dün binada birisi arabaya sürtmüş aracın difüzörünün piano black yerine beyaz boya geçmiş sanırım içe göçme fln yok meguiars 3-1 wax ile çıkarmı acaba veya pasta makinesini ufak ufak değdirsek çıkarmı?

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
Kullanabilirsiniz hocam. Polstar sizin için tek ürünle max kullanım alanı sunabilecek bir ürün olacaktır. Deri oranı fazla olunca deriye ayrı plastik aksama ayrı ürün almak yerine polstar alıp her yere kullanabilirsiniz. Fiyatı apc den pahalıdır ama sizin tek ürünle araç içinde çok amaçlı kullanım amacına uyuyor.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler hocam. Polstardan yana kullanacağım tercihimi

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Dün binada birisi arabaya sürtmüş aracın difüzörünün piano black yerine beyaz boya geçmiş sanırım içe göçme fln yok meguiars 3-1 wax ile çıkarmı acaba veya pasta makinesini ufak ufak değdirsek çıkarmı?
Pasta ile çıkar. Benimde aracıma başka aracın boyası geçmişti..pamuğa pasta sürüp el yardımı ile çıkarmıştım. Benim vernikten biraz götürmüştü sürten araba.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Pasta ile çıkar. Benimde aracıma başka aracın boyası geçmişti..pamuğa pasta sürüp el yardımı ile çıkarmıştım. Benim vernikten biraz götürmüştü sürten araba.
aracı yıkadıktan sonra deneyeceğim yada yıkamayı beklemeden apc ve yüzey temizleyici sonrası denerim teşekkür ederim

pimpirikli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Herkese iyi hafta sonları dilerim. Aranıza yeni katıldım. geçmiş sayfalardaki mesajları okudum aracımı yıkamak için eldiven, havlu, kova, cam temizleyici ve hızlı cila almak istiyorum. Aracım Tiguan allspace birde babamın Touareg var ikisi içinde kullanıma uygun malzemeler almak istiyorum. Eldiven olarak Slope ve Purestar eldivenler var yukarıda yazılmış özellikle Slope markasını ilk defa duydum kullanan arkadaşlar deneyimlerini ve tavsiye edip etmediklerini paylaşırlarsa sevinirim. Havlu Klin piyasada gözükmüyor Purestar havlu tavsiye eder misiniz ve M boy mu L boy mu tercih etmeliyim sizce. Ön yıkama ve yıkama için araca zarar vermeyen şampuan öneriri misiniz. Ön yüzeye ppf kaplatacağım. Önerir misiniz?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese iyi hafta sonları dilerim. Aranıza yeni katıldım. geçmiş sayfalardaki mesajları okudum aracımı yıkamak için eldiven, havlu, kova, cam temizleyici ve hızlı cila almak istiyorum. Aracım Tiguan allspace birde babamın Touareg var ikisi içinde kullanıma uygun malzemeler almak istiyorum. Eldiven olarak Slope ve Purestar eldivenler var yukarıda yazılmış özellikle Slope markasını ilk defa duydum kullanan arkadaşlar deneyimlerini ve tavsiye edip etmediklerini paylaşırlarsa sevinirim. Havlu Klin piyasada gözükmüyor Purestar havlu tavsiye eder misiniz ve M boy mu L boy mu tercih etmeliyim sizce. Ön yıkama ve yıkama için araca zarar vermeyen şampuan öneriri misiniz. Ön yüzeye ppf kaplatacağım. Önerir misiniz?
Eldiven olarak purestar iyidir slopeste fp üründür ama tavsiyem purestar. havlu olarakta purestar twist towel var ben m olanı kullanıyorum 45x75 c suvu waxlı ise temizlemeye yeter. ama almışken l almak daha iyidir. ben kova şampuan olarak vonix v floc kullandım cok memnun kaldım tavsiye ederim. hızlı cila ise adbl sentetik wax, vonix blend, firebal pirouette, sonax ceramic sprey, deturner hybrid wax gibi cok secenek var

pimpirikli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
zonguldak
Eldiven olarak purestar iyidir slopeste fp üründür ama tavsiyem purestar. havlu olarakta purestar twist towel var ben m olanı kullanıyorum 45x75 c suvu waxlı ise temizlemeye yeter. ama almışken l almak daha iyidir. ben kova şampuan olarak vonix v floc kullandım cok memnun kaldım tavsiye ederim. hızlı cila ise adbl sentetik wax, vonix blend, firebal pirouette, sonax ceramic sprey, deturner hybrid wax gibi cok secenek var
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Purestarın iki modeli var biri polar gibi diğeri iplik iplik olan model hangisini tavsiye edersiniz. Biri parlak siyah diğeri de parlak beyaz renk arabaların.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Tekrardan hoşgeldiniz. PURESTAR DUPLEX TWIST TOWEL 70X90 CM - SuperClean Mikrofiber
@emirhaneness kardeşimizin de dediği gibi almışken büyük olsun ve zaten sizin araçlar büyük olduğu için belki bu bile yetmeyebilir ben bu havlunun 45x75 olanı aldım. Eldiven olarak da tek kova çoklu eldiven mi ? Çift kova mı yapacaksınız. K2 ve Flowey ürünleri inceleyiniz.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba, havlu olarak prustar dublex, 45*75 1100 gsm , virtues twisted double plus 50*80 1200 gsm.
ön yıkama auto brite magifoam ( sürekli değil, 3-4 yıkamada bir), flowey ev13 ( haftalık yıkamada kullanıyorum) , yine haftalık yıkama için fraber neve ( hem ön yıkama hemde kova olarak kullanıyorum. Bu ara kova olarak kullanıyorum). Sam's detail şampuan i kova olarak kullanıyorum. Hızlı cila olarak turtle wax dry and shine, lastik ve davlumbaz temizliğinde flowey R1 kullanıyorum. İç plastik aksam temizliğinde flowey i2, iç plastik aksam koruyucu olarak megiuars suprema, dış plastik aksamda megiuars 40 kullanıyorum. Cam temizliğinde 3d ve igl ecoclean kullanıyorum. tecrübe ettiklerim bunlar.