Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #21,021
Merhaba geçen sene aracımın her yerine boya tozu uçup yapışmıştı çıkarmak için etkisini bilmeden dandik mavi killerden bir tane alıp çoğunu çıkarmıştık ama aracın her tarafında çizikler oluştu. Derin değil ancak her tarafında olduğu için güneş altında cayır cayır belli oluyor. Birde aracı bu denli dikkatli güzel yıkadıktan sonra çizikler yüzünden sonuç tam anlamıyla içime sinmiyor . Yaz da gelmişken pasta cila düşünüyorum. Kapalı yer de var acaba kendim makine alıp önce doğru adımlarla uygulamaya hazırlayıp sonrasında makineyle yapabilir miyim yoksa profesyonel bir el gerekir mi. Temizken yakın çekmemişim ama pisken bile biraz belli oluyor.

Geçmiş olsun hocam yüzeysel hologram oluşmuş güzel bir orbital makina + Güzel bir pasta kombini ile düzeltebilirsin.

Bu arada forumda ki arkadaşlarin dikkatine Büyük Platformlarda satilan Mavi Renkli 3M yazan kilden uzak durun markasiz Mavi Killerden uzak durun.

Ya o Mavi Kil acaip kötü birşey boya yi.hem ciziyor hem de arkasinda leke birakiyor.

Markası kendini kanitlamiş ürünleri alin Herkez in araci kendine degerlidir.Paranin fazlasi olsun iyisi olsun. :)

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçmiş olsun hocam yüzeysel hologram oluşmuş güzel bir orbital makina + Güzel bir pasta kombini ile düzeltebilirsin.

Bu arada forumda ki arkadaşlarin dikkatine Büyük Platformlarda satilan Mavi Renkli 3M yazan kilden uzak durun markasiz Mavi Killerden uzak durun.

Ya o Mavi Kil acaip kötü birşey boya yi.hem ciziyor hem de arkasinda leke birakiyor.

Markası kendini kanitlamiş ürünleri alin Herkez in araci kendine degerlidir.Paranin fazlasi olsun iyisi olsun. :)
Tam da o dediğiniz 3m kilden kullandık bu hale düştük.:)
Bazıları boyayı yakarsın zarar verirsin gibi şeyler dedikleri için hiç girmemiştim ama artık yapıyım o zaman. Makine ve pasta hakkında öneriniz var mıdır?

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Merhabalar ön yıkama icin foam lanse 100ml b33 900ml su koydum güzel kopuk oldu fakat hiç arabayı temizlemedi , bendeki ürün 2 yıla yakın acaba ürün mu bozuldu yoksa az mı koydum

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Sizinde dediğiniz gibi meg kendi sınıfındaki en iyi hızlı cila. Üstelik ben yüzeyi çiziklerle dolu bir otomobilde kullanmama rağmen çok iyi performans alıyordum.

Vonixxi golfte kullanmak için aldım onun yüzeyi düzgün fakat henüz kullanma fırsatım olmadı. Bence vonixx, xpressten hem dayanım hem de su iticilik konusunda bi tık daha iyidir.

Ama grace ile kıyaslamak gerekirse grace den aşağı kalmaz diye düşünüyorum. Neden tekrardan meg xpress almadınız derseniz de, farklı bir ürün denemek istedim. fakat ömrünün sonuna kadar tek bir hızlı cila kullan deselerdi bu meg xpress olurdu :)
Hocam meg xpress den sonra vonixx in performansını nasıl buldunuz. İkisi arasında kıyaslama yapabilir misiniz. Öncesinde sonax bsd,carpro elixir, adbl syhnetic kullandıktan sonra meg xpress e geçtim. Uygulama,parlaklık konusunda aşırı beğendim. Bakıyorum vonixx kullananda birçok kişi var. Sizin tecrübeleriniz nedir meg VS vonix olarak
Dostlar
Meg xpress sentetik, bende felaket toz çekme yaptı. Koch Chemie Pw Protector Wax tan daha fazla toz çekti.
1 saat için de müthiş bir toz oluştu arabanın üzerinde.
Acaba buffing cila bezi yüzündenmi oldu bilemedim. Bu bezi diğer waxlardada kullanırdım bu kadar statikleşme olmazdı. Birdahaki uygulamada mikrofiber bez ilendeneyeceğim. Meg xpress Sizlerdede toz çekiyormu.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Dostlar
Meg xpress sentetik, bende felaket toz çekme yaptı. Koch Chemie Pw Protector Wax tan daha fazla toz çekti.
Acaba buffing cila bezi yüzündenmi oldu bilemedim. Bu bezi diğer waxlardada kullanırdım bu kadar statikleşme olmazdı. Birdahaki uygulamada mikrofiber bez ilendeneyeceğim. Meg xpress Sizlerdede toz çekiyormu.
Hocam selamlar normal.sartlarda çekmemesi gerekiyor islak mi kaldi ki acaba sentetik bazli bir ürün toz cektigine ben hiç denk gelmedim nerden baksaniz 5/6 senedir araliksiz kullaniyoruz araclarimizda genel de Siyah renkli

kazım Ünal

Çaylak Detaycı
Üye
merhaba arkadaşlar bir kac sorum olacak ön yıkama icin k2 bora aldim basincli pompa ile normal sekilde arac uzerine attim ama istediğim sonucu alamadim 2000 ml suya 40 ml ürün karistirdim acaba cok mu seyrettim 1:50 olarak
2. sorum apc olarak k2 pro apc strong 1:80 sulandirma yaptim ama köpük yapan siseye koydum köpük yapmadi üzerine göz kararı biraz daha ürün ekleyince köpük yapabildim
seyreltme oranlariyla ilgili sorunum var sanırım simdiden teşekkür ederim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
merhaba arkadaşlar bir kac sorum olacak ön yıkama icin k2 bora aldim basincli pompa ile normal sekilde arac uzerine attim ama istediğim sonucu alamadim 2000 ml suya 40 ml ürün karistirdim acaba cok mu seyrettim 1:50 olarak
2. sorum apc olarak k2 pro apc strong 1:80 sulandirma yaptim ama köpük yapan siseye koydum köpük yapmadi üzerine göz kararı biraz daha ürün ekleyince köpük yapabildim
seyreltme oranlariyla ilgili sorunum var sanırım simdiden teşekkür ederim
1:80 sulandırma oranı sanırım cok fazla ilk defa böyle bi sulandırma oranı duydum. Kendim kullanıcak olsam kir durumuna göre 1:30-1:10 sulandırırdım. Mzr kullanıyorum 1:15 oranında

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Hocam selamlar normal.sartlarda çekmemesi gerekiyor islak mi kaldi ki acaba sentetik bazli bir ürün toz cektigine ben hiç denk gelmedim nerden baksaniz 5/6 senedir araliksiz kullaniyoruz araclarimizda genel de Siyah renkli
Selamlar Sefa hocam. Araç kırmızı bende anlamadım niye böyle oldu. Bezden olduğunu düşünüyorum artık. Araç kuruydu hocam.
Wax cila bezi ile yüzeye yaydıktan sonra, buffing cila bezi ile ovalayarak parlatma yaptım. Buffing tüylü bez statikleşme yaptı kanaatimce. Normalde sizin ve arkadaşların uygulamasında toz şikayeti hiç görmedim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dostlar
Hocam aracı 3 gün önce yıkadım cilaladım. Şuanda bile toz birikimi göremiyorum. Hatta şunu söyleyim, arka cama da uyguladım. Arka cam hariç diğer camlarda sabah kalktığımda hafifden toz vardı :)

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Hocam aracı 3 gün önce yıkadım cilaladım. Şuanda bile toz birikimi göremiyorum. Hatta şunu söyleyim, arka cama da uyguladım. Arka cam hariç diğer camlarda sabah kalktığımda hafifden toz vardı :)
Teşekkürler hocam bezden olduğu kesin. Tüylü bezler fazla sürtünme yapınca elektiriklenme yapıyor. Bezi değiştircem