Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #21,061
Bir uygulama için konsantre veya saf kullanım farketmeksizin toplamda kaç ml ürün gider abi, ya da ne kadarın yetmesi lazım? Bende 200-300 arası gidiyo da çok mu :D
Kaporta da da kullaniyorsan iyi sonuc.

Jant icin de tamamen sana bagli ben de minimum 200 ml harciyorum jantlara her zaman kullanmadigim icin normal yani o degerler

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kaporta da da kullaniyorsan iyi sonuc.

Jant icin de tamamen sana bagli ben de minimum 200 ml harciyorum jantlara her zaman kullanmadigim icin normal yani o degerler
çok değilmi abi ya ben 4 janta bol bol sıktığım halde 100ml anca kullanıyorum. 1:3 sulandırılmış oranda. malum litresi 450 tl olmuş biraz idareli kullanmak lazım :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
çok değilmi abi ya ben 4 janta bol bol sıktığım halde 100ml anca kullanıyorum. 1:3 sulandırılmış oranda. malum litresi 450 tl olmuş biraz idareli kullanmak lazım :)
Emirhan ben her yikamada kullanmiyorum ki 3/4 yikamada bir demirtozu kullaniyorum yani nerden baksan 1 litre demirtozu 2/3 ay gidiyor bana 3 haftada 1 kullandigmi varsayarsak :)

mehmetbora

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Stoğumu erittim. Malum onlarca marka var. Ben bir türlü konsantre lastik parlatıcı konusunda dikiş tutturamadım. Artan kur ve maliyetlerden dolayı maceraya atılıp her zaman yaptığım gibi farklı bir ürünü deneme yanılma yöntemiyle deneyimlemek ve müşterilerimden olumsuz geri dönüşler almak istemiyorum.

Konsantre lastik parlatıcı olarak ne önerirsiniz? Beklentim tabiiki kalıcılığı güçlü ve maksimum parlaklık veren bir ürün olması.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyor, hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.

okansalgar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar, Volvo S80 2007 aracıma pasta cila yaptıracağım. Sorduğumda Würth, Menzerna, Zvizzer kullandıklarını belirttiler.
Würth'ten eminim fakat Menzerna ve Zvizzer hakkında bir fikrim yok. Kaliteli ürünler midir? Memnun kalır mıyım? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Gönlüm Autoglym, Meguaris'ten yana. Kalite olarak yakın sonuç gösterirler mi?
Şimdiden teşekkür ederim.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben carpro perl kullanıyorum. Şu videoda 1:1, 1:3 ve 1:5 sulandırma arasındaki farklarI gösteriyor. Perl’in en beğendiğim tarafı iç ve dış plastiklerde de kullanılabilmesi.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kullanılacak ürünlerden ziyade, ne kadar zamanda yapacaklar bence onu önce bir öğrenin, malzemede önemli fakat, işçikte önemli, 1 günde teslim ederim diyen bir yerse hemen ordan uzaklaşın. Ayrıca ön hazırlığı nasıl yapıyorlar onuda bir öğrenin.
Würth daha çok endüstüriyel ürünleri ile bilinen bir firmadır, pasta grubu detay severler tarafından pek tercih edildiğini görmedim. Menzerna iyi bir markadır pastalarını kullandım ve kullanıyorum.

Son düzenleme:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Konsantre değil, jel kıvamında ama konsantreden daha bereketli bir ürün K2 Sigma tavsiye ediyorum.

Stilwater

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar,

Stoğumu erittim. Malum onlarca marka var. Ben bir türlü konsantre lastik parlatıcı konusunda dikiş tutturamadım. Artan kur ve maliyetlerden dolayı maceraya atılıp her zaman yaptığım gibi farklı bir ürünü deneme yanılma yöntemiyle deneyimlemek ve müşterilerimden olumsuz geri dönüşler almak istemiyorum.

Konsantre lastik parlatıcı olarak ne önerirsiniz? Beklentim tabiiki kalıcılığı güçlü ve maksimum parlaklık veren bir ürün olması.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyor, hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.
Merhaba; öncelikle hoşgeldiniz. tanışma konusuna kendinizi tanıtan bir konu açmanızı ( sag üst sarı link) istirham ediyorum. bu tarz sorularınızı da daha hızlı ve kolay cevap alabilmek adına hızlı soru - cevap başlığında sorarsanız daha spesifik olur.

ASF

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar merhaba,

Hanım aracı kuruladığım bezi, wax sildiğim bezler ile beraber yıkamış.

Kurulama bezim bu yüzden su emmiyor su yüzeye tutunmyor akıp gidiyor aracı kurulayamıyorum :smilex: , bu bezi nasıl eski haline getirebilirim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar merhaba,

Hanım aracı kuruladığım bezi, wax sildiğim bezler ile beraber yıkamış.

Kurulama bezim bu yüzden su emmiyor su yüzeye tutunmyor akıp gidiyor aracı kurulayamıyorum :smilex: , bu bezi nasıl eski haline getirebilirim
Benim bezlerde aynısıydı son iki seferdir deturner microfiber wash ile yıkıyorum yavaş yavaş kendini toplamaya başladı. Yumuşaması için beyaz sirke kullananlar oluyor sirkeyide araştırabilirsiniz.

mehmetbora

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben carpro perl kullanıyorum. Şu videoda 1:1, 1:3 ve 1:5 sulandırma arasındaki farklarI gösteriyor. Perl’in en beğendiğim tarafı iç ve dış plastiklerde de kullanılabilmesi.

Konsantre değil, jel kıvamında ama konsantreden daha bereketli bir ürün K2 Sigma tavsiye ediyorum.

Çok teşekkür ederim, ürünleri inceleyeceğim.

Merhaba; öncelikle hoşgeldiniz. tanışma konusuna kendinizi tanıtan bir konu açmanızı ( sag üst sarı link) istirham ediyorum. bu tarz sorularınızı da daha hızlı ve kolay cevap alabilmek adına hızlı soru - cevap başlığında sorarsanız daha spesifik olur.
Merhaba, hoş buldum. Henüz yeni üye oldum, uyarınız için teşekkür ederim. Tanışma bölümüne hemen konu açıyorum.

mehmetbora

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@mirafiori 'ye katılıyorum. Ürünlerden ziyade işlem süresi ve ön zemin hazırlığının nasıl yapıldığı büyük önem arzeder. Zemin hazırlığı doğru yapılmayan bir araca dünyanın en kaliteli pasta, keçe ve sünger grubuda kullanılsa işlem baştan yanlış başlar. "Sabah bırak, akşam al" cümlesini kuran butik veya kurumsal bir işletme farketmeksizin oradan kaçarak uzaklaşın. Biz aracın boyut, dış donanım ve boya durumuna bağlı olarak minimum düzeyde 2 kişi 20 saatlik, yani 2 günlük bir emek veriyoruz.(Bu süre boya koruma uygulaması için) Sadece ön hazırlık ortalama 4-5 saatimizi alıyor. Demir tozu ürününden tutun, kil uygulaması yapılacak materyalin markasına kadar polisaj önem arzeder. Bir işletmeye aracınızı teslim etmeden önce, önceki müşterileri referans alın ve görüşmekten, hatta yakınsa "aracınızı inceleyebilir miyim" ricasında bulunmaktan çekinmeyin. Tabi her araç kendi kondisyonuna göre özel durumlar barındırır. Yaptıracağınız yerden önce bir kasabın eline düşmüşse bu sizin araştırdığınız işletmenin suçu olmayabilir.

Çok uzattım özür dilerim, bu konu çok çetrefilli uzar gider. Başladımmı duramıyorum. Uzun lafın kısası işini hakkıyla ve zevkle yapan bir işletme olduğunu varsayarsak Menzerna kendini kanıtlamış bir üründür. Çeşitli varyantlar, markalar doludur. Esas olan sonuçtur. Sonuçtan sonrada o güzel yüzeyi hangi yöntemle koruma altına alacağınız ve sonrasında sizin nasıl bakacağınız mühimdir.

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar geçen gün şampuan almaya gittiğimde polisaj makinesi de sordum yamaçlar da bu ürünü önerdiler. Daha önce kullanan var mıdır
Shine Mate ERO600 Orbital Polisaj Makinesi 125mm
Acemi biri için sıkıntı olmayacağını. Boyayı yakma gibi problem yaşamıyacağımı rahatlıkla yapabileceğim söylendi.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar, Daha öncesinde bölünmüş olarak magifoam ve purple velvet almıştım. Su anda ikiside bitmeye yakın ve fiyatları acayip uçmuş. Öğrenci kardeşinize f/p olarak onerebileceginiz ön yıkama ve kova sampuani tavsiyesi verebilir misiniz?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar, Daha öncesinde bölünmüş olarak magifoam ve purple velvet almıştım. Su anda ikiside bitmeye yakın ve fiyatları acayip uçmuş. Öğrenci kardeşinize f/p olarak onerebileceginiz ön yıkama ve kova sampuani tavsiyesi verebilir misiniz?
K2 pro bela alıp tek ürünle ikisini yapabilirsiniz. Fakat erken bitebilir tabi.

onun dışında flowey ev12-13

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Deturner markasının demir tozu temizleyici ürününü kullanıp K2 Roton ile kıyaslama yapabilecek var mı? Şimdiden teşekkürler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Deturner markasının demir tozu temizleyici ürününü kullanıp K2 Roton ile kıyaslama yapabilecek var mı? Şimdiden teşekkürler.
Deturner kullanıp video çeken bi arkadaş var kendisi forumdada aktifti bi aralar instagram videosundan kendinizce karşılaştırma yapabilirsiniz. Benim kendi düşüncem roton çok daha iyidir. Rotonun kıvamı jel gibi sulandırmaya müsait. Ben 1:3 sulandırıyorum o şekilde bile cok güzel iş yapıyor. ve en önemlisi deturnerle aynı fiyat.
Video