Hızlı Soru - Cevap

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Öne çıkan konu #21,121
Selam herkese.ilk kez bu işe girişiyorum ufaktan alışverişe başladım.

Bugüne dek ,

Purestar Duplex Mikrofiber kurulama bezi 45 x 75
karbon cam temizleme fiber bezler,detay fırça takımı,jant fırçası vb aldım.

aracım cupra formentor kırmızı renkli.tr de ilk cupra grubunun kurucusuyum ve 150 kişilik çok güzel bir formentor topluluğumuz var.

sırada asıl alışveriş var.bayramın hemen sonrası alacağım tüm temizleme sıvılarını.

Alacaklarım,

Carpro lift (ön temizlik) ( gyeon foam bulamadım ,nette satışı yok )
Gyeon bathe+ ( temaslı yıkama )
Gyeon iron / carpro ironx (?) ( jantlar için )
Gyeon tyre / meguiars endurence (?) (lastik parlatma) + gyeon applicator
Gyeon interior detailer ( tüm iç aksam için ) ( araştırmamda carpro innerqd limon kokusu çok rahatsız ediciymiş )
Gyeon Glass+ / Carpro Clarify ( iç ve dış cam temizliği )
Gyeon wet coat
Gyeon Smoothie eldiven
IK forma pro 2

özellikle 2 seçenekli olanlarda halen tereddütteyim.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Merhaba, ben lastik parlatıcı olarak iki ürün kullanıyorum. Standart temizlikte fraber gommanera, daha titiz bir detayda meg endurance. İç plastik aksamda flowey İ2. Ben genelde nötr ürünleri tercih ettim. Haftalık düzenli temizlik yaptığım için nötr ürünleri tercih ettim. Can temizleyici olarak K2 nuta pro kullanıyorum. Kurulama havlusu iki model var. Prustar dubleks twist ve virtues twisted double plus kullanıyorum. Ön yıkama ab magifoam ve ev13 kullanıyorum.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Bugüne dek ,

aracım cupra formentor kırmızı renkli.tr de ilk cupra grubunun kurucusuyum ve 150 kişilik çok güzel bir formentor topluluğumuz var.

sırada asıl alışveriş var.bayramın hemen sonrası alacağım tüm temizleme sıvılarını.

Alacaklarım,

Gyeon interior detailer ( tüm iç aksam için ) ( araştırmamda carpro innerqd limon kokusu çok rahatsız ediciymiş )
Gyeon wet coat
Gyeon Smoothie eldiven
IK forma pro 2

özellikle 2 seçenekli olanlarda halen tereddütteyim.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Demir tozu temizleyici bence sürekli kullanılmaz , onun yerine ayda 1 yıkama demir tozu 3 yıkama normal jant temizleyici öneririm. Jant temizleyici içinde flowey r1 veya 3d super whell cleaner kullanıyorum bunları önerebilirim. Aynı zamanda güçlü apc de buna benzer iş yapar.

Ön yıkama için ise 1 adet soft ph7/8 civarı 1 adet ise sert yani daha yüksek ph 10/12 civarı şampuan yıkama için daha makül. Örneğin araba tozlu iken soft olanı kirli iken güçlü olanı kullanabilirsiniz.Hatta kendim 2 şampuanı karışıp nitekim hem çok yüksek ph olmayan hemde temizleyiciliği yüksek şampuan kullanmış oluyorum.

Onun dışında , cam temizleyici & havlu-eldiven & koruyucu cila tarzı şeyler daha kişiye e bütçeye uygun olacağı için bişey demem ama seçeceğiniz ürünlerde iyi ürünlerdir

Sugosu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Demir tozu temizleyici bence sürekli kullanılmaz , onun yerine ayda 1 yıkama demir tozu 3 yıkama normal jant temizleyici öneririm. Jant temizleyici içinde flowey r1 veya 3d super whell cleaner kullanıyorum bunları önerebilirim. Aynı zamanda güçlü apc de buna benzer iş yapar.

Ön yıkama için ise 1 adet soft ph7/8 civarı 1 adet ise sert yani daha yüksek ph 10/12 civarı şampuan yıkama için daha makül. Örneğin araba tozlu iken soft olanı kirli iken güçlü olanı kullanabilirsiniz.Hatta kendim 2 şampuanı karışıp nitekim hem çok yüksek ph olmayan hemde temizleyiciliği yüksek şampuan kullanmış oluyorum.

Onun dışında , cam temizleyici & havlu-eldiven & koruyucu cila tarzı şeyler daha kişiye e bütçeye uygun olacağı için bişey demem ama seçeceğiniz ürünlerde iyi ürünlerdir
evet bu konuyu bende çok düşündüm.aracım hep kapalı otoparkta.
açıkcası carpro lift ile jant temizliği de yapılır ve ekstra birşeye gerek olmaz diye düşündüm ne dersiniz?

eğer yok olmaz denirse Auto Glym Clean wheels alacağım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Bugüne dek ,

Alacaklarım,

Gyeon wet coat
Gyeon Smoothie eldiven
IK forma pro 2

aracımı benzinlikte jetonlu su alarak yıkayacağım.

1.durulama
2.carpro lift + jant temizliği
3.durulama
4.bathe+
5.durulama+hızlı wet coat ve durulamaya devam

totalde 3 durulama yapma planım var.

Yazdığınız ürünler gayet kaliteli çok güzel ürünler ama bi o kadarda pahalı ürünler. bence birkaç ürün harici bu kadar pahalı ürünlere gerek yok.

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bugüne dek ,

Alacaklarım,

Gyeon wet coat
Gyeon Smoothie eldiven
IK forma pro 2

1.durulama
3.durulama
4.bathe+

Hocam bende aracımı komple gyeonla yıkıyorum kimyasallarımın %85 i gyeondur.
Sadece gyeon dışında kullanıp memnun kaldığım k2 roton demir tozu temizleyici,lastik parlatıcı olarak meguiars endurance kullanıyorum memnunum,iç aksamda gyeon interior kullanıyorum üstüne sonrasında pedle gyeon preserve koruyucu ile bitiyorum,İç ve dış cam temizliği için k2 nuta hem sıvı hem köpüğünü kullanıyorum yanında karbon cam beziyle (bence karbon cam bezini mutlaka almalısınız,Araç yıkaması bittikten sonra gyeon wet coat kullanıyorum efsane oluyor.İşim bittikten 1 saat sonrada aracın üzerinden gyeon ceramic detailer yapıyorum eğer aracınızda seramik kaplama varsa tavsiye ederim.Bazende ceramic detailer yerine gyeon cure boya koruyucu kullanıyorum.Eğer zaten bu ürünleri kullanıcaksanız aracı kurulamak çocuk oyuncağı oluyor.
Kullandığım kimyasallar ciddi pahalı ama hobi işte ve kaliteli.Aracımda gyeon syncro seramik kaplama var :)

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Şu anda aktif olarak good stuff snow foam kullanıyorum ama pek memnun değiliö. Snow foam önerilerinize açığım.(ab magifoam şu an en yakın olduğum)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bugüne dek ,

Alacaklarım,

Gyeon wet coat
Gyeon Smoothie eldiven
IK foam pro 2

1.durulama
3.durulama
4.bathe+

Bathe+ yanına bir de koruyucusuz bir şampuan edinmekte fayda var. Carpro Reset olabilir, premium ürün tercih ettiğinizi varsayarak. Wetcoat uygulacağınız zamanlar Reset kullanırsınız. Vaktiniz dar olduğu zamanlar Bathe+ kullanırsınız.

Sugosu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bathe+ yanına bir de koruyucusuz bir şampuan edinmekte fayda var. Carpro Reset olabilir, premium ürün tercih ettiğinizi varsayarak. Wetcoat uygulacağınız zamanlar Reset kullanırsınız. Vaktiniz dar olduğu zamanlar Bathe+ kullanırsınız.
bathe+ öncesinde carpro lift kullanacağım.eğer stoklara girerse de gyeon foam.

reset vb ürünler bathe+ dan önce olmayacağını düşünüyorum düşük asit yapısından dolayı ön yıkama temizliğinde sıkıntı yaşayacağım.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
bathe+ öncesinde carpro lift kullanacağım.eğer stoklara girerse de gyeon foam.

reset vb ürünler bathe+ dan önce olmayacağını düşünüyorum düşük asit yapısından dolayı ön yıkama temizliğinde sıkıntı yaşayacağım.
Bathe+ dan önce değil, Bathe+ yerine önermiştim. Yani önce lift, sonra reset kullanılıyor. Bu sayede wet coat daha iyi tutunur. Bathe+ da hali hazırda koruma olduğu için üzerine yapacağınız korumadan tam verim alamayabilirsiniz.

Sugosu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bathe+ dan önce değil, Bathe+ yerine önermiştim. Yani önce lift, sonra reset kullanılıyor. Bu sayede wet coat daha iyi tutunur. Bathe+ da hali hazırda koruma olduğu için üzerine yapacağınız korumadan tam verim alamayabilirsiniz.
bathe+ ve wet coat en uyumlu ikili diyebilirim bu konuda.1 haftdır araştırıyorum :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bunlar cidden ayrı ürünler mi? :terlisırıtan:

Birde arkadaşlar youtube videolarında kısa tetik yıkama tabancası çok tercih edildiğini görüyorum. Bunun extra bir kolaylığı mı var nedir acaba bilgisi olan var mı?
Videolardan izlediğim kadarıyla daha kullanışlı oluyor. Makinenin normal tabancası cok uzun insanı yorabiliyor özellikle jant davlumbaz temizliklerinde daha kullanışlı olacaktır. Kısa tetik tabancanında dezavantajı tavanı yüksek araçta boyu tam yetmeyenlere sıkıntı olabilir

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Videolardan izlediğim kadarıyla daha kullanışlı oluyor. Makinenin normal tabancası cok uzun insanı yorabiliyor özellikle jant davlumbaz temizliklerinde daha kullanışlı olacaktır. Kısa tetik tabancanında dezavantajı tavanı yüksek araçta boyu tam yetmeyenlere sıkıntı olabilir
Onun için uzatma borusu takarak tavana yetişebiliyor hocam
401.44TRY 70% OFF|Yüksek basınçlı temizlik araba yıkama tabancası uzatma çubuğu paslanmaz çelik uzatma çubuğu 5 uzatma çubuğu kavisli 1/4 gevşek ortak| | - AliExpress

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze