Hızlı Soru - Cevap

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Sevgili Detail Forum üyeleri öncelikle herkese merhaba, foruma yeni üye oldum ve gerçekten çok bilgi verici buldum, bu yüzden herkese çok teşekkür ederim. 0km olarak aldığım aracıma kaliteli ve düzgün ürünler kullanarak kendi çapımda detailing ve koruma yapmak istiyorum bu bağlamda bir iki sormak istediğim ürün var, şimdiden teşekkür ederim.

1) Aracımın dış kısmındaki tampon/dodik ve benzeri siyah plastik trimleri korumak için, orijinal görünümü bozmadan koruyabilecek bir ürün arayışı içindeyim, Carpro Perl ürününü gördüm, bu ürünü veya bu amaçla kullanılabilen tavsiye ettiğiniz başka ürün ya da ürünler var mı? Önceliğim orijinal görüntüsünü daha parlak veya koyu yapmadan koruması.

2) Bir diğer sorum ise aracın içi hakkında, yine orijinal görüntüyü bozmadan, ekstra bir parlaklık/koyuluk katmadan aracımın içindeki kapı plastikleri ve eşikleri, torpido gibi trim akşamlarını koruyacak bir ürün arayışı içerisindeyim, forumdaki araştırmalarım sonucunda K2 Satina Pro ürününü gördüm, bunu veya bu amaçla kullanılabilecek başka ürün tavsiyeleriniz var mı?

3) APC olarak KC Green Star almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz?
Tampon dodik ve dış trimlerde meguiars 40 oldukça iyidir. @Sefa46 hocam sayesinde tanışmıştım memnuniyetle kullanıyorum.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sevgili Detail Forum üyeleri öncelikle herkese merhaba, foruma yeni üye oldum ve gerçekten çok bilgi verici buldum, bu yüzden herkese çok teşekkür ederim. 0km olarak aldığım aracıma kaliteli ve düzgün ürünler kullanarak kendi çapımda detailing ve koruma yapmak istiyorum bu bağlamda bir iki sormak istediğim ürün var, şimdiden teşekkür ederim.

1) Aracımın dış kısmındaki tampon/dodik ve benzeri siyah plastik trimleri korumak için, orijinal görünümü bozmadan koruyabilecek bir ürün arayışı içindeyim, Carpro Perl ürününü gördüm, bu ürünü veya bu amaçla kullanılabilen tavsiye ettiğiniz başka ürün ya da ürünler var mı? Önceliğim orijinal görüntüsünü daha parlak veya koyu yapmadan koruması.

2) Bir diğer sorum ise aracın içi hakkında, yine orijinal görüntüyü bozmadan, ekstra bir parlaklık/koyuluk katmadan aracımın içindeki kapı plastikleri ve eşikleri, torpido gibi trim akşamlarını koruyacak bir ürün arayışı içerisindeyim, forumdaki araştırmalarım sonucunda K2 Satina Pro ürününü gördüm, bunu veya bu amaçla kullanılabilecek başka ürün tavsiyeleriniz var mı?

Öncelikle hoşgeldiniz
1) Dış plastikler, davlumbaz araları, fitiller için meguiars m40 öneririm, sefa beyden bölünmüş şekilde alabilirsiniz. Bence bu işin vakkosu bi ürün
2) Araç içinde ben üst yumuşak plastiklerde k2 satina, alt sert plastiklerde meguiars ultimate protectant kullanıyorum. Meg çok hafif parlak ama yağsız orjinal yüzey bırakıyor, satina daha çok mat bir yüzey bırakıyor.
3) Apc olarak bende kc gs kullanıyorum. yumuşak veya sert plastik farketmez temizliğini beğeniyorum. Rutin olarak zaten kc gs ile temizliği yaparım, k2 satina ve meg ultimate protectant ile korumaya alırım.

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
herkese selamlar,
m700 ürünüm bitti ancak stoklarda ürün bulamadım, m700 ün yerini alacak yüzey hazırlayıcı önerileriniz nelerdir?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Aracın hayırlı olsun. Dış plastik aksamda meguiars 40, iç plastik aksamda meguiars suprema ile koruma, iç plastik aksamda flowey İ2 ile temizlik. Jant ve lastik temizliğinde flowey R1, cam temizliğinde K2 nuta kullanıyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Birde konumun Ankara olduğuna göre hiç bjr şey almadan direkt @Sefa46 beyi buluyorsun ( ben öyle yapardım). Sonrası komutan da.

MertTheEngineer

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tampon dodik ve dış trimlerde meguiars 40 oldukça iyidir. @Sefa46 hocam sayesinde tanışmıştım memnuniyetle kullanıyorum.
Öncelikle hoşgeldiniz
1) Dış plastikler, davlumbaz araları, fitiller için meguiars m40 öneririm, sefa beyden bölünmüş şekilde alabilirsiniz. Bence bu işin vakkosu bi ürün
2) Araç içinde ben üst yumuşak plastiklerde k2 satina, alt sert plastiklerde meguiars ultimate protectant kullanıyorum. Meg çok hafif parlak ama yağsız orjinal yüzey bırakıyor, satina daha çok mat bir yüzey bırakıyor.
3) Apc olarak bende kc gs kullanıyorum. yumuşak veya sert plastik farketmez temizliğini beğeniyorum. Rutin olarak zaten kc gs ile temizliği yaparım, k2 satina ve meg ultimate protectant ile korumaya alırım.
Aracın hayırlı olsun. Dış plastik aksamda meguiars 40, iç plastik aksamda meguiars suprema ile koruma, iç plastik aksamda flowey İ2 ile temizlik. Jant ve lastik temizliğinde flowey R1, cam temizliğinde K2 nuta kullanıyorum.
Herkese değerli yorumları ve fikirleri için teşekkür ederim. Bahsi geçen ürünlerin hepsine bakacağım, özellikle Meguiars M40'ı çok merak ettim. Eğer hoşuma giderse, temin etmek ve tanışmak için Sefa Bey ile iletişime geçmekten çok memnun olurum. Herkese iyi forumlar.

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Evet yeterli olur. İlk kez yapıyorsanız 1 lt karışımda bol bol sıkarsınız. Ama zamanla yarım lt karışıma kadar inersiniz ve tüm araca rahat rahat yeter. Karışım fazla olunca arabayı 2 3 tur dolanıyor insan :D

Bir de uyarmadan edemedim. Pw kullandıktan sonra aşırı iyi durulayın. Mikrofiber havlunuzu zamanla su ememez hale getirebilir bu tarz sıkıp durulanan ürünler. Bu sebeple PW en sevdiğim ürünken artık elim hiç gitmeyen ürünlerden oldu.
Son söylediğiniz şey hiç olmadı :)Millattan kalma chemical guys var elimde onunla durularız artık napalım

Havlu olarak bunu alacaktım tam
PURESTAR DUPLEX TWIST TOWEL 45X75 CM - SuperClean Mikrofiber (mikrofibermarket.com)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Son söylediğiniz şey hiç olmadı :)Millattan kalma chemical guys var elimde onunla durularız artık napalım

Havlu olarak bunu alacaktım tam
PURESTAR DUPLEX TWIST TOWEL 45X75 CM - SuperClean Mikrofiber (mikrofibermarket.com)
Valla hocam aklıma gelmişken söylemeden edemedim. Havlu ucuz değil, böyle özelliği yitince geri eski haline getirmek de kolay değil, yazık günah yani. Eski bi havlu varsa onunla kurulayın. Kalan yerleri twistedla toparlarsınız. Havlu olarak purestar da güzel , adams garage twistedları da güzel

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Valla hocam aklıma gelmişken söylemeden edemedim. Havlu ucuz değil, böyle özelliği yitince geri eski haline getirmek de kolay değil, yazık günah yani. Eski bi havlu varsa onunla kurulayın. Kalan yerleri twistedla toparlarsınız. Havlu olarak purestar da güzel , adams garage twistedları da güzel
Hakan abinin tavsiyesi bu havlu dandik ve kalitesiz bir şey önereceğini düşünmediğim için bunu kullanacağım.
Hazır cevaplayan birini bulmuşken
foam lance ile köpük at, hızlı cila ile cilala ve kurula mantığı ile araç yıkayacağım. çok aşırı kirli olursa 2. kat foam lance sonrası eldiven kullanırım.

şampuan olarak magifoam, cila olarak koch chemie pw (amaç kirlenmeyi azaltması ve çift kovaya ihtiyaç duymadan yıkamak), cg ve purestar ile kurulama
nasıl mantıklı mı

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar iyi akşamlar. Deturner markasının cola lı ve kek li şampuanını alıp kullananımız oldu mu acaba :)
Kullandim begendim kopurmesi ve kayganligi güzel hemen kuruma olmuyor ancak bu sonuc her ortamda ayni sonucu vermiyor,Ben katli garaj icerisinde kapali alanda araçlarda test ettim.Petrolde vs denemek lazim acik hava cunku Acik havali ortamda velvet bile kuruyordu çünkü
Test ini paylasamiyorum.bu ara yogunluktan dolayi Foam i nida.aldim yarin denersem paylasirim dostlar.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
herkese selamlar,
m700 ürünüm bitti ancak stoklarda ürün bulamadım, m700 ün yerini alacak yüzey hazırlayıcı önerileriniz nelerdir?
M600/M700 Tarzi Yüzey temizleyici tinerleri artik bircok uygulamaci kullanmiyor, Firmalar da önermiyor Bazi Seramik Kaplamalar M600 le yüzeyde temizliginden sonra tepkime giriyor Örn,K2 Gravon uyguladiktan sonra istedigin sonuci vermiyor,Firmalar artik Prep tarzi ürünleri veya Alkol İPA öneriyor bugun soyle cevreme baktigimda M600/700 kullanan kalmamiş yagli hissiyat birakiyor diye.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hakan abinin tavsiyesi bu havlu dandik ve kalitesiz bir şey önereceğini düşünmediğim için bunu kullanacağım.
Hazır cevaplayan birini bulmuşken
foam lance ile köpük at, hızlı cila ile cilala ve kurula mantığı ile araç yıkayacağım. çok aşırı kirli olursa 2. kat foam lance sonrası eldiven kullanırım.

şampuan olarak magifoam, cila olarak koch chemie pw (amaç kirlenmeyi azaltması ve çift kovaya ihtiyaç duymadan yıkamak), cg ve purestar ile kurulama
nasıl mantıklı mı
Pratikte mantıklı ama gerçekte öyle olmuyor malesef. Özellikle pw ekstra toz ve kir çekiyor. Boncuklaması ve su itişi şahane. Ama ömrü de bence kısa. Bu anlamda magifoam ön yıkamada güzel iş yapar temizler ama kova yıkaması da ister arkasına :) kova yıkaması olmayacaksa da 2. Kez magifoam ile eldivenleyin derim. Eldivenlemeden yani temaslı yıkama olmadan yüzeydeki kir gitmiyor, trafik filmi kalıyor en basitinden.

namselo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba amatör olarak kullanacağım orbital polisaj makinesi almak istiyorum. Yoğun araştırmalarım sonucunda f/p olarak en makul amazon'da satılan spta da503 modeline karar verdim. 4-5 bin bandını pek geçmek istemiyorum. Bu modeli kullanan varsa önerir mi? Biraz yukarı çıksam aklımda Shinemate EX620 5/15 modelide var fakat zaten amatör kullanacağım için pek bir şey farkedeceğini zannetmiyorum, ikiside Çin menşeili ürün.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar, Merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum bazı fircalarda ultra yumuşak, bazılarında orta serlikte gibi tabirler oluyor bunları neye göre ayırt edicez ultra yumuşak olanı nerde kullanmamız gerekiyor orta sertlikte olanı nerde kullanmamız gerekiyor

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar, Merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum bazı fircalarda ultra yumuşak, bazılarında orta serlikte gibi tabirler oluyor bunları neye göre ayırt edicez ultra yumuşak olanı nerde kullanmamız gerekiyor orta sertlikte olanı nerde kullanmamız gerekiyor
Ultra yumuşak fırça dedikleri makyaj fırçası gibi olan yumuşak tüylü fırça. Cartainerin ikili olan soft fırçalarını veya bu linkteki makyaj fırçasını tavsiye ederim. Makyaj fırçası olarak geçen cok yogun jantlarda bunu kullanıyorum o kadar demirtozuna jant temizleyiciye magifoama maruz kaldı yinede dökülme yapmadı.
https://ty.gl/bgg9yvbiiw

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Ultra yumuşak fırça dedikleri makyaj fırçası gibi olan yumuşak tüylü fırça. Cartainerin ikili olan soft fırçalarını veya bu linkteki makyaj fırçasını tavsiye ederim. Makyaj fırçası olarak geçen cok yogun jantlarda bunu kullanıyorum o kadar demirtozuna jant temizleyiciye magifoama maruz kaldı yinede dökülme yapmadı.
https://ty.gl/bgg9yvbiiw
Benim sormak istediğim aslında şeydi mesela ön göğüste orta sertlikte fırça kullansak çizer mi orta sertlikte fırçanın kullsnim yeri farklı mıdır onu öğrenmek istemistim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Benim sormak istediğim aslında şeydi mesela ön göğüste orta sertlikte fırça kullansak çizer mi orta sertlikte fırçanın kullsnim yeri farklı mıdır onu öğrenmek istemistim
Kendi tavsiyem ön göğüse üst plastik aksamlara yumuşak kullanın çizebilir ben öyle yapıyorum. Orta sertlikte fırçayı iç kısımda ayak basılan yerler pedallar yani alt plastiklerde kullanabilirsiniz.