Hızlı Soru - Cevap

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Hocam selamlar @Adam’s Garage zaten Hem Satici hemde kullanici olarak açiklama yapmiş söylediklerine ek olarak

Havlunuzun kullanilmaz hale geldigini dusunuyorsaniz,Bir legene Havlunuzu koyarak Beyaz sirkede 1 gün bekletin sonra Mikrofiber Sampuanla veya Sade su ile durulama yapin.Ben Forumla tanistim tanisali Havlulari hep makinada yikadim hep te sıkma yaptirdim ve Gölge bir alanda kuruttum.kurum geregi 15/20 tane havlu var bir sorun yasamadim Tek tarafli Fireball lar mesela ilk günkü gibi duruyor.

Not: Virtues,Proclean vs gibi isimlerle adlandirilan Mavi ve Turuncu Renkteki Havlulari lütfen Koreli Ürünlerle kiyaslamayiniz.Bariz Kalite Farki var Orjinal Koreli Ürünlere nazaran 2.Kalite olarak kabul edilsin yani 2.nci Ek Kurulama havlusu olarak düsünün.

Purestar,Adams Garage,Klin,Cartainer gibi bilinen markalar orjinal Kore Menşei li ürünlerdir.Tercihlerinizi her zaman bu yönde degerlendiriniz.

Çokca sorulan bir konu oldugu icin uzun uzun aciklama yazmayi geregi duydum.

İyi Detaylar :)
Teşekkür ederiz üstad.
"Komutan ne derse o". Askerde öyle öğrendik. :).

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
500 tl indirim kodu çok iyi. Ben olsam kaçırmazdım havluyu. Lastik temizleyici yarın biter, ama havluyu alırsan mal sahibi olursun. Bu arada linkteki ürün twested kıvırcık ipli ürün değil haberin olsun. Bizim kullandıklarımızdan farklı yapıdaki bir ürün.
Evet bu serisi evo diye geçiyor sanırım farklı özellikteler kırmızı olan 1100 gsm sizdeki siyah olan 1200 gsm kırmızı olanın ağırlığı 640 gr siyah olanın 760

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam selamlar @Adam’s Garage zaten Hem Satici hemde kullanici olarak açiklama yapmiş söylediklerine ek olarak

Havlunuzun kullanilmaz hale geldigini dusunuyorsaniz,Bir legene Havlunuzu koyarak Beyaz sirkede 1 gün bekletin sonra Mikrofiber Sampuanla veya Sade su ile durulama yapin.Ben Forumla tanistim tanisali Havlulari hep makinada yikadim hep te sıkma yaptirdim ve Gölge bir alanda kuruttum.kurum geregi 15/20 tane havlu var bir sorun yasamadim Tek tarafli Fireball lar mesela ilk günkü gibi duruyor.

Not: Virtues,Proclean vs gibi isimlerle adlandirilan Mavi ve Turuncu Renkteki Havlulari lütfen Koreli Ürünlerle kiyaslamayiniz.Bariz Kalite Farki var Orjinal Koreli Ürünlere nazaran 2.Kalite olarak kabul edilsin yani 2.nci Ek Kurulama havlusu olarak düsünün.

Purestar,Adams Garage,Klin,Cartainer gibi bilinen markalar orjinal Kore Menşei li ürünlerdir.Tercihlerinizi her zaman bu yönde degerlendiriniz.

Çokca sorulan bir konu oldugu icin uzun uzun aciklama yazmayi geregi duydum.

İyi Detaylar :)
Hocam virtues, proclean ve süper clean vs satılan turuncu ve mavi havlular ÜÇER AMBALAJ’ın ithal ettiği ÇİN menşeili ürünler. 2.kalite gibi gelmesinin en büyük sebebi o :gulumsemex: Onlarında açıklamalarına baktığımızda kore üretimi yazıyorlar maalesef :( Klavye ellerinde isteyen istediğini yazıyor :gulumsemex: Bizim ülkemizde bir kontrol mekanizması olmadığı için açıklamalara güvenerek ürün alımını yapıyoruz. Ama deneyimlediğimiz zaman gerçeği görüyoruz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam virtues, proclean ve süper clean vs satılan turuncu ve mavi havlular ÜÇER AMBALAJ’ın ithal ettiği ÇİN menşeili ürünler. 2.kalite gibi gelmesinin en büyük sebebi o :gulumsemex: Onlarında açıklamalarına baktığımızda kore üretimi yazıyorlar maalesef :( Klavye ellerinde isteyen istediğini yazıyor :gulumsemex: Bizim ülkemizde bir kontrol mekanizması olmadığı için açıklamalara güvenerek ürün alımını yapıyoruz. Ama deneyimlediğimiz zaman gerçeği görüyoruz.
Katiliyorum size hocam siz yazana kadar bende Koreli bir ürün zannediyordum :( .Neredeyse Tüm Toptancilarda ve Malzeme satan her yerde bu havlulardan görebiliyoruz.İlk Başlarda fiyati uygundu piyasaya tutundu ve şimdi 400/500₺ civarina satilmaya başladi.

Satarkende bunu Kore Ürünü diye satmak etik birsey degil neyse o dur Çin se çin Alman sa Alman ,Kore ise Kore dir.

Ben bu zamana kadar nerdeyse tüm markalarin ürünlerini test ettim kullandim.

İlk defa Bir Mikrofiber Havlunun İplerinin ciktigini gördüm bildigin iplik sarkiyor.2 Tane almistim biri duruyor biride @Erkan KOCAKAYA hocama vermistim.

Meşhur Spark Havlu da bile boyle bir sorun yasamadik ki Spark O havludan daha kaliteli :)

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Katiliyorum size hocam Neredeyse Tüm Toptancilarda ve Malzeme satan her yerde bu havlulardan görebiliyoruz.İlk Başlarda fiyati uygundu piyasaya tutundu ve şimdi 400/500₺ civarina satilmaya başladi.

Satarkende bunu Kore Ürünü diye satmak etik birsey degil neyse o dur Çin se çin Alman sa Alman ,Kore ise Kore dir.

İlk defa Bir Mikrofiber Havlunun İplerinin ciktigini gördüm bildigin iplik sarkiyor.2 Tane almistim biri duruyor biride @Erkan KOCAKAYA hocama vermistim.

Meşhur Spark Havlu da bile boyle bir sorun yasamadik ki Spark O havludan daha kaliteli :)
Bende olanda daha iplik çıkması olmadı ya da dikkatimi çekmedi:). Ben memnunum. Aracı bir kerede rahat kuruluyor. Hatta arada ayna altından akan suları da tekrar alıyor. Bu ara sanki yukarıda da belirttiğim gibi yumuşaklık biraz azaldı gibi . Forumdaşlarin değerli açıklamaları baya faydalı oldu.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Selam hocam :gulumsemex:
Klin distribütörü burada kampanya konusundada makina yıkaması yapmayın elde yıkama yapın diyordu. İlk yıkamayada gerek yok diyordu. Bende bütün sattığım ürünlerde hem üstündeki üretim tozlarından hemde statik elektrikten arınması için ilk yıkamanın şart olduğunu söylüyorum. Onlar klin satıcısının tavsiyeleri. Ben klinin sitesisini incelemedim yıkama tavsiyeleri nasıl global sitesini de incelemek gerekiyor. Ama benim sattığım ürünlerin hem üretici tavsiyesi hemde benim yıllardır kullanım şeklim bu :gulumsemex:
Maalesef bizim ülkemizde sular haddinden fazla kireçli özelliklede benzinlik yıkaması yapanlar için durum dahada vahim. Microfiber ürünlerin en büyük dşmanı kireç. Ne kadar az kirece maruz kalırsa ömrü çok daha uzun olur. Sıkma durumuna gelince havluyu kıyafetler ile bir tutmamalıyız.
Ben hem üretici bilgilerini hemde yıllardır kendi kullandığım şekli paylaştım. Tercih kullanıcıya kalıyor. Aşağı yukarı 6 yıldır aynı havluyu yazdığım şekilde ve halen sorunsuz kullanıyorum. 1000-1200 sıkma devri ile renk solması hariç (bazı durumlarda 50 derecede yıkama yaptığım için) hiçbir sorun yaşamadım. Bunlar benim hem satıcı hemde kullanıcı olarak tavsiyelerim. Video ve Mts nin açıklamaları da onların tavsiyeleri. Tek doğru yok demek ki :gulumsemex: herkes kendi tavsiyesini ve deneyimlerini paylaşmış siz istediğiniz size uygun olanı tercih edin. Tek doğru olsaydı burda forumda bilgi alışverişi yapıyor olmazdık :gulumsemex:
Keyifli detaylar.
Aslında biz fazla evhamlanıyoruz. Siz hariç hocam.

Üreticinin Klinin kendi poşetinin üzerindeki kullanım kılavuzunu çektim ve çevirttim.
Makinede ılık suda nötür şampuanla yıkayın diyor. Asarak kurutulmasını tavsiye ediyor. Yani makinenin kurutma özelliğini tavsiye etmemiş, Ben düşük devirde sıktırıyorum bir sıkıntı yaşamadım kaldıki sizde 6 yıl kullanmışsınız Ben 4 , 5 yıkamada bir bezi yıkayacağım akibeti ne olacak görüşülerimi yazarım. Buranın suyu epey kireçlidir.:)
Kesin olan şu var, wax bezleri ile makineye atınca 6 ay içinde bez pert :p denenmiş ispatlanmıştır. Heleki ıslak wax sonrası havluyu kaportada kullanırsanız direk pert.

Saygılar, Hayırlı satışlar.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Uzun süreli gidecek olanı alacağım. Satıcıya sordum mesai saatleri içerisinde degiller cevap vermediler. Kampanya 3 saat içinde bitiyor birisini alacağım ama uzun gidecek iyi olan hangisidir kestiremedim.
Ben youtubede bir adet videosunu izlemiştim 3 ay önce. Forumdada birinde vardı ama kimde hatırlayamadım.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Katiliyorum size hocam siz yazana kadar bende Koreli bir ürün zannediyordum :( .Neredeyse Tüm Toptancilarda ve Malzeme satan her yerde bu havlulardan görebiliyoruz.İlk Başlarda fiyati uygundu piyasaya tutundu ve şimdi 400/500₺ civarina satilmaya başladi.

Hocam ilk getirdiklerinde benimle iletişime geçtiler satmak ister misin diye. Fiyat o kadar uygundu ki ( bütün toptancılarda ve malzeme satan yerlerde olma sebebi ) hemen bir tane numunesini temin ettim:gulumsemex: İnceleyince aradaki farkın fiyat farkına değeceğini gördüğüm için hiç ürünlerimin arasına sokmadım ben :gulumsemex:
İlk günden beri hem kalitesini hemde Çin malı olduğunu bildiğim halde (mesajlar halen elimde mevcut) bu güne kadar (hem konudan siz bahsettiğiniz için hemde ürün neredeyse bütün satıcılarda tükendiği için) hiç ürün hakkında yorum yapmadım. Onlarca kez tavsiye de edildi forumda ama hiç birinde ürün hakkında yorum yapmadım bana sorulmadığı sürece. Denenerek görülsün istediğim için. Sizinde yorumunuzdan görüyorum ki denenmiş ve sınıfta kalmış :gulumsemex:

Aslında ürünün ithalatçısı ürününü zaten Çin menşeli olarak satıyor. Kore olarak satmaya çalışan maalesef bizim hassasiyetimizi iyi bilen ve onu sonuna kadar sömüren :confused: (etik-karakter hak getire) malzeme satıcıları toptancıları. Düzgün olanlarını tenzih ediyorum.

Etikten öte karakter meselesi de diyebiliriz. 10 tane fazla ürün satmak için attıkları taklaları hayretle izliyorum :gulumsemex: Bu durumun yüksek cezaları var 155.712 TL kadar. (Yanıltıcı ürün satmak ve tavsiye etmek olarak geçiyor)
Yan komşumunda Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü olması sebebiyle :sussx: ceza yazdırmamda çok zor değil ama şimdilik bir girişimde bulunmuyorum. Ama sanırım yakında birkaçının ceza yemesine sebeb olacağım girişimde bulunduğumda buradan da paylaşırım zaten :gulumsemex:

Spark havluyu ilk Ege hocam paylaştığında temin ettim ve kullanmaya başladım. Hatta biyeleri beni rahatsız ettiği için kenarsız hale getirdim :gulumsemex: ve halen kapı,motor ve jantta kullanmaya devam ediyorum. Diğer havluya nazaran gerçekten daha iyi bir ürün :confused:

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Kırmızıyı yani evo olanı sipariş geçiyorum abi teşekkür ederim
Rica ederim. Emirhan . 3 ay önce bende bu ürün ile purestar arasında kalmıştım. Klinin normal kurulama bezi kalmamıştı stoklarda. Ya evo alacaktım yada purestar. Purestar aldım.
Hayırlı olsun. Evo gelince yakından fotosunu ve purestara kıyasla kullanım tecrubelerini yazarmısın. Yeni ve farklı bir ürün.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Birisi normal Twisted havlu hav boyu 6mm Diğeri EVO. Evo’da hav boyu kısaltılmış takılmaların ve iplik atmalarının önüne geçilmesi düşünülmüş. İkisininde avantajları ve dezavantajları var. Twisted havlunun gsmi daha yüksek araç üzerinde çok daha rahat hareket ediyor daha fazla su emiyor (Evo da tek başına bir aracı rahat kurular) Evo ise daha yumuşak araca takılıp iplik atması ortadan kaldırılmış. Ben Evo nun yumuşaklığını ve dokusunu çok beğeniyorum ama araca yapışması ve hareketinin daha zor olması kirli araçta çizilmelere sebeb olabilir :gulumsemex: tercih sizin kullanımınıza ve beklentilerinize göre değişir :gulumsemex:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aslında biz fazla evhamlanıyoruz. Siz hariç hocam.

Üreticinin Klinin kendi poşetinin üzerindeki kullanım kılavuzunu çektim ve çevirttim.
Makinede ılık suda nötür şampuanla yıkayın diyor. Asarak kurutulmasını tavsiye ediyor. Yani makinenin kurutma özelliğini tavsiye etmemiş, Ben düşük devirde sıktırıyorum bir sıkıntı yaşamadım kaldıki sizde 6 yıl kullanmışsınız Ben 4 , 5 yıkamada bir bezi yıkayacağım akibeti ne olacak görüşülerimi yazarım. Buranın suyu epey kireçlidir.:)
Kesin olan şu var, wax bezleri ile makineye atınca 6 ay içinde bez pert :p denenmiş ispatlanmıştır. Heleki ıslak wax sonrası havluyu kaportada kullanırsanız direk pert.

Saygılar, Hayırlı satışlar.
Evhamdan öte aslında gerçekten yüksek rakamlar ödediğimiz için zarar görmesinden ve maksimum verimini almak uğraşıyoruz diyebiliriz :gulumsemex:
Sizde o şekilde deneyimleyip paylaşırsanız yorumlarınızı herkes faydalanmış olur :gulumsemex:
Eğer suyunuz çok kireçli ise sirke kullanın bence en azından orda hemfikir olalım :smilex:
Wax bezleri ile yıkama yapmak ürünün emiş performansını bir hayli azaltıyor. Koch PW benim gözümde zaten havlu katili olarak geçen bir ürün :gulumsemex:

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Evhamdan öte aslında gerçekten yüksek rakamlar ödediğimiz için zarar görmesinden ve maksimum verimini almak uğraşıyoruz diyebiliriz :gulumsemex:
Sizde o şekilde deneyimleyip paylaşırsanız yorumlarınızı herkes faydalanmış olur :gulumsemex:
Eğer suyunuz çok kireçli ise sirke kullanın bence en azından orda hemfikir olalım :smilex:
Wax bezleri ile yıkama yapmak ürünün emiş performansını bir hayli azaltıyor. Koch PW benim gözümde zaten havlu katili olarak geçen bir ürün :gulumsemex:
Sirke kullanıyorum ben hocam. Sirkede hem fikiriz. Ama her yıkamada değil. Mikrofiber deterjan kullandığım için sürekli sirke kullanmıyorum. Geçen bütün bezleri leğende sirkeli suya basmıştım. @Sefa46 hocamın çok önceki tavsiyesiydi. Hatta doğal fermente elma sirkesi kullanıyorum sabahları aç karnınada bir kaşık içiyorum :sırıtan1:
O koch chemi yokmu koch chemi. Benim bir adet 70*90 kurulama havlumu ve sparkın 4 tane havlusunu yedi. Jeton çok sonra düştü bende. :smilex::smilex::smilex:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sirke kullanıyorum ben hocam. Sirkede hem fikiriz. Ama her yıkamada değil. Mikrofiber deterjan kullandığım için sürekli sirke kullanmıyorum. Geçen bütün bezleri leğende sirkeli suya basmıştım. @Sefa46 hocamın çok önceki tavsiyesiydi. Hatta doğal fermente elma sirkesi kullanıyorum sabahları aç karnınada bir kaşık içiyorum :sırıtan1:
O koch chemi yokmu koch chemi. Benim bir adet 70*90 kurulama havlumu ve sparkın 4 tane havlusunu yedi. Jeton çok sonra düştü bende. :smilex::smilex::smilex:
Üzüldüm havlularınız için :confused: aslında çok fazlada yorum vardır pw nin havluya verdiği zarar hakkında ama gözünüzden kaçtı sanırım :gulumsemex: Elma sirkesini sabahları aç karnına devam hocam cidden çok yararı var ama havluya beyaz temizlik sirkesi kullanın hem daha az maliyetli hemde bu tarz işler için üretilmiş ürünü kullanmak daha verimli olur :smilex::smilex:
Keyifli detaylarınız olsun.