Hızlı Soru - Cevap

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Öne çıkan konu #21,961
Ben jant-lastik-davlumbaz hatta araç alt kısmında kalan plastik aksama da çok kirli ise ilk olarak R1 sıkıp sonra su tutup ön temizlik yapıyorum. Cartainer in lastik fırçası ile lastikleri her yöne fırçalıyorum. Jantları kova yıkamada kalan su ve bez ile tekrar yıkıyorum. İlk yıkamada sadece R1 sıkıp bekletip su tutup temizliyorum.
ben janta koruma vs. uygulamadım. janta sıkıp temizleme işlemini yapıyorum duruluyorum. koruma konusunda hızlı cila tarzı ürünler janta sıkan arkadaşlarımız var diye hatırlıyorum önceki paylaşımlarından. piano black konusundan dolayı microfiber jant fırçası aldım riski göze alamadım :)
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim :) Demek ki koruma olmadan da bir zararı olmuyor piano black’e.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhaba İbrahim, Teşekkür ederim iyiyim sende iyisindir umarım :gulumsemex:
Wax ve cilada kullandığımız (hangi marka yada ürün olursa olsun) hiçbir bezi kurulama havluları ile beraber yıkama yapmamalıyız bunda bir ayrım yok İbrahim. Bez üstünde kalan wax cila kalıntıları havlulara bulaşarak su çekim özelliğini kaybetmesine sebebiyet veriyor. Fireball yada Maximus farketmez :gulumsemex:

Yıkama yaparken öncelikle microfiber ürünleri sadece microfiber ürünlerle birlikte yıkama yapmamız gerekiyor. Pamuklu vs ürünler ile birlikte yıkama yapmamalıyız. Ayrımına gelince tabiki çok kirli jant motor temizlediğimiz ürünler ile havluyu birlikte yıkama yapmayalım :smilex: ürünleri kir ve kullanım durumuna göre ayırarak yıkamak gerekiyor. Çok kirli bezleri birlikte, az kirli bezleri birlikte, wax koruma için kullandığımız ürünleri birlikte yıkamak en sağlıklı yöntem :gulumsemex:
Fraball uygulamasında önce baldwipe ile ürünü yayıp sonra gönderdiğin ürünle parlatma işlemini gerçekleştirmen daha güzel sonuç verir.:gulumsemex:
Baldwipe şu ürün

Çok teşekkürler abi birde uygulamayı yaparken düz hareketlerle mi uygulamamız lazım yoksa dairesel mi?

Son olarak badwilp yerine şu ürünü kullansak olur mu
SUPERCLEAN MİKROFİBER CİLA PEDİ - Cila Kutusu

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Çok teşekkürler abi birde uygulamayı yaparken düz hareketlerle mi uygulamamız lazım yoksa dairesel mi?

Birkaç yurtdışı detay videolarında bununla uygulama yaptıklarını görmüştüm bence kullanmanın bi mahsuru olmaz. Benim için önemli olan aşama cila bezi ile parlatma aşaması.Ben parlatma aşamasında dairesel hareketlerle yapıyorum.

Onre

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Katiliyorum size hocam siz yazana kadar bende Koreli bir ürün zannediyordum :( .Neredeyse Tüm Toptancilarda ve Malzeme satan her yerde bu havlulardan görebiliyoruz.İlk Başlarda fiyati uygundu piyasaya tutundu ve şimdi 400/500₺ civarina satilmaya başladi.

Satarkende bunu Kore Ürünü diye satmak etik birsey degil neyse o dur Çin se çin Alman sa Alman ,Kore ise Kore dir.

Ben bu zamana kadar nerdeyse tüm markalarin ürünlerini test ettim kullandim.

İlk defa Bir Mikrofiber Havlunun İplerinin ciktigini gördüm bildigin iplik sarkiyor.2 Tane almistim biri duruyor biride @Erkan KOCAKAYA hocama vermistim.

Meşhur Spark Havlu da bile boyle bir sorun yasamadik ki Spark O havludan daha kaliteli :)
Abi Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum o meşhur mavi havludan dediğin gibi bi yere takılmamasına rağmen ipleri sarkıyor

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

İbrahim uygulamayı yaparken önemli olan uyguladığın baskı ve kullandığın yani kaportaya temas eden bez. Baskı ayarlamasını iyi yapıp ne kadar kaliteli ürün kullanırsan kaporta yüzeyine minimum zarar verirsin.
Normalde ben ( eldivenle yıkama ve kurulama havluları dahil) her zaman dikey ve yatay hareketleri tavsiye ederim benim kullanım şeklim ve tavsiyem hep bu yönde olur. Ama bazı durumlarda üründen de kaynaklı dairesel hareketlerde kullanabiliyoruz. Yani benim kişisel tavsiyem kaportaya temasın mümkün olduğu sürece hep dikey yada yatay hareketler üstünden olmasından yana olur :gulumsemex:

Ürün içinde olmaz diyemem İbrahim tabiki kullanabilirsin. Kullanan ve beğenenler illaki vardır. Ama ben tercih etmem beni tanıyanlar bilir baldwipe bez konusunda benim kırmızı çizgim :smilex::smilex:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum o meşhur mavi havludan dediğin gibi bi yere takılmamasına rağmen ipleri sarkıyor
Buda demek oluyorki Kendini kanitlamiş markalarin haricinde Purestar,Cartainer,Adams Garage,Klin Korea haricinde ürün almiyoruz :)

Özellikle.Aliexpress ve amazonda satilan fiyat olarak cazip gelen urunleride alirken sorgulamaliyiz :)

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

bu üründen bende aldım kargo bedava gelsin diye :) ama iç aksamda temizlik sonrası koruma uygulama yaparım düşüncesi ile aldım. araç dışında ben kullanmam. yurtdışındakiler buna benziyordur ama aynı ürün olmadığını düşünüyorum. bu ürüne 100 lira vermektense bence https://www.trendyol.com/adams-gara...542113&filterOverPriceListings=false&sav=true bu ürünü 3'lü set bunu alın 133 liraya geliyor en azından ürün işini yapacaktır ve 3 adet olması çok avantaj. vonixx uygularken böyle yapmıştım. https://www.trendyol.com/adams-gara...542113&filterOverPriceListings=false&sav=true bu ürünlede parlatma yaparsınız. benim düşüncem böyle olurdu karar sizin. mağazayı inceleyince birşeyler alasımda geldi açıkçası :)

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
bu üründen bende aldım kargo bedava gelsin diye :) ama iç aksamda temizlik sonrası koruma uygulama yaparım düşüncesi ile aldım. araç dışında ben kullanmam. yurtdışındakiler buna benziyordur ama aynı ürün olmadığını düşünüyorum. bu ürüne 100 lira vermektense bence https://www.trendyol.com/adams-gara...542113&filterOverPriceListings=false&sav=true bu ürünü 3'lü set bunu alın 133 liraya geliyor en azından ürün işini yapacaktır ve 3 adet olması çok avantaj. vonixx uygularken böyle yapmıştım. https://www.trendyol.com/adams-gara...542113&filterOverPriceListings=false&sav=true bu ürünlede parlatma yaparsınız. benim düşüncem böyle olurdu karar sizin. mağazayı inceleyince birşeyler alasımda geldi açıkçası :)
Bende aynı şekilde 3’lü olanı aldım birde buffing bez aldım vonixx’i bu şekilde uyguladım gayet güzel oldu :) Bu arada torpidoyu falanda baldwipe ile siliyorum sadece cila bezi olarak düşünülmemeli

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Adem abiden zamanında zaten bir çok ürün aldım baldwipede mevcut sadece opsiyonlarin olması adina

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Ben de bu üründen almayı düşünüyordum. Sonrasında evde temiz fazladan sünger vardı mikrofiber bezi kesip kenarlarını makinede dikerek aplikatörü kendimiz ürettik. Koltuklara deri kremi konsol temizliği gibi uygulamalarda kullanmak amacıyla yaptık. Tabi evde dikiş makinası olmasının bir avantajı da var

burakkcbyk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mardin
Merhabalar arkadaşlar.
Ford courier, transit, ranger gibi iş araçlarımız var. Ranger arazide de kullanılıyor.

Araçlar yıllarca yıkamacılarda veya personelce fırçayla yıkanmış. Yani çizmeme derdimiz yok. Çift kova imkanı veya lüksü fazla gelir.

Foam lance ile magifoam eh işte düzeyinde kir söktü. Fraber neve new ziyadesiyle soft kaldı.

Foam uygulayıp ne kadae gerekiyorsa bekleyip karcher k6 gücüyle kirleri sökmemiz gerekiyor fırça veya araba yıkama mopu genelde zaman olarak bize uymaz. (ama bir araç yıkama mopu önerisi de verirseniz sevinirim)

Fraber Xs nasıldır? Flowey b33 cinayet dendiği için çekindim açıkçası.

Güçlü temizleme için foam şampuanı ne önerirsiniz?
Arkadaşlar soruma cevap verebilirseniz sevinirim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bahsettiğiniz kadar güçlümüdür bilmiyorum ama alkali olması ve fiyatının cok ucuz olmasıyla k2 Active Foam deneyebilirsiniz fiyatına göre performansı iyi diyorlar kendim kullanmadım sadece tavsiye veriyorum
Emirhan yukarda bahsedilen sampuanlara gore K2 Aktive masum kalir :) Magifoam ayarinda bir sampuan

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar soruma cevap verebilirseniz sevinirim.
Hocam YouTube’da yıldız yıkama diye bir kanal var Eskişehir’de hizmet veriyor ağır vasıta ve aşırı çamurlu ticari suv araç temizliyor bende iş makinası temizliği için ürün ararken orayla görüştüm. Oto55 markasının motor temizleyici ürününü,Divortex v1 kullandıklarını söylediler. Bende baktım bunlar baya sert ürünler. @Sefa46 hocamın dediği gibi divortex v6 bende bakmıştım ama newmix snow foam şampuan aldım makina genelde temiz oluyor bizde ucuz 5 kg diye almıştım. Belki faydası olur bu ürünlerin ama iyi araştırın kaş yaparken göz çıkarmayalım :)

phoenix_88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar herkese. Foruma yeni üye oldum. Arabamı kendim yıkamak istiyorum artık ve birkaç ekipman edinmek istiyorum. Kurulama bezi ve cam temizleme bezi ilk aklıma gelen ihtiyaçlarım. Foruma göz attım biraz Klin Korea markası önerilmiş. Araştırdığım kadarıyla da mts kimya yetkili satıcısı. Standart bir yıkama ve kurulama için hangi ürünleri önerirsiniz. Bu arada aracı self kendin yıkama yerinde lekesiz su dedikleri su ile yıkayacağım öncesinde de köpüklerim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar herkese. Foruma yeni üye oldum. Arabamı kendim yıkamak istiyorum artık ve birkaç ekipman edinmek istiyorum. Kurulama bezi ve cam temizleme bezi ilk aklıma gelen ihtiyaçlarım. Foruma göz attım biraz Klin Korea markası önerilmiş. Araştırdığım kadarıyla da mts kimya yetkili satıcısı. Standart bir yıkama ve kurulama için hangi ürünleri önerirsiniz. Bu arada aracı self kendin yıkama yerinde lekesiz su dedikleri su ile yıkayacağım öncesinde de köpüklerim.
Kurulama olarak yine forumda birçok kişinin kullanıp önerdiği PURESTAR DUBLEX TWİST TOWEL havluya bakabilirsiniz. Mikrofibermarketim üzerinden satın alıyorsunuz.
Cam bezi olarakda cartainer carbon cam bezi öneririm