Hızlı Soru - Cevap

hilti57

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Newmix'in 5Litre Snow Foam ürünü alınır mı sizce? 399₺ bir etiketi mevcut indirim denk getirip 300-350₺ arasına 5 lt ürün :D
aquatak 160 ile kullanıyorum kopuk olarak baya tatmin ediyo ve ama kir çıkarma konusunda zayıf geldi fiyatından dolayı tercih etmiştim benim de ilk şampuanım yeni baslayan biri olarak

phoenix_88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar herkese. Geçenlerde tavsiyeler almıştım ve ürünler gayet güzel çıktı araç yıkama için. Şimdi bir öneri daha isteyecektim.

Amacım aracı yıkadıktan sonra araca parklaklık kazandırmak 2-3 yıkamada bir. Mümkünse güneş ışınlarından da korusun.

Çok vaktimi almayacak sprey tarzı, uygulaması kolay bir ürün istiyorum. Hızlı cila olarak geçiyorlar sanırsam.

Forumdan biraz araştırdım ve " Vonixx Blend Ceramic & Carnauba Spray Wax – Seramikli Carnauba Sprey Wax - 500 ml" şu ürün genel olarak beğenilmiş. Sonax ın falan da ürünleri var aslında bir sürü ürün var kafam karıştı. Ne tavsiye edersiniz?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar herkese. Geçenlerde tavsiyeler almıştım ve ürünler gayet güzel çıktı araç yıkama için. Şimdi bir öneri daha isteyecektim.

Amacım aracı yıkadıktan sonra araca parklaklık kazandırmak 2-3 yıkamada bir. Mümkünse güneş ışınlarından da korusun.

Çok vaktimi almayacak sprey tarzı, uygulaması kolay bir ürün istiyorum. Hızlı cila olarak geçiyorlar sanırsam.

Forumdan biraz araştırdım ve " Vonixx Blend Ceramic & Carnauba Spray Wax – Seramikli Carnauba Sprey Wax - 500 ml" şu ürün genel olarak beğenilmiş. Sonax ın falan da ürünleri var aslında bir sürü ürün var kafam karıştı. Ne tavsiye edersiniz?
Hocam ben ilk olarak sonax bsd ile başlamıştım, boncuklaması parlaklığı güzeldi ancak uygularken bez kaportada kaymıyor gibi gelmişti.
Sonrasında @Sefa46 beyden bölünmüş olarak meguiars xpress wax aldım, parlaklığı,uygulama kolaylığı ve kaportada bıraktığı hissiyat muhteşem. Tabi detay malzemesi olarak sürekli yeni şeyler denemek istiyor insan, o sebepten vonix blend carnauba spreyden aldım. Parlaklık, uygulama kolaylığı, kaportadaki hissiyat olarak meguiars ile aynı diyebilirim. Ancak dayanım olarak meguiarsa göre daha iyi geldi bana. Şuanda hem meg hemde vonix blend var elimde, meguiarsı camlara ve jant yüzeyine kullanıyorum, vonixi kaportada kullanıyorum.

burakkcbyk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mardin
Merhaba arkadaşlar. 2 sorum var.

1.
Foam lancede Autobrite Magifoam için hem kıvamı güzel köpük çıkartacak hem de temizlik etkisini yitirmeyecek en ekonomik karışım değeri nedir arkadaşlar?

2.
Şu an hızlı cila olarak nanolex super wax kullanıyorum. Ömründen de etkisinden de pek memnum değilim ve çok toz tutuyor. Mardindeyim aşırı tozlu kumlu bir yer. Haftada 1 araç kesin yıkanıyor zaten. Bu sebeple ömrü hiç önemli olmayan ama kesinlikle az toz tutan ve güzel bir parlaklık bırakan bir ürün arıyorum. Araştırdığıma göre carpro elixir tam benlik. Sizce? Ve sizin önerileriniz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese merhabalar aranızda yeniyim 2012 model Corsa D kullanıcısıyım aracımın üzerinde maalesef çok fazla kılcal çizik var polisajla giderilebilecek ve kendim yapmak istiyorum daha öncesinde Polisaj ile ilgili bir deneyimim yok yardımlarınızı bekliyorum. Aracıma bu işlemi uygulamadan önce bir tane çamurluk alıp makinede deneyip öğrenip o şekilde yapıp tam yapabileceğimden emin olduktan sonra kendi aracım üstünde denemeyi düşünüyorum.
Önerebileceğiniz acemi için Polisaj malzemeleri nelerdir hangi malzemeleri almam gerekiyor bilgi verebilirsiniz çok memnun olurum.
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

İlk Etap ta Orbital Polisaj Makinasi ile başlamak amatör ve ilk.kullanicilar icin idealdir.
Daha az risklidir.Rotary ile.yapilan hatanin geri dönüsü yok ve can sıkıcıdır,detaydan Polisajdan soğutur forumda bu gibi durumlarla karsilaşan çok üyemiz var.

Orbital makina ile çok çizikli yüzeyde uygun ped ve pasta ile %70 basari saglayabilirsiniz derin ciziklere müdahale.edemezsiniz ancak yüzeysel hologram ve kilcal hafif çizikleri çok rahat halledebilirsiniz.

Başlangiç olarak 250 Ml.lik Pasta Grubu yeterli gelir.
Orbital makina olarak en düsük 5000₺ ortalama fiyatlardan basliyor.

Senin almak.istedigin veya sormaknistedigin marka model var ise buradan yardimci.olabilirz sorulariniz içjn.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. 2 sorum var.

1.
Foam lancede Autobrite Magifoam için hem kıvamı güzel köpük çıkartacak hem de temizlik etkisini yitirmeyecek en ekonomik karışım değeri nedir arkadaşlar?

2.
Şu an hızlı cila olarak nanolex super wax kullanıyorum. Ömründen de etkisinden de pek memnum değilim ve çok toz tutuyor. Mardindeyim aşırı tozlu kumlu bir yer. Haftada 1 araç kesin yıkanıyor zaten. Bu sebeple ömrü hiç önemli olmayan ama kesinlikle az toz tutan ve güzel bir parlaklık bırakan bir ürün arıyorum. Araştırdığıma göre carpro elixir tam benlik. Sizce? Ve sizin önerileriniz?
Elixir i çok kısa süre kullandım, halende bagajda duruyor dolu şişe, toz tutmama ve parlaklık konusunda başarılı ancak dayanım berbattı o sebepten kullanmayı bıraktım. Toz tutmama konusunda meguiars xpress wax veya vonix blend carnauba sprey wax da bakabilirsiniz. Dayanım konusunda elixirden çok daha iyiler.
Dayanımın kötü olması ürün sarfiyatını arttırır, dayanımı olmasın ama toz da tutmasın derken maddi açıdan çok mantıksız oluyor, en azından benim için öyleydi :)

burakkcbyk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mardin
Elixir i çok kısa süre kullandım, halende bagajda duruyor dolu şişe, toz tutmama ve parlaklık konusunda başarılı ancak dayanım berbattı o sebepten kullanmayı bıraktım. Toz tutmama konusunda meguiars xpress wax veya vonix blend carnauba sprey wax da bakabilirsiniz. Dayanım konusunda elixirden çok daha iyiler.
Dayanımın kötü olması ürün sarfiyatını arttırır, dayanımı olmasın ama toz da tutmasın derken maddi açıdan çok mantıksız oluyor, en azından benim için öyleydi :)
Cevap için çok teşekkür ederim hocam. Evet elixirden çok daha iyi görünüyorlar. Özellikle meg beni çekti baya kendine. Ama sadece galon satılıyor, o fiyatı şu an veremem malesef. İki önerinizden parlaklık ve toz tutmama olarak ayrı ayrı sıralamanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
3d orange degreaseri citrus pre wash olrak sprey ile kullanabilir miyiz? Kullanabilirsek oranı ne olmalı?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevap için çok teşekkür ederim hocam. Evet elixirden çok daha iyi görünüyorlar. Özellikle meg beni çekti baya kendine. Ama sadece galon satılıyor, o fiyatı şu an veremem malesef. İki önerinizden parlaklık ve toz tutmama olarak ayrı ayrı sıralamanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Hocam meg i @Sefa46 beyden bölünmüş olarak alabilirsiniz elinde varsa paylaşır.
İki üründe şuanda elimde mevcut kullanıyorum, önce meg almıştım sonrasında merakdan ve yeni ürün deneme isteğinden dolayı vonixx aldım. Parlaklık,toz tutmama, kaportada bıraktığı hissiyat ve uygulama kolaylığı olarak ikiside benzer ürünler. Tek fark dayanım olarak vonixx bi tık daha önde geldi bana. Meg kötü demiyorum o da dayanım olarak çok iyi ancak vonixx bi tık daha iyi gibi. Şuanda kaportada vonixx, camlarda ve jant yüzeyinde meg kullanıyorum. Hangisi önce biterse diğerini kaportada kullanmaya devam ederim, birbirini aratmayacak ürünlerdir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
blend black edition sprey cila kullandım cidden toz tutma konusunda cok iyiydi plastikler toz kaplıydı araçta doğru düzgün toz yoktu kesinlikle cok iyi hızlı cila

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Orbital makine ile kullanabileceğim wax önerirmisiniz birde yaz için güzel bir şampuan önerirmisiniz foam lance ile kullanacağım

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tedarik için önereceğiniz bir yer var mı resmî tedarikçi falan gibi gibi
Çeşitli detay sitelerinden bakabilirsiniz hangisinde ucuzsa oradan alıyorum ben alırken detailforum de en uygundu ilk alisverise de indirim yapıyorlardı, onun dışında cilakutusunda yüzde 7 indirim var foruma özel, diger tüm siteleri kontrol edin . Pazar yerlerinde de indirim kuponu oluyor bir kontrol edin derim.

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Newmix'in 5Litre Snow Foam ürünü alınır mı sizce? 399₺ bir etiketi mevcut indirim denk getirip 300-350₺ arasına 5 lt ürün :D
Hem dvx washberry ürünü hemde newmix snow foam ürünü kullanıyorum. Washberry köpük yapar umuduyla almıştım fakat foam lance ile kullanacaksan tatmin etmez. Kir çıkarmasıda tartışılır fakat kokusu ve yıkama sonrası parlaklık mükemmel ötesi. Köpük için soruyorsanız newmix tabiki bi 10 gün önce kupon ile 260 tl geliyordu keşke o zaman takip etseydiniz. Kir çıkarmasıda beni tatmin etti bu arada. Kova için washberry önerilebilir.

Apeiron

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Herkese merhaba,

2023 model elixir kırmızı peugeot aracımın kapısında bulunan çizik sebebiyle orbital makine ve menzerna 1000 pasta vasıtasıyla bölgesel işlem uyguladım, işlem sonrasında ilgili bölgenin renk tonunda farklı açılardan bakınca açılma-parlama olduğunu farkettim ve tüm kapıya uyguladığım polisaj işlemi sonrasında da bölgede düzelme meydana gelmedi, daha sonra yaptığım ölçümde kapının genelinin 110-120 mikron aralığında, ilgili bölgenin ise 99-105 mikron aralığında olduğunu gözlemledim. Sizlerin konu ile ilgili düşüncesi ve çözüm önerilerinizi merak etmekteyim. İyi forumlar.

hizliresim gif

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese merhaba,

2023 model elixir kırmızı peugeot aracımın kapısında bulunan çizik sebebiyle orbital makine ve menzerna 1000 pasta vasıtasıyla bölgesel işlem uyguladım, işlem sonrasında ilgili bölgenin renk tonunda farklı açılardan bakınca açılma-parlama olduğunu farkettim ve tüm kapıya uyguladığım polisaj işlemi sonrasında da bölgede düzelme meydana gelmedi, daha sonra yaptığım ölçümde kapının genelinin 110-120 mikron aralığında, ilgili bölgenin ise 99-105 mikron aralığında olduğunu gözlemledim. Sizlerin konu ile ilgili düşüncesi ve çözüm önerilerinizi merak etmekteyim. İyi forumlar.

hizliresim gif
Merhaba eger bolgesel acidan baktiginizda o bolgede solma.gibi bir durum var ise vernik yanmiş demektir malesef cözümü yoktur o.bölgeye fazla temas etmissiniz diye yorumluyorum.

Yine tam bir resim alabilirsek guzel olur suan anlasilmiyor.