Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #701
Satan çıkar elbet biraz bekleyin. Ya da elinizde dirt trap var mı bilmiyorum ama yoksa temin edip o şekilde kova aramaya çıkabilirsiniz. Uyma sorunu yaşamazsınız böylece.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sizlere bir sorum var arkadaşlar. Aşağıdaki resimde arkada görünen metal bir boru var. Önde görünen ise direksiyon mili (aracın neresi olduğunu hayal edebilmeniz için)

Bu boru, aracın şoför koltuğuna oturduğunuzda gaz pedalının sağında, orta konsol kısmında yer alıyor. Araç çalıştıktan sonra 15 dk gibi kısa bir süre içerisinde de aşırı derecede ısınıyor. Klima sisteminin borularına benzer bir yapıda. Klima ya da havalandırma çalışsın ya da çalışmasın durum aynı. Nasıl fark ettin derseniz eğer, uzun yolda ayağıma sıcaklık geliyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor.

Aramızda böyle bir durum ile karşılaşan, tecrübe eden oldu mu?

thumbnail_image1.jpg

thislavigne

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar servis kapı döşememdeki klips in birini kırmış ve ucu karşı tarafta kalmış. Kapı ses yapıyordu servise götürdüm çare olmayınca kendim açayım dedim bununla karşılaştım. Klips i değiştirmeye kalksam arka tarafında çıkacak yeri de yok. Sizce kopan parçayı oraya nasıl ekleyebilirim veya bu klips i nasıl değiştirebilirim ?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar servis kapı döşememdeki klips in birini kırmış ve ucu karşı tarafta kalmış. Kapı ses yapıyordu servise götürdüm çare olmayınca kendim açayım dedim bununla karşılaştım. Klips i değiştirmeye kalksam arka tarafında çıkacak yeri de yok. Sizce kopan parçayı oraya nasıl ekleyebilirim veya bu klips i nasıl değiştirebilirim ?
Genelde zaten tek kullanılık gibiler. Söküp yenisini takın bence bulursanız.

2ceahmet

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, harelenmeleri ve arac durumunu daha iyi gorebilmek adina, aliexpress veyahut yerli bir satis sitesinde el feneri ariyorum. Fiyat performans onerisi olan varmidir. Daha once soruldumu bilmiyorum gozumden kaçmis olabilir. Varsada tekrardan bir tavsiyede ben alabilirmiyim :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Merhabalar, harelenmeleri ve arac durumunu daha iyi gorebilmek adina, aliexpress veyahut yerli bir satis sitesinde el feneri ariyorum. Fiyat performans onerisi olan varmidir. Daha once soruldumu bilmiyorum gozumden kaçmis olabilir. Varsada tekrardan bir tavsiyede ben alabilirmiyim :)
Buyrun , fiyatına göre güzel ürün. Tavsiye ederim.
Tahmini Teslimat Zamanı

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
İyi akşamlar arkadaşlar yağmur kaydırıcı arıyorum bu aralar bundan önce yaklaşık 30 bin km 1 yıl nasiol glasshield kullandım . Şimdi soft99 glaco ultrayi merak ettim uygulamasida hoşuma gitti açıkçası. 1. Sorum kullanan var mı memnun musunuz ? 2. İse 70 ml ürün ortalama kaç araba yapar. Ürün sarfiyatı örneğin bı ön cam için nedir ?

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
İyi akşamlar arkadaşlar yağmur kaydırıcı arıyorum bu aralar bundan önce yaklaşık 30 bin km 1 yıl nasiol glasshield kullandım . Şimdi soft99 glaco ultrayi merak ettim uygulamasida hoşuma gitti açıkçası. 1. Sorum kullanan var mı memnun musunuz ? 2. İse 70 ml ürün ortalama kaç araba yapar. Ürün sarfiyatı örneğin bı ön cam için nedir ?

Ben kullanıyorum ve memnunum. İlk uygulandığında 75-80 km/h gibi sileceğe pek gerek bırakmıyor. Ancak bundan daha alt hızlarda su itmeye başlayan ürünler de var bu bakımdan bir tık geride. Dayanımı 6+ ay kışın kullanacağınız cam suyuna göre bu süre değişir. Her halükarda 2,5-3 aydan sonra ilk günkü performansını kaybediyor. Havalar soğuk olmadığı için ben şu anda depoya pet şişeden kaynak suyu + Würth konsantre sabun ve bonus ürünüm olan Koch Chemie Protector Wax'dan 10 ml koyuyorum. Su iticiliği bir tık daha uzatım :) Neyse yine de süre bakımından başarılı denilebilir. Ortalama kaç uygulama çıkarır sorusuna gelince ben 2 kez uyguladım. Ön cama 2 kat diğerlerine tek kat şeklinde. Daha 3-4 uygulama çıkarır gibi duruyor.

Bir de naçizane şahsi fikrimi ekleyeyim. Her ne kadar daha önce glass sealant kullanmışsanız da hatırlatmak isterim ki bu tür ürünlerin belli bir süreden sonra negatif etkileri de oluyor. Özelikle 4-5 ay sonra yüzeydeki ürün homojenliğini kaybediyor ve yağmur yağdığında görüntünün bozulmasına sebep oluyor. Yenilemek için ise eski ürünü kaldırmak lazım. Ancak sealantlar kolay silinemediği için Soft99 Glaco Roll compound vb. Bir temizleyici Ürün alıp yüzeyi temizlemek lazım. Yeni uygulama ondan sonra yapılabiliyor. Yani biraz zahmet çıkarabiliyor. Tercih sizin.

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Öncelikle bu uzun cevap için teşekkür ederim :) sonrasında dediklerinizi anlıyorum nasiol de yaklaşık 9 10 ay kadar performans kaybı yaşamadım mesela iticilik zayıfladıkça kil eldivenle temizledim cami epey faydası oldu . He ama sadece suyla silecekte bazen atlatma sorunu vardı cam suyu sıkınca duzeliyordu. Onun dışında evet sokmesi zor ürünler ama diğer ürünlerinde ömrü çok kısa 5 10 silecekle bile sökülebiliyor. Bu aslında 6 ay ile daha ortada bı ürün hem zayıfladıkça sökmek daha kolaylasir. Daha düşük hızda su iten hangi ürünleri tavsiye edersiniz acaba ?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Öncelikle bu uzun cevap için teşekkür ederim :) sonrasında dediklerinizi anlıyorum nasiol de yaklaşık 9 10 ay kadar performans kaybı yaşamadım mesela iticilik zayıfladıkça kil eldivenle temizledim cami epey faydası oldu . He ama sadece suyla silecekte bazen atlatma sorunu vardı cam suyu sıkınca duzeliyordu. Onun dışında evet sokmesi zor ürünler ama diğer ürünlerinde ömrü çok kısa 5 10 silecekle bile sökülebiliyor. Bu aslında 6 ay ile daha ortada bı ürün hem zayıfladıkça sökmek daha kolaylasir. Daha düşük hızda su iten hangi ürünleri tavsiye edersiniz acaba ?

Rica ederim. Şimdi esasen ürün 6 ay sonra kendini tamamen bırakmıyor. Söz gelimi benim uygulamanın üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Şu an 100-110 km/h de suyu itiyor yani tamamen kaybolmadı şehirler arası moduna geçti diyebilirim. Ancak altı aydan sonra düşük süratlerde suyu itememe, sileceklerde atlama ve bazı bölgelerde suyu dağıtma gibi problemler yaratıyor. Ha derseniz ki ben altı ayda bir siler yenilerim o zaman Soft99 Glaco Ultra güzel bir ürün. Ben şu an araçta yağmur sensörü de olması hasebiyle yağmur kaydırıcının gerekliliğini sorgulama aşamasındayım ancak şayet bir ürün kullanacaksam bunun üzerinden devam ederim büyük ihtimalle.

Eşdeğer ürün olarak sorunuzla ilgili cevap verecek olursam esasen bu tarz (sealant) çok ürün kullanmadım. Ve fakat geçenlerde deneme amaçlı olarak sol arka cama Mr. Fix 9h seramik uyguladım. F/P olarak glaconun gerisinde ancak şu an için yan cam olmasının da etkisiyle 50-60 km/h gibi görevini yapmaya başlıyor. Benim uyguladığım varyasyon kaporta için olan ancak bu markanın doğrudan camlar için olanı da mevcut. Forumda birisi uygulamıştı. Son olarak forumda ıslak araca Sonax BSD sıkarak da yağmur kaydırıcı yapılıyor. Ancak sizin için önemli olan kalıcılıksa sealant olmayan bu gibi ürünler çok kısa sürede kendisini bırakacaktır.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar, kuş pisliklerini temizlemek için nasıl bir yöntem izliyorsunuz? Ben 3D Final Touch kullanıyorum. Bir iki fıs sıkıp etki etmesini bekliyorum. Ardından tek seferde çıkmazsa 2. ve 3. kez tekrarlıyorum. Sonuç alıyorum. Ancak martı pislikleri gerçekten başa bela bir durum. Bunun için ise Auto Fİnesse Oblitarate almayı düşünüyorum. Hem bugüne kadar sadece bir iki kere başıma gelmiş de olsa tamponda oluşan minik zift lekeleri için kullanırım diyorum. Önerilerinizi bekliyorum :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Arkadaşlar, kuş pisliklerini temizlemek için nasıl bir yöntem izliyorsunuz? Ben 3D Final Touch kullanıyorum. Bir iki fıs sıkıp etki etmesini bekliyorum. Ardından tek seferde çıkmazsa 2. ve 3. kez tekrarlıyorum. Sonuç alıyorum. Ancak martı pislikleri gerçekten başa bela bir durum. Bunun için ise Auto Fİnesse Oblitarate almayı düşünüyorum. Hem bugüne kadar sadece bir iki kere başıma gelmiş de olsa tamponda oluşan minik zift lekeleri için kullanırım diyorum. Önerilerinizi bekliyorum :)
Bunun için üstübü kullanıyorum ben, üstübü'ye biraz sulu şampuan fıslatıp ilgili kısma koyup 5 dk bekliyorum. Sonrasında hafifçe silip kurtuluyorum :)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
3D final touch dan memnunmusunuz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
3D final touch dan memnunmusunuz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3D Final Touch birçok işlem için kullanıyorum. araba hafif tozlu ise çok güzel bir susuz temizleme şampuanı , mükemmel cam temizliyor, kil kaydırıcı olarak da kullanıyorum. aynı zamanda hızlı kurulama için araç hafif ıslakkken sıkıyorum. çilek esanslı kokusu da harika.

Kuş pisliği temizliğinde başarılı. ama konu martılar olunca birkaç tekrar gerekiyor. bende hızlı temizlik istiyorum. o yüzden oblitarate yi almayı düşünüyorum.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
3D Final Touch birçok işlem için kullanıyorum. araba hafif tozlu ise çok güzel bir susuz temizleme şampuanı , mükemmel cam temizliyor, kil kaydırıcı olarak da kullanıyorum. aynı zamanda hızlı kurulama için araç hafif ıslakkken sıkıyorum. çilek esanslı kokusu da harika.

Kuş pisliği temizliğinde başarılı. ama konu martılar olunca birkaç tekrar gerekiyor. bende hızlı temizlik istiyorum. o yüzden oblitarate yi almayı düşünüyorum.
Oblitare kullanırsanız korumayıda söker bu arada.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

yıllar boyu kuş pislikleriyle boguştum. her çeşidini her türünü gördüm. beyaz boya lekesi gibi olanımı dersin .siyah bildigin dışkı gibi olanımı dersin ( silindir şeklinde ) en kötüsü kusmuk gibi olanımı dersin ( temizlemesi çok zordur ve çok büyük alanı kaplar ve koyu renkte asla belli olmaz ) hepsini gördüm ve dolaysız muhattap oldum.:mad:

çok çeşitli ürünler çeşitli metotlar geliştirdim. geldigim son nokta tahmin edersin ki şimdilerin en iyisi .:D:D

en iyisi diyorum ama tabi bana göre. önemli olan bu kadar çok karşılaşınca maliyeti aza indirgemek haliyle önem arz ediyor ki detaycılıkla beraber çizik sorunuda baş gösteriyor. boyayı yakması kalıntı burakması gibi etkenleri katmaya gerek yok. onlar bilindik sorunlar.

maliyet bez kullanmak sıkça kirlenmesi yıkanması tekrar tekrar..... sorun . çözüm sanayi tipi tuvalet kagıtları. hem ucuz hem çok fazla kullanım.

12 li devasal rulolar kilo bazında satılır. çok karlıdır.

temizlik madesi olarak ben yine 5 kiloluk temizleyicilerden kullanmaktayım. bu beyaz boya gibi olanlara. zaten hemen çıkıyor.
ama o silindir ve en pislik olanı kusmukumsular için benim efsane ürünüm tabi en ucuz ürün gamı olan turtle wax tan geliyor. :p:p

turtle Wax Intensive tar & sap remover.

ürün akışkan krem kıvamında. beyaz renk .kokusu petrol gibi. kullanımı çok kolay. bir kaç damla t.kagıdına damlatıp kirli yüzey üzerine
kapak gibi kapatıyorum. 2-3 dk bekle beraber yumuşamış kiri al . dışkı miktarına göre tekrarla.

ama esas meselesi biz detaycılar için olmazsa olmaz korumaya zararı varmı kısmı.
tam tersi bırakın zararı kendi arkasında kaygan waxlı bir yüzey bırakıyor. :eek:;);)

bu etkisi zararı ölçe yada belirlememe hep mani oldu. bundan dolayı çok sevdigim bir ürün.

vakti zamanında çok uygun bir fiyata stok yaptım. birdaha bulamam diye. ki bulmak çok zor.

bu turtle wax ürünleri bi garip. buraya gelenlerin çogu dünyada yok sanki .:rolleyes:

ama sana sevindirici bir haberimde var onu sona sakladım .

işte o haber : :Do_O

Turtle Wax Zift ve Böcek Temizleyici 500 Ml Fiyatı
Turtle Wax Zift & Böcek Temizleyici 500 ml Modelleri ve Fiyatları | Tekzen

güle güle kullanın.

biraz ürün testi gibi oldu .:D:D birazı fazla bildigin test oldu işte.:p:p:p

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
yıllar boyu kuş pislikleriyle boguştum. her çeşidini her türünü gördüm. beyaz boya lekesi gibi olanımı dersin .siyah bildigin dışkı gibi olanımı dersin ( silindir şeklinde ) en kötüsü kusmuk gibi olanımı dersin ( temizlemesi çok zordur ve çok büyük alanı kaplar ve koyu renkte asla belli olmaz ) hepsini gördüm ve dolaysız muhattap oldum.:mad:

çok çeşitli ürünler çeşitli metotlar geliştirdim. geldigim son nokta tahmin edersin ki şimdilerin en iyisi .:D:D

en iyisi diyorum ama tabi bana göre. önemli olan bu kadar çok karşılaşınca maliyeti aza indirgemek haliyle önem arz ediyor ki detaycılıkla beraber çizik sorunuda baş gösteriyor. boyayı yakması kalıntı burakması gibi etkenleri katmaya gerek yok. onlar bilindik sorunlar.

maliyet bez kullanmak sıkça kirlenmesi yıkanması tekrar tekrar..... sorun . çözüm sanayi tipi tuvalet kagıtları. hem ucuz hem çok fazla kullanım.

12 li devasal rulolar kilo bazında satılır. çok karlıdır.

temizlik madesi olarak ben yine 5 kiloluk temizleyicilerden kullanmaktayım. bu beyaz boya gibi olanlara. zaten hemen çıkıyor.
ama o silindir ve en pislik olanı kusmukumsular için benim efsane ürünüm tabi en ucuz ürün gamı olan turtle wax tan geliyor. :p:p

turtle Wax Intensive tar & sap remover.

ürün akışkan krem kıvamında. beyaz renk .kokusu petrol gibi. kullanımı çok kolay. bir kaç damla t.kagıdına damlatıp kirli yüzey üzerine
kapak gibi kapatıyorum. 2-3 dk bekle beraber yumuşamış kiri al . dışkı miktarına göre tekrarla.

ama esas meselesi biz detaycılar için olmazsa olmaz korumaya zararı varmı kısmı.
tam tersi bırakın zararı kendi arkasında kaygan waxlı bir yüzey bırakıyor. :eek:;);)

bu etkisi zararı ölçe yada belirlememe hep mani oldu. bundan dolayı çok sevdigim bir ürün.

vakti zamanında çok uygun bir fiyata stok yaptım. birdaha bulamam diye. ki bulmak çok zor.

bu turtle wax ürünleri bi garip. buraya gelenlerin çogu dünyada yok sanki .:rolleyes:

ama sana sevindirici bir haberimde var onu sona sakladım .

işte o haber : :Do_O

Turtle Wax Zift ve Böcek Temizleyici 500 Ml Fiyatı
Turtle Wax Zift & Böcek Temizleyici 500 ml Modelleri ve Fiyatları | Tekzen

güle güle kullanın.

biraz ürün testi gibi oldu .:D:D birazı fazla bildigin test oldu işte.:p:p:p
Her derde deva bir adamsın vesselam. Hızır acil servis....