Hızlı Soru - Cevap

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #23,021
Selamlar Siyah araç için katı ve sıvı wax öneriniz varmıdır ? Vonixx markasını duydum baya ama deneyimlemedim hiç
Sıvı wax olarak vonixx blend carnauba spray wax öneririm. Parlaklığı ve yüzeyde bıraktığı doku mükemmel. Dayanım ve uygulama kolaylığı olarakda aynı şekilde mükemmel bi ürün. Benzer olarak meguiars xpres wax da güzel. Camlarda ve jantlarda meg, kaportada vonixx spray kullanıyorum.
Katı wax olarakda elimde meguiars paste wax var ancak 1-2 defa kullandım bıraktım, dayanımı spray wax a göre aman aman iyi gelmedi. O sebepten spray daha kullanışlı geliyor bana

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
En az toz çeken hızlı cila-wax nedir tecrübelerinize göre

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben tozlu bir bölgede yaşıyorum. Biri diğerinden az çekiyor diyemiyorum. Ancak araç ıslakken sıkıp silersem kuru yapılan uygulamaya göre daha az toz çekiyor tüm ürünler.

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben tozlu bir bölgede yaşıyorum. Biri diğerinden az çekiyor diyemiyorum. Ancak araç ıslakken sıkıp silersem kuru yapılan uygulamaya göre daha az toz çekiyor tüm ürünler.
Speed wipe çok öneriliyor toz çekmeme konusunda. Ama başka alternatifleri de değerlendirmek istiyorum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Speed wipe çok öneriliyor toz çekmeme konusunda. Ama başka alternatifleri de değerlendirmek istiyorum

Yüzeyde statik elektriklenmeyi önleyen ürünler toz çekme konusunda daha başarılı olacaktır. Ancak biz yüzeye mikrofiber ile sürtünme yaptıkça bu pek mümkün değil. Chemical guys markasının böyle bir ürünü vardı. Daha doğrusu iddia ediyorlar ama ben denemedim. Biraz bakayım bulursam paylaşırım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar Siyah araç için katı ve sıvı wax öneriniz varmıdır ? Vonixx markasını duydum baya ama deneyimlemedim hiç
Merhaba, meguiars X-press olabilir. Katı wax olarak yine meguiars in bjr ürünü var. Hatta Sefa bey incelemesini yapmıştı diye hatırlıyorum. Arama yerinden bakabilirsin, anahtar kelime yazarak. Siyah araçta denedi diye hatırlıyorum :)
K2 Proton wax :) Fiyatına göre performansı iyi duruyor içinden uygulama pedi ve bez cıkıyor bunlar artıdır.
İkinci alternatif olarak Vonix Native alabilirsiniz çok güzel doygunluk ve parlaklık veriyor dayanımı 2 yıkama gider ama kesinlikle değiyor tavsiye ederim. Native benim için bütün waxlardan önde gelir.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Benim araçta paino black yerler çok. Yan aynalar, arka difüzör, spoiler, yan plastik aksam üzerindeki çerçeve, araç içinde de var. Araç dışındaki yerlere fusso coat soft99 uyguluyorum. Satıcıya ; aldığım zamanda sormuştum olur mu diye , paino black yerlere kullanabilirsin demişti. Yaklaşık 10 aydır kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım.
Araç içinde kullanmadım. Fusso dan kaynaklı bir arkadaş direksiyon da deformasyon yaşadığıni yazmıştı forumda. Bu durumdan dolayı ürünü aldığımdan beri dikkatlice kullanmaya özen gösteriyorum. Soruya anca gelebildim, kusura bakmayınız.
Araç içindeki paino black yerlere önerebileceğiniz koruyucu ürünler var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Dış plastik-trim fitil vb. alanlarda kullanacağım ve kapı eşiği vb. alt yerlerde güvenle çizmeyecek şekilde kullanacağım detay fırçası veya fırçaları önerebilir misiniz arkadaşlar. Bu alanlarda ayrıca cleaner olarak ne tavsiye edersiniz bol köpüren cinsten olursa iyi olur

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar detail forum ailesi.
Benim araçta paino black yerler çok. Yan aynalar, arka difüzör, spoiler, yan plastik aksam üzerindeki çerçeve, araç içinde de var. Araç dışındaki yerlere fusso coat soft99 uyguluyorum. Satıcıya ; aldığım zamanda sormuştum olur mu diye , paino black yerlere kullanabilirsin demişti. Yaklaşık 10 aydır kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım.
Araç içinde kullanmadım. Fusso dan kaynaklı bir arkadaş direksiyon da deformasyon yaşadığıni yazmıştı forumda. Bu durumdan dolayı ürünü aldığımdan beri dikkatlice kullanmaya özen gösteriyorum. Soruya anca gelebildim, kusura bakmayınız.
Araç içindeki paino black yerlere önerebileceğiniz koruyucu ürünler var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Güzelce maskeledikten sonra 3-1 tarzı aşındırıcı içeren waxlar ile çizik alıp koruma olarak fusso atabilirsin abi. Tabi yine en saglıklısı ppf kaplamadır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dış plastik-trim fitil vb. alanlarda kullanacağım ve kapı eşiği vb. alt yerlerde güvenle çizmeyecek şekilde kullanacağım detay fırçası veya fırçaları önerebilir misiniz arkadaşlar. Bu alanlarda ayrıca cleaner olarak ne tavsiye edersiniz bol köpüren cinsten olursa iyi olur
Cartainer sentetik kıllı fırça veya Cartainer soft fırça. Marolexin içindeki şampuan su karışımını sıkıp fırçalayın düzenli kullanımda işinizi görücektir.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Güzelce maskeledikten sonra 3-1 tarzı aşındırıcı içeren waxlar ile çizik alıp koruma olarak fusso atabilirsin abi. Tabi yine en saglıklısı ppf kaplamadır.
Teşekkür ederim Emirhan, iç kısımda fusso kullanmak istemiyorum. 3-1 aklımdaki ürünlerden idi. Not alıyorum. :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkür ederim Emirhan, iç kısımda fusso kullanmak istemiyorum. 3-1 aklımdaki ürünlerden idi. Not alıyorum. :)
Ne demek abi Meguiarsın 3-1 waxına bakabilirsin güzel üründür. Geçenlerde bi videoda blend 3-1 waxı gördüm performansı cok iyiydi biraz daha araştırıp alternatif olarak onuda alabilirsin.
İsmi Blend All in One

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Herkese selam, Suyu damacanadan çekeceğim bir basınçlı yıkama makinesi arıyorum. En fazla ayda 2-3 defa aracımı yıkarım. Şimdilik radarıma giren marka Karcher oldu fakat hangi seri ve model almam gerektiği hakkında fikrim yok. Şimdilik K6 special mantıklı gibi görünüyor fakat diğer serilerde home control veya power gibi seçenekler mevcut. Farklarını anlayamasam da şuan her marka ve öneriye açığım. Saygılarımla..

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selam, Suyu damacanadan çekeceğim bir basınçlı yıkama makinesi arıyorum. En fazla ayda 2-3 defa aracımı yıkarım. Şimdilik radarıma giren marka Karcher oldu fakat hangi seri ve model almam gerektiği hakkında fikrim yok. Şimdilik K6 special mantıklı gibi görünüyor fakat diğer serilerde home control veya power gibi seçenekler mevcut. Farklarını anlayamasam da şuan her marka ve öneriye açığım. Saygılarımla..
Kärcherin sarı serilerinin tümü durgun sudan, su çekebiliyor, öncesinde K2 kullanıyordum, şimdi K4'e geçtim, bütçe daha üst serilere uygunsa tabiki üst serileri tercih etmek faydanız olur.

Gsokte

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Birçok marka ve ürün çeşidi var, en çok önerilenler chemie pw ve sonax xtreme, pw sonradan durulandığı için daha pratik sonax kuru yüzeye yapıp silmesi daha uğraştırıcı fakat benim için en önemlisi sırayla parlaklık, su kaydırıcılığı ve toz tutmama.
Aracım bal köpüğü renginde e39 tozu pek belli etmiyor fakat zor parlayan bir renk o yüzden yüksek parlaklık olan bir ürüne ihtiyacım var. Herhangi bir koruması waxı vs üstünde yok. Benzinlikte yıkama yapıyorum
Önerilerinizi bekliyorum.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Birçok marka ve ürün çeşidi var, en çok önerilenler chemie pw ve sonax xtreme, pw sonradan durulandığı için daha pratik sonax kuru yüzeye yapıp silmesi daha uğraştırıcı fakat benim için en önemlisi sırayla parlaklık, su kaydırıcılığı ve toz tutmama.
Aracım bal köpüğü renginde e39 tozu pek belli etmiyor fakat zor parlayan bir renk o yüzden yüksek parlaklık olan bir ürüne ihtiyacım var. Herhangi bir koruması waxı vs üstünde yok. Benzinlikte yıkama yapıyorum
Önerilerinizi bekliyorum.
Sonax Xtreme Ceramic hızlı cila güzeldir fakat dediğiniz gibi uygulama zahmeti var, Pw aşırı toz çeken bir üründür, o açıdan pek memnun kalmadığım bir ürün, en büyük alternatifi, Polytop Hızlı cilayı tavsiye ederim, toz tutmuyor, parlaklık hidrofobi v.b tatminkar.

Gsokte

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sonax Xtreme Ceramic hızlı cila güzeldir fakat dediğiniz gibi uygulama zahmeti var, Pw aşırı toz çeken bir üründür, o açıdan pek memnun kalmadığım bir ürün, en büyük alternatifi, Polytop Hızlı cilayı tavsiye ederim, toz tutmuyor, parlaklık hidrofobi v.b tatminkar.
Poltytop un hangi çeşidinden bahsediyordunuz?