Hızlı Soru - Cevap

Gsokte

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #23,081
Ve chemi po starın kullanımı ve temizleme aşamaları nasıl olmalı? Hangi araç gereçlerle temizlenio yayılıp kurulanmalı?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ve chemi po starın kullanımı ve temizleme aşamaları nasıl olmalı? Hangi araç gereçlerle temizlenio yayılıp kurulanmalı?
PO yu ben düzenli temizlikte 1:10 sulandırarak kullanıyorum sizde düzenli temizlikte 1:15-1:10 civarında kullanabilirsiniz.
Po’yu kullanırken kendinize bir tane köpük yapıcı şişe almanız lazım veya marketlerde niveanın yüz temizleme suyu olur onlarda köpük yapıcı şişedir ben yıllardır onu kullanırım. Deri fırçası alabilirsiniz ama tavsiyem cok kirli değilse deri fırçası kullanmayın özelliklede aracınız sıfır ve delikli deri koltuksa. Scrup ped kesinlikle almalısınız cok rahat ve güvenli oluyor. Soft detay fırçası ilede fırçalayabilirsiniz. Ben Scrup pedle temizleyip sonrasında soft detay fırçası ile üstünden geçiyorum.
Koruyucu olarak ben Deturnerin Leather Protectant ürününü kullanıyorum. Uyguladıktan sonra deri kendine geliyor sanki kendini tekrardan toplamış gibi oluyor ve geç kirleniyor. Kokusuda cok hoştur. Daha profosyonel ürün isterseniz Colorluck ürünlerine bakabilirsiniz onlar cok kalitelidir ama fiyatları tuzludur.

Gsokte

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cam silmek için würthün güderi bezini aldım şuan su da yumuşama aşamasında, kaporta temizliği için hangi bez önerirsiniz? Ayrıca aracın iç camlarını silmek için öneriniz nedir?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Cam silmek için würthün güderi bezini aldım şuan su da yumuşama aşamasında, kaporta temizliği için hangi bez önerirsiniz? Ayrıca aracın iç camlarını silmek için öneriniz nedir?
Kaporta için Klin Drying Duo Evo modeli işinizi fazlasıyla görecektir. Camlar için Klin Glass Shine yada Carbon Cam Bezi işinizi görecektir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Torpido, direksiyon, sert plastik aksamlar, piano black yüzeyler, jant lastik gibi alanlar için kullanacağım
Kendim torpido direksiyon yumuşak plastiklere Koch Chemie Pol Star kullanıyorum tavsiye ederim. Alternatif olarak K2 Apc Naturel, Deturner'in hazır temizleyicileri veya Apc'leri, Shiny Garage, Koch Chemie MZR gibi temizleyiciler kullanabilirsiniz. Daha çok alternatif seçenek var suanda aklıma gelenler bunlar geçmiş forum yazılarınıda okuyabilirsinz. Piano Black iç aksamlar için K2 Lcd kullanmaya basladım cok güzel parlak ve tozsuz gösteriyor tavsiye ederim. Jant için Flowey R1 Kullanıyorum fiyatına göre performansı cok güzel. Lastik için K2 Apc Strong kullanıyorum temizlemesi iyi ama köpürmüyor tavsiye ederim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Daha uygun bütçeli önerme şansınız var mı?
Kurulama havlusu olarak şuanda fiyatına göre hem ucuz hem güzel olan Nasiolun tek taraflı havluları cok güzeldir onu tavsiye edebilirim C Suvu cam ve cam tavan hariç tek seferde kurulardı belki camları bile kurulayabilirdi onu tavsiye edebilirim. Cam için uygun fiyatlı Carbon cam bezini alabilirsiniz Klin biraz pahalıdır.
Bi konuda bilgilendireyim Nasiolun havlusunu kullanırken dikkatli kullanın aracın yazılarını plakalığının olduğu kısımları silerken dikkatli silin takıldığında ipleri hemen salıyor.
Nasiol Araç Kurulama Havlusu 60x90 Cm, 600 Gsm Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Gsokte

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kurulama havlusu olarak şuanda fiyatına göre hem ucuz hem güzel olan Nasiolun tek taraflı havluları cok güzeldir onu tavsiye edebilirim C Suvu cam ve cam tavan hariç tek seferde kurulardı belki camları bile kurulayabilirdi onu tavsiye edebilirim. Cam için uygun fiyatlı Carbon cam bezini alabilirsiniz Klin biraz pahalıdır.
Bi konuda bilgilendireyim Nasiolun havlusunu kullanırken dikkatli kullanın aracın yazılarını plakalığının olduğu kısımları silerken dikkatli silin takıldığında ipleri hemen salıyor.
Nasiol Araç Kurulama Havlusu 60x90 Cm, 600 Gsm Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Nasioldan sipariş verdim, cam için würthüm güderi bezini almıştım ilk önce onu deneyeyim memnun kalmazsam dediğinize yönelirim.

Gsokte

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar İstanbul şişli çevresinde self servis yıkama olan benzinlik öneriniz var mı? Ben cevahirin arkasındaki opeti kullanıyorum ama memnun değilim değiştirmek istiyorum.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar İstanbul şişli çevresinde self servis yıkama olan benzinlik öneriniz var mı? Ben cevahirin arkasındaki opeti kullanıyorum ama memnun değilim değiştirmek istiyorum.
O bölgede zor, zaten doğru düzgün benzinci yok oralarda her yer üst üste... Yakın çevre olarak Dolapdere tarafında tünele girmeden sağ tarafta benzinciler var geniş ferah oralar olabilir belki size yakın olarak...

lafons

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Günaydın herkese, ben de İzmir'li üyelerden Alsancak'a en yakın ( 5 km genişletebilirsiniz ) self servis yıkama olan benzinlik önerisi alabilir miyim?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Günaydın herkese, ben de İzmir'li üyelerden Alsancak'a en yakın ( 5 km genişletebilirsiniz ) self servis yıkama olan benzinlik önerisi alabilir miyim?
günaydın, izmirde self servis yıkama bulmakta zorlandığım için haritalarda kendime liste yapmıştım. daha önce forumdada paylaşmıştım ama geçmiş konuşmalarda kalmıştır, şöyle tekrardan linkini bırakayım belki işinize yarayabilir.
Google Haritalar

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Koltukları kremledim, sarfiyatı az güzel bir ürün.
merdivenlerden şişeyi düşürünce boynundan patladı. Bantladim ama pek içime sinmedi. Acaba küçük pet su şişelerine koysam zarar verir mi? Yoksa böyle mi dursun.
Pet şişeye elinizden geldiğince ürün koymamaya çalışın daha dün pet şişede duran K2 Lotar şişeyi ve sardığım buzdolabı poşetini delip ortalığı batırmış 300-400 ml üründe çöp oldu :)
Meguiarsın super degreaserıda şişede duruyor ondada şişede ufaktan akmalar başlamış eve gidince hepsini şişeye alıcam mecbur :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pet şişeye elinizden geldiğince ürün koymamaya çalışın daha dün pet şişede duran K2 Lotar şişeyi ve sardığım buzdolabı poşetini delip ortalığı batırmış 300-400 ml üründe çöp oldu :)
Meguiarsın super degreaserıda şişede duruyor ondada şişede ufaktan akmalar başlamış eve gidince hepsini şişeye alıcam mecbur :)
Bu krem olduğu için bir an olur mu diye sorayım dedim. Önceden valet pro bilberry koymuştum pet e o da delmisti şişeyi. Cam veya kimyasala dayanıklı plastik bulsam daha iyi olacak sanırım. Teşekkür ederim:)