Hızlı Soru - Cevap

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Öne çıkan konu #23,721
Arkadaşlar fireball janus sipariş verdim bugün elime ulaştı. Ancak ürünün üretim tarihi 2022 olarak yazıyor. Satıcıya mesaj attım ancak sizlerede sormak istedm. Üretim tarihinin malzemeye etkisi olurmu, duruma göre iade edip yeni tarihli isteyeceğim.

Üretici firma öyle etiket koymaz. Bunu satıcı yapıştırmış. Üretim tarihinin etiket gibi konulması bence direk iade sebebi.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
PSS çok iyidir, maliyet olarak tek seferlik alımda rakam olarak göze biraz fazla gözükse de sizi çok uzun süreler idare edecektir. diğer ürünleri belki daha ucuza alacaksınız, hem istediğiniz performansı alamayabilirsiniz hem de daha kısa sürede yenilemek için daha fazla kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Diğer plastik parlatıcılar da pek ucuz değil malumunuz, ucuz olanlarda da çok performans beklememek lazım. Plastikleriniz ilk günki gibi gözüksün, kolay kolay yenilemenize ihtiyaç kalmasın ve doğal bir görünümü olsun derseniz adres PSS olacaktır.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uretim tarihinden itibaren 2/3/5 yil olarak bazi urunler ayriliyor bu kac yilliktir bilmiyorum.
Üretici firma öyle etiket koymaz. Bunu satıcı yapıştırmış. Üretim tarihinin etiket gibi konulması bence direk iade sebebi.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Firmadan şimdi dönüş yaptılar
Fireball ın katı pasta tarzı ürünlerinde raf ömrü 2 yılmış. Ancak bu şekilde jel ve sıvı (seramik,cila,parlatıcı vb.) gibi ürünlerde 5 yıl raf ömrü varmış. Halihazırda ellerindeki fireball ın en iyi seramiğinde bile 20/01/2022 etiketleri bulunuyormuş.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba arkadaşlar aracım vw taigo. Aracımın özellikle arka tampon plastik olduğu için (örnek fotoğraf ekledim) koruyucu parlatıcı bir ürün arayışındayım sizce ne almalıyım, Koch Chemie PSS alacaktım ancak fiyatı bana fazla geldiği için vazgeçtim bu tarzda biraz daha uygun fiyatlı ürün önerebilir misiniz

Hali hazırda Meguiars 40 kullanıyorum cok güzel finish var ve ürün sarfiyatı aşırı az ama dayanıklılık yok. Koch Chemie PSS ye geçeceğim. .

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben K2 bono aldım daha denemedim fiyat olarak uygun görünüyor ama dayanım ne durumda olur gorecegiz
zararı olur mu hocam sizce aracı sıfır aldık 2 ay önce tam da emin olamadım kullanıp kullanmamakta
Bono kullandım çok küçük bir ürün ve aerosol bitmesine az kaldı benim görüşüm benlik bir ürün değil. Dayanım olarak 2 yıkama gidiyor, Finishi parlak, sarfiyatı bana fazla geldi. Tabi fiyat olarak diğer plastik koruyucu ürünlere göre fazlasıyla ucuz.
Koch PSS bireysel kullanıcı için ortalama 2-3 yıl gidecektir. Tabi uygulama şekli, kullanılan ürün miktarına göre değişecektir.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bono kullandım çok küçük bir ürün ve aerosol bitmesine az kaldı benim görüşüm benlik bir ürün değil. Dayanım olarak 2 yıkama gidiyor, Finishi parlak, sarfiyatı bana fazla geldi. Tabi fiyat olarak diğer plastik koruyucu ürünlere göre fazlasıyla ucuz.
Koch PSS bireysel kullanıcı için ortalama 2-3 yıl gidecektir. Tabi uygulama şekli, kullanılan ürün miktarına göre değişecektir.
Bono için ben de öyle düşünüyorum dedikletinizden sonra. Biraz da soğukta uygulaması kolay olur diyerek aldım boyutu 600ml olsaydı tadından yenmezdi

Yns41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar fireball janus sipariş verdim bugün elime ulaştı. Ancak ürünün üretim tarihi 2022 olarak yazıyor. Satıcıya mesaj attım ancak sizlerede sormak istedm. Üretim tarihinin malzemeye etkisi olurmu, duruma göre iade edip yeni tarihli isteyeceğim.

Ben şampuan için sormuştum 3 yıl demişlerdi

YusufSari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Merhaba Aracımda az az kireç lekeleri var. Ön yıkama şampuanına veya temaslı yıkama şampuanına az beyaz sirke eklesem fayda görür muyum?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
SAĞLAM OLSUN BİR KERE ALALIM STANLEY DE ÖNDERİLMİŞ AMA CESARET EDEMEDİM
Stanley de al sikinti olmaz 6 yildir kullaniyoruz Dewalt bozuldu o bozulmadi oyle diyeyim sana.
Malzeme kalitesi olarak Dewalt daha iyi, kullanim rahatligi acisindan Makita Dewalttan daha güzel tabi arada fiyat farkina degermi ona sen karar vereceksin.

Birde LE Terminator Rotary Makina geldi onuda alabilirsin guzeldir 3 sene once aldigimiz LE Rotary 1 kez tamir gordu bu sene onun haricinde bir sorun yasamadik bu yeni versiyon eskisinden daha iyi gibi geldi bana.

Süleyman Demirel

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla

abilerim merhaba aracımın konsolunda benek benek lekeleri oluştu nasıl oldu anlamadım
Öncesinde k2 iç temizleyici
Af spritz ve Cg natural shine kullanıyordum onlar mı zarar vermiş olabilir hafif nemli bez ile siliyorum yüzey kuruyor geçiyor ardından tekrar beliriyor yardımlarınızı bekliyorum…

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Daha önceleri jant temizliği için flowey r1 kullanıyordum memnundum. Şimdi hiçbir yerde stokta yok. Muadili olarak ne önerirsiniz? Fiyat performans olursa çok iyi olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
@berkesennturk Berke iyi akşamlar. Divortexin 5 lt lik şampuanını kullandınmı? Ben paspas temizliğinde kullandım apc kullanmadan ilk defa böyle bi sonuca ulaştım :) Temizliği cok cok iyi ama araç üzerinde kullanmanı önermem sanki bildiğin kırmızı boya koymuşlar şampuanın içine. Bence araca kesinlikle zararı vardır. Ağır kirler hariç kullanılacak bir şampuan değil bence.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
@berkesennturk Berke iyi akşamlar. Divortexin 5 lt lik şampuanını kullandınmı? Ben paspas temizliğinde kullandım apc kullanmadan ilk defa böyle bi sonuca ulaştım :) Temizliği cok cok iyi ama araç üzerinde kullanmanı önermem sanki bildiğin kırmızı boya koymuşlar şampuanın içine. Bence araca kesinlikle zararı vardır. Ağır kirler hariç kullanılacak bir şampuan değil bence.

İyi akşamlar Emirhan geldiği gibi arkadaşımın korumasız beyaz renkli aracında denedim, evet dediğin gibi şampuan kıpkırmızı kan gibi pompaya dökerken biraz döküldü zor çıkardım :) ama seyreltince pembemsi bir renk oluyor ve problem yaşamadım bence tam bir fp prewash denilebilir temizliği çok güzel ama korumayı mutlaka bozar diye düşünüyorum. mesela aracımda wax yenilemeden önce kullanırım veya çok çamurlu pis olur öyle kullanırım onun haricinde sürekli kullanılacak bir şampuan değil ki ph değeride 14 gibi olması lazım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İyi akşamlar Emirhan geldiği gibi arkadaşımın korumasız beyaz renkli aracında denedim, evet dediğin gibi şampuan kıpkırmızı kan gibi pompaya dökerken biraz döküldü zor çıkardım :) ama seyreltince pembemsi bir renk oluyor ve problem yaşamadım bence tam bir fp prewash denilebilir temizliği çok güzel ama korumayı mutlaka bozar diye düşünüyorum. mesela aracımda wax yenilemeden önce kullanırım veya çok çamurlu pis olur öyle kullanırım onun haricinde sürekli kullanılacak bir şampuan değil ki ph değeride 14 gibi olması lazım.
Bazik olması temizliğinden belli zaten :sırıtan1: Düzenli kullanımda plastiklerde solma yapabilir. Çok dikkatli kullanmakta fayda var.