Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #23,821
Birde şunu eklemek isterim benim için çok uzun süre dayanması önemli değil en az 6 ay dayansın yeterli benim için. Zaten uzun süre bişey yapmazsam sıkılırım :) Kuş pisliğine karşı bir direnci olsun su itsin kolay temizlensin beklentim bu açıkcası
Yinede ben alman malı nanolexten devam ederdim açıkçası soft 99 u pek sevmiyorum.

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
Selamlar.
Aracını kurulamak için hava üfleme cihazı kullanan var mı? Açıkcası havludan bu tip bir cihaza geçmeye düşünüyorum.

Son düzenleme:

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Selamlar.
Aracını kurulamak için hava üfleme cihazı kullanan var mı? Açıkcası havludan bu tip bir cihaza geçmeye düşünüyorum.

Bunun bir bunun bir benzeri olan SUTAS marka hava kompresörü ( vakumsuz olanı)bizdede var.
Daha dün kullandım araba içine hava tutmak için.
Çok kuvvetli sıcak hava üflüyor.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam peki si3d tahminen ne kadar dayanır ülkemiz şartlarında. Birde soft99 un 200 ml i 3000 lira çok avantajlı oldugu için kafam ona gidiyor siz ne düşünürsünüz?

soft 99 h7 ürünü seramik diye lanse edilir ama seramik değil silikon bazlı bir ürün. Yani yüzeyde camsılaşan değil de silikon bazlı birbirine tutunan bir koruma ürünü. Kısaca silikon bazlı ürünlere bu tarz para verilmemesinin düşüncesindeyim.
Benzer paralara benzer özellikte gyeon can coat var onu çok daha fazla öneririm. Yine benzer paralara ürünlerin giriş seviye seramikleri de oldukça çeşit var.

Ben olsam düzenli kullanılacaksa gyeon can coat , yada tek seferde daha kaliteli olarak seramik tercih ederdim.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
soft 99 h7 ürünü seramik diye lanse edilir ama seramik değil silikon bazlı bir ürün. Yani yüzeyde camsılaşan değil de silikon bazlı birbirine tutunan bir koruma ürünü. Kısaca silikon bazlı ürünlere bu tarz para verilmemesinin düşüncesindeyim.
Benzer paralara benzer özellikte gyeon can coat var onu çok daha fazla öneririm. Yine benzer paralara ürünlerin giriş seviye seramikleri de oldukça çeşit var.

Ben olsam düzenli kullanılacaksa gyeon can coat , yada tek seferde daha kaliteli olarak seramik tercih ederdim.
Teşekkürler hocam nanolex si3d arayışındayım bakalım bulursam almayı düşünüyorum

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Selamlar.

Üstad bende var üründen kullanıyorum. Aracın dışını komple kurulamak istiyorsan cidden seramik, wax vs yüzey kayganlığının çok çok iyi olması lazım. Aksi halde süreç uzayıp can sıkabiliyor. Ben genellikle aracı havluyla kuruluyorum. Benim daha çok aynalarda, ön arka tampon detaylarında, kapı kolları, jantlar lastikler ve paspasları kurulama noktasında çok işimi görüyor. Birde sıcak soğuk hava üfleme özelliği sayesinde kışın kar yağdığı zaman sıcak havayla aracın üzerindeki tüm kar ı sıyırabiliyorum uğraşmadan

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Tac System Moonlight da iyi bir seçenek olabilir.

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Stanley de al sikinti olmaz 6 yildir kullaniyoruz Dewalt bozuldu o bozulmadi oyle diyeyim sana.
Malzeme kalitesi olarak Dewalt daha iyi, kullanim rahatligi acisindan Makita Dewalttan daha güzel tabi arada fiyat farkina degermi ona sen karar vereceksin.

Birde LE Terminator Rotary Makina geldi onuda alabilirsin guzeldir 3 sene once aldigimiz LE Rotary 1 kez tamir gordu bu sene onun haricinde bir sorun yasamadik bu yeni versiyon eskisinden daha iyi gibi geldi bana.
DEWALT ALDIM EIHNELLDEN SONRA BAYAA İYİ GELDİ ALET, BUNDAN SONRA ALACAK OLURSAM LE DÜŞÜNÜYORUM.

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
İyi akşamlar herkese;
Beyaz renk golf aracımın içini temizledim sıra dışına geldi; aracımda derin çizik pek yok yıkama haresi ve yüzeyde bir kir katmanı var elimdeki tw kalın pasta ile küçük bir alanda deneme yaptığımdan renk baya açılıyor. Makinem yok. Demir tozu, kil ardında el ile bir uygulama yapmak istiyorum olabildiğince çizikleri eksilteyim renk kendine gelsin amacım.
Koch chemi p6 sipariş etmiştim ama firmanın elinde yokmuş menzerna 3in1 önerdiler, bende size bir danışmak istedim , el ile uygulamada p6 mı 3in1 mi daha güzel olur

Bdedeoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kime sorsak orbitalle çizik alinmaz diyor peki o halde neden orbital için keçe ağır kat keçeler üretiliyor? Endüstri sektörü bu keçeleri kime satıyor yada ne için kullanıyor

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
İyi akşamlar herkese;
Beyaz renk golf aracımın içini temizledim sıra dışına geldi; aracımda derin çizik pek yok yıkama haresi ve yüzeyde bir kir katmanı var elimdeki tw kalın pasta ile küçük bir alanda deneme yaptığımdan renk baya açılıyor. Makinem yok. Demir tozu, kil ardında el ile bir uygulama yapmak istiyorum olabildiğince çizikleri eksilteyim renk kendine gelsin amacım.
Koch chemi p6 sipariş etmiştim ama firmanın elinde yokmuş menzerna 3in1 önerdiler, bende size bir danışmak istedim , el ile uygulamada p6 mı 3in1 mi daha güzel olur
El ile uygulama ile bir sonuca ulaşamazsınız maalesef.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kime sorsak orbitalle çizik alinmaz diyor peki o halde neden orbital için keçe ağır kat keçeler üretiliyor? Endüstri sektörü bu keçeleri kime satıyor yada ne için kullanıyor
Orbitalle çizik almak daha zordur rotary’e göre o yüzden öylr diyorlar. Orbitsl + sünger kullanıyorum çizik slmsk uğraştırıcı oluyor. Keçe ile yüzey daha cok ısınacaktır ve keçe daha agresif olduğu için uygulama şekline göre 2000 zımpara çiziğine kadar rahatlıkla alabilirsiniz. Rotary kalında Arakat ve finishte orbital kullanılır.