Hızlı Soru - Cevap

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #23,961
Çoklu eldiven de çalışabilirsiniz. Örneğin benim panel başına 1 eldivenle yıkadığım da oluyor.
Selamlar Murat Hocam. Dediğiniz gibi çoklu eldiven çalışacağım. Şimdilik 3 eldivenim var, 2 de gelecek ay eklerim :)

Setimi tamamladım genel bir yorum yaparsanız sevinirim, hafta sonu yıkayacağım arabamı keyifle... :) Bir göz atarsanız sevinirim, eksik ürünleri de tamamlamama yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Basınçlı pompa: Polham şarjlı otomatik 1.5 litre pompa
Ön yıkama: Valet Pro ANSF
Kova yıkama: Valet Pro concentrated
Eldiven ve pedler: Slopes wash mitt, Purestar color pop yıkama pedi, Purestar double twist wash mitt
Kurulama havlusu: Purestar duplex twist towel
Deri temizliği: AutoBrite cleanse

Cam bezi ve cam temizlik ürünüm eksik, jant ve lastik temizliği+lastik parlatıcım eksik, iç trim genel temizlik ürünüm ve bezi eksik.

Araç mat şeffaf kaplı, ppf üzerine atabileceğim bir cila varsa onu da almak isterim.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fanli isitici var emirhan şu kumtel in iki tane olsa yetiyor ön ve arkaya koy daha önce denedik güzel oldu sonuçta mantik ayni ahtapotta sicak üflüyor Fanli İsiticilarda.
Akıllıca fikirmiş neden aklıma gelmemiş :D
İlerde iş arkadaşlarımın aracına koltuk temizliği yapmamı istiyorlar da soğukta kurumuyor nasıl yapıcaz diye düşüyordum fanlı ısıtıcı iyi fikirmiş Teşekkürler Sefa hocam :)

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşım için , kurulama havlusu için nokta önerisi sevinirim, 900 gsm üstü olması tercihimiz. elinde olup satan yada hızlıca satın alabileceği bir linkte olabilir...

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
cila kutusuyla anlaşma bitti mi kupon kodu süresinin bittiği yazıyor girdiğim zaman
Buradaki üstadlar kadar bilgim yok ancak kova için üretilen bazı şampuanlarda asıl amaç/temizlik sağlayan kısım köpük değil, suyun içinde çözünen temizleyiciler ve kayganlaştırıcılar. Mesela Koch Chemie'nin NMS şampuanı çok az köpürüyor. Kova içine koyacağınız su ve şampuan miktarı temizlik bakımından önemli oluyor. Tabi bazı kova şampuanları foam cannon ile de kullanılabiliyor ancak hem tam temizlik gücüne sahip olmuyor hem de yüzeyin çizilmesini önleyecek kayganlaştırıcılardan yararlanılamıyor. Dolayısıyla kova yıkamasında çoklu eldiven işe yararken pompada yüzeye az miktarda su geleceği için işe yaramayabilir. Ancak dediğim gibi yine de üstadları dinlemekte fayda var. Benimki sadece bir görüş.

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
27 Temmuz da Fusso coat uygulaması yapmıştım. 3 Aya yaklaşmış. Tavan Kaput baya iyi durumda. Sol ön kapı cam altı biraz perdelemeye başlamış. Bunu Nasıl sökebilirim :D Söküp yeniden uygulayayım diyorum üzerine uygulasam düzgün olur mu ?
mobile menu image

Üzerine Atas vinet fairy vs karışımı sıkıp yıkasam çıkar mı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
27 Temmuz da Fusso coat uygulaması yapmıştım. 3 Aya yaklaşmış. Tavan Kaput baya iyi durumda. Sol ön kapı cam altı biraz perdelemeye başlamış. Bunu Nasıl sökebilirim :D Söküp yeniden uygulayayım diyorum üzerine uygulasam düzgün olur mu ?
Sağlam bir ön yıkama şampuanı işinizi görür. Yenisini almakla uğraşmayayım derseniz petrol köpüğüde 1-2 yıkamaya çözer.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar istanbul içi araç cam filmi yapan işçiliği iyi olan önerdiğiniz yer varmıdır. Lumar yapan birkaç yerden fiyat aldım ancak lumarın malzeme fiyatı aşırı pahalı geldi. Aracımda eski sahibinin yaptırmış olduğu filmler var, koyuluğu çok ışığı kesmiyor ve şoför camındaki filmin işçiliği kötü yapılmış balon yapmış birkaç yerde.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
mobile menu image

Forensic Detailing kanalında Gyeon Total Remover testi yaparken Fusso Coat'u 3 kere yıkamasına rağmen çıkaramadı. Hatta banamısın demedi :) Amacı koruyucuları çıkarmak olan bir üründe bile bu kadar dayanıyorsa pre-wash'lar ne kadar çıkarabilir... İnternet'ten biraz aratınca polisaj ile çıkar diyenlerin sayısı bir hayli fazla.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
mobile menu image

Bunu çıkarmak çok zor üzerine tekrar uygulama yapın daha iyi zaten aynı ürünü uygulayacaksaniz gerek de yok sökmeye

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar istanbul içi araç cam filmi yapan işçiliği iyi olan önerdiğiniz yer varmıdır. Lumar yapan birkaç yerden fiyat aldım ancak lumarın malzeme fiyatı aşırı pahalı geldi. Aracımda eski sahibinin yaptırmış olduğu filmler var, koyuluğu çok ışığı kesmiyor ve şoför camındaki filmin işçiliği kötü yapılmış balon yapmış birkaç yerde.
Güncel fiyatlar ne durumda suan Llumar in hocam

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Forensic Detailing kanalında Gyeon Total Remover testi yaparken Fusso Coat'u 3 kere yıkamasına rağmen çıkaramadı. Hatta banamısın demedi :) Amacı koruyucuları çıkarmak olan bir üründe bile bu kadar dayanıyorsa pre-wash'lar ne kadar çıkarabilir... İnternet'ten biraz aratınca polisaj ile çıkar diyenlerin sayısı bir hayli fazla.
Bunu çıkarmak çok zor üzerine tekrar uygulama yapın daha iyi zaten aynı ürünü uygulayacaksaniz gerek de yok sökmeye
Yok artık Polisan falan okadar dayanır mı Kapının cam fitilinin oralar hafif bir karış yer perdelemeye başlamış diye söküp kış boyu yetecek şekilde yapayım diyordum fakat zor gibi söylediğinize göre. Nu durumda tekrar 3-4 ay dayana bilmesi ve kışı çıkarması adına ipa ile silip uygulama yapsam iş görür mü

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yok artık Polisan falan okadar dayanır mı Kapının cam fitilinin oralar hafif bir karış yer perdelemeye başlamış diye söküp kış boyu yetecek şekilde yapayım diyordum fakat zor gibi söylediğinize göre. Nu durumda tekrar 3-4 ay dayana bilmesi ve kışı çıkarması adına ipa ile silip uygulama yapsam iş görür mü
hazırlık yapılmış yüzeyden sökmesi epey zor bir ürün fusso, zaten parlaklıktan ziyade dayanım ile ön plana çıkıyor. ben önceleri spreyler ürünler kullanırdım sırf bunu sökmek zor olacak diye çekindiğimden. altta fusso varsa ve tekrar uygulayacaksanız yıkama sonrası ipa ya da yüzey temizleyici ile silip tekrar uygulayın ben de öyle yapıyorum.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar şunu fark ettim; korumasız cok pis araçları yıkarken ön yıkama yaptığımda arac %90 temizleniyor ancak kendi aracımda ön yıkama yaptığımda her zaman kapıdaki trafik filmi kalıyor ve ancak temaslı yıkamayla çıkıyor.

Rutinime baktığımda genelde koch chemie protector wax ve kuruladıktan sonrada herhangi bir quick detailer geçerim araca. Acaba bu yüzden trafik filmi arabaya yapışıyorda ön yıkamada çıkmıyor mu?

xtime35

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Selam dostlar jant fırçasına ihtiyacım var mikro fiber olandan mı yoksa daha sert yapıda fırçadan mı almalıyım karar veremedim.
Kısa jant fırçam var demir tozu ile jantları temizlerken bir kaç kere yüzüme geldi o yüzden sıçratması en az olan bir jant fırçası tavsiyesi bekliyorum.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Direksiyon deri temizliğinde deri fırçası gerekli mi yoksa normal detay fırçaları yeterli olur mu?

Normal detay fırçası uzun yıllardır kullanıyorum. Sizlerinde fikrini almak isterim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Direksiyon deri temizliğinde deri fırçası gerekli mi yoksa normal detay fırçaları yeterli olur mu?

Normal detay fırçası uzun yıllardır kullanıyorum. Sizlerinde fikrini almak isterim.
Merhaba, ben direksiyon temizliğinde scrup ped ve mikrofiber bez kullanıyorum. Ürün olarak flowey in ürünlerini aldım. Köpük değilde krem kıvamında, scrup ped ile uygulayıp mikrofiber bez ile üstünden geçiyorum.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar şunu fark ettim; korumasız cok pis araçları yıkarken ön yıkama yaptığımda arac %90 temizleniyor ancak kendi aracımda ön yıkama yaptığımda her zaman kapıdaki trafik filmi kalıyor ve ancak temaslı yıkamayla çıkıyor.

Rutinime baktığımda genelde koch chemie protector wax ve kuruladıktan sonrada herhangi bir quick detailer geçerim araca. Acaba bu yüzden trafik filmi arabaya yapışıyorda ön yıkamada çıkmıyor mu?
Eğer PW'nin sulandırma oranında bir yanlışlık yapmıyorsanız pek normal bir durum değil bu dediğiniz. Tahminimce olay şu: Korumasız yüzeyde su akıp gitmediği için yüzeyin ıslaklığından dolayı parlar ve sanki yüzey temizmiş gibi bir algı oluşur. Korumalı araçta ise su hemen indiği için yüzey kuruluğundan dolayı o kadar parlamaz ve trafik filmi daha net görünür..

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selam dostlar jant fırçasına ihtiyacım var mikro fiber olandan mı yoksa daha sert yapıda fırçadan mı almalıyım karar veremedim.
Kısa jant fırçam var demir tozu ile jantları temizlerken bir kaç kere yüzüme geldi o yüzden sıçratması en az olan bir jant fırçası tavsiyesi bekliyorum.
Kaliteli jant fırçalarında fırça ıslandığı zaman kıllar birbirine yapışıyor ve sıçramayı minimuma indiriyor onlara bakabilirsiniz.