Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #24,121
D
Fiyat performans ürün diyebiliriz. Verdiği derinlik, parlaklık kesinlikle cok güzel ve fiyat olarak 500 tl den satılıyor ve yanında uygulama aplikatörü ve silme bezi çıkıyor. Silme bezide çok güzel tek bezle komple aracı silebiliyorsunuz.
Dayanım olarak nasıldır peki, 2 3 ay gider mi

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
İyi akşamlar herkese,
Danışacağım 2 tane konu var sizlere

1-Kapı, cam fitillerini güzelce temizledim toz çamur bir şey bırakmadım aralarda, bu kadar temizlemişken koruması ve bakımı için yapılabilecek bir şey varsa yapayım dedim. Biraz araştırdım, gummipfleg dedikleri ürünler var bazılarını silikon sprey demiş, bazıları silikon sprey kesinlikle kulllanmayın diyor.
Elimde olan plastik kauçuk ürünleri ; Koch chemi nmpc, plak2. Silikon spreyde var elimde bu arada.
İstediğim şey şu kapı fitillerine bakım ve camlar daha sessiz konforlu açılsın istiyorum.

2. Sorum
Kapı kilidi, kapı kolu, kapı gergilerini ve menteşeleri ne ile yağlıyorsunuz?

Araç golf 7 bu arada

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İyi akşamlar herkese,

1-Kapı, cam fitillerini güzelce temizledim toz çamur bir şey bırakmadım aralarda, bu kadar temizlemişken koruması ve bakımı için yapılabilecek bir şey varsa yapayım dedim. Biraz araştırdım, gummipfleg dedikleri ürünler var bazılarını silikon sprey demiş, bazıları silikon sprey kesinlikle kulllanmayın diyor.
Elimde olan plastik kauçuk ürünleri ; Koch chemi nmpc, plak2. Silikon spreyde var elimde bu arada.
İstediğim şey şu kapı fitillerine bakım ve camlar daha sessiz konforlu açılsın istiyorum.

2. Sorum

Araç golf 7 bu arada
Koch Pss önermişlerdi cam fitil ve kapı fitilleri için ama henüz denemedim

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar herkese,

2. Sorum

Araç golf 7 bu arada
Hocam selamlar,

Kapı fitillerinde sonax gummi kullanıyorum. Alalı 4 5 yıl olmuştur belki ve hala kullanıyorum, epey bereketli ürün. Aklıma geldikçe kapı içi ve bagaj içi tüm fitillere sürüyorum. Cam fitilini hiç denemedim. Dış yüzeye bakan yerlerde dayanımı düşük olabilir.

Dış fitillere koch nmpc de sürmüştüm ama sanki bu tarz şeyleri sürünce biraz toz çekti gibi. Bunun yerine oraları yıkamada iyice temizleyip sonrasında da iyice kuruluyorum öylece bırakıyorum. Toz çekip her yıkamada simsiyah kir çıkartmak yordu gerçekten :)

Kapı kilit ve menteşe için de tunapın bir ürünü vardı ama tam modelini hatırlayamadım. Onu kullanıyordum, forumda Tunap diye aratınca çıkabilir belki

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sunroof temizliği ve bakımı yapmak istiyorum önerdiğiniz toz çekmeyen bakım ürünü varmıdır? Normalde serviste yapıyordum ama sadece parmagına gres yagı surup kanallarda gezdirince vazgeçtim artık kendim temizleyip bakımını yapacağım

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sunroof temizliği ve bakımı yapmak istiyorum önerdiğiniz toz çekmeyen bakım ürünü varmıdır? Normalde serviste yapıyordum ama sadece parmagına gres yagı surup kanallarda gezdirince vazgeçtim artık kendim temizleyip bakımını yapacağım
Hocam tunap ve würth ürünlerde var. Bende tunaplar varda henüz sunroof temizliği yapmadım fırsat bulamıyorum.
Önceden araştırdığıma göre;
Tunap 101, 901, 107 veya 907 (901 ve 907 piayasada bulunmuyor)
Würth HHS Grease bu öneriliyor ama piyasada hiç bi yerde bulunmuyor)
Bide katı beyaz lityum gresi de var markayı bilmiyorum.

Bilenler cevaplanır hocam :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam tunap ve würth ürünlerde var. Bende tunaplar varda henüz sunroof temizliği yapmadım fırsat bulamıyorum.
Önceden araştırdığıma göre;
Tunap 101, 901, 107 veya 907 (901 ve 907 piayasada bulunmuyor)
Würth HHS Grease bu öneriliyor ama piyasada hiç bi yerde bulunmuyor)
Bide katı beyaz lityum gresi de var markayı bilmiyorum.

Bilenler cevaplanır hocam :)
abicim teşekkür ederim bende araştırayım bakayım neleri öneriyorlar

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Emirhan merhaba, benim önceki araçta cam tavan idi. Kızakların bakımında tunap 107 kullanmıştım. Biraz yağlı bir hissiyat veriyordu. Biraz da toz tutuyordu. O zamanlar forumda değil idim. Temizliği eski bir diş fırçası, ıslak mendil, kulak temizleme çubuğu, kanalları ise sulandırılmış asperox ile temizlerdim. :) . Hatta bisikletçiden fren teli kablosu alıp ucuna akvaryum hortumu geçirip kanallarda kalan birikintileri almaya çalışırdım :) .

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben düzenli olarak 4 ayda 1 defa sunroof detaylı temizliğini yaparım, her yıkama sonrası ise fitilleri temizlerim. Sunroof temizliğinde aracın önü aşağı eğimli olacak şekilde biryere çekerim, kızaklarına ve ön gider boşluğuna apc sıkıp fırçalarım, çözünen kiri pet şişeye doldurduğum su ile akıtırım. Zaten aracın önü eğimli olduğu için çözünen pislikler komple giderlerden aşağı akar. Sonrasında aracı düz zemine alıp kızaklara würth sıvı gres, fitillere würth slikon sprey sıkarım. Toz çekme pislik toplama durumu yaşamadım bu zamana kadar, sunroof fitilleri güneşi en çok alan kısımlardır, ne bi çatlama ne bi sertleşme sıkıntısı yaşadım.
Düzenli temizliği yaptığın zaman sunroof gider borularında tıkanma vs olmuyor, döktüğüm su direkt aşağıdan tahliye oluyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Camlarda yağmurda su kaydırmak için favori ürününüz nedir?

Nasiol glass kullanıyordum ama bitince glaco rollon denemeyi düşünüyorum. Var mıdır alıp da gerçekten başarılı diyeceğiniz bir ürün?

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Camlarda yağmurda su kaydırmak için favori ürününüz nedir?

Nasiol glass kullanıyordum ama bitince glaco rollon denemeyi düşünüyorum. Var mıdır alıp da gerçekten başarılı diyeceğiniz bir ürün?
Ultra glaco 12m kullanıyorum nasiol ü hiç begenmedim ucuz diye aldım ama tekrardan ultra glacoya döndüm