Hızlı Soru - Cevap

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #24,221
Merhaba, 12 ay koruma sağlayan soft99 fusso coat wax uygulamak istiyorum. Ama öncesinde ne gibi işlemler yapmam ya da yaptirmam lazim? Demir tozu ve kil temizligi sonrasi mi uygulaniyor? Bu waxin üstüne yikama sonrasi vonix blend sprey cila uygulanabiliyor mu?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, 12 ay koruma sağlayan soft99 fusso coat wax uygulamak istiyorum. Ama öncesinde ne gibi işlemler yapmam ya da yaptirmam lazim? Demir tozu ve kil temizligi sonrasi mi uygulaniyor? Bu waxin üstüne yikama sonrasi vonix blend sprey cila uygulanabiliyor mu?
Merhaba hocam, aynen dediğin gibi yıkama sonrası demirtozuyla sıkıp 5dk bekleyip arındıktan sonra kil kaydırıcı veya herhangi bir şampuanlı suyla kil temizliği yapacaksın sonrası durulayıp tamamen kurulayın ve varsa ipayla temizleyin ve varsa dış plastiklere maskeleme bandıyla maskeleyin eğer maskeleme bandın yoksa değmemesine dikkat edin. fusso ile blend spey içeriği farklıdır, fusso ise sealant içerikli ve blend ise seramikli ve carnaubalı içeriklidir. Bende bunu merak ediyorum acaba nasıl olur diye önce fussoyu uygulayıp başka zaman blend sprey waxı fusso üzerine sıkıp deneceğim.

Bende nasipse yarın veya pazar günü video eşliğiyle fusso waxı uygulacağım inşAllah.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Demirtozu temizliği sonrası kil temizliği yapıp aracı yıkayıp duruladıktan sonra ipa ile temizleyip uygulayın dayanımı artacaktır. üstüne sprey blend uygulamanıza gerek yok dayanımı cok uzun bi waxtır

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba hocam, aynen dediğin gibi yıkama sonrası demirtozuyla sıkıp 5dk bekleyip arındıktan sonra kil kaydırıcı veya herhangi bir şampuanlı suyla kil temizliği yapacaksın sonrası durulayıp tamamen kurulayın ve varsa ipayla temizleyin ve varsa dış plastiklere maskeleme bandıyla maskeleyin eğer maskeleme bandın yoksa değmemesine dikkat edin. fusso ile blend spey içeriği farklıdır, fusso ise sealant içerikli ve blend ise seramikli ve carnaubalı içeriklidir. Bende bunu merak ediyorum acaba nasıl olur diye önce fussoyu uygulayıp başka zaman blend sprey waxı fusso üzerine sıkıp deneceğim.

Bende nasipse yarın veya pazar günü video eşliğiyle fusso waxı uygulacağım inşAllah.
Cevap icin teşekkür ederim. Yikama sonrasi waxin ömrünü uzatmak ve daha parlak görünmesini saglamak için uygun olur mu diye sormuştum. Bekliyoruz videonu fatih hocam

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Demirtozu temizliği sonrası kil temizliği yapıp aracı yıkayıp duruladıktan sonra ipa ile temizleyip uygulayın dayanımı artacaktır. üstüne sprey blend uygulamanıza gerek yok dayanımı cok uzun bi waxtır
Teşekkür ederim emirhan ustam. Ben bunlari en iyisi bir yerde yaptırayım. El alışkanlığı tam yok bende malesef

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Koch chemic greenstar ürününü pre wash olarak kullanmak istiyorum. Ürün yüzeyde 5 dakika içinde temizlenmesi gerektir şeklinde yazıyor. Daha uzun süre kaldığında araca zarar mı verecek o zaman ? Oldu ya sular kesildi diyelim ürün araç üzerinde kaldı.Geriye dönülmez bir durum ortaya çıkar mı ?

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
bu tarz global markaların ürünleri genelde güvenli ürünlerdir. sizin hata yapmanıza sebep olacak kadar etken maddeleri yüksek değildir.
sulandırma oranınızı çok keskin kullanmayın.ben olsam minimum 1/10 kullanırdım
güneşte kurumasına izin vermeyin.
oldu ki sular kesildi fısfıs içine su doldurup yüzeye sıkın en azından sertlığını daha da kırmıs olursunuz.
ben zaman zaman yagmur yagdıgında fısfısla genel temızleyıcı yada sampuan atıp yagmurla beraber ufak durulanmaya bırakıyorum.

Asdfg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün detailershop sitesinde gyeon q2 leather coat ürün satın aldım , ürettim tarihi 06/22 gözüküyor . 2 yılı geçmiş , bir sorun oluşturur mu

Tolga.G

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar yarın kiwami wax uygulaması yapacağım uygulamayı nasıl yapmalıyım tavsiyeniz var mı birde içinden çıkan aplikatörü tekrar kullanabilir miyim bunun için nasıl temizlemeliyim?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar yarın kiwami wax uygulaması yapacağım uygulamayı nasıl yapmalıyım tavsiyeniz var mı birde içinden çıkan aplikatörü tekrar kullanabilir miyim bunun için nasıl temizlemeliyim?
On yikama, kova yıkama, demir tozu, imkan varsa kil de yapılırsa iyi olur. Sonrasında tekrar bir yıkama daha. IPA ya da yüzey temizleyici uygulayıp sonrasında wax olabilir.

İçindeki aplikatoru kullandıktan sonra bir süre sirkeli sıcak suda bekletip sonrasında sıcak su ve sıvı sabunla yıkayınca temizleniyor fakat çok uğraştırıyor ben fusso uyguladığım aplikatoru o şekilde temizliyorum.

Tolga.G

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
On yikama, kova yıkama, demir tozu, imkan varsa kil de yapılırsa iyi olur. Sonrasında tekrar bir yıkama daha. IPA ya da yüzey temizleyici uygulayıp sonrasında wax olabilir.

İçindeki aplikatoru kullandıktan sonra bir süre sirkeli sıcak suda bekletip sonrasında sıcak su ve sıvı sabunla yıkayınca temizleniyor fakat çok uğraştırıyor ben fusso uyguladığım aplikatoru o şekilde temizliyorum.
ben sadece ön yıkama kova yıkama yapmayı düşünüyorum araç yeni boyandı zaten yapsa yapsa da 100 km yapmıştır yatıyor kapıda öyle demir tozu ve kil temizliğine yine de ihtiyaç var mıdır

Tolga.G

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ön yıkama için Bella k2 aldım bunu direkt uygulamalı mıyız yoksa öncesinden araca su tutmalı mıyım basınçlı yıkama makinem var

hcakmakci34

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese hayırlı günler,

Benim kia rio aracımın şoför koltuğunda fotoğrafını attığım şekilde bir leke var. Ne denediysem çıkaramadım, nasprins, valet pro carpet cleaner, renax koltuk temizleyici vs. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Ne lekesi olduğunu da bilmiyorum o konuda da yardımcı olacak varsa çok sevinirim.

Nasıl çıkarabilirim bu lekeyi değerli forum üyeleri?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese hayırlı günler,

Benim kia rio aracımın şoför koltuğunda fotoğrafını attığım şekilde bir leke var. Ne denediysem çıkaramadım, nasprins, valet pro carpet cleaner, renax koltuk temizleyici vs. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Ne lekesi olduğunu da bilmiyorum o konuda da yardımcı olacak varsa çok sevinirim.

Nasıl çıkarabilirim bu lekeyi değerli forum üyeleri?

K2 Tapisin aerosol olanını denermisiniz muhtemelen işinizi görecektir. Eğer tapis temizlemezse muhtemelen profesyonel bir yıkama şart

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
apc yı seyreltıp spreye koyun. kopuk olarak kumasa sıkın mikrofiber veya koltuk fırçası ile fırçalayın.kirlenen bezi aralıklarla durulayın.tüm kumaşı kopukleyıp fırçaladıgınızdan emin olun. ardından kurumaya bırakın.
o lekenin kalıcı olması pek mümkün değil. çıkar

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar detaylı yıkama yapıyorum min ayda 1. Bu yıkamalar arasında araç ister istemez tozlanıyo vs. Hızlı yüzey temizleyici kullansam olurmu? Varsa marka ürün tavsiyeniz.(meguiars ın var galiba bir ürünü) Yada hiç o tarz temizlik yapmasammı sadece yıkama ile temizlesem yüzeyleri yeterlimidir? Bir yakınım hızlı yüzey temizlemeye çok karşı toz toprak çizer aracı 2 haftada bir yıka ama öyle temizleme dedi. Ancak o da çok yorucu olur diye düşündüm. Sizin fikrinizi merak ettim.