Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #24,241
apc yı seyreltıp spreye koyun. kopuk olarak kumasa sıkın mikrofiber veya koltuk fırçası ile fırçalayın.kirlenen bezi aralıklarla durulayın.tüm kumaşı kopukleyıp fırçaladıgınızdan emin olun. ardından kurumaya bırakın.
o lekenin kalıcı olması pek mümkün değil. çıkar
O şekilde yaparsa kış ayında koltugu kurutması sıkıntı dediğim gibi tapisi alsın tapis köpük formda oldugu için o şekilde uğraşmaz.

hcakmakci34

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
O şekilde yaparsa kış ayında koltugu kurutması sıkıntı dediğim gibi tapisi alsın tapis köpük formda oldugu için o şekilde uğraşmaz.
apc yı seyreltıp spreye koyun. kopuk olarak kumasa sıkın mikrofiber veya koltuk fırçası ile fırçalayın.kirlenen bezi aralıklarla durulayın.tüm kumaşı kopukleyıp fırçaladıgınızdan emin olun. ardından kurumaya bırakın.
o lekenin kalıcı olması pek mümkün değil. çıkar

K2 TAPIS ürününü sipariş verdim deneyeceğim. Ben halı yıkama makinası aldım onunla da çekip kurutacağım için kuruma ile ilgili problemim olmayacaktır.

Ancak dediğim gibi yukarda bahsettiğim temizlik malzemeleri ile biraz temizlemeye çalıştım ama hiç faydası olmadı.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Kış ayında kapalı bir yeriniz yoksa aracı yarım saat sıcak kaloriferde calıstırıyorsunuz olay çözülüyor.yıkama makinesi ile çektirme ekstra temiz olmasını sağlar.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Mikrofiber bez temizliği için valet pro microfiber reviver kullanıyorum, 5 litre almıştım ancak 2 litresi bitti bile. Hem wax bezlerini hem de havluları ayrı ayrı yıkadığımdan sarfiyat çok fazla oluyor. Reviveri artık bezleri canlandırmak için iki üç yıkamada bir defa kullanmayı düşünüyorum çünkü ucuz bir ürün değil

Perwoll olarak hangi ürününü önerirsiniz, uzun süredir perwoll kullanıp sorun yaşamayan arkadaşlar hangi ürünü kullandıklarını mümkünse link olarak iletebilirse çok sevinirim. Perwollün birçok ürünü var bu sebeple yanlış ürünü edinmek istemem

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mikrofiber bez temizliği için valet pro microfiber reviver kullanıyorum, 5 litre almıştım ancak 2 litresi bitti bile. Hem wax bezlerini hem de havluları ayrı ayrı yıkadığımdan sarfiyat çok fazla oluyor. Reviveri artık bezleri canlandırmak için iki üç yıkamada bir defa kullanmayı düşünüyorum çünkü ucuz bir ürün değil

Perwoll olarak hangi ürününü önerirsiniz, uzun süredir perwoll kullanıp sorun yaşamayan arkadaşlar hangi ürünü kullandıklarını mümkünse link olarak iletebilirse çok sevinirim. Perwollün birçok ürünü var bu sebeple yanlış ürünü edinmek istemem
Hocam önceden ben de böyle yapıyordum, 2 3 seferde bir vp kullanıyordum, aralarda da perwoll kullanıyordum. Vp kullandıkça performans artıyordu, bariz değişiyor bence sonuç. O sebeple artık VP reviver kullanıyorum hep.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam önceden ben de böyle yapıyordum, 2 3 seferde bir vp kullanıyordum, aralarda da perwoll kullanıyordum. Vp kullandıkça performans artıyordu, bariz değişiyor bence sonuç. O sebeple artık VP reviver kullanıyorum hep.
Hocam bende revivere geçtiğimden beri sorun hiç yaşamıyorum, biraz sirke de atıyorum yumuşatıcı gözüne her yıkamada. Her yıkamada ortalama 30-50 ml arasında kullanıyorum. wax bezleri için ayrı, havlu için ayrı kullanınca bir günde 60-70 ml civarı bir tüketim ortaya çıkıyor. Kullanım oranlarımı biraz daha düşüreceğim bakalım iyi olabilecek mi. Çok nazik bir deterjan. Bezler kirli olduğunda bazen beğenmeyip İki defa bile yıkadığım oluyor. Hal böyle olunca tüketim ve ücreti göze çarpıyor :) Gel gelelim sonuç elbette çok iyi, kurutmaya da atınca yumuşak ve performanslarında en ufak bir sorun olmuyor.

Son düzenleme:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Tek sıkıntısı teker fırçamı ve tekeri sildiğim bezleri simsiyah yaptı. Banyoda malzemeleri yıkarken akan siyahlıklar banyoyuda mahvediyor.

sırf bu yüzden lastik parlatıcı kullanmayı bırakmıştım. PSS yi lastiklerde de kullanıyorum ve memnunum. hazır ürünü deneyip beğenmişken sana da öneririm.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bende revivere geçtiğimden beri sorun hiç yaşamıyorum, biraz sirke de atıyorum yumuşatıcı gözüne her yıkamada. Her yıkamada ortalama 30-50 ml arasında kullanıyorum. wax bezleri için ayrı, havlu için ayrı kullanınca bir günde 60-70 ml civarı bir tüketim ortaya çıkıyor. Kullanım oranlarımı biraz daha düşüreceğim bakalım iyi olabilecek mi. Çok nazik bir deterjan. Bezler kirli olduğunda bazen beğenmeyip İki defa bile yıkadığım oluyor. Hal böyle olunca tüketim ve ücreti göze çarpıyor :) Gel gelelim sonuç elbette çok iyi, kurutmaya da atınca yumuşak ve performanslarında en ufak bir sorun olmuyor.
Maalesef öyle. O zaman tüketimi düşürmek adına en azından wax bezleri için perwoll denenebilir. Vp reviver en büyük olayı twistedların falan su emişini korumaya yaraması. O sebeple kurulama havlusunda reviver kullanılsa daha iyi gibi. Öldü gitti dediğim havlularımı beyaz sirke+VP reviver karışımı kurtardı kaç kez :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
sırf bu yüzden lastik parlatıcı kullanmayı bırakmıştım. PSS yi lastiklerde de kullanıyorum ve memnunum. hazır ürünü deneyip beğenmişken sana da öneririm.
Abi pss bence lastiklere kullanılmaz. Yüzeyi cok fazla geriyor buda eski lastiklerde çatlamaya sebep olur. risk almaya gerek yok bence elimde birsürü parlatıcı var onlardan devam :) Ürün pek masum değil zaten inanılmazda bi kokusu var o yüzden sadece plastiklerden devam .

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Abi pss bence lastiklere kullanılmaz. Yüzeyi cok fazla geriyor buda eski lastiklerde çatlamaya sebep olur. risk almaya gerek yok bence elimde birsürü parlatıcı var onlardan devam :) Ürün pek masum değil zaten inanılmazda bi kokusu var o yüzden sadece plastiklerden devam .
hem dediğin diğer ürünlerdeki siyahlaşma hemde düşündüğün çatlamayı daha görmedim. ha lastikte kullanılır mı yada etkisine gelecek olursak orası ayrı. Mat/satin sevdiğim için benim için yeterli. 1 lt ürünü sadece dış trimde bitirmek uzun süreceği için arada lastikte kullandığım oluyor

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar merhaba
İç temizlikte kullandığınız bezler hangisi? Ben ekranlar ve torpido vs temizliği için ekte resmi olan bezlerden alsam yeterlimidir? Cila bezi diyor ama iç temizlikte de kullanılabilirmi acaba?

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Arkadaşlar merhaba
İç temizlikte kullandığınız bezler hangisi? Ben ekranlar ve torpido vs temizliği için ekte resmi olan bezlerden alsam yeterlimidir? Cila bezi diyor ama iç temizlikte de kullanılabilirmi acaba?

Gyeon interior pack den çok memnunum. Hem ekran, hem torpido göğüs hemde piyano blacklerde en ufak bir çizilme görmedim. Cam bezi ve deri beri de içerisinde geliyor paketin bilginize

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Arkadaşlar merhaba

Evet kullanılır , cila demesinin sebebi sanırım bunlar ince yani kısa tüylü. Eğer temizlik için kullanacaksanız kısa tüylü olanlar daha uygundur. Eğer tür olarak bulacaksanız baldwipe olanlar.

Gentleman bezler bir tarafı kısa bi tarafı uzun olur, kısayla cilayı yüzeye yayıp uzun tarafla parlatma işlemi yapıldığı için bu şekilde üretilir.

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar. Ürünleri köpük yapıcıya koyarken ölçü sıkıntısı yaşıyorum. Ölçek olarak ne kullanıyorsunuz?

Bir de cartainer detay fırçası almak istiyorum bazı noktalarda kullanmak adına. Kargo çok çıkıyor Ankara'da alabileceğim bir yer var mıdır ya da sipariş verecek biri sepetine eklerse sevinirim. :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar. Ürünleri köpük yapıcıya koyarken ölçü sıkıntısı yaşıyorum. Ölçek olarak ne kullanıyorsunuz?

Bir de cartainer detay fırçası almak istiyorum bazı noktalarda kullanmak adına. Kargo çok çıkıyor Ankara'da alabileceğim bir yer var mıdır ya da sipariş verecek biri sepetine eklerse sevinirim. :)
1 litrelik şişeye normal bi şekilde hazırlıyorum sonrasında köpük yapıcı şişeye aktarıyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Hangi modelden istiyorsun ben biseyler alirken eklerim sepete alirsin benden Ankara dayim bende

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hangi modelden istiyorsun ben biseyler alirken eklerim sepete alirsin benden Ankara dayim bende
Sefa Hocam jant ve fitillerde kullanacağım. Min 2 adet olması kıymetli. Yumuşak sertlik düşünüyorum. Tavsiyelere açığım ancak aklımdan geçen ürünü de paylaşayım;

Cartainer 2’li Premium Kırmızı Detay Fırça Seti - Cila Kutusu

Cartainer 2’li Siyah Premium Ultra Yumuşak Detay Fırça Seti - Cila Kutusu

2. ürün aşırı soft duruyor biraz soru işareti bıraktı kafamda.