Hızlı Soru - Cevap

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Öne çıkan konu #741
Merhaba detayla alakası yok ama fikrinizi almak istedim. 2010 honda jazz aracıma yaz için ikinciel jant almayi düşünüyorum. Pek jant yakıştıramadım. Tavsiye edebileceğiniz bir jant var mı ? Aklıma yatan volk te37 ve advan racing 5 ya da 6 kol.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Enkei Rpf 01 tavsiye ederim Safa hocam,hondaların efsane jantıdır kendileri.jant ebatınız büyük olmadığı için replikada olsa sorun yaşamazsınız,18-19 inch ve üzerinde çatlama sorunu olabiliyor bizzat kullanarak öğrendim :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

safa43

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Enkei Rpf 01 tavsiye ederim Safa hocam,hondaların efsane jantıdır kendileri.jant ebatınız büyük olmadığı için replikada olsa sorun yaşamazsınız,18-19 inch ve üzerinde çatlama sorunu olabiliyor bizzat kullanarak öğrendim :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Allah korumuş ben de çok baktım o janta da bulunmuyor bulananı da baya pahalı bi tane 15 inç buldum o da göstermiyor kendini yoksa güzel jant bi de yanaklara yazı süper olurdu.

Yigit

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi akşamlar İstanbul avrupa yakasında tercihen llumar veya aynı kalitede tavsiye edeceğiniz bir marka ve uygulama merkezi arıyorum tavsiyeniz neresi olur ?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@_CaN_ cahillik böyle bişey işte sağol abi aydinlattigin için.

Estağfurullah öyle şey olur mu?

Hepimiz paylaşmak ve öğrenmek için buradayız ;)

Ayrıca aracının üzerindeki jantlar gayet güzel. Letgo üzerinden paylaştığın jantlar hoş durmayacaktır aracının üzerinde.

safa43

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Estağfurullah öyle şey olur mu?

Hepimiz paylaşmak ve öğrenmek için buradayız ;)

Ayrıca aracının üzerindeki jantlar gayet güzel. Letgo üzerinden paylaştığın jantlar hoş durmayacaktır aracının üzerinde.
Anlayışın için sağol Can abi aslında jantı seviyorum da yazlık kışlık olayından böyle düşündüm çünkü lastik değiştirince ömrü kısalıyor. Volk te37 yakışır gibime geliyor ya bakalım nasip.

onur2015

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Anlayışın için sağol Can abi aslında jantı seviyorum da yazlık kışlık olayından böyle düşündüm çünkü lastik değiştirince ömrü kısalıyor. Volk te37 yakışır gibime geliyor ya bakalım nasip.

Bütçe uygunsa yazlık kışlık ayırmak şart. Bazı lastikçiler jant katili. Onun dışında yeni jazzların sport paketinin parlak siyah jantları da güzel duruyor ama bulması da zordur.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Volk te37 güzel seçim yakışacaktır kesinlikle..Advan Racing TC III de yakışır gibime geliıyor volk ile benzerliği var..

safa43

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
@onur2015 evet bulması çok zor gerçekten. Her değişimde yanakların ordan yipraniyor makinede takarlarken o yüzden ihtiyaç gibime geliyor. 4 yazlık alacağıma hem jant hem lastik alayım diyorum denk getirebilirsem.

@Pro bana da öyle geliyo abi Advanced bulunmuyor pek volkda da sürtme vs olur mu bi bakacam artık bulunca :)

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Daha önce sanki bir arkadaş autokit deri ve vinil koruyucuyla sarp aynı diye birşey söylemişti
Bu konuda bilgisi olan var mı
Kesin bilgi mi
Yoksa ben yanlış mı hatırlıyorum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yazlık kışlık jant-lastik takımı yapacağım dersen tam detaycı adam işi derim.

Bende aynı şekilde kullanıyorum. Çok memnunum. Hatta kendim değiştiriyorum jantları. Balansları da bozulmuyor böylece.

Şahsi fikrim bu şekilde agresif jantlar takarsan biraz basman gerekir aracı.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Daha önce sanki bir arkadaş autokit deri ve vinil koruyucuyla sarp aynı diye birşey söylemişti
Kesin bilgi mi
Böyle bir şey okuduğumu bende hatırlıyorum. Ancak emin olamadım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kesin bilgi mi
Ben yan yana koydum, renk ve sıvı yoğunlukları aynıydı.Büyük ihtimal aynı mal, marka değişik.Ama kullanmadım.İstersen alıp test edeyim karşılaştırmalı.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ben yan yana koydum, renk ve sıvı yoğunlukları aynıydı.Büyük ihtimal aynı mal, marka değişik.Ama kullanmadım.İstersen alıp test edeyim karşılaştırmalı.
Eyvallah
Bizim burda sarp göremedim
Autokit var
Ben alıp deniycem ama sarp kullanmadığım için karşılaştırma yapamıycam
Kibar teklifin için teşekkürler

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Diğer forumda bir arkadaş wax ve selant uygulamalarında erken silmenin yanlış olduğunu yazdı
Geç silinmeli derken öyle bir iki saatten bahsetmiyor 24 saate varan bekleme sürelerinden bahsetmiş
Hatta hemen silinen beş yıkama 15 saat sonra silinen 10 yıkama 24 saat sonra silinen 12 yıkama gitti diye kendi test sonuçlarını paylaşmış
Bu konuda tecrübesi bilgisi veya sorabileceği bir amcası dayısı halası olanlar bir el atın da şu konuyu açıklığa kavuşturalım

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Diğer forumda bir arkadaş wax ve selant uygulamalarında erken silmenin yanlış olduğunu yazdı
Geç silinmeli derken öyle bir iki saatten bahsetmiyor 24 saate varan bekleme sürelerinden bahsetmiş
Hatta hemen silinen beş yıkama 15 saat sonra silinen 10 yıkama 24 saat sonra silinen 12 yıkama gitti diye kendi test sonuçlarını paylaşmış
Bu konuda tecrübesi bilgisi veya sorabileceği bir amcası dayısı halası olanlar bir el atın da şu konuyu açıklığa kavuşturalım
Silinmesi çok zor bir hal alıyor bir defa. Bazı ürünleri bir saat sonra bile silemiyorsun. Ben çok bir şey değişiceğini sanmıyorum. Belki sealantlarda iş değişebilir. Cg jet seal 30 dk sonra silin gibi bir ibare var. Ama bir gün sonra filan değil tabiki. Toz toplar üstüne silerken çizme riski çıkar ortaya

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aslında bu konuda Üretici firmanın verilerine uymak gerek yinede ben genellikle şöyle yapıyorum misal firma silme süresini 5 dk yazıyorsa ben 4 dk gibi siliyorum çünkü fazla beklemede ürünü silmek için ugraşırken yüzeye baskı yaparak çizme ihtimali artıyor. kalıcılık olarakta geç silme olayı hiçbir etki yapmaz.

sleep_r

Çaylak Detaycı
Üye
"wax ve sealant" demişse zaten yanılmış. sealant kürleşme süresini anlarım da waxda zaten doğal yağlar var öyle bir mekanik tutunma yok.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
O arkadaş bir genelleme yaparak büyük bir yanılgı içine düşmüş ve insanlara yanlış yönlerdirmiş.Üründen ürüne silme süreleri değişir.Wax ve sealantların süreleri değişir.Waxlar içinde doğal ve sentetik içerik olarak değişir vs vs.
Örneğin Zymöl Glasür sil bakalım silebilecek misin 24 saat sonra.10 dk sonra silmek bile bir eziyet oluyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bence de genellemek yanlış. Üreticiler silme sürelerini belirtiyor aslında.

Autoglym HD Wax 1 gün sonra bile kolay silinebiliyor iken soft99 fusso coat light geciktiği zaman kol kası yaptırıyor.