Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #24,281
Elektrik mevcut. 19 LT damacana Basınçlı yıkama makinesi ve snow foam alacağım. Yandaki araçları ıslatma olasılığım yok. İnsanların geçiş yolunu hafiften ıslatır evet biraz. Su olukları var ve oradan su akıp toprağa gidecek sitenin içindeki. Maalesef su gideri yok.Toprağa zarar verme olayı kesinse bu kullanacağımız şampuanların vs hiç düşünmeyeceğim. Ama zarar vermiyorsa biraz düşüneceğim.
19 Lt su yetmez genelde suyu damacanadan çekenler 60 lt su çekiyorlar. Toprağa zarar verirmi vermezmi hiç bilmiyorum bişey diyemeyeceğim ph nötr de kullansanız asidikte bazikte kullansanız muhtemelen yine zarar verecektir sonuçta toprağın bitkilerin mineralleri aynı olmuyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bugün biri aracının kapısıyla benim kapıma çarpmış. Biraz tadım kaçtı yeni almıştım alırken angelwax seramik yaptırdım. İlk başta siyah bir iz vardı silince gitti ama tırnak kalınlığında kalkmış bir katman var. Boya düzgün gibi. Karanlık olduğu için fotoğraf çekemedim.

Sorum şu, boyanın düzgün olduğunu varsayarsak kalkan katman için önerebileceğiniz bir şey var mıdır?
Fotoğraf varsa daha iyi yardımcı oluruz

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba VP harici kil tavsiyesi var mı? Cilakutusunun kendi markası nasıldır kullanan oldu mu?
Ben Bilthammer ve Valet Pro kullandım Bilthammer cok iyi Valet Pronunda sertliği pek iyi değil ortasını kullanmıştım bilthammerinkiyle hemen hemen aynıydı. Şuan Rowaxın kilini stokladım isveç malı hiç kullanmadım hepsiburadadan 200 gr ını 400e almıştım duruyorsa oraya bi bakın. Parlatanadamlardada Work Stuffın 100 gramı 300 tlye kili var onada bakabilirsiniz.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Arkadaşlar sıfır araç direksiyonu veya sıfır direksiyon da güzel dokulu bir deri katmanı oluyor sanırım.

Bunun gitmemesi için 6 ayda bir temizlik ve deri kalkanı vs uygulamak yeterli midir? Yoksa 3 aya mı indirmeliyiz? Bir zararı olur mu?

Geçen haftalarda aynı direksiyon farklı ikame araç 3binde ki bir direksiyon da o güzel dokusu yoktu. Mat dursa da dokusuz basit deri haline hissiyatı dönmüştü. Garip şekilde dokusu gitmişti.

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
3D Orange Citrus Degreaser almayı düşünüyorum. Nasıl bilirsiniz önerir misiniz? Motor kaput altı, davlumbaz, böcek izleri, zift izleri gibi inatçı kirlerlerin olduğu dış bölümde kullanmak için alacağım. Başka nerelerde hangi oranda kullanılır?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
3D Orange Citrus Degreaser almayı düşünüyorum. Nasıl bilirsiniz önerir misiniz? Motor kaput altı, davlumbaz, böcek izleri, zift izleri gibi inatçı kirlerlerin olduğu dış bölümde kullanmak için alacağım. Başka nerelerde hangi oranda kullanılır?
Fiyatına göre iyidir. Vonix İmpact da fiyatına göre iyidir. K2 Apc Strongda iyidir.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Arkadaşlar sıfır araç direksiyonu veya sıfır direksiyon da güzel dokulu bir deri katmanı oluyor sanırım.

Bunun gitmemesi için 6 ayda bir temizlik ve deri kalkanı vs uygulamak yeterli midir? Yoksa 3 aya mı indirmeliyiz? Bir zararı olur mu?

Geçen haftalarda aynı direksiyon farklı ikame araç 3binde ki bir direksiyon da o güzel dokusu yoktu. Mat dursa da dokusuz basit deri haline hissiyatı dönmüştü. Garip şekilde dokusu gitmişti.
Ben kendi araçlarımda 2 ayda bir yaptığımda oluyor, bazen 5 ayda bir yaptığımda oluyor, kir ve yağlanma durumuna bağlı ona siz karar verirsiniz. Ama temizlik sonrası korumayı ihmal etmeyin yeter.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben kendi araçlarımda 2 ayda bir yaptığımda oluyor, bazen 5 ayda bir yaptığımda oluyor, kir ve yağlanma durumuna bağlı ona siz karar verirsiniz. Ama temizlik sonrası korumayı ihmal etmeyin yeter.

Direksiyonda koruma kullaniyor musunuz?

ben sahsen ellerimizin surekli direk temas halinde oldugu icin kullanmiyorum. Deri temizleyici ile temizledikten sonra nemli bir bez ile kalan kimyasali arindiriyor ve oyle birakiyorum. Arada da hafif interior cleanerlar ile uzerinden geciyorum.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Direksiyonda koruma kullaniyor musunuz?

ben sahsen ellerimizin surekli direk temas halinde oldugu icin kullanmiyorum. Deri temizleyici ile temizledikten sonra nemli bir bez ile kalan kimyasali arindiriyor ve oyle birakiyorum. Arada da hafif interior cleanerlar ile uzerinden geciyorum.
Direksiyon ve vites topuzunu deri temizleyici ile temizledikten sonra bende hafif nemli bezle silerim sonra da yine deri kliniğin ürünü olan deri kalkanı ile korumaya alıyorum.
Aracın kaportasını güzelce yıkayıp kirden arındırdıktan sonra koruma ürünü kullanmak gibi.
4 ve 6 senelik araçlarda en ufak bir deforme oluşmadı, ilk gün ki deri özelliği korunuyor.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Merhaba arkadaşlar agresif bir ön yıkama şampuanı arıyorum. Daha önce k2 bora aldım ancak memnun kalmadım. Aklımda magifoam var işimi görür mü başka tavsiyeniz var mı . Korumayı perdelemesi önemli değil agresif temizlemesi önemli

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar agresif bir ön yıkama şampuanı arıyorum. Daha önce k2 bora aldım ancak memnun kalmadım. Aklımda magifoam var işimi görür mü başka tavsiyeniz var mı . Korumayı perdelemesi önemli değil agresif temizlemesi önemli
Merhaba hocam,

B33, K2 active foam, Magifoam, Carpro lift ürünleri kullanabilirsin. Kullandığım B33 ve magifoam idi, ikisinde çok iyi temizliyor. Magifoam güzel köpük yapıyor da ama pahalandı onun yerine alternatifi k2 active foam olarak kullanabilirsin. Sefa hocamda bunu öneriyorlar. Tercih senindir.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Merhaba hocam,

B33, K2 active foam, Magifoam, Carpro lift ürünleri kullanabilirsin. Kullandığım B33 ve magifoam idi, ikisinde çok iyi temizliyor. Magifoam güzel köpük yapıyor da ama pahalandı onun yerine alternatifi k2 active foam olarak kullanabilirsin. Sefa hocamda bunu öneriyorlar. Tercih senindir.
Çok teşekkür ederim Fatih hocam . Ben sprey pompa ile kullanıyorum acaba hangisi daha iyi olur

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba hocam,

Bende magifoam kullanıyordum fiyattan dolayı bıraktım kışın K2 Active foama geçtim. Arada Ev17 de kullanıyorum ama active foamın temizliği daha iyi. Ayrıca Active foamın köpük performansı hiç iyi değil cok fazla köpürmüyor

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Magifoam'ın temizleyiciliğini seviyorum, sadece aracın üzerinde fazla kaldığında plastiğe, boyaya vs. zarar vermemesi için iyi sulandırmak gerekiyor. 30ml civarını çok geçmemek iyi olur aracın üzerinde biraz fazla kalması planlanıyor ise. Temizleyiciliği çok iyidir, daha iyi köpüren bir şampuan da daha görmedim açıkcası. fiyat olarak evet ucuz değil ancak kaliteli bir şampuandır. Kış aylarımızın vazgeçilmezidir forum olarak.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok teşekkür ederim Fatih hocam . Ben sprey pompa ile kullanıyorum acaba hangisi daha iyi olur
Rica ederim hocam.
Bu ürünler foam lance içindir ama sprey pompayla kullanabilirsin. Ben sprey pompayla citrus prewax tarzı ürünlerin hariç foam ürünleri kullanmadım.

Bende magifoam kullanıyordum fiyattan dolayı bıraktım kışın K2 Active foama geçtim. Arada Ev17 de kullanıyorum ama active foamın temizliği daha iyi. Ayrıca Active foamın köpük performansı hiç iyi değil cok fazla köpürmüyor
Hımm anladım, active foamın köpük performansı iyi olmadığını ilk senden duyuyorum foam lance alakalı bir durum olabilir. İlerde ilk iş active foamı deneyeceğim :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam bende sprey şişede k2 bora kullandım. Bende aynı şekilde kir sökücülüğü olarak hiç memnun kalmadım. Sonrasında autobrite citrus wash denedim onun performansı çok iyiydi. Şuanda şarjlı köpük pompasında magifoam kullanıyorum, magifoamın da performansı çok iyi. Magifoam tarzı köpük ürünler sprey şişede iş yapmıyor, citrus wash tarzı ürünlere bakmanız gerekli. Ancak önerim bütçeniz varsa kendinden şarjlı köpük pompası + magifoam kombinasyonu çok iyi iş görüyor.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Şarjlı pompa ve ik sprey foam var hocam sanırım magifoam bana daha uygun gibi