Hızlı Soru - Cevap

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Öne çıkan konu #24,301
Magifoam'ın temizleyiciliğini seviyorum, sadece aracın üzerinde fazla kaldığında plastiğe, boyaya vs. zarar vermemesi için iyi sulandırmak gerekiyor. 30ml civarını çok geçmemek iyi olur aracın üzerinde biraz fazla kalması planlanıyor ise. Temizleyiciliği çok iyidir, daha iyi köpüren bir şampuan da daha görmedim açıkcası. fiyat olarak evet ucuz değil ancak kaliteli bir şampuandır. Kış aylarımızın vazgeçilmezidir forum olarak.
Bende tercihimi magifoamdan yana kıllanacağım sanırım teşekkürler hocam

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Hocam bende sprey şişede k2 bora kullandım. Bende aynı şekilde kir sökücülüğü olarak hiç memnun kalmadım. Sonrasında autobrite citrus wash denedim onun performansı çok iyiydi. Şuanda şarjlı köpük pompasında magifoam kullanıyorum, magifoamın da performansı çok iyi. Magifoam tarzı köpük ürünler sprey şişede iş yapmıyor, citrus wash tarzı ürünlere bakmanız gerekli. Ancak önerim bütçeniz varsa kendinden şarjlı köpük pompası + magifoam kombinasyonu çok iyi iş görüyor.
Kendinden şarjlı köpük pompası aldım hocam yanına birde magifoam ekleyeyim o zaman :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Rica ederim hocam.
Bu ürünler foam lance içindir ama sprey pompayla kullanabilirsin. Ben sprey pompayla citrus prewax tarzı ürünlerin hariç foam ürünleri kullanmadım.

Hımm anladım, active foamın köpük performansı iyi olmadığını ilk senden duyuyorum foam lance alakalı bir durum olabilir. İlerde ilk iş active foamı deneyeceğim :)
Genelde marolexte kullandım köpük performansı iyi değildi. Foam lancede de aynı şekilde köpüğü sulu o yüzden magifoamın köpük performansı gibi değil. Magifoamdaki köpük öyle bişeyki sanki kuru köpük gibi aracın yüzeyinde cok daha fazla duruyor. Active foam sulu formda akıp gidiyor

fer

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Nanolex Interior Dressing ürününü kullanan var mı? Nanolex Interior Cleaner yerine tercih edilir mi?

Nanolex’in kendi internet sitesinde UV dayanımı, kuru-saten bitişi olduğu ve hoş kokulu olduğunu belirtmiş. Deri yüzeylerde kullanılmaması gerektiği yazıyor.

Haftalık rutin temizlikte AF Spritz veya Sonax Matt Effect yerine tercih edilir mi sizce

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Araç içi temizlik yaparken apc kullanıyoruz (koch chemic mcr ve ts ürününü kullanıyorum) sonra torpido kremi vs sürüyoruz. Bunu ne sıklıkta yapmalıyız ? Bunlar sonuçta kimyasal evet mikrofiber bezle temizliyoruz sonrası ama kafamda bir acaba oluşuyor. İçini nemli mikrofiber bez ile temizleyip 3-4 ayda 1 mi bu ürünleri kullanmalıyız karar veremedim hangisi doğru ve mantıklı. Uzun süre bu işlere kafa yormuş bazı insanların aracını sadece nemli mikrofiber bezle temizledigini görüyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Araç içi temizlik yaparken apc kullanıyoruz (koch chemic mcr ve ts ürününü kullanıyorum) sonra torpido kremi vs sürüyoruz. Bunu ne sıklıkta yapmalıyız ? Bunlar sonuçta kimyasal evet mikrofiber bezle temizliyoruz sonrası ama kafamda bir acaba oluşuyor. İçini nemli mikrofiber bez ile temizleyip 3-4 ayda 1 mi bu ürünleri kullanmalıyız karar veremedim hangisi doğru ve mantıklı. Uzun süre bu işlere kafa yormuş bazı insanların aracını sadece nemli mikrofiber bezle temizledigini görüyorum.
Ben Nanolex interior cleaner ile temizlerdim bitince K2 oskara geçtim soft fırça ile temizlerim düzenli temizlik yaptıgım için çünkü çok kirli olmuyor. Sonrasında koruyucu Ts veya Meg Ultimate protectant 500mllikten kullanırım. Rutin temizliği yazın 2-3 haftada bir kışın 1-1.5 ayda bir yaparım. Her temizlik ort 4-5 saati buluyor.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
2 haftalık rutin temizliklerde hemen herkesin temizleyici + koruma kullandığını hayretle izliyorum ben de. Torpido ve konsolda en fazla toz olabilir yani ayakla değmiyoruz sonuçta :) Nemli bez fazlasıyla yeterli. Sadece suyun bile temizleyici özelliğinin bulunduğunu unutuyoruz çoğu zaman. Biraz da ürün kullanma keyfinden kaynaklanıyor bence. Veya kokusundan dolayı kullanıyor olabilirler

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben Nanolex interior cleaner ile temizlerdim bitince K2 oskara geçtim soft fırça ile temizlerim düzenli temizlik yaptıgım için çünkü çok kirli olmuyor. Sonrasında koruyucu Ts veya Meg Ultimate protectant 500mllikten kullanırım. Rutin temizliği yazın 2-3 haftada bir kışın 1-1.5 ayda bir yaparım. Her temizlik ort 4-5 saati buluyor.
Emirhan meg ultimateyi torpidonun üst kısımlarına ve kapı üstlerine uyguluyor musun. Bende krem gibi olanı var ama genelde sert plastik olan torpido ve kapı altlarına uyguluyorum, bi tık parlak yüzey bıraktığı için üst torpidoya kullansam camda yansıma yapar diye düşündüm, öyle bi durum oluşuyormu.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan meg ultimateyi torpidonun üst kısımlarına ve kapı üstlerine uyguluyor musun. Bende krem gibi olanı var ama genelde sert plastik olan torpido ve kapı altlarına uyguluyorum, bi tık parlak yüzey bıraktığı için üst torpidoya kullansam camda yansıma yapar diye düşündüm, öyle bi durum oluşuyormu.
Abi evet biraz parlak kalıyor. Bendeki 500 mllik sıvı formda olanı. Yansıma konusunda bi sıkıntı olmuyor olsa dikkatimi çekerdi. Çoğunlukla kışın bozuk havalarda kullanmaya özen gösteriyorum zaten

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Senden öğreneceğimiz çok şey var ya paylaşımlarını takip ediyorum saolasın..

Baykara

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vaay güzel haber. Köpük kıvamı bi tık düştü sanki ama açısı güzel. Videoda altta kullandığı şişeyi değiştirmesi dikkatimi çekti. Orj şişesi patlar kırılırsa falan yedek şişe bulamam çöp olur diyordum. İyi oldu o da :)
Teşekkürler paylaşım için
o şişeye işlem yapman gerekiyor tam oturması için kıl testere ve zımpara gibi. ve her markanınki uymuyor incegaraj kardeşimizden destek alabilirsin

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, klima temizliği için bu ürünün kullanan veya alternatifi ürünleri kullanan var mı? Gerçekten faydası oluyor mu?
LIQUI MOLY Klima Sistem Temizleyici Sprey 250 ml (4087)
Abi klima temizliğinde bir tane k2 klima doktor al fiyatı daha uygundur. Kuru köpük formunda kurudugunda sulu gibi kalıp akıntı yapmaz . Sonrasında filtreni torpidonun ordan kendin cıkartabilirsen bi cıkart oralar kirliyse temizle tozunu al hava filtrene benzinlikteki hava bölümünden bi hava tut tozları gitsin. En sonda araçta bi klima bombası patlat onuda yine k2 den alabilirsin. Klimayı açtıgında güzel fresh bi hava olur arabada

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar, iyi haftalar herkese. Hafta sonu yeni ürünlerimle 2. yıkamamı yaptım. Şu an için aklıma takılan 2 konu var;

1) Jant temizliğimden memnun kalmadım. Ön yıkama esnasında VP ANSF sıktım duruladım. Ardından VP Concentrated ve Dragons Breath ile temaslı yıkama yaptım. Lastik fırçam ve jant için eldivenim mevcut. En son K2 Bold ile parlatma yaptım ancak istediğim görüntüyü ne jantta ne lastikte elde edemedim...

2) Kullandığım bez ve süngerleri beyaz sabun ile yıkayıp makinede hızlı yıkama ile 15 dk çalıştırıyorum. Yıkama süngerlerini ayrı, kurulama bezlerini ayrı makineye atıyorum. Bu şekilde temizlememde sakınca var mıdır?

Yanıtlar için teşekkürler.