Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #24,341
kumaş için wax etkisi cabin care
Gyeon kil kaydırıcı konsantre olması nedeniyle diğer markalara göre daha ucuz.
Jant temizleyiciyi ise bittikçe alıyorum. Tek adımda güzel temizliyor..

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Stoklar hayırlı olsun hocam. Siz yazınca fark ettim de 1.25 e varan oran yazıyor kil kaydırıcı için. Siz daha önce denediniz mi, hangi oranlara kadar sulandırınca verim alınıyor?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 hocam ppf uzerıne surersem mı toz çekerim yoksa arabaya uygularsam mı :) ben bunu baya beğenerek almıştım, senin sıvı olanı ile ilgili yorumunu gördim ama katı olan başlığı bulamadım
Ppf te ekstra toz cekiyor bu tarz ürünler ama normal kaporta yüzeyinde o kadar degil derinligi ve parlakligi çok iyidir bunun.:)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Stoklar hayırlı olsun hocam. Siz yazınca fark ettim de 1.25 e varan oran yazıyor kil kaydırıcı için. Siz daha önce denediniz mi, hangi oranlara kadar sulandırınca verim alınıyor?
Önceki versiyon da 1:10 oran kullanılıyordu, yeni versiyonda da 1:10 kullandım hocam. Bu oran bile fiyatına göre gayet uygun.. 1:25 bence düzenli kil yapılan araç için ideal olabilir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
kumaş için wax etkisi cabin care

Gyeon kil kaydırıcı konsantre olması nedeniyle diğer markalara göre daha ucuz.
Jant temizleyiciyi ise bittikçe alıyorum. Tek adımda güzel temizliyor..

Abi hayırlı olsun ürünlerin. Daha ekonomik olması acısından soyluyorum Gyeon jant temizleyicinin 4 litreliği geldi. Nasiolun Cabin Care ini kullandınmı hiç bende kumaş koruyucu düşünüyorum aklımda Carpro vardı ama fiyatları cok uçuk. Fraberin double skin ini alacaktım birkaç kişiye sordum pek memnun degillerdi güzel değil dediler bende vazgeçtim eğer bu ürünü kullandıysanız yorum yaparsanız sevinirim

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Abi hayırlı olsun ürünlerin. Daha ekonomik olması acısından soyluyorum Gyeon jant temizleyicinin 4 litreliği geldi. Nasiolun Cabin Care ini kullandınmı hiç bende kumaş koruyucu düşünüyorum aklımda Carpro vardı ama fiyatları cok uçuk. Fraberin double skin ini alacaktım birkaç kişiye sordum pek memnun degillerdi güzel değil dediler bende vazgeçtim eğer bu ürünü kullandıysanız yorum yaparsanız sevinirim
Teşekkür ederim emirhan, gyeon jant temizleyicinin 4 litreliğini görseydim onu alırdım, haber verdiğin için sağol. Fraber in double skin ürünü de kullandım, güzeldir, fiyat performans ürünüdür ama kullanma talimatına uygun kullanırsan. 2 kat uygulama yapıp kendi kendine kuruması gerekiyor, Büyük ihtimal tam uygulama yapamamıştır sana söyleyenler, o yüzden beğenmemiş olabilirler.
Cabin care şoför kapısındaki kumaş parçada denedim, yağmur yağarken cam aralandığında içeri yağmur suyu girip oraları ıslatıyor, kuruyunca da sanki kirliymiş gibi leke bırakıyor, bunun önüne geçmek için aldım.
Bu ürünün bence en büyük kolaylığı akşamdan araçta kullanmak istediğin yere hafif ıslanacak şekilde sık bırak.. Başka bişey yapmana gerek yok. Sabaha kadar dursun, iyice kürleşsin. Sonra su üzerinde durmuyor, önümüzdeki hafta sonu araç içine komple uygulama yapıcam.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Yıkama sonrası davlumbaza uygulamak için önerdiğiniz bir ürün varmıdır. Öncesinde sefa hocamın hediyesi meguiars m40 kullanıyordum, ürün bitti başka bir ürün arayışına girdim. K2 bono ya denk geldim ama sanırım ürün aerosol olduğu için sarfiyatı çok olacaktır davlumbazlar için, alternatif farklı bir önerileriniz varmıdır.
Perl kullanıyorum 100ml su 100ml perl sulandırıp bazen bi tık daha fazla perl kafama göre ama arada fark olmuyor dayanım olarak. Ayrı bir spray yaptım onun için yıkama sonrası özellikle davlumbazlara el ile sürmek yorucu gelebiliyor. Sprayleyip geçiyorum ertesi güne her yerine yayılmış oluyor daha doygunlaşıyor yıkamadan yıkamaya idare ediyor uzun zamandır hem de ekonomik geldi bitmiyor kolay kolay :)

egedogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Selamlar tam olarak bu sorunun cevabı ve biraz bilgi alışverişi için yeni kaydoldum.Full ppfli aracımda kullanmak için hangi sprey waxı önerirsiniz?Veya katı wax uygulayabilir miyim?Daha önce denyimleri olan cevaplarsa sevinirim.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba, bu şarjlı köpük pompasindan almak istiyorum ama amazonda birçok çeşitleri farklı markaları var. Şekilleri aynı. Alan ve kullanan arkadaşlar hangi markadan aldılar acaba

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, bu şarjlı köpük pompasindan almak istiyorum ama amazonda birçok çeşitleri farklı markaları var. Şekilleri aynı. Alan ve kullanan arkadaşlar hangi markadan aldılar acaba
Merhaba hocam, Polham diye bir markalı var geçen ayda TR'ye getirdiler. Şuan stokta yok aralık ayında gelecek denildi. Kendi sitede, Hepsiburada ve amazonda satıyor. Amazondaki yurtdışından gönderiliyor. İstersen bekleyin Tr'de stok gelince alırsınız.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Magifoam fiyatları çok artmış gördüğüm kadarıyla. Elimde hala 1 Litre var bu kışı çıkartır bence ancak bittiğinde bu fiyatlar ile tekrar tercih eder miyim emin değilim.
K2 Active Foam hk. yorum yapar mısınız forumdaşlar, güvenli midir. Yüzeyde magifoam kadar olmasa da tutunabiliyor mu acaba.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Magifoam fiyatları çok artmış gördüğüm kadarıyla. Elimde hala 1 Litre var bu kışı çıkartır bence ancak bittiğinde bu fiyatlar ile tekrar tercih eder miyim emin değilim.
K2 Active Foam hk. yorum yapar mısınız forumdaşlar, güvenli midir. Yüzeyde magifoam kadar olmasa da tutunabiliyor mu acaba.
Abi Aktif şampuanlar genelde güvenli oluyor wax veya seramik için bundada ben bi perdeleme veya yüzeyden sökme gibi bişey yaşamadım uygun oranlarda sulandırmak çok önemli. Foam lance de 50 ml şampuan 450ml su kullanırım. Marolexte 2 litre su 40-50 ml şampuan kullanırım. İş görüyor fiyatı çok uygun temizlemesi çok iyi ben tavsiye ederim. İlk etapta 1 litreliğini alın begenirseniz 5 Ltlik alırsınız

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Polisajda tecrübeli arkadaşlar, sadece el ile uygulanan waxları daha hızlı ve kolay uygulamak için hangi polisaj makinesini önerirsiniz? Sadece wax, cila uygulamak için. Çizik alma , keçe vs kullanmayacağım

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Polisajda tecrübeli arkadaşlar, sadece el ile uygulanan waxları daha hızlı ve kolay uygulamak için hangi polisaj makinesini önerirsiniz? Sadece wax, cila uygulamak için. Çizik alma , keçe vs kullanmayacağım
Hocam, Tr'de olan mevcut F/P SPTA ve Maxshine mini sarjlı polisaj makinesiyle yapabilirsin. #14 ve #16 olan videodaki spta büyük sarjlı makinesi olanı sadece sıvı wax ve hızlı cilalarda uygulayabilirsin ve #9 olan videomda spta - maxshine mini sarjlı makinesi olanı ise katı wax kutusunun çapı minimum 70mmden aşağı olmayacak şekilde yumuşak pedleriyle sokup ovalayarak uygualayabilrsin hocam. Size pahalı gelebilir ama daha uyguna var mı bilmiyorum araştırmak lazım.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Abi Aktif şampuanlar genelde güvenli oluyor wax veya seramik için bundada ben bi perdeleme veya yüzeyden sökme gibi bişey yaşamadım uygun oranlarda sulandırmak çok önemli. Foam lance de 50 ml şampuan 450ml su kullanırım. Marolexte 2 litre su 40-50 ml şampuan kullanırım. İş görüyor fiyatı çok uygun temizlemesi çok iyi ben tavsiye ederim. İlk etapta 1 litreliğini alın begenirseniz 5 Ltlik alırsınız
Sağolasın hocam. 5 litreliğini stoklayayım şimdiden. Kış şampuanı lazım, bazen yazın bile lazım oluyor. Magifoam a yakın olması yeter performansının açıkçası

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Fatih37 hocam önerin için teşekkür ederim. Benm amacım şimdilik üst düzey bir alet almadan, sırf elle yapmak çok yorduğu için makine ile hızlı cila uygulamak. O nedenle daha basit ve uygun birşey bakiyim diyorum. Cok para verirsem parasini cikarmak icin daha buyuk isler aciyorum basima, simdilik gerek yok :)

Hocam, Tr'de olan mevcut F/P SPTA ve Maxshine mini sarjlı polisaj makinesiyle yapabilirsin. #14 ve #16 olan videodaki spta büyük sarjlı makinesi olanı sadece sıvı wax ve hızlı cilalarda uygulayabilirsin ve #9 olan videomda spta - maxshine mini sarjlı makinesi olanı ise katı wax kutusunun çapı minimum 70mmden aşağı olmayacak şekilde yumuşak pedleriyle sokup ovalayarak uygualayabilrsin hocam. Size pahalı gelebilir ama daha uyguna var mı bilmiyorum araştırmak lazım.

Yns41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Hocam kumaş koruyucu olarak elimde resimdeki 3 marka var. Motip açık ara en iyisi diyebilirim.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bence K2 active foam Magifoam'a muadil olamaz. Onun muadili K2 Bora. Kışlık kirleri K2 active foam ile indirmekte zorlanırsınız. Bora ise çok iyi iş görür bu konuda. Zaten K2 Bora ve Ab Magifoam pre-wash ürünlerdir, foam lance ile ikisi de köpürür. Magifoam daha iyi köpürebilir ama bence Bora'dan memnun kalmamak için bir sebep yok. Ayrıca fiyat olayında Magifoam Bora'nın neredeyse 2 katı...

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Fatih37 hocam önerin için teşekkür ederim. Benm amacım şimdilik üst düzey bir alet almadan, sırf elle yapmak çok yorduğu için makine ile hızlı cila uygulamak. O nedenle daha basit ve uygun birşey bakiyim diyorum. Cok para verirsem parasini cikarmak icin daha buyuk isler aciyorum basima, simdilik gerek yok :)
Sarjli KL Pro iş görür bende var kullaniyorum Polish Seviyesi icin yeterlidir.

Zaten En uygunu bu makina baska yok :)

Hatta yarin gel vereyim dene bak hosuna giderse öyle siparis verirsin :)