Hızlı Soru - Cevap

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bence K2 active foam Magifoam'a muadil olamaz. Onun muadili K2 Bora. Kışlık kirleri K2 active foam ile indirmekte zorlanırsınız. Bora ise çok iyi iş görür bu konuda. Zaten K2 Bora ve Ab Magifoam pre-wash ürünlerdir, foam lance ile ikisi de köpürür. Magifoam daha iyi köpürebilir ama bence Bora'dan memnun kalmamak için bir sebep yok. Ayrıca fiyat olayında Magifoam Bora'nın neredeyse 2 katı...
Anladım hocam. Genelde nedense magifoam yerine active foam adreslenmiş hep forumda. Kafam karıştı açıkçası. Biraz daha araştırayım en iyisi.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bence K2 active foam Magifoam'a muadil olamaz. Onun muadili K2 Bora. Kışlık kirleri K2 active foam ile indirmekte zorlanırsınız. Bora ise çok iyi iş görür bu konuda. Zaten K2 Bora ve Ab Magifoam pre-wash ürünlerdir, foam lance ile ikisi de köpürür. Magifoam daha iyi köpürebilir ama bence Bora'dan memnun kalmamak için bir sebep yok. Ayrıca fiyat olayında Magifoam Bora'nın neredeyse 2 katı...
K2 bora kullanıyorum ve hiç memnun değilim hocam. Kirler olduğu gibi arabanın üzerinde kalıyor maalesef. 5lt lik magifoam sipariş geçtim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Anladım hocam. Genelde nedense magifoam yerine active foam adreslenmiş hep forumda. Kafam karıştı açıkçası. Biraz daha araştırayım en iyisi.
1 Lt Magifoam parasına 5 Lt active foam satılıyor. 50 ml yerine 70-80 ml kullan kir çıkarması artacaktır. Tabikide magifoam kadar etkili değildir ama bu paraya kesinlikle cok iyi.

maxshine_türkiye

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam, Tr'de olan mevcut F/P SPTA ve Maxshine mini sarjlı polisaj makinesiyle yapabilirsin. #14 ve #16 olan videodaki spta büyük sarjlı makinesi olanı sadece sıvı wax ve hızlı cilalarda uygulayabilirsin ve #9 olan videomda spta - maxshine mini sarjlı makinesi olanı ise katı wax kutusunun çapı minimum 70mmden aşağı olmayacak şekilde yumuşak pedleriyle sokup ovalayarak uygualayabilrsin hocam. Size pahalı gelebilir ama daha uyguna var mı bilmiyorum araştırmak lazım.
mini polisaj tavsiyen için teşekkürler.
bizdeki mini polisajın içerisinden 2 adet tabla çıkıyor.

küçük olan 30mm büyük olan 50mm çapında.
açıkcası 70mm lik bir sünger ped için tabla çok verimli olmaz. kullanılmaz değil ama tam olarak performansa yönelik çalışamazsınız diyelim.
bir diğeride çalışma alanı çok kücük oldugu için işi bitirme süreside artacaktır.
sizin videodaki orta boy şarjlı makine tam cila atmak için ideal gibi görünüyor.

maxshine orbital m15 denemek isterseniz 1-2 hafta ödünç bırakabilirim.

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
2003 Model aracım var. İçini detaylı olarak temizlemeyi düşünüyorum. Torpido koruma ve temizlik için ne önerirsiniz? Valet Pro APC düşünüyorum ama kimisi uzun süredir detay yapılmayan araç için apc önermiyor kimisi beyazlatma yapıyor diyor. Tavan ve taban için K2 Velor almayı düşünüyorum. Yerine ne öneririsiniz? Valet Pro ile torpido plastik vinil kaplama vs komple temizleyebilir miyim?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
2003 Model aracım var. İçini detaylı olarak temizlemeyi düşünüyorum. Torpido koruma ve temizlik için ne önerirsiniz? Valet Pro APC düşünüyorum ama kimisi uzun süredir detay yapılmayan araç için apc önermiyor kimisi beyazlatma yapıyor diyor. Tavan ve taban için K2 Velor almayı düşünüyorum. Yerine ne öneririsiniz? Valet Pro ile torpido plastik vinil kaplama vs komple temizleyebilir miyim?
K2 Apc Natural alabilirsiniz Ph nötr apc dir her alanda kullanılır. Sulandırma oranını yüksek tutarsanız daha güvenli olur. Koruma olarak K2 Polo Protectant sıvı, Koch Ts, Meg ultimate Protectant, K2 Cocpit Sprey, Deturner Mat Protectant vs vs birsürü koruyucu ürün var birini alıp kullanın. Daha soft temizleyici isterseniz K2 Oskar alabilirsiniz.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
mini polisaj tavsiyen için teşekkürler.
bizdeki mini polisajın içerisinden 2 adet tabla çıkıyor.

küçük olan 30mm büyük olan 50mm çapında.
açıkcası 70mm lik bir sünger ped için tabla çok verimli olmaz. kullanılmaz değil ama tam olarak performansa yönelik çalışamazsınız diyelim.
bir diğeride çalışma alanı çok kücük oldugu için işi bitirme süreside artacaktır.
sizin videodaki orta boy şarjlı makine tam cila atmak için ideal gibi görünüyor.

maxshine orbital m15 denemek isterseniz 1-2 hafta ödünç bırakabilirim.
Hocam, SPTA yeni versiyon olanıiçinde 3 tabla var onlardan biri 75lik tabla var bende onu kullandım perfomans konusu bi sıkıntı yaşamadım.
Aynen sıvı cila gibileri kolaylık oluyor.
Ödünç için teşekkür ederim ama gerek yoktur bende shinemate 125lik orbitalım var :)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ben torpido ve genel iç temizlik için koch chemie pol star
Tavan, taban ve kumaşsa koltuklar için würth active clean öneririm.
Pol starda kafanızda bir soru işareti olmaz beyazlatma açısından. Würth'ün temizliği ve kuru köpük formu güvenli oluyor

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Sulandırma oranınız nedir hocam? Ben gayet memnunum 1/10 oranla…
Hocam şimdi Hakan beyin videolarınıda izledim sanırım iki yerde hata yapıyorum. Birincisi 1:20 oranında sulandırıyorum bunu 1:10 yapmam lazım. Digeride köpük yapan pompa ile atıyorum onun yerine sprey pompa ile atmam gerek sanki. Bu iki noktadan ötürü memnun kalmamış olabilirim. Magifoam da aldım bakalım o da gelsin bir kıyaslama yaparım.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Yikama eldivenin de klin wash mitt ile purestar double twist wash mite arasında kaldım. Purestar 1100 gsm yazinca acaba daha mi cok su çeker de daha mi rahat yikarim düşüncesi aldi beni. Burayla tanışmadan önce youtubedan izleyerek horizon diye bir marka almıştım. Artık onu daha alt bölgelerde kullanırım. Sizin tavsiyeniz hangisi olur?

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba hocam, Polham diye bir markalı var geçen ayda TR'ye getirdiler. Şuan stokta yok aralık ayında gelecek denildi. Kendi sitede, Hepsiburada ve amazonda satıyor. Amazondaki yurtdışından gönderiliyor. İstersen bekleyin Tr'de stok gelince alırsınız.
Hepsinde farkli ozellik yaziyor amazonda. Kiminde 1300mAh kiminde 2000. Kimi 60 derece-kimi 75 derece demis atim açısına. Sanırım polham da çinden getiriyor ürünleri. Kendi sitesinden almak garanti açısından mi daha iyi yoksa amazondan gözüme kestirdigimi mi alayim fatih ustam

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Yikama eldivenin de klin wash mitt ile purestar double twist wash mite arasında kaldım. Purestar 1100 gsm yazinca acaba daha mi cok su çeker de daha mi rahat yikarim düşüncesi aldi beni. Burayla tanışmadan önce youtubedan izleyerek horizon diye bir marka almıştım. Artık onu daha alt bölgelerde kullanırım. Sizin tavsiyeniz hangisi olur?
Ben Purestarın yıkama pedini kullanıyorum çok memnunum eldiveni ile pedi aynı içerikte kullanım şekli değişik sadece tavsiye ederim. Klini hiç kullanmadım ama klinde kötü değildir bence.

Sadullah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Arkadaşlar mr dıy ın şöyle bir köpük pompası var. Kullanan oldumu varsa fikir rica edecektim.
Hem videosunu hem resmini ekledim

http://instagr.am/p/C3hvKaPq2Jz/
Benzerini kullanıyorum polhamdan satın aldım. Modifiye etmediğiniz zaman sulu atıyor. Benimki 34 saniye kesintisiz bir şekilde atım yapabiliyor farklılık gösterebilir arkadaşım temudan aldı çalışmıyor

Sadullah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Merhaba hocam, Polham diye bir markalı var geçen ayda TR'ye getirdiler. Şuan stokta yok aralık ayında gelecek denildi. Kendi sitede, Hepsiburada ve amazonda satıyor. Amazondaki yurtdışından gönderiliyor. İstersen bekleyin Tr'de stok gelince alırsınız.
Farklı bir marka getirmiş 200 tl daha fazla fiyatına satılıyor

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Ben Purestarın yıkama pedini kullanıyorum çok memnunum eldiveni ile pedi aynı içerikte kullanım şekli değişik sadece tavsiye ederim. Klini hiç kullanmadım ama klinde kötü değildir bence.
Cam bezi ile kurulama havlusunu senin tavsiyen üzerine klin almistim zaten hocam. Burda da tavsiyeni dinleyim ozaman. Purestar boyut olarak da klinden büyük. Sanırım daha iyi olur yıkamada.