Hızlı Soru - Cevap

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Öne çıkan konu #24,821
Hocam benzer sorun bende de oluyor. Yıkayamıyorum sanıyordum. Boyalı parçalarda oluyor bu sorun. Sıvı cila uyguladığımda olduğunu farkettim. Yıkamada ne yapsam çıkmıyordu. Lokal olarak balata spreyi ile sildim ve anca öyle çıktı. Sağlıklı bir yöntem değil ama ben böyle geçirebildim bu isli isli olan görüntüyü. Muhtemelen sonradan boyanan parçalarda bazı cilalar bu görüntüye neden oluyor
evet doğru bir tabir oldu “isli isli”. Herhalde sonradan yapılan vernik daha yumuşak oluyor.
Bunun bir yöntemi yokmudur temizlemek için, tekrar pasta uygulamak istemiyorum yakın zamanda

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
evet doğru bir tabir oldu “isli isli”. Herhalde sonradan yapılan vernik daha yumuşak oluyor.
Bunun bir yöntemi yokmudur temizlemek için, tekrar pasta uygulamak istemiyorum yakın zamanda
Ya vernik yumuşak oluyor ya da olması gerektiği gibi yapılmıyor bazı şeyler. Kir kalmış diyerek yavaş yavaş agresifleşen ürünler denedim ve balata temizleme spreyi anca aldı. Bundan ötesi de pasta ile almaktır tabi ama devamında yine aynı sorun yaşanacak. Bunun hiç olmaması için ne yapmak gerek onu bulmamız lazım. Belki de koruyucu ürünlerin içindeki bazı maddeler tetikliyor

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ya vernik yumuşak oluyor ya da olması gerektiği gibi yapılmıyor bazı şeyler. Kir kalmış diyerek yavaş yavaş agresifleşen ürünler denedim ve balata temizleme spreyi anca aldı. Bundan ötesi de pasta ile almaktır tabi ama devamında yine aynı sorun yaşanacak. Bunun hiç olmaması için ne yapmak gerek onu bulmamız lazım. Belki de koruyucu ürünlerin içindeki bazı maddeler tetikliyor
Geçen sene ben de aynı olayı yaşamıştım. Hatta benimki ciladan dolayı değil yoğun yağmur yağdığı zamanlar isli havalarda aracın üzerinde hep is lekeleri vardı. Ön 2 çamurluktan çıkaramamıştım ne yaptıysam. Sadece plastik aksamlarda oluyor olabilir mi bu durum

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Suni deri koltuklarda kot pantolon lekesinden muzdaribim. Deri temizleyici ve scrub pad ile çıkaramadım hatta o bölgeyi temizleyince mavi mavi boyalar iyice ortaya çıktı. Ne önerirsiniz?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Suni deri koltuklarda kot pantolon lekesinden muzdaribim. Deri temizleyici ve scrub pad ile çıkaramadım hatta o bölgeyi temizleyince mavi mavi boyalar iyice ortaya çıktı. Ne önerirsiniz?
Benim eski araçta da oluyordu deri temizleyici çıkarıyor genelde, 1 2 tur daha geçin olmazsa

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçen sene ben de aynı olayı yaşamıştım. Hatta benimki ciladan dolayı değil yoğun yağmur yağdığı zamanlar isli havalarda aracın üzerinde hep is lekeleri vardı. Ön 2 çamurluktan çıkaramamıştım ne yaptıysam. Sadece plastik aksamlarda oluyor olabilir mi bu durum
Hocam bende boyalı olan ön ve arka çamurlukta oluyor bu sorun. Yıkama sonrası farketmiştim ama belki bendeki de yağmurda oluyordur ve ben anca yıkayınca farkediyorumdur

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Allah Allah. Ben mi yanlış birşey yapıyorum acaba hocam. Kaç litre su kullanıyorsun kova da ve kaç ml şampuan kullanıyorsun acaba
Şampuanı az koyuyorsanız erken kuruma ve köpürmeme olabilir. Eskiden yanımda ölçü kabı götürür 16-17 lt suya 40-50 ml atardım. Biberon şişeye koydum onu götürüyorum sadece göz kararı döküyorum aşağı yukarı 50-60 ml sampuan koyuyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Fotoğraftaki nokta nokta görünen lekeler demir tozu dolayısıyla oluşan pas lekeleri hocam.

Kaynak yapılan biryere koydunuzmı aracı? Sanki kaynak yapılırken araca sıçramış gibi. Yada araç tersane bölgesine felan yakın. Gözle görülür ciddi partiküller var. Demirtozu sonrası Kil gerekebilir

forlife

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kaynak yapılan biryere koydunuzmı aracı? Sanki kaynak yapılırken araca sıçramış gibi. Yada araç tersane bölgesine felan yakın. Gözle görülür ciddi partiküller var. Demirtozu sonrası Kil gerekebilir
kaynak yapılan bir yere koymadım. Önceki aracım da beyazdı onda da aynı durum olmuştu seramik öncesi demir tozu yaptırdığımda bayağı mora dönmüştü araç. Ev ana cadde üzeri olduğu için mi nedir bilmiyorum ciddi bir demir tozu sorunu oluyor araçların üzerinde. Neyse ki bundan sonrası için kapalı garajda muhafaza imkanım olacak. İyi bir demir tozu temizleyici almak istiyorum marka önerilerinize açığım hocam.

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun, o kadar emek verip böyle absürt bir durum olması boşuna uğraş gibi, kaç gs ile temizlemeyi denicem geçmezse eğer lokal olarak pasta yapıcam, yeni Vonix blend sprey sipariş ettim onda lokal bir deneme yapıcam onu uygulandığım yer ve uygulanmayan yerde oluşuyor mu diye, sanırım bu konuda çözüm bulmuş kimse yok

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Evet son 1 aydır baya yağış oldu, yağışta etkiliyor olabilir, bir ışıkta siz yaktınız